Αλληλεγγύη στους αιώνιους φοιτητές

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
αλλοι θελουν να τελειωσουν σε 3 αλλοι σε 5 κ αλλοι σε 10 χρόνια. κουμαντο στη δική σας ζωή όσοι έχετε πρόβλημα.
προσωπικά ακούω μόνο τα πρακτικά επιχειρήματα - εαν υπαρχουν - κ όχι τα "ηθικα". *

Λυπάμαι, αλλά στην συγκεκριμένη περιπτωση θα το δω ανταγωνιστικά, από την στιγμή που η έννοια "φοιτητής" συμπεριμβάνει και εμένα (που ανήκω στους *συνεπείς*) και τους αιώνιους φοιτητές.

Γιατί να πρέπει να μπω στην ίδια κατηγορία με κάποιον που μπορεί να μην έχει περάσει έξω από το Πανεπιστήμιο να δει πώς είναι η σχολή του? Γιατί εγώ να σκίζομαι για τους χ,y λόγους να πάρω στην ώρα μου πτυχίο, και τελικά 10 χρόνια μετά να βρεθώ να ανταγωνίζομαι για δουλειά με κάποιον που τα πρώτα ν χρόνια της σχολής έκανε τον τουρίστα?

Και για να μην κοροιδευόμαστε, χρόνος για να ανακαλύψεις τα ενδιαφέροντά σου υπάρχει ααααααααπλετος. Δεν είναι μόνο άσπρο-μαύρο. Ή που θα παρατήσω την σχολή για να ασχοληθώ με τα hobbies, ή που θα προσηλωθώ στην σχολή και θα κλείσω τα μάτια μου σε ό,τι άλλο με ενδιαφέρει. Εγώ τι ήμουνα δηλαδή, το παιδί-θαύμα που πέρσι μαζί με την σχολή πάλευα αγγλικά για Proficiency, έκανα πιάνο και μαθήματα χορού και πέρασα 10/11 μαθήματα στην σχολή?

Κανείς δεν είπε να τελειώσεις just στα ν χρόνια, αλλά αυτό το "γράφω την σχολή στ' αρχίδια μου για να αχοληθώ με τα ενδιαφέροντά μου, και γι' αυτό γίνομαι τελικά αιώνιος φοιτητής" είναι η μεγαλύτερη παπαριά που έχω ακούσει.

p.s. Και δεν τσουβαλιάζω. Όπως υπάρχουν οι τουρίστες, υπάρχουν και παιδιά που για χ,y σοβαρούς λόγους δεν μπορούσαν να τελειώσουν εγκαίρως. Πόσοι είναι αυτοί όμως? Είναι πλειοψηφία? Τεσπα. Εγώ σχολιάζω την νοοτροπία του "φοιτητή" που έγραψε αυτό το έκτρωμα και προφανώς έχει και ομοϊδεάτες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vickie13

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Βίκυ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 244 μηνύματα.
Εντάξει μόνο στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι είναι δικό μας θέμα πότε θα τελειώσουμε τις σπουδές μας,ας περάσουν και 10 βρε αδερφέ.Θέλουμε τα πανεπιστήμια μας να βελτιωθούν,να γίνουν αντάξια αυτών της αναπτυγμένης Ευρώπης(και καλά κάνουμε) αλλά στη νοοτροπία είμαστε ακόμη Ευρω-πέη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Φτανει με τα κλαψουρο-συναισθηματικα ποστ ''συμπαραστασης'' που κατεβαζετε.

Το πανεπιστημιο εχει εναν και μοναδικο σκοπο,να σε κανει επιστημονα.Ουτε να σου βρει δουλεια,ουτε να σε απαλλαξει απο το σπιτι των γονιων σου για πλακα,ουτε να σε παει ταξιδακι 4 χρονια σε αλλη πολη για χαβαλε.
Η αληθεια ειναι οτι η ελληνικη οικογενεια χωνει τα παιδια της για το ''ετσι θελω'' στα πανεπιστημια,και μετα δεν βγαινουν καποιοι ποτε,αλλα τι σημαινει αυτο?Οποιος δεν μπορει να τα καταφερει,θα πρεπει να αποχωρησει.Απο την στιγμη που σου δινεται η δυνατοτητα για κατι,απο εσενα εξαρταται πως θα την εκμεταλλευτεις.Δηλαδη,ολοι πρεπει να βγαλουν το πανεπιστημιο αναγκαστικα?
Εδω υπαρχουν ατομα,και γνωριζω προσωπικα,που βγαζουν 2 και 3 δυσκολες σχολες,μεσω κατατακτηριων,και εμεις τωρα θα ασχολουμαστε με φοιτητες που βαλτωνουν σε 1 σχολη 10 χρονια?


Το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα έχει σκοπό να σου δώσει ένα χαρτί για να έχεις ένα εφόδιο. Όπως και το μεταπτυχιακό. Και τα Αγγλικά και τα Ισπανικά και τα Κινέζικα και το ECDL. Ελλάδα εδώ. Πας πανεπιστήμιο γιατί υποτίθεται πως αν γίνεις γιατρός θα χεστείς στα λεφτά , ενώ αν δεν πας πανεπιστήμιο και γίνεις τσαγκάρης θα σαπίσεις στα άδυτα του μαγαζίου. Η φοιτητική ζωή είναι για ένα ποσοστό μμμ 75% των μαθητών ευκαιρία για να φύγουν από το σπίτι και το μάτι των γονιών και να μαλακιστούν ανελέητα.
Όταν μπεις στο πανεπιστήμιο είναι παααααααααρα πολύ δύσκολο
1. Να αποδεχτείς εσύ ο ίδιο ότι δεν το χεις. Εφοσον έχεις μεγαλώσει με τους γονείς σου να σε θεωρούν μελλοντικό επιστήμονα.
2. Να το πεις στους γονείς σου που ''τοσα χρονια σε μεγαλωσα,σου πληρωσα φροντιστηρια,σου νοικιασα σπιτι,σου στειλα φαγητα,σου κανα σου ρανα κι εσυ ετσι μου το ξεπληρωνεις''

Αναλόγως ΤΙ δυνατότητα σου δίνεται.
Κι εγώ είχα έναν γνωστό που έχωνε το χέρι του στο στόμα. ΟΛΟΚΛΗΡΟ. ΓΟΥΑΟΥ.

Η τελευταία μου απάντηση είναι αυτή.
Διότι δεν μπορώ να ασχολούμαι με ανθρώπους που δεν ανοίγουν έστω και τοοοοοοοοσο το μυαλουδάκι τους και δεν σκέφτονται για 2 δευτερόλεπτα με διαφορετικό τρόπο. Με ανθρώπους που η πρώτη απάντηση είναι ''ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ'' ή ''ΞΕΡΩ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΞΑΔΕΡΦΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΘΕΙΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΙΤ''

Ποιος να ασχοληθεί με αυτούς που για 203020 λόγους βαλτώνουν 10 χρόνια σε μια σχολή ενώ υπάρχουν υπερλαμπρα αστέρια που τελειώνουν 3 σχολές.
Έλα ρε φίλε μου. Κόψε το κλαδάκι που λύγισε από το δεντράκι. Κράτα τα καλά μόνο που θα βγάλουν πορτοκάλια.
Ήθελα να ξερα τι θα περίμενες εσύ από τους άλλους αν βάλτωνες στη σχολή 10 χρόνια. Νομίζω θα ήθελες όλοι να σε αντιμετωπίζουν όπως σου πρέπει. Σαν έναν ανίκανο,άχρηστο που δεν μπορεί να κάνει τίποτα και πρέπει να χωθεί σε μια σπηλιά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

schooliki

Δραστήριο μέλος

Ο schooliki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 594 μηνύματα.
Αν διαβάσουμε προσεκτικά το εισαγωγικό κείμενο στο τόπικ, θα καταλάβουμε το πρόβλημα του ανθρώπου σχετικά με τις σπουδές.
Τις θεωρεί ως αγγαρεία-υποχρέωση προς τους γονείς, τον περίγυρο κ.λ.π.
Αισθάνεται όπως αισθάνονται οι περισσότεροι φοιτητές στην Ελλάδα, οι οποίοι δε σπουδάζουν αυτό που αγαπάνε, είτε γιατί απέτυχαν να περάσουν εκεί που ήθελαν, είτε λόγω των προκαταλήψεων των ιδίων ή των γονιών τους περί μουράτων σχολών.
Με αυτά που γράφει, είναι φανερό ότι αδυνατεί να καταλάβει τους ανθρώπους που σπουδάζουν από αγάπη γι' αυτό που κάνουν.
Μιλάει απαξιωτικά γι' αυτούς σε πολλά σημεία του κειμένου.
Η ζωή δεν είναι μια σειρά από ευχάριστες εμπειρίες, η αγάπη για τη ζωή δε σε οδηγεί σε ένα διαρκές κυνήγι της ψυχαγωγίας.
Μια έντιμη στάση θα ήταν να φύγει από τη σχολή του και να σπουδάσει π.χ. θέατρο.
Εκεί θα καταλάβαινε ότι όταν ασχολείσαι με κάτι σοβαρά, χρειάζεται, εκτός από αγάπη, και πολλή-πολλή-πολλή-πολλή δουλειά.
Υπάρχει άγχος, υπάρχουν απογοητεύσεις, αλλά και, πολλές φορές, βαθιά ικανοποίηση.
Όμως, c'est la vie.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dalian

Περιβόητο μέλος

Η Substrata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 4,822 μηνύματα.
Sozi....η ελληνική κοινωνία/το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δυστυχώς είναι ουτοτρόπως δομημένα και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό ούτε εσύ,ούτε εγώ,ούτε κανείς,σε μεγάλη κλίμακα & άμεσα τουλάχιστον. Πιστεύω πως όποιος θέλει να ασχοληθεί με hobbies παράλληλα,βρίσκει τρόπους να τα συνδυάζει με τις σπουδές/δουλειά. Το ίδιο ισχύει και στο σχολείο. Προσωπικά δεν γνωρίζω άτομο που να καθόταν 24/7 πάνω από τα βιβλία,δλδ έλεος. Αφού ο τύπος θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο,ας παρατήσει την τωρινή σχολή του και ας σπουδάσει θέατρο.ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Γιατί έχετε προσδώσει στον περίγυρο το ρόλο της δαμοκλείου σπάθης? :( Αρνητικά σχόλια πάντα θα υπάρχουν προερχόμενα από "αγράμματους" συγγενείς, αλλά δεν σημαίνει πως θα πρέπει να σε απομακρύνουν από το στόχο σου. Υπερασπίζεσαι νομίζω μια ιδεατή κατηγορία.

Από κει και πέρα, στο χέρι μας είναι θεωρώ ως η επόμενη γενιά , να μην διαιωνίσουμε τις ίδιες οπισθοδρομικές απόψεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
νταξει παντα ηξερα πως πολλα ατομα εδω μεσα ειναι για τον πουτσο, αλλα αυτο το πραγμα δεν το περιμενα!
μπορειτε να μου εξηγησετε οσοι δεν πολυγουσταραν αυτο το κειμενο, οσοι το διαβαζαν και δεν ειχαν την αισθηση οτι ο συγγραφεας ειναι στο μυαλο τους, τι προβλημα εχουν με τους αιωνιους ? που σκατα τους ενοχλουν ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Κόμπλεξ, κακία ,κ.λ.π. σ΄όλο τους το μεγαλείο! Προσέξτε μην δαγκώσει κάποιος τη γλώσσα του...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Κρίνοντας απ'τα αρνητικά σχόλια που διαβάζω εδώ μέσα από άτομα νεαρής ηλικίας και φρέσκων (υποτίθεται) αντιλήψεων,δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την εικόνα που έχει ο 30+άρης Έλληνας για τα άτομα που παρατείνουν τις σπουδές τους πέραν της ελάχιστης δυνατής διάρκειας (="αιώνιοι φοιτητές" για κάποιους)!:D

Το να δώσεις στο μέσο Έλληνα (τονίζω το "μέσο" για να μη παρεξηγούμεθα) να καταλάβει τα προβλήματα του "αιώνιου" φοιτητή και να τον δεχτεί ως "μη-αιώνιο" είναι κάτι αντίστοιχο με το να δεχτεί για γαμπρό του έναν Νιγηριανό ή για μηχανικό έναν απόφοιτο Τ.Ε.Ι.!

Γενικά ο μέσος Έλληνας είναι γνωστό ότι είναι για τον τσούτσο,οπότε δε βρίσκω το λόγο για μίση και αλληλοσπαραγμούς!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Artech

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Artech αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 251 μηνύματα.
Το να δώσεις στο μέσο Έλληνα (τονίζω το "μέσο" για να μη παρεξηγούμεθα) να καταλάβει τα προβλήματα του "αιώνιου" φοιτητή και να τον δεχτεί ως "μη-αιώνιο" είναι κάτι αντίστοιχο με το να δεχτεί για γαμπρό του έναν Νιγηριανό ή για μηχανικό έναν απόφοιτο Τ.Ε.Ι.!

Μα ποτέ ο απόφοιτος Τ.Ε.Ι. δέν ήταν μηχανικός, άλλαξε κάτι? :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πληροφορικάριος

Δραστήριο μέλος

Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 623 μηνύματα.
Κρίνοντας απ'τα αρνητικά σχόλια που διαβάζω εδώ μέσα από άτομα νεαρής ηλικίας και φρέσκων (υποτίθεται) αντιλήψεων,δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την εικόνα που έχει ο 30+άρης Έλληνας για τα άτομα που παρατείνουν τις σπουδές τους πέραν της ελάχιστης δυνατής διάρκειας (="αιώνιοι φοιτητές" για κάποιους)!:D

Τα 6 χρόνια δεν είναι αρκετά για να τελειώσει κάποιος? οχι στα 4 αλλά 5-6 χρόνια δεν είναι πολλά??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Τα 6 χρόνια δεν είναι αρκετά για να τελειώσει κάποιος? οχι στα 4 αλλά 5-6 χρόνια δεν είναι πολλά??

Θεωρώ δεδομένο ότι τα 6 (που δεν θα είναι 6,8 θα δώσουν στο τέλος σε όλους αλλά λέμε τώρα) χρόνια σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετά για κάποιον φοιτητή που εργάζεται έστω και part-time και η σχολή του έχει υποχρεωτικές παρακολουθήσεις!
Μα σε ένα εργαστήριο θα κοπεί και θα περιμένει μέχρι του χρόνου να το ξαναδώσει (σε μας π.χ. δεν υπάρχει "Σεπτέμβριος" για τα εργαστήρια πλέον με τα μονά ζυγά τα δίνουμε ΜΟΝΟ 1 φορά το χρόνο,φαντάζομαι και σε άλλες σχολές), μα δε θα βρίσκει θέμα ή/και καθηγητή να κάνει την πτυχιακή του ή και ημερομηνία να την παρουσιάσει,μα θα του τύχει μια στραβή βρε αδερφέ...

Θα ήταν ίσως αρκετά για σχολές που δεν έχουν καμία υποχρεωτική παρακολούθηση κι έχουν προαιρετική ή και καθόλου πτυχιακή εργασία και πρακτική άσκηση,σ'αυτές τις περιπτώσεις αν δε χάνεις εξεταστική για εξεταστική και φροντίζεις να είσαι σχετικά free εκείνα τα διαστήματα απ'την 1η μέρα στο πανεπιστήμιο δε θα έχεις κανένα πρόβλημα,ακόμη και το δυσκολότερο μάθημα όλο και θα το περάσεις με 5άρι "νύχτα" με την 4η-5η προσπάθεια...

Όσο για τα 8 πιστεύω ότι αν δεν υπάρχουν χαμένα εξάμηνα ενδιαμέσως από εξωγενείς παράγοντες,είναι ένα λογικό και υπεραρκετό νούμερο για τον οποιονδήποτε να αποφοιτήσει και γι'αυτό θα έπρεπε ο χαρακτηρισμός "αιώνιος φοιτητής" να εκλείπει για όσους βρίσκονται εντός των ορίων που θέτει ο νόμος (δηλαδή "2ν")...
Από εκεί και πέρα,είναι στην παιδεία και το επίπεδο του καθενός να μη χαρακτηρίζει ως "αιώνιο" κανέναν,χωρίς να γνωρίζει τίποτα για το άτομό του!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zaraki

Δραστήριο μέλος

Ο Zaraki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 536 μηνύματα.
Ελεος ρε παιδια, τα επαναλαμβανουμε σε καθε νημα, αλλα εσεις τσιμπατε απο τις μπουρδες των παραταξεων:worry: Jack, οσοι εργαζονται εχουν οντως 2*ν!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Ελεος ρε παιδια, τα επαναλαμβανουμε σε καθε νημα, αλλα εσεις τσιμπατε απο τις μπουρδες των παραταξεων:worry: Jack, οσοι εργαζονται εχουν οντως 2*ν!

Έχω μελετήσει το νόμο εκτενώς και το γνωρίζω πολύ καλά γι'αυτό και λέω ότι "2ν" θα πάρουν όλοι,διότι οι περισσότεροι εργάζονται "μαύρα" κι επειδή ο νόμος μιλάει για "αποδεδειγμένη" εργασία θα δημιουργηθούν ανισότητες και στο τέλος θα μπουν όλοι στο "2ν"!
Μα ποτέ ο απόφοιτος Τ.Ε.Ι. δέν ήταν μηχανικός, άλλαξε κάτι? :hmm:
Ο μέσος Έλληνας που λέγαμε!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zaraki

Δραστήριο μέλος

Ο Zaraki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 536 μηνύματα.
Έχω μελετήσει το νόμο εκτενώς και το γνωρίζω πολύ καλά γι'αυτό και λέω ότι "2ν" θα πάρουν όλοι,διότι οι περισσότεροι εργάζονται "μαύρα" κι επειδή ο νόμος μιλάει για "αποδεδειγμένη" εργασία θα δημιουργηθούν ανισότητες και στο τέλος θα μπουν όλοι στο "2ν"!
Α, ενταξει τοτε, αλλα αυτο ειναι διαφορετικο θεμα.Σε αυτη τη φαση, ορθα γινεται ο διαχωρισμος.Φαντασου να ελεγαν απο την αρχη "ολοι εχετε 2*ν". Μετα οσοι εργαζονταν θα ζητουσαν 3*ν .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Ελεος ρε παιδια, τα επαναλαμβανουμε σε καθε νημα, αλλα εσεις τσιμπατε απο τις μπουρδες των παραταξεων:worry: Jack, οσοι εργαζονται εχουν οντως 2*ν!

τι εννοεις οσοι εργαζονται ? ποσα ενσημα χρειαζεσαι για να αποκτησεις το 2ν ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
τι εννοεις οσοι εργαζονται ? ποσα ενσημα χρειαζεσαι για να αποκτησεις το 2ν ?

Υποτίθεται τουλάχιστον 20 μηνιαίως (αν θυμάμαι καλά)...τρίχες κατσαρές για τους περισσότερους δηλαδή!
Σιγά μην εφαρμοστούν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα του 2013!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Υποτίθεται τουλάχιστον 20 μηνιαίως (αν θυμάμαι καλά)...τρίχες κατσαρές για τους περισσότερους δηλαδή!
Σιγά μην εφαρμοστούν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα του 2013!

για ολους τους μηνες ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Νεοφερμένος

Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Ο όρος αιώνιος φοιτητής είναι παραπλανητικός και ρατσιστικός. Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν οργανωθεί από το έτος 1837 με βάση το γερμανικό μοντέλο γι’ αυτό το λόγο έχουν αυτή τη μονότονα επαναλαμβανόμενη διάταξη (η φοιτητική ιδιότητα αποκτάται δια της εγγραφής στην οικεία σχολή και απεμπολείται με τη λήψη πτυχίου ή το πέρας του φυσικού προσώπου ή με οικειοθελή παραίτηση ή εάν δεν ανανεωθεί η δήλωση μαθημάτων κλπ). Μόνο τα αγγλοσαξωνικού τύπου ιδρύματα ακολουθούν διαφορετικό σύστημα πχ αυστηρό χρονικό όριο σπουδών, δύο το πολύ εξετάσεις για κάθε μάθημα με ποινή διαγραφής κλπ. Το αγγλοσαξωνικό σύστημα το έχει υιοθετήσει και το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτε, γιατί το κυπριακό κράτος εξολοκλήρου έχει υιοθετήσει το βρετανικό σύστημα διοίκησης από την εποχή της αποικιοκρατίας και της συνθήκης Ζυρίχης Λονδίνου (αυτό εκτείνεται σε όλη ανεξαιρέτως τη δημόσια διοίκησή του, το σύστημα δικαιοσύνης και δικαστηρίων, τη δομή των τριών εξουσιών, το προεδρικό πολίτευμα που είναι αμερικάνικου τύπου κλπ). Το ότι έχουν οι ΗΠΑ ή ο Καναδάς ή η Βρετανία , η Ιρλανδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία αυτή τη στρουκτούρα δεν συνεπάγεται ότι σώνει και καλά πρέπει να το ενστερνιστεί και η Ελλάδα που είναι σαφώς μια χώρα λιγότερο ανεπτυγμένη και οσημέραι πτωχότερη. Κοντολογίς δεν μπορεί στα πανεπιστήμια να είμαστε Αμερική και στα εισοδήματα ή τις υποδομές να είμαστε Ουγκάντα. Δυστυχώς πολύς κόσμος συγκρίνει μεγέθη που είναι ανόμοια και δεν επιδέχονται συγκρίσεως.
Η Ελλάδα από συστάσεως του θεσμού του ΕΚΠΑ ακολουθεί το γερμανικό σύστημα, και το ίδιο συμβαίνει στην Γερμανία, την Αυστρία, τις σκανδιναβικές χώρες και την Πορτογαλία. Η Ισπανία έχει ένα περισσότερο εντατικοποιημένο μοντέλο σπουδών όπως η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και η Ελβετία. Αυτές οι τελευταίες χώρες ακολουθούν ένα τρίτο μοντέλο περισσότερο πολύπλοκο, το γαλλικό, που έχει διάφορα χαρακτηριστικά αλλά οι φωστήρες που πλαισίωναν την κυρία Γιαννάκου ή την κυρία Διαμαντοπούλου απαξίωσαν να ασχοληθούν με το γαλλικό στυλ και θέλησαν να κάνουν την Ελλάδα νέα Καλιφόρνια!
Η ουσία του πράγματος είναι ότι τα ελληνικά ΑΕΙ διαθέτουν πακέτο μαθημάτων τρείς φορές μεγαλύτερο ποσοτικά σε σχέση με το αγγλοσαξωνικό μοντέλο και είναι χαρακτηριστικό ότι οι έλληνες φοιτητές αντιμετωπίζουν εξετάσεις πολύ σκληρότερες απ’ ο,τι οι αμερικανοί συνάδελφοί τους (ο Έλληνας φοιτητής μπορεί να κόβεται σαν να είναι καρότο λόγω της αυθαιρεσίας του καθηγητή του). Αυτά τα στοιχεία τα αποσιωπούν οι συκοφάντες των ελληνικών σχολών, γιατί δεν συμφέρουν το κατεστημένο. Αφετέρου είναι γνωστό ότι στις χώρες όπου ακολουθείται το ίδιο μοντέλο με το δικό μας (Γερμανία) μετά το έκτο έτος εισπράττονται κάποια δίδακτρα και εξέταστρα (συμβολικά και προσιτά δίδακτρα), οπότε πιέζεται ο σπουδαστής να δείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα στη μελέτη του (στην Ιταλία μάλιστα τα δίδακτρα υπάρχουν από το πρώτο έτος). Το ίδιο θα έπρεπε να συμβεί και στην Ελλάδα, ώστε να δουν μερικά πλουσιόπαιδα πώς βγαίνει το ημερομίσθιο. Δεν υπάρχει αντισυνταγματικότητα αυτού του μέτρου, διότι με την ίδια λογική τα ελληνικά μεταπτυχιακά προγράμματα θα ήσαν αντισυνταγματικά ενόψει του άρθρου 16 Σ.
Η συζήτηση περί αιωνίων φοιτητών δείχνει την προσπάθεια της άρχουσας κοινωνικής τάξης να εισαγάγει πρόσθετους φραγμούς στο δικαίωμα της μόρφωσης και να οδηγήσει οριστικά πλέον μια ολόκληρη κοινωνική τάξη στο περιθώριο (εργαζομένους φοιτητές, αρρώστους σπουδαστές, ορφανούς και αναπήρους, παιδιά διαλυμένων οικογενειών, επαρχιώτες σπουδαστές που δεν έχουν κατάλυμα, κοπέλες που αντιμετώπισαν μια αναπάντεχη εγκυμοσύνη και δεν διάλεξαν την εύκολη λύση της έκτρωσης κλπ). Οι αργοπορημένοι φοιτητές δεν κοστίζουν απολύτως τίποτε στο κράτος ή το φορολογούμενο, διότι μετά το έκτο έτος διακόπτονται όλα τα δικαιώματα της ούτως ή άλλως αποψιλωμένης μέριμνας (βιβλία, φάρμακα, σίτιση, στέγαση στις υποβαθμισμένες εστίες, εισιτήρια κλπ). Μάλιστα με το νέο νόμο 4009/2011 οι παλαιοί φοιτητές δεν υπολογίζονται καν στον πληθυσμό του ιδρύματος διότι θεωρούνται μη ενεργοί φοιτητές, δεν δικαιούνται ψηφίζουν κανένα, δεν εκλέγουν κανένα όργανο, επομένως με τις νέες διατάξεις μειώνεται κι άλλο το ποσοστό χρηματοδότησης, γιατί καταγράφονται μόνον οι ενεργοί φοιτητές (δηλαδή οι νεοσσοί). Επίσης δεν καταλαμβάνουν τη θέση κανενός γιατί εισήχθησαν κατόπιν σκληρών εξετάσεων και έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα να είναι εκεί όπου βρίσκονται (αν είχαν την ικανότητα και οι αιώνιοι επικριτές, θα ήσαν και εκείνοι εγγεγραμμένοι). Η προπέτεια της κυβερνήσεως για το θέμα αυτό οφείλεται περισσότερο στην προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με τους συνδικαλιστές φοιτητές που ενίοτε παραφέρονται και δημιουργούν δυστυχώς έκτροπα. Ωστόσο ο αριθμός αυτών των φοιτητών είναι περιθωριακός. Κατά δεύτερο λόγο επιδιώκεται η έξωση των παιδιών της εργατικής τάξης από τις σχολές, ώστε τα πλουσιόπαιδα να μην έχουν πια ανταγωνισμό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των κυβερνώντων όταν αρχίσουν και οι μαζικές αυτοκτονίες των διαγραφόμενων φοιτητών, που θα προστεθούν στους 4000 αυτόχειρες της κρίσης του συστήματος της ελεύθερης αγοράς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

toure7

Νεοφερμένος

Ο toure7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 60 μηνύματα.
Eγω γελάω με τον Μπουμπούκο που πριν λίγες μέρες έβγαζε μενος για τους αιώνιους φοιτητές και τελικά ο ίδιος τελείωσε την ιστορία αρχαιολογία μετα απο ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΧΙ 8 ΟΧΙ 10, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ Δ-Ω-Δ-Ε-Κ-Α. Λεει οτι πέθαναν οι γονείς του οταν ηταν 18 ετων και ανέλαβε την επιχείρηση του πατέρα του. Αυτα τα δυσάρεστα γεγονότα δεν μπορούν να συμβαίνουν και σε άλλους;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

merry poppins

Δραστήριο μέλος

Η merry poppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 425 μηνύματα.
αλληλεγυη στους ξυστες; τι αλλο θα ακουσω πια...ξερω πολλα ατομα τα οποια δουλευαν και σπουδαζαν ποσο καιρο χασαν ενα εξαμηνο με ενα χρονο. οσους ξερω αιωνιους φοιτητες πχ 8, 10, και δωδεκα χρονια απλα πηγαιναν να σπουδασουν για ζωαρα και ασ πληρωναν οι γονεις τα κοροιδα...και αν τους ακουσεις γεματο δικαιολογιες, δε με περνουσαν οι καθηγητες, τα μαθηματα ηταν πρωι και δεν μπορουσα να σηκωθω, ειχα αλλα ενδιαφεροντα ...και το κορυφαιο..αυτοι που περνανε τα μαθηματα ειναι μονο αυτοι που γλυφουν τους καθηγητες και γω δεν ημουν ετσι...νταξει..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top