Crookshanks
Διάσημο μέλος
Είναι δηλαδή φυσιολογικό να χτυπάει ο Α αδερφός τον Β, και οι γονείς να κρατάνε ακίνητο τον επιτιθέμενο Α, και να λένε στον Β "έλα τώρα, που έχεις την ευκαιρία να πάρεις εκδίκηση, να τον δείρεις!";
Είναι φυσιολογικό ένας πατέρας να φωνάζει στο παιδί του, επειδή έπαιξε ανέντιμα σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι στην τηλεόραση, και μετά, όταν φωνάζει και αυτό, να το πηγαίνει στον καναπέ και να το ξαπλώνει και να το αναγκάζει να μένει ακίνητο; Και να λέει, σαν χειρότερο και πιο ανώριμο παιδί, "αυτός άρχισε"; Πραγματικά απορώ πώς γίνεται να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που έχουν παιδιά και τα αναθρέφουν έτσι.
Τί μέτρα θεωρείτε ότι μπορεί να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος

Devina
Τιμώμενο Μέλος
Εμένα αυτό που με ενοχλεί ρε γαμώτο όταν τα βλέπω αυτά είναι ότι κάτσε, ρε συ..αφού βλέπεις ότι έχεις πρόβλημα με τα παιδιά σου γιατί κάνείς και άλλα;:/
Δεν είσαι σε θέση να λύσεις σοβαρά θέματα και κάνεις και άλλα παιδιά γιατί; Τα παιδιά είναι ευτυχία οκ..αλλά ας υπάρχει ένα μέτρο.
Όσο για τα μέτρα, ίσως αν έκανε κάτι η Πρόνοια..τι να πω...
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Βάζω, όμως, το χέρι μου στη φωτιά ότι σίγουρα υπάρχουν άτομα που ξέρουμε και που δεν έχουν ιδέα για το πώς να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Δε νομίζω, δηλαδή, ότι η γονεϊκή ανικανότητα είναι τόσο ασυνήθιστη.
Η εν λόγω εκπομπή πάντως μου δημιουργεί μια αλλόκοτη αίσθηση. Σαν θέατρο στον κόσμο του εξωπραγματικού είναι.
explorer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Την παρακολουθείς και σου φεύγει ξαφνικά η όρεξη για παιδιά,οικογένεια κ.λπ.Η εν λόγω εκπομπή πάντως μου δημιουργεί μια αλλόκοτη αίσθηση. Σαν θέατρο στον κόσμο του εξωπραγματικού είναι.

Crookshanks
Διάσημο μέλος
.Ένα άλλο παιδί, αν θυμάμαι καλά, δεν ήθελε να κοιμηθεί, και οι γονείς του μεταμφιέζονταν σε διάφορους χαρακτήρες για να το πείσουν να κοιμηθεί

.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
explorer
Εκκολαπτόμενο μέλος
.Από την άλλη βέβαια,πάω πάσο και παραδέχομαι ότι αρκετοί από αυτούς,ίσως πραγματικά ήθελαν να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα παιδιά,απλά τους λείπει το ''γονεϊκό ταλέντο''.Έχω την εντύπωση όμως,ότι υπάρχουν και ανάλογα σεμινάρια επιμόρφωσης,ώστε να μην χρειάζεται να στρέφονται μόνο σε ''τηλενταντάδες''.
fabulous
Δραστήριο μέλος
Δεν πιστευω οτι καμια νταντα και πράσινες μελιτζάνες μπορεί να βοηθήσει μια οικογένεια. Το πως ένας γονιός θα αντιμετωπίσει το παιδί του θα το ανακαλύψει εκείνος σιγά σιγά, εξάλλου δικό του είναι το παιδί, κομμάτι του.
Υπάρχουν και περιπτώσεις όμως κρουκ, όπου ο γονιός είναι τόσο "βλάκας" να στο πω κι έτσι, που περνούν χρόνια και δεν έχει ιδέα για το τι πρέπει να κάνει με το παιδί του.
Για αυτό έχουν εκδοθεί τόμοι και τόμοι με τίτλους " Πως να αναθρέψετε σωστά το παιδί σας" "Πως να του φέρεστε όταν αντιμιλάει" "Αντιμετωπίστε χωρίς εντάσεις" κλπ κλπ.
Δεν ειναι κακό να παίρνεις συμβουλές απο 'δω κι απο κει για να βοηθηθείς, το να καλέσεις την νταντα πωςτηνελενε νομίζω ότι είναι κάπως τραβηγμένο. Δεν έχω γίνει ακόμη μητέρα (
) παρόλαυτα έχω μια ιδέα για το πως μπορεί να είναι. Βρίστε με όσο θέλετε, αλλά οι οικογένειες που βγαίνουν στην τιβι ως "απελπισμένες" είναι απλά λίγο ντιπ για ντιπ.
explorer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σωστά.Έπρεπε να συμπληρώσω.Στο ταλέντο αναφερόμουν εννοώντας ότι δεν το διδάχθηκαν από τους γονείς τους.Αλλά δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τη λέξη ταλέντο,αφού προφανώς αναφερόμαστε σε κάτι εκ γενετής.πως εχουν μεγαλωσει οι ιδιοι...
Mια φορά είχε τύχει να την δω κι εγώ στο ΣΚΑΙ.
Δεν πιστευω οτι καμια νταντα και πράσινες μελιτζάνες μπορεί να βοηθήσει μια οικογένεια. Το πως ένας γονιός θα αντιμετωπίσει το παιδί του θα το ανακαλύψει εκείνος σιγά σιγά, εξάλλου δικό του είναι το παιδί, κομμάτι του.
Υπάρχουν και περιπτώσεις όμως κρουκ, όπου ο γονιός είναι τόσο "βλάκας" να στο πω κι έτσι, που περνούν χρόνια και δεν έχει ιδέα για το τι πρέπει να κάνει με το παιδί του.
Για αυτό έχουν εκδοθεί τόμοι και τόμοι με τίτλους " Πως να αναθρέψετε σωστά το παιδί σας" "Πως να του φέρεστε όταν αντιμιλάει" "Αντιμετωπίστε χωρίς εντάσεις" κλπ κλπ.
Δεν ειναι κακό να παίρνεις συμβουλές απο 'δω κι απο κει για να βοηθηθείς, το να καλέσεις την νταντα πωςτηνελενε νομίζω ότι είναι κάπως τραβηγμένο. Δεν έχω γίνει ακόμη μητέρα () παρόλαυτα έχω μια ιδέα για το πως μπορεί να είναι.
Βρίστε με όσο θέλετε, αλλά οι οικογένειες που βγαίνουν στην τιβι ως "απελπισμένες" είναι απλά λίγο ντιπ για ντιπ.
βασικα η εκπομπη υποτι8εται πως εκπαιδευει τους γονεις στο πως να ειναι σωστοτεροι γονεις, απο κει και περα αμερικανια ριαλιτι σοου

edit: χμ οχι νομιζω βρετανικο ειναι

Crookshanks
Διάσημο μέλος
Αυτό και οι σούπερ καθαρίστριες έχουν πολλή πλάκα, γελάς και λίγο (και την άλλη κλαις)
.Φαμπ, ούτε κι εγώ νομίζω πως είναι λύση η "νταντά", απλώς μου προκάλεσε αυτό τον προβληματισμό η συγκεκριμένη σειρά.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς αδιαφορούν για αυτά είναι κι εκείνα που εγκαταλείπουν από νωρίς το σχολείο.
fabulous
Δραστήριο μέλος
Τι είναι σκυλιά;

Δεν υπάρχουν σωστοί και λάθος τρόποι για να μεγαλώσεις το παιδί σου, απο την στιγμή που το κάθε ένα απ' αυτά έχει διαφορετικές απαιτήσεις, ανάγκες και στήριξη.
Η σχέση που θα αναπτυχθεί είναι καθαρά απο την δική τους επικοινωνία.
miv
Επιφανές μέλος
Πάντως, στη Βρετανία δεν είναι και τόσο παράλογο κάποιος να παρατάει το σχολείο στα 15-16, μετά το GSCE. Φυσιολογικό είναι. Απλά εκεί υπάρχει η αξία ότι το παιδί πρέπει να συντηρείται μετά από κάποια ηλικία αυτόνομα, κι αυτή η ηλικία είναι πολύ πριν απ'οτι εδώ, καλώς ή κακώς. Οπότε εκεί είναι απλό το ζήτημα. No money, no university. Δεν τίθεται καν ζήτημα "δωρεάν παιδείας". Απλά, δεν υπάρχει.
Οι γονείς δεν εκπαιδεύονται.
Τι είναι σκυλιά;
Δεν υπάρχουν σωστοί και λάθος τρόποι για να μεγαλώσεις το παιδί σου, απο την στιγμή που το κάθε ένα απ' αυτά έχει διαφορετικές απαιτήσεις, ανάγκες και στήριξη.
Η σχέση που θα αναπτυχθεί είναι καθαρά απο την δική τους επικοινωνία.
Εννοειται οτι εκπαιδευεσαι. Μαθαινεις το πως να μεγαλωνεις ενα παιδι, δε το ξερεις απο πριν. Και εννοειται οτι εκπαιδευεσαι αναλογα με το συγκεκριμενο παιδι που εχεις και το χαρακτηρα του. Ειναι θεμα εκπαιδευσης, για παραδειγμα, το ποτε πρεπει να υποκυπτεις στα θελω του παιδιου σου και ποτε οχι, το πως να το τιμωρεις οταν κανει κατι που δε πρεπει και πως να το επιβραβευεις. Αναλογα το πως αντιδρουν οι γονεις στις συμπεριφορες των παιδιων διαμορφωνουν και το χαρακτηρα τους. Για παραδειγμα αν ο γονιος δε λεει ποτε οχι στο παιδι του (επειδη ειναι πολυ γλυκουλι λολ) τοτε το παιδι θα μαθει οτι μπορει να εχει ο,τι θελει στη ζωη, κατι που ομως αργοτερα δεν ισχυει και θα του πεσει σα τουβλο στο κεφαλι.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Crookshanks
Διάσημο μέλος
), παίζει ρόλο το πόσο καλά μπορείς να διεισδύσεις στην ψυχολογία του παιδιού σου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
fabulous
Δραστήριο μέλος
Αν δεν έχουν έστω και ένα μικρό έντιστικο ή μια μικρή ιδέα για το πως να φερθούν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Ρωτήστε κάτι
Προσωπικές Συζητήσεις
Πανελλαδικές
Αγγελίες
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki