Ε γιατι καλη μου ειναι λαθος ..? το 3 πεδιο μπορει να τα καταφερεις αριστα
ζημωμενο με την φυσικη ειναι και τα μαθηματικα θα τα παει..
Δεν ειναι αστεια εκει μεσα επιπεδο πολυτεχνειου ειναι..
Το 4ο..ναι .. οχι... δεν το μπορει με τιποτα.
Τωρα λες ποιος θα παει απο το 3ο ... ε οχι και πολλοι..δεν ειναι λυση αυτο..η εβε ειναι η λυση.
Δε διαφωνώ εδώ. Απλώς οι ενστάσεις μου είναι οι εξής.
Ας πάρουμε το τρίτο πεδίο αρχικά. Όσο καλοί και αν είναι οι μαθητές του πεδίου υγείας, που σε καμία περίπτωση δε τους αμφισβητώ, μέσα στη ΣΣΕ λόγου χάρη, όπου έχουν και το σημαντικότερο πρόβλημα από άποψη κενών θέσεων, κάνουν πολλά μαθηματικά. Χρειάζονται δηλαδή. Αν όμως ένα παιδί στην τρίτη λυκείου έκανε βιολογία και όχι παραγώγους και ολοκληρώματα, με ποιο υπόβαθρο θα πάει να παρακολουθήσει γραμμική άλγεβρα και ολοκληρωτικό λογισμό;
Από την άλλη, στο τέταρτο πεδίο έχεις μαθηματικά, αλλά δεν έχεις φυσική καθόλου, που πάλι σε αυτές τις σχολές έχεις αρκετά μαθήματα φυσικής.
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν μαθητές που μπορούν να ανταπεξέλθουν, αλλά μην είναι και εντελώς άσχετοι. Πώς λοιπόν θα κάνεις φυσική, αν δεν έχεις κάποιες βάσεις ήδη από το λύκειο; Εκτός αυτού, μην κοροϊδευόμαστε, πόσα παιδιά πάνε 4ο πεδίο μόνο και μόνο για να αποφύγουν τη φυσική (το έχω ακούσει πάρα πολλές φορές από παιδιά της συγκεκριμένης κατεύθυνσης). Αν είναι έτσι να βάλουμε και την θεωρητική μέσα να το τερματίσουμε εντελώς (που ξαναλέω ούτε αυτούς ούτε κανένα άλλο πεδίο υποτιμώ, απλώς δε γίνεται να μπεις χωρίς να έχεις βασικές γνώσεις μαθηματικών και φυσικής σε αυτές τις σχολές). Δεν είναι ότι κάνουν πολύ δύσκολα πράγματα εκεί μέσα, αλλά χρειάζεται να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις ρε παιδί μου ώστε να μπορέσεις να τα καταφέρεις. Και μάλιστα αυτές τις γνώσεις κάποια όπλα πχ το Μηχανικό νομίζω, οι Διαβιβάσεις επίσης, τις χρειάζονται και μετά, όχι επειδή θα φτιάχνουν όπλα αυτοί, αλλά για να ξέρουν πώς λειτουργούν ορισμένες συσκευές και για να τις χειρίζονται.
με πολύ υψηλούς βαθμούς στις πανελλήνιες (τύπου 16 και 17)
Και σε πιο εύκολα θέματα, ας σημειωθεί και αυτό.
Ωστόσο ίσως και αυτό να αποτελούσε μια λύση.
Για τα λευτα τωρα ..ε ημαρτον εσυ στα Γιαννενα παιρνεις 700 το μηνα?
10€ την ημερα καλα ειναι αντε και απο μενα αλλα 100 να κανουν ατασθαλιες... εχουν καλο φαι εκει μεσα.
Δε λέω αυτό. Έτσι και αλλιώς η αστυνομία που αναφέρθηκε στο άρθρο δεν παίρνει τόσα, κάπου στα 450€ παίρνουν τα παιδιά.
Όταν όμως μπαίνεις στην Ευελπίδων και παίρνεις πολύ λιγότερα από αυτούς μέσα στη σχολή, και μετά βγαίνεις και ζεις μια πολύ δύσκολη ζωή, εε τι να πας να κάνεις εκεί; Φυσικό και επόμενο είναι οι μαθητές να προτιμήσουν άλλες σχολές, ακόμη και αν το σκέφτονται σοβαρά για τον στρατό.
Και επειδή είπες και για το φαγητό, δεν είναι μόνο αυτό. Τετάρτες και ΣΚ είναι ελεύθεροι, εκτός αν έχουν υπηρεσία ή είναι τιμωρημένοι. Άρα τότε τι θα κάνουν; Θα κοιμηθούν σε παγκάκια, ή θα φάνε τίποτα αποφάγια από σκουπιδοτενεκέδες;
Τέρμα τραβηγμένο αυτό που είπα, ναι, αλλά θέλω να σου πω πως και αυτοί έχουν έξοδα. Δεν είναι ότι μπήκαν στη σχολή και εντάξει, λύθηκαν όλα. Απλώς τον περισσότερο καιρό έχουν στέγη στη σχολή, σε σχέση με την αστυνομία που κάποια έτη δεν έχουν.
Για μένα το πρόβλημα είναι οι συνθήκες και το περιβάλλον της δουλειάς μετά τη σχολή. Δεν είναι στις σχολές τόσο πολύ το πρόβλημα, όσο έξω αργότερα.
Προσωπική άποψη αυτό.