Αλλαγή κατεύθυνσης στην Γ λυκείου

evge2345

Νεοφερμένο μέλος

Η evge2345 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα ομάδα, από Σεπτέμβρη θα μπω 3η λυκείου. Ειμαι στην κατεύθυνση Οικονομιών όμως έχω δεύτερες σκέψεις σχετικά με την κατεύθυνση που διάλεξα. Από το 3ο πεδίο έχω περισσότερες σχολές που προτιμάω ενώ από το 4ο δίνω μόνο για παιδαγωγικά όπου μπορώ να τα προσεγγίσω και από το 3ο πεδίο. Το άγχος μου είναι αν η ύλη για υγειας μπορεί να βγει μέσα σε ένα χρόνο. Δεν στοχεύω σε αρκετά υψηλά μόρια. Περίπου στα 14.000 για βιοιατρικων επιστημών στο παδα. Συνεπώς , βγαίνει η ύλη ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

Ilias__

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 72 μηνύματα.
Αυτό εξαρτάται και από εσένα. Αν θυμάσαι καλά την ύλη της Φυσικής και της Χημείας της Α και Β Λυκείου, τότε θα έχεις πολύ καλές βάσεις για αυτά τα μαθήματα. Έκθεση είναι κοινό μάθημα, άρα το μόνο καινούργιο είναι η Βιολογία. Αν ξεκινήσεις λοιπόν τώρα, είσαι στο στόχο σου και δεν τα παρατήσεις, τότε μπορείς να βγάλεις την ύλη.

despoina13

Νεοφερμένο μέλος

Η despoina13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 32 μηνύματα.
Μάλλον δύσκολο αλλα όχι ακατόρθωτο. Αν έχεις καλές βασεις απο τις άλλες δυο τάξεις θα σου ειναι πιο ευκολο. Η χημεια και η φυσικη έχουν μεγάλη και απαιτητική ύλη, αλλα πιο πολύ με προβληματίζει η βιολογία. Εμείς θυμάμαι έιχαμε ξεκινήσει την ύλη από την αρχή της Β λυκείου. Έχει πολύ απ'έξω και πρέπει να μπεις στη λογική των ασκήσεων.Ακόμη και αν καταφέρεις να βγάλεις την ύλη μία φορά θα την βγάλεις λίγο πριν δώσεις. Χρειάζεσαι μία επανάληψη της ύλης πριν πας να γράψεις και αυτό δεν γίνεται με άγχος και με την ψυχή στο στόμα, ακόμη και αν στοχεύεις για πιο χαμηλά μόρια. Γενικά δεν ξέρω αν είναι εφικτό να ξεκινήσεις 3 καινούργια μαθήματα, γιατί όσο εντατικά και αν ειναι τα μαθήματα πρέπει και εσύ να κατανοείς και να γίνονται και οι απαραίτητες ασκήσεις και όχι απλά να τρέχεις να βγάλεις την ύλη. Τα 14.000 μόρια δεν είναι και λίγα, δεδομένου ότι στην έκθεση ένας μέσος μαθητής του 14-15 μπορεί εύκολα με αυστηρή βαθμολόγηση να πέσει στο 12-13 και αυτό προυποθέτει ότι στα άλλα μαθήματα θα έχεις μία απόσταση ασφαλείας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι πέρυσι για τη σχολή που ενδιαφέρεσαι ο τελευταίος είχε γράψει 15+ σε μαθήματα της κατεύθυνσης. Αν έχεις διάθεση και καλές επιδόσεις στην έκθεση θεωρώ ότι ίσως να τα καταφέρεις αλλα θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ και να μην αγχωθείς. Καλό θα ήταν επίσης να ξεκινήσεις το συντομότερο δυνατόν και όχι μαζί με τα σχολεία-φροντιστήρια και ενδεχομένως να συμβουλευτείς και κάποιον καθηγητή νωρίτερα.

gaidouri

Νεοφερμένο μέλος

Ο gaidouri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 55 μηνύματα.
Έχεις βάσεις σε φυσική και χημεία από τα προηγούμενα έτη; Επίσης, αν συνεχίσεις στο πεδίο που είσαι τώρα και δεν πιάσεις παιδαγωγικά, τι θα κάνεις; Θα δηλώσεις άλλη σχολή ή θα θελήσεις να ξαναδώσεις;

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Νηπιαγωγός. Έχει γράψει 659 μηνύματα.
Καλησπέρα ομάδα, από Σεπτέμβρη θα μπω 3η λυκείου. Ειμαι στην κατεύθυνση Οικονομιών όμως έχω δεύτερες σκέψεις σχετικά με την κατεύθυνση που διάλεξα. Από το 3ο πεδίο έχω περισσότερες σχολές που προτιμάω ενώ από το 4ο δίνω μόνο για παιδαγωγικά όπου μπορώ να τα προσεγγίσω και από το 3ο πεδίο. Το άγχος μου είναι αν η ύλη για υγειας μπορεί να βγει μέσα σε ένα χρόνο. Δεν στοχεύω σε αρκετά υψηλά μόρια. Περίπου στα 14.000 για βιοιατρικων επιστημών στο παδα. Συνεπώς , βγαίνει η ύλη ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
Ολα μπορουν να γινουν, αλλα θα πρεπει να βαλεις και συ μια προσπαθια. Ειναι δυσκολο γιατι μενει λιγοτερος απο 1 χρονος τωρα και σε συνδυασμο σχολειο και φροντιστηριο θα ειναι δυσκολο επειδη δεν θα χεις μια βαση. Αλλα δεν ειναι απιθανο. Αν το θες πραγματικα, προσπαθησε το...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια