Αναρχία

Zopy

Νεοφερμένος

Η Zopy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Κι εγώ το θεωρώ όμορφο,αλλά κάτι το τελείως ουτοπικό,επίσης.Από που κι ως που ύπουλα,και με τι κριτήρια;

Δεν εννοούσα πως όποιος θεωρεί τον αναρχισμό ουτοπικό είναι ύπουλος. Εννοούσα ότι το ίδιο το σύστημα που μας κυβερνά προσπαθεί να εντρυφίσει στο μυαλό μας τι είναι ρεαλιστικό και τι ουτοπικό, με σκοπό να αφανίσει σιγά σιγά κινήματα που αποτελούν απειλή για την κυριαρχία του. Αυτό αποκαλώ ύπουλο. Σ' έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η λογική της οικονομίας, η ριζοσπαστική φαντασία γίνεται απαραίτητη για να διώξει αυτή την κατάρα του "ρεαλισμού" στον οποίο μας έχει εγκλωβίσει το κεφάλαιο. Ο "ρεαλισμός" δεν μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο των οραμάτων για μια νέα κοινωνία, γιατί προσδιορίζει όρια πριν ακόμη αυτά γίνουν εμπειρικά αντιληπτά. Όπως είπε κι ο H. Read: "Όσα αξίζουν από την ανθρώπινη ιστορία - τα μεγαλειώδη επιτεύγματα της φυικής και της αστρονομίας, της γεωγραφίας και της ιατρικής, τη φιλοσοφίας και της τέχνης - ήταν όλα δουλειά εξτρεμιστών, εκείνων που πίστεψαν στο παράλογο και τόλμησαν το ακατόρθωτο."

Εσύ δηλαδή είσαι τόσο σίγουρη για τους συμπολίτες σου,και αισθάνεσαι τόσο ασφαλής,που αύριο θα κύρησες αναρχία;Στο έτσι;Δε σου λέω πως θα φερόσουν εσύ σε μια αναρχική κοινωνία.Σου λέω τι περιμένεις από μια αναρχική κοινωνία.

Συμφωνώ σε αυτό που λες. "Τι θα γίνει με την εγκληματικότητα; Θα σου κλέβουνε το σπίτι και δεν θα υπάρχει αστυνομία να πιάσει το δράστη, δικαστήριο να το δικάσει, νόμοι να τον κρίνουν ένοχο, φυλακή να τελέσει την ποινή του; Αυτό λέγεται χάος!"
Από την παραπάνω σκέψη άρχισα να ψάχνω για τον αναρχισμό. Σου ομολογώ πως αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω με σιγουριά για το παραπάνω θέμα -και λόγω του ότι πρόκειται για έναν ισχυρότατο προβληματισμό που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, και εξαιτίας της προσωπικής μου απειρίας επί του θέματος (πέρσι το καλοκαίρι άρχισα να το ερευνώ)- αλλά θα σου παραθέσω μια ιδέα που ακούω συχνότερα:
Αντί "αύριο" να καταργήσουμε όλους τους θεσμούς "στο έτσι" μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα -ακριβώς επειδή ο κόσμος σε γενικές γραμμές δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο και θα επικρατούσε το απόλυτο χάος- θα μπορούσαμε να τους καταργήσουμε σιγά σιγά. Να κάνουμε ένα ένα τα βήματα -αλλά σταθερά- εξαλήφοντας με το χρόνο κάθε μορφή ιεραρχίας. Δηλαδή να προσθέτουμε μία μία πινελιά στον πίνακα της "ιδανικής ελεύθερης κοινωνίας", χωρίς να προκαλούμε σύγχιση.
Αυτό μου φαίνεται ότι επικρατεί σαν επιχείρημα, αλλά επαναλαμβάνω ότι δε βρίσκομαι σε θέση να το υπερασπιστώ ικανοποιητικά..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
δές τον τσέ γκε βάρα, και την επανάσταση στην κούβα.
τόσα χρόνια μετά το συμπέρασμα πιο είναι; o κόσμος ζεί πολύ φτωχικά εκεί παραμυθιασμένος απο το σύστημα του φιντέλ, ενώ οι ελευθερίες πάνε περίπατο αφού κανείς δέν μπορεί να βγεί απο την χώρα, να δέι αμερικάνικες ταινίες κτλ. το κράτος είναι παντού και ελέγχει τους πολίτες.
αυτό είναι δικτατορία.
η αποτυχία του τσε και του φιντέλ αποδείχτηκε και πρόσφατα όταν ο φιντέλ ενέκρινε μεταρρυθμίσεις που κάνουν πιο ελεύθερη την αγορά και επιτρέπουν την ιδιοκτησία.

το οτι ο αναρχισμός είναι ουτοπικός δέν έιναι το κύριο πρόβλημα. όλοι θέλουμε καλλίτερη κοινωνία χωρίς κακό, να είμαστε όλοι αγαπημένοι να μήν πεινάει ο κόσμος κτλ. σε αυτήν την περίπτωση είναι καλό να είσαι ουτοπιστής..
το πρόβλημα με την αναρχία είναι οτι αυτά δέν μπορείς να τα πετύχεις ατομικά δηλαδή άναρχα, αλλα πολλοί άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν για να έρθει το αποτέλεσμα. όσο πιο πολλοί άνθρωποι συνεργάζονται, δουλεύουν για έναν στόχο τόσο πιο καλό το αποτέλεσμα. και για υπάρχει συνεργασία πρέπει να υπάρχει συντονισμός, δηλαδή κάποιος θα έχει πάλη την εξουσία.

το κακό με τους αναρχικούς, και δέν μιλάω για αυτούς της θεωρίας(τους original) αλλα για αυτούς με τις μοτότοφ,που ονειρεύονται αντάρτικα πόλεων, κτλ,
είναι οτι αντί να δούν τα χάλια τους θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλλίτερο. να φέρουν την ειρήνη με την βία, την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ δέν εκτιμάνε καθόλου γενικά τους νόμους, έχουν σκοτώσει και τραυματίσει κόσμο στα επεισόδια, ο χώρος τους λυμαίνεται απο κάθε είδους ναρκωτικά και ουσίες, όποιος δέν συμφωνεί με αυτούς πρέπει να πεθάνει για χάρη της επανάστασης, καταστρέφουν καθετί όμορφο με τις πίπες που γράφουν στους τοίχους..
και σε όλο αυτό έχουν μπλέξει την οικολογία, τους ομοφυλόφιλους,το μίσος σε κάθε τι εθνικό, την αθεΐα..
αυτούς τους αναρχικούς, τους οποίους θεωρώ όχι ουτοπιστές αλλά κοινούς μ@λ@κες το μυαλό δε των οποίων δέν περιέχει τίποτα άλλο εκτός απο σκ@τ@.
όπως και το μυαλό των χρυσαυγιτών, και των χουλιγκάνων στα γήπεδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Snaggletooth

Νεοφερμένος

Ο Snaggletooth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
η πολιτική σας στάση αρχίζει και τελειώνει στο''μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι''

Αυτό το σύνθημα ξέρεις δεν το φωνάζουν μονάχα αναρχικοί, το φωνάζει όλος αυτός ο κόσμος που βλέπεις στις πορείες. Πώς αισθάνεσαι όταν βλέπεις όλον αυτόν τον κόσμο στις πορείες να σου φωνάζει αυτό το σύνθημα; Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πώς στέκεστε όρθιοι και δεν ντρέπεστε που όλος ο κόσμος σας φωνάζει αλήτες, γουρούνια κ.ο.κ. Έχετε τόση μεγάλη ανάγκη αυτά τα λεφτά που σας δίνουν ώστε να χάνετε κάθε είδος αξιοπρέπειας που έχετε πάνω σας;
Όλος ο κόσμος ξέρει ότι η αστυνομία δεν είναι για τον πολίτη , αλλά για την άρχουσα τάξη αλλά έτσι μας το έχουνε σερβίρει ώστε να καλυφθούν. Τι θέλω να πω με αυτό; Θα ήταν λίγο χοντρό να μας πούνε" ξέρετε ιδρύουμε ένα σώμα για να μας προστατεύει επειδή θα σας κλέψουμε χωρίς έλεος και θα σας οδηγήσουμε στην εξαθλίωση και στη φτώχεια". Άρα μας λένε "ιδρύουμε ένα σώμα που θα φροντίζει για την τήρηση των νόμων και θα προστατεύει τον κάθε πολίτη". Αυτό είναι το φαίνεσθαι της όλης υπόθεσης , η ουσία είναι αυτό που προείπα. Το είδαμε τώρα και στη ΔΕΘ, ήρθε ο Παπανδρέου και μαζεύτηκε όλη η μπατσαρία της Ελλάδας. Για τους ασφαλίτες να μην αναφερθώ, τα βλέπουμε χρόνια τα προβοκάτσια της αστυνομίας και πρόσφατα στην 48ωρη απεργία τα έμαθε και όλος ο κόσμος.
Πρέπει να ντρέπεστε που υπηρετείτε πιστά τους μεγαλοαστούς και την άρχουσα τάξη και βαράτε φοιτητές, εργαζόμενους, άνεργους επειδή ζητάνε το αυτονόητο «δικαίωμα στη ζωή». Μάθετε λοιπόν πως δεν σας συμφέρει να μας έχετε απέναντι σας, αλλά όσο θα κρατάτε αυτή τη στάση και θα είστε στο απέναντι στρατόπεδο δεν θα πάψω να φωνάζω :
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

*Στις ερωτήσεις δεν περιμένω απαντήσεις , ρητορικές είναι.
**βγήκα λίγο off-topic αλλά δεν κρατήθηκα (ελπίζω να μην διαγραφτεί το ποστ)
***δεν είμαι μπάχαλος
****γιατί κάθομαι και μιλάω σε έναν μπάτσο (και με συναίσθημα μάλιστα) δεν μπορώ να καταλάβω αλλά τέλος πάντων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tsiyo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Tsiyo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωγραφίας Αιγαίου (Μυτιλήνη) και μας γράφει απο Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 211 μηνύματα.
Διάβασε λίγο τι λέω εγώ και μετά τι μου απαντάς εσύ.Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο μεταξύ τους?
Είπα εγώ πουθενά ότι είναι σωστό να μπαίνουν εξωπανεπιστημιακοί στις συνελεύσεις?Γιατί λες ό,τι θες?

Και ποιος φταίει γι'αυτό,αν όχι ο αδιάφορος φοιτητής που δεν πατάει στη συνέλευση?Το έχω ξαναπεί,αν ήθελαν οι ανεξάρτητοι,δεν θα τις αφήναν να βγάλουν κιχ τις παρατάξεις.Οι παραταξιακοί δεν είναι ούτε το 20% μιας σχολής,σ'έναν συνειδητοποιημένο σύλλογο ενεργών φοιτητών,θα έπαιρναν τον πούλο αμέσως.

Το καταλαβαίνεις το ότι το "σκέφτομαι μια ιδεολογία" και το "σκέφτομαι τον κώλο μου" είναι εκ διαμέτρου αντίθετα,έτσι?Btw ναι,αν κάποιος νοιάζεται μόνο για το πότε θα πάρει πτυχίο χωρίς να έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στην κοινωνία,τότε μπορεί να θεωρηθεί φυτό και μπούλης.

Όποιο πλαίσιο και αν διαβάσεις,όποια διαμαρτυρία ενάντια στον νέο νόμο και αν δεις,θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα objections απ'την κατάργηση του ασύλου (που και αυτό μόνο του είναι πολύ σημαντικό ζήτημα).Με αυτό το νομοσχέδιο οι εταιρείες στην πράξη λαμβάνουν μέρος στη λειτουργία και στη διοίκηση του δημοσίου πανεπιστημίου και ναι,αυτό μας πειράζει και μας καίει.

Πάλι,άλλα λέω εγώ και άλλα λες εσύ.Όσο και αν μ'αρέσει να βγαίνω off topic,δεν θ'αρχίσω να μιλάω και για επαναστάσεις εδώ μέσα.

Αμ,έλα που δεν συμβαίνει αυτό.Ψαχ'το λίγο.Στην αμερική έχουμε ένα 1% σούπερ πετυχημένων γαμάτων διάσημων πανεπιστημίων και μετά έχουμε το χάος.

Επαναλαμβάνω:αν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο,η οικογένεια που μου λες θα πληρώσει πολύ περισσότερα από νοίκια.Τότε να σε δω,όταν θα πληρώνει δίδακτρα και βιβλία.


Αγαπητε Mr.Crowley...

ειδικα ''εσεις οι αναρχικοι'' δεν πρεπει να μιλατε για δημοκρατια αφου ο μονος σας τροπος να επιβληθειτε ειναι η βια.
Επιτρεψε μου επιπλεον να διαβαζω και να ακουω οσα εγω θελω και μπορω κατι που εσυ δεν θα μου αφερεσεις το δικαιωμα να κανω!
Επιπλεον , Απο την στιγμη που ανηκεις τελικα σε μια ομαδα μιν προσπαθεις με τα λογια σου να παρακινεισεις ολους τους υπολοιπους που βλεπουν αυτο το μπλογκ! Κανεις στειρα προπαγανδα .
Εγω δεν ανηκω ουτε θα ανηκω σε καμια πολιτικη ομαδα. Και μιλαω με φωνη που εχουν χιλιαδες συμφοιτητες μου . Ετυχε να γνωρισω παιδι που ειναι και αυτος αναρχικος αλλα τουλαχιστον αυτος κραταει τις αποψεις του για τον εαυτο του.
Το να μου λες λοιπον οτι αμα δεν γινει καταληψη θα οδηγησει σε μεγαλυτερη επιβαρυνση της τσεπης των γονιων μου δεν στεκει! Γιατι πολυ απλα δεν ξερεις! κανεις μας δεν ξερει! Και αμα οντως ξερεις επρεπε να σε ειχε απορροφησει το συστημα :)

Οποτε καλυτερα να αφησεις τους λαικισμους και να δεις την ουσια του θεματος. ! :)
Φιλικες συμβουλες παντα ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ! :)

ΥΓ: τυχαινει να ειμαι μεγαλη θαυμαστρια του ''V'' οπως μαλλον τυχαινει να εισαι και εσυ! οποτε απορω πως δεν εχεις καταλαβει το νοημα των οσων λεει!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
ειδικα ''εσεις οι αναρχικοι'' δεν πρεπει να μιλατε για δημοκρατια αφου ο μονος σας τροπος να επιβληθειτε ειναι η βια.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: ξέρεις , ο αναρχισμός είναι η πιο ανθρωποκεντρική ιδεολογία. Οπότε πάψε να λες **** :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tsiyo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Tsiyo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωγραφίας Αιγαίου (Μυτιλήνη) και μας γράφει απο Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 211 μηνύματα.
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: ξέρεις , ο αναρχισμός είναι η πιο ανθρωποκεντρική ιδεολογία. Οπότε πάψε να λες **** :)

Πρωτον δεν μιλας σωστα....μονο και μονο απο αυτο δεν τιμας την αντιληψη σου.
Και ναι αυτο ειναι ακριβως το προβλημα! πως ειναι ανθρωποκεντρικη και εγωιστικη !!!
Και δεν σεβετε ουτε το δικαιωμα που εχει καποιος να μην κινδυνευει η σωματικη του εκαιρεοτητα !!
Γιατι πολυ απλα δεν βαζετε καμια αξια παραπανω απο την βια!
Αμα πιστευετε πως η βια ειναι λυση ειστε γελασμενοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: ξέρεις , ο αναρχισμός είναι η πιο ανθρωποκεντρική ιδεολογία. Οπότε πάψε να λες **** :)
ο αναρχισμός είναι μια ιδεολογική πιπα.
ανεφάρμοστος-ουτοπικός-χωρίς περιεχόμενο(εκτος απο την σύγκρουση προς της αστυνομία)
ένα χόμπι για να μήν πλήτουν τα παιδιά των μεγαλοαστών..

στο προηγούμενο σου μνμ εξέφρασες πλήρως τις πλούσιες θέσεις τους.:D:D
https://frikipaideia.wikia.com/wiki/Αναρχία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tsiyo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Tsiyo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωγραφίας Αιγαίου (Μυτιλήνη) και μας γράφει απο Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 211 μηνύματα.
ο αναρχισμός είναι μια ιδεολογική πιπα.
ανεφάρμοστος-ουτοπικός-χωρίς περιεχόμενο(εκτος απο την σύγκρουση προς της αστυνομία)
ένα χόμπι για να μήν πλήτουν τα παιδιά των μεγαλοαστών..

στο προηγούμενο σου μνμ εξέφρασες πλήρως τις πλούσιες θέσεις τους.:D:D
https://frikipaideia.wikia.com/wiki/Αναρχία


Στα λογια μου ερχεσε!....ξερεις...υπαρχουν αναρχικοι που οντως επαναστατουν σωστα αλλα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα ενος χεριου....οι υπολοιποι το κανουν καθαρα για να ξεσπασουν να βιαιοπραγησουν να νιωσουν δυνατοι.
Ειναι εγωιστες , εγωκεντρικοι , παρτακιδες και χαβαλετζιδες οι περισσοτεροι....το εχουν κανει ρουτινα κιολας! μονο και μονο γ αυτο δεν πρεπει να ασχολουμαστε καν!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
Δεν έχει νόημα να σχολιάσω το post του gaspar για ευνόητους λόγους, αλλά εσύ Tsiyo πού στηρίζεις την άποψη που εκφράζεις για τον Αναρχισμό; Θέλω να πω, έχεις κάνει έρευνα, έχεις διαβάσει βιβλία, πληροφορίες; έχεις παρεβρεθεί σε κάποιο χώρο, σε κάποια συνέλευση; έχεις γνωρίσει αναρχικούς και έχεις συνομιλήσει μαζί τους;

Ή απλώς έχεις μία ...γνώμη για κάτι το οποίο έχεις παντελή άγνοια; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tsiyo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Tsiyo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωγραφίας Αιγαίου (Μυτιλήνη) και μας γράφει απο Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 211 μηνύματα.
Δεν έχει νόημα να σχολιάσω το post του gaspar για ευνόητους λόγους, αλλά εσύ Tsiyo πού στηρίζεις την άποψη που εκφράζεις για τον Αναρχισμό; Θέλω να πω, έχεις κάνει έρευνα, έχεις διαβάσει βιβλία, πληροφορίες; έχεις παρεβρεθεί σε κάποιο χώρο, σε κάποια συνέλευση; έχεις γνωρίσει αναρχικούς και έχεις συνομιλήσει μαζί τους;

Ή απλώς έχεις μία ...γνώμη για κάτι το οποίο έχεις παντελή άγνοια; :hmm:

Να σου απαντησω.

Εχω πολλα βιβλια που αφορουνε καθε πολιτικοποιημενη ομαδα....Αναρχικους....Χρυση αυγη....Αντιεξουσιαστες...ακομα και για την ΚΚΚ! (κου κλουξ κλαν) . απλα απο περιεργεια αγοραζω βιβλια για καθε πολιτικη πεποιθηση γιατι αλλιως δεν μπορεις να καταλαβεις για ποιον λογο παλευουν.

Αλλα ακομα μαθαινω . Δεν μπορω να σου πω δηλαδη πως ειμαι παντωγνωστης και οτι πω αυτο ειναι και τελος. Αντιθετα με αλλους συνομιληκους μου που απαντανε με τροπο βεβιασμενο και τελειως προκλητικο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Orthologistis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 226 μηνύματα.
Πρωτον δεν μιλας σωστα....μονο και μονο απο αυτο δεν τιμας την αντιληψη σου.
Και ναι αυτο ειναι ακριβως το προβλημα! πως ειναι ανθρωποκεντρικη και εγωιστικη !!!
Και δεν σεβετε ουτε το δικαιωμα που εχει καποιος να μην κινδυνευει η σωματικη του εκαιρεοτητα !!
Γιατι πολυ απλα δεν βαζετε καμια αξια παραπανω απο την βια!
Αμα πιστευετε πως η βια ειναι λυση ειστε γελασμενοι.

νομιζω οτι κανεις ενα μικρο λαθακι(οπως και οι περισσοτεροι εδω μεσα).... αλλο ΑΝΑΡΧΙΑ και αλλο ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ!! υπαρχει μια τερεστια διαφορα αναμεστα στα δυο ..... ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΡΕΥΜΑ (οπως ειναι ο σοσιαλισμος (για την κοινωνια), ο καπιταλισμος ο οικονομικος φιλελευθερισμος,και ο υπαρκτος σοσιαλισμος για την οικονομια) ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ..... ΜΗΝ ΤΑ ΣΥΓΧΕΕΤΕ!!!!:whistle:
αν καταλαβετε αυτην την διαφορα ισος μπορεσουμε και προχωρησουμε στην συζητηση...
Γ.Υ. (δεν αναφερομαι μονο σε σενα:) )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Δεν σκόπευα να μιλήσω σ'αυτό το θέμα,γιατί άπαξ και το έκανα αυτό μια φορά,ως δηλωμένος αναρχικός στο φόρουμ θα έπρεπε να απαντάω σε κάθε ερώτηση,αλλά μιας και γίνεται ευθεία αναφορά σ'εμένα,θα απαντήσω.Αν είναι όμως να γίνει συζήτηση,θα παρακαλούσα να γίνει σε ήπιους τόνους και πολιτισμένο κλίμα,γιατί ούτε την όρεξη,ούτε τη διάθεση έχω να τρώω στη μάπα τα νεύρα και τον φανατισμό κανενός.

ειδικα ''εσεις οι αναρχικοι'' δεν πρεπει να μιλατε για δημοκρατια αφου ο μονος σας τροπος να επιβληθειτε ειναι η βια.

Ποιος σου το είπε αυτό?Έχεις ακούσει για τον αναρχοπασιφισμό,που είναι το πιο διαδεδομένο αναρχικό κίνημα των ημερών μας?Έχεις διαβάσει το "Περί Αναρχισμού και Βίας" του Ερρίκο Μαλατέστα?Και αλήθεια,μιας και τόσο τελεσίδικα λες ότι "μόνος τρόπος επιβολής είναι η βία" (δεν ξέρεις πόσο ειρωνικά δίκιο έχεις),τι είναι η βία?Πως ορίζεται η βία?

Επιτρεψε μου επιπλεον να διαβαζω και να ακουω οσα εγω θελω και μπορω κατι που εσυ δεν θα μου αφερεσεις το δικαιωμα να κανω!

Να σου επιτρέψω να διαβάζεις ό,τι θες?Καλύτερα,εγώ θέλω να σε προτρέψω να διαβάζεις ό,τι θες!Μακάρι να διάβαζε ο κόσμος.Μακάρι να χρησιμοποιούσε τη λογική του,οι ιδέες του να έβγαιναν απ'το μυαλό του και όχι απ'το στομάχι του,να αμφισβητούσε συνεχώς,να έψαχνε,να έβγαινε απ'τα καλούπια της κανονικότητας!Τα βιβλία ανοίγουν το μυαλό,το κάνουν να σκεφτεί και το μυαλό,είναι σαν αερόστατο:δουλεύει καλύτερα ανοιχτό. ;)

Επιπλεον , Απο την στιγμη που ανηκεις τελικα σε μια ομαδα μιν προσπαθεις με τα λογια σου να παρακινεισεις ολους τους υπολοιπους που βλεπουν αυτο το μπλογκ! Κανεις στειρα προπαγανδα .
Εγω δεν ανηκω ουτε θα ανηκω σε καμια πολιτικη ομαδα. Και μιλαω με φωνη που εχουν χιλιαδες συμφοιτητες μου . Ετυχε να γνωρισω παιδι που ειναι και αυτος αναρχικος αλλα τουλαχιστον αυτος κραταει τις αποψεις του για τον εαυτο του.

Πρώτον,θα εκφέρω τις απόψεις μου όσο θέλω.Δεύτερον,δεν κάνω καμία προπαγάνδα:ό,τι λέω προσπαθώ να το αιτιολογώ,ώστε,αν καλύπτεσαι απ'την αιτιολόγησή μου,να συμφωνήσεις,διαφορετικά,να μην δεχτείς αυτά που λέω.Ουδέποτε προσπάθησα να περάσω ως δεδομένο οτιδήποτε.Τρίτον,είμαι πολιτικοποιημένος,δεν ανήκω όμως σε καμία οργάνωση,απλά έχω μια ιδεολογία όπως όλοι,η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ δίνω όνομα στην ιδεολογία μου.Και εσύ,όπως και κάθε άνθρωπος που εκφέρει πολιτική άποψη,έχεις μια ιδεολογία,ασυνείδητα.Αν θες,μπορούμε να τη βρούμε κιόλας,be my guest.


ΥΓ: τυχαινει να ειμαι μεγαλη θαυμαστρια του ''V'' οπως μαλλον τυχαινει να εισαι και εσυ! οποτε απορω πως δεν εχεις καταλαβει το νοημα των οσων λεει!

Αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία να το σχολιάσω,αλλά ας δούμε λίγο την οπτική γωνία του Alan Moore,που έγραψε το κόμιξ,πάνω στο θέμα: "V for Vendetta" was specifically about things like fascism and anarchy.Those words, "fascism" and "anarchy," occur nowhere in the film. It's been turned into a Bush-era parable by people too timid to set a political satire in their own country."
Από συνέντευξη.

ο αναρχισμός είναι μια ιδεολογική πιπα.
ανεφάρμοστος-ουτοπικός-χωρίς περιεχόμενο(εκτος απο την σύγκρουση προς της αστυνομία)
ένα χόμπι για να μήν πλήτουν τα παιδιά των μεγαλοαστών..

στο προηγούμενο σου μνμ εξέφρασες πλήρως τις πλούσιες θέσεις τους.:D:D
https://frikipaideia.wikia.com/wiki/Αναρχία

Καλά,μ'εσένα δεν έχει νόημα να συζητήσω,τα ίδια λες κάθε φορά,σου τη λέμε και μετά απλά συνεχίζεις.Πάρε 'δω τον φίλο σου:

:P

Εχω πολλα βιβλια που αφορουνε καθε πολιτικοποιημενη ομαδα....Αναρχικους....Χρυση αυγη....Αντιεξουσιαστες...ακομα και για την ΚΚΚ! (κου κλουξ κλαν) . απλα απο περιεργεια αγοραζω βιβλια για καθε πολιτικη πεποιθηση γιατι αλλιως δεν μπορεις να καταλαβεις για ποιον λογο παλευουν.

Μπορείς να μου πεις μερικούς τίτλους βιβλίων/περιοδικών/εφημερίδων,που έχεις διαβάσει σχετικά με τον Αναρχισμό?Είμαι σίγουρος,ότι αφού όπως λες έχεις διαβάσει για εμάς,σίγουρα κάπου οι επιλογές μας θα συμπίπτουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
mr crowley θα ήθελα να μου πείς την άποψη σου για τον αναρχοκαπιταλισμό, ο οποίος είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με τον αναρχοκομμουνισμό.
θεωρούνται αναρχικοί οι αναρχοκαπιταλιστές?
κάποτε είχες πει οτι ο καπιταλισμός είναι καλλίτερος του κομμουνισμού. σε ποια κατηγορία αναρχικού κατατάσεις τον εαυτό σου?
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Tsiyo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Tsiyo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωγραφίας Αιγαίου (Μυτιλήνη) και μας γράφει απο Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 211 μηνύματα.
Δεν σκόπευα να μιλήσω σ'αυτό το θέμα,γιατί άπαξ και το έκανα αυτό μια φορά,ως δηλωμένος αναρχικός στο φόρουμ θα έπρεπε να απαντάω σε κάθε ερώτηση,αλλά μιας και γίνεται ευθεία αναφορά σ'εμένα,θα απαντήσω.Αν είναι όμως να γίνει συζήτηση,θα παρακαλούσα να γίνει σε ήπιους τόνους και πολιτισμένο κλίμα,γιατί ούτε την όρεξη,ούτε τη διάθεση έχω να τρώω στη μάπα τα νεύρα και τον φανατισμό κανενός.



Ποιος σου το είπε αυτό?Έχεις ακούσει για τον αναρχοπασιφισμό,που είναι το πιο διαδεδομένο αναρχικό κίνημα των ημερών μας?Έχεις διαβάσει το "Περί Αναρχισμού και Βίας" του Ερρίκο Μαλατέστα?Και αλήθεια,μιας και τόσο τελεσίδικα λες ότι "μόνος τρόπος επιβολής είναι η βία" (δεν ξέρεις πόσο ειρωνικά δίκιο έχεις),τι είναι η βία?Πως ορίζεται η βία?



Να σου επιτρέψω να διαβάζεις ό,τι θες?Καλύτερα,εγώ θέλω να σε προτρέψω να διαβάζεις ό,τι θες!Μακάρι να διάβαζε ο κόσμος.Μακάρι να χρησιμοποιούσε τη λογική του,οι ιδέες του να έβγαιναν απ'το μυαλό του και όχι απ'το στομάχι του,να αμφισβητούσε συνεχώς,να έψαχνε,να έβγαινε απ'τα καλούπια της κανονικότητας!Τα βιβλία ανοίγουν το μυαλό,το κάνουν να σκεφτεί και το μυαλό,είναι σαν αερόστατο:δουλεύει καλύτερα ανοιχτό. ;)



Πρώτον,θα εκφέρω τις απόψεις μου όσο θέλω.Δεύτερον,δεν κάνω καμία προπαγάνδα:ό,τι λέω προσπαθώ να το αιτιολογώ,ώστε,αν καλύπτεσαι απ'την αιτιολόγησή μου,να συμφωνήσεις,διαφορετικά,να μην δεχτείς αυτά που λέω.Ουδέποτε προσπάθησα να περάσω ως δεδομένο οτιδήποτε.Τρίτον,είμαι πολιτικοποιημένος,δεν ανήκω όμως σε καμία οργάνωση,απλά έχω μια ιδεολογία όπως όλοι,η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ δίνω όνομα στην ιδεολογία μου.Και εσύ,όπως και κάθε άνθρωπος που εκφέρει πολιτική άποψη,έχεις μια ιδεολογία,ασυνείδητα.Αν θες,μπορούμε να τη βρούμε κιόλας,be my guest.




Αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία να το σχολιάσω,αλλά ας δούμε λίγο την οπτική γωνία του Alan Moore,που έγραψε το κόμιξ,πάνω στο θέμα: "V for Vendetta" was specifically about things like fascism and anarchy.Those words, "fascism" and "anarchy," occur nowhere in the film. It's been turned into a Bush-era parable by people too timid to set a political satire in their own country."
Από συνέντευξη.



Καλά,μ'εσένα δεν έχει νόημα να συζητήσω,τα ίδια λες κάθε φορά,σου τη λέμε και μετά απλά συνεχίζεις.Πάρε 'δω τον φίλο σου:

:P



Μπορείς να μου πεις μερικούς τίτλους βιβλίων/περιοδικών/εφημερίδων,που έχεις διαβάσει σχετικά με τον Αναρχισμό?Είμαι σίγουρος,ότι αφού όπως λες έχεις διαβάσει για εμάς,σίγουρα κάπου οι επιλογές μας θα συμπίπτουν.


Ειναι κυριως ξενογλωσση βιβλιογραφια φιλε μου....μερικα απο αυτα π εχω ειναι τα εξης:

  • Εξουσία, βία, πόνος-Κλημης Μαυριδης

  • Human rights and democracy for the 21st century
  • Περί πολιτικής ισότητας-Από Robert A. Dahl,Μαρία Μπαρπάτση,Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας
  • Μαρξ, Μπακούνιν για το σοσιαλιστικό κράτος του Γ. Ρούση


  • [FONT=verdana,geneva,arial,sans-serif,helvetica]Spencer- Herbert [/FONT][FONT=verdana,geneva,arial,sans-serif,helvetica]The Great Political Superstition
    [/FONT]

  • [FONT=verdana,geneva,arial,sans-serif,helvetica]Andrews Stephen Pearl [/FONT]

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
κάποτε είχες πει οτι ο καπιταλισμός είναι καλλίτερος του κομουνισμού. σε ποια κατηγορία αναρχικού κατατάσεις τον εαυτό σου?
αναρχισμός και κομμουνισμός. Δεν καταλαβαίνεις μου φαίνεται ότι είναι δυο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.
Πρωτον δεν μιλας σωστα....μονο και μονο απο αυτο δεν τιμας την αντιληψη σου.
Και ναι αυτο ειναι ακριβως το προβλημα! πως ειναι ανθρωποκεντρικη και εγωιστικη !!!
Και δεν σεβετε ουτε το δικαιωμα που εχει καποιος να μην κινδυνευει η σωματικη του εκαιρεοτητα !!
Γιατι πολυ απλα δεν βαζετε καμια αξια παραπανω απο την βια!
Αμα πιστευετε πως η βια ειναι λυση ειστε γελασμενοι.

δεν μιλάω σωστά ε ; :hmm: κοίτα έχεις το δικαίωμα να λες ότι θέλεις , αλλά και εγώ με τη σειρά μου μπορώ να σχολιάζω ελεύθερα όπως θέλω :) Σου εξήγησε ο Λίο για τον αναρχοπασιφισμό , οπότε καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες δεν στέκει. Εσύ τώρα προφανώς έχεις ταυτίσει τους αναρχικούς με τους μπάχαλους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
δεν υπάρχει αναρχιά, υπάρχει αναρχία ...

Albert Einstein
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
mr crowley θα ήθελα να μου πείς την άποψη σου για τον αναρχοκαπιταλισμό, ο οποίος είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με τον αναρχοκομμουνισμό.
θεωρούνται αναρχικοί οι αναρχοκαπιταλιστές?

Θεωρούνται αναρχικοί,όχι όμως μέρος του αναρχικού κινήματος.Καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα με το αναρχικό κίνημα (="το κράτος είναι άχρηστο"),αλλά με τελείως διαφορετική συλλογιστική πορεία και για τελείως διαφορετικούς λόγους.Είναι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι,στην ουσία.

Ειναι κυριως ξενογλωσση βιβλιογραφια φιλε μου....μερικα απο αυτα π εχω ειναι τα εξης:

  • Εξουσία, βία, πόνος-Κλημης Μαυριδης
  • Human rights and democracy for the 21st century
  • Περί πολιτικής ισότητας-Από Robert A. Dahl,Μαρία Μπαρπάτση,Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας
  • Μαρξ, Μπακούνιν για το σοσιαλιστικό κράτος του Γ. Ρούση
  • [FONT=verdana,geneva,arial,sans-serif,helvetica]Spencer- Herbert [/FONT][FONT=verdana,geneva,arial,sans-serif,helvetica]The Great Political Superstition[/FONT]
  • [FONT=verdana,geneva,arial,sans-serif,helvetica]Andrews Stephen Pearl [/FONT]

Και απ'την Emma Goldman,κατάλαβες ότι αναρχία=βία?Θα σου προτείνω και εγώ τρία βιβλία:
Το Αλφαβητάρι του Αναρχισμού - Αλεξάντερ Μπέρκμαν (εκδ. Ελεύθερος Τύπος)
Περί Αναρχισμού και Βίας - Ερρίκο Μαλατέστα (εκδ. Ελεύθερος Τύπος)
Προς μια Ελεύθερη Κοινωνία - Ερρίκο Μαλατέστα (εκδ. Ελεύθερος Τύπος)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

the_truth

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο the_truth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 328 μηνύματα.
mr crowley θα ήθελα να μου πείς την άποψη σου για τον αναρχοκαπιταλισμό, ο οποίος είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με τον αναρχοκομμουνισμό.
θεωρούνται αναρχικοί οι αναρχοκαπιταλιστές?
κάποτε είχες πει οτι ο καπιταλισμός είναι καλλίτερος του κομμουνισμού. σε ποια κατηγορία αναρχικού κατατάσεις τον εαυτό σου?
https://el.wikipedia.org/wiki/Αναρχοκαπιταλισμός
Δεν αποτελει κοινωνικο κινημα και δεν εχει καθολου λαικη βαση ειναι απλως προιον καποιων οικονομολογων πανεπιστημιακων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vickydask

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η vickydask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 359 μηνύματα.
η νεα κουζινα μου ειναι μαυροκοκκινη!

η αναρχια ,οπως και καποια αλλα να το πω ακραια πολιτικα συστηματα, μπορει να εφαρμοστει μονο σε εξολοκληρου συνηδητοποιημενα ατομα και απο πνευματικης και ηθικης αποψης. Ε οσο να ναι απεχουμε λιγο δε νομιζετε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top