Αλλαγή επιστημονικού πεδίου στο λύκειο: αξίζει να το κάνω;

Daki

Νεοφερμένο μέλος

Η Daki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Ειμαι μαθητρια της θεωρητικης και σκεφτομαι να αλλαξω προς υγειας αλλα με φοβιζει πολυ η φυσικη διοτι εχω να ασχοληθω απο τη γ γυμνασιου. Σε γενικες γραμμες τα παω καλα με χημεια και η βιολογια παλευεται αν και εχς καποια κενα απο την α λυκειου πιστευς ομως οτι μπορω να τα καλυψω, αξιζει να αλλαξω;

Τι τάξη είσαι;

Ναι!
Εάν περιμένεις να τελειώσεις το λύκειο μετά θα λες δεν θημαμε τίποτα, που να ξαναδωσω Πανελληνιες, κτλ.
Τώρα που είναι νωρίς!

Αλλά πρώτα είναι καλό να σκεφτείς τι θέλεις και πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου. Έχεις κάποιο στόχο από υγείας ή από θεωρητική;

Για την Βιολογια νομίζω ότι πρόλαβενεις εξ άλλου οι περισσότεροι τώρα ξεκινάνε ή έχουν κάνει ένα μικρό μέρος της υλης.

Στην Χημεία θα χρειαστεί να καλύψεις κενά αλλά μην νομίζεις ότι θα θημουνται τόσο αυτά που κάναν στην Α λυκείου αλλά μόνο όσα ξανακανανε στην Β.

Για την Φυσική είναι αλήθεια ότι προκαλεί τρόμο σε όλους τους μαθητές υγείας (ακόμη και σε αρκετούς θετικής!).

Μην φοβάσαι τα μαθήματα!

Τελευταία επεξεργασία:
Τι τάξη είσαι;
β λυκειου
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι!
Εάν περιμένεις να τελειώσεις το λύκειο μετά θα λες δεν θημαμε τίποτα, που να ξαναδωσω Πανελληνιες, κτλ.
Τώρα που είναι νωρίς!

Αλλά πρώτα είναι καλό να σκεφτείς τι θέλεις και πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου. Έχεις κάποιο στόχο από υγείας ή από θεωρητική;

Για την Βιολογια νομίζω ότι πρόλαβενεις εξ άλλου οι περισσότεροι τώρα ξεκινάνε ή έχουν κάνει ένα μικρό μέρος της υλης.

Στην Χημεία θα χρειαστεί να καλύψεις κενά αλλά μην νομίζεις ότι θα θημουνται τόσο αυτά που κάναν στην Α λυκείου αλλά μόνο όσα ξανακανανε στην Β.

Για την Φυσική είναι αλήθεια ότι προκαλεί τρόμο σε όλους τους μαθητές υγείας (ακόμη και σε αρκετούς θετικής!).

Μην φοβάσαι τα μαθήματα!
Απο θεωρητικη το μονο που με τραβαει ειναι η ψυχολογια απο την αλλη στον τομεα της υγειας μαρεσουν περισσοτερες σχολες πχ κτηνιατρικη, χημικο, βιοιατρικη

με φοβιζει πολυ η φυσικη διοτι εχω να ασχοληθω απο τη γ γυμνασιου
Πρέπει να διαβάσεις πολύ καλά Φυσική α λυκείου, από Φυσική β λυκείου τα 2 πρώτα κεφάλαια γενικής κ τα 2 πρώτα κεφάλαια κατεύθυνσης.
εχς καποια κενα απο την α λυκειου πιστευς ομως οτι μπορω να τα καλυψω, αξιζει να αλλαξω;
Αν ξεκινήσεις τώρα προλαβαίνεις

Διάβασε αρκετά να καλύψεις τα κενά άμεσα και το 'χεις. Εγώ πήγα υγείας αλλά μακάρι να πήγαινα θεωρητική, ωστόσο πολλοί παράγοντες με απέτρεψαν. Θα το μετανιώσεις εάν δεν κάνεις αυτό που θες.

στον τομεα της υγειας μαρεσουν περισσοτερες σχολες πχ κτηνιατρικη, χημικο, βιοιατρικη
Ωραία! Οι σχολές που θες δεν είναι και οι πιο δύσκολες (ανάλογα και την πόλη) . Αφού δεν θες Ιατρική πρόλαβενεις.

Ειμαι μαθητρια της θεωρητικης και σκεφτομαι να αλλαξω προς υγειας αλλα με φοβιζει πολυ η φυσικη διοτι εχω να ασχοληθω απο τη γ γυμνασιου. Σε γενικες γραμμες τα παω καλα με χημεια και η βιολογια παλευεται αν και εχς καποια κενα απο την α λυκειου πιστευς ομως οτι μπορω να τα καλυψω, αξιζει να αλλαξω;
Καλησπέρα!
Θέλω να επισημάνω εξ΄ αρχής ότι θα είμαι απόλυτα ειλικρινής και δεν θα σου στρογγυλέψω τα πράγματα.
Στο πεδίο Υγείας στο οποίο ανήκω και εγώ, κάνουμε πολλές φορές την εξής -δυστυχή, αν με ρωτάς- διαπίστωση: Πολλά παιδιά που ανήκουν στην θεωρητική έρχονται στην Υγείας επειδή θεωρούν ότι δεν έχει (πολλά) μαθηματικά και ότι η Βιολογία θα τους σώσει γιατί είναι αποστήθιση και γενικότερα είναι ένα εύπεπτο μάθημα. ΜΕΓΑΣ ΜΥΘΟΣ!! (ειδικά για τα μαθηματικά).
Στην Υγείας, ναι, τα μαθηματικά ως μαθηματικά δεν είναι εξεταζόμενο μάθημα. Ωστόσο, ΦΥΣΙΚΗ χωρίς μαθηματικά δεν υφίσταται. Χρειάζεσαι από πολλαπλασιασμό μέχρι τριγωνομετρία, λογάριθμους και φυσικά παραγοντοποιήσεις και τα συναφή. Δεν θα σου κρύψω επίσης, ότι με προβληματίζουν τα κενά σου από την Α' Λυκείου ειδικά όσον αφορά την ΦΥΣΙΚΗ αλλά και την ΧΗΜΕΙΑ. Η Βιολογία από την άλλη έχει αποστήθιση και πολλούς ορισμούς και απέξω, αλλά έχει και ασκήσεις, που μάντεψε, χρειάζονται τόσο μαθηματικά όσο και αντίληψη και κριτική σκέψη. Βέβαια, τα μαθηματικά δεν είναι κάτι το σπουδαίο στην βιολογία.
Η Α' Λυκείου είναι πάρα πολύ σημαντική τάξη, καθώς εκεί αρχίζεις να μπαίνεις στον κόσμο του τι εννοούμε Φυσική και τι Χημεία, μπαίνουν αξιόλογες ασκήσεις και πλέον το επίπεδο σοβαρεύει. Δεν σου κρύβω ότι και από άποψη ύλης είναι είναι σημαντικά διότι μπαίνουν έννοιες θεμελιώδεις για τις επόμενες τάξεις.
Το θετικό είναι ότι η Βιολογία Α Λυκείου δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Γ Λυκείου οπότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Που θέλω να καταλήξω... αν πέρσι στη Χημεία και τη Φυσική ήσουν τουρίστας/ρια τα πράγματα θα είναι δύσκολα, και ειλικρινά, θα πρέπει να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια, ειδικά αν θες μια σχολή με 16.000+ μόρια.
Σε αυτό το σημείο, ωστόσο κρύβεται και ένα μεγάλο "όμως".
Αν έχεις ισχυρή θέληση και αυτή είναι μια συνετή απόφαση, έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου και ένα καλοκαίρι ώστε να γίνεις ξεφτέρι, με την βοήθεια φυσικά κάποιου καθηγητή ή φροντιστηρίου.
Αυτά απο εμένα, ελπίζω να μην κούρασα με τα λόγια μου.
Αλήθεια, τι σε έκανε να σκέφτεσαι να αλλάξεις πεδίο; Είμαι περίεργη να μάθω...

Φυσικη δεν εχω δωσει παννεληνιες αλλα μαθηματικα και να μην εχει διαβασει καποιος ποτε μπορει να γραψει ενα 10-13. Οποτε αν αλλαξει απο θεωρητικη για υγειας και διαβασει λιγο κατι θα καταφερει. Επισης στης υγειας δινεις φυσικη αλλα οταν (με το καλο) περασει στο πανεπιστημιο ελαχιστα τμηματα θα εχουν φυσικη πιο πολυ βιολογια-χημεια θα δει. Βιολογια και χημεια τα λες και ευκολα μαθηματα. Επισης μην τρομαζουμε τον κοσμο οι παννεληνιες ειναι ευκολες γενικα δεν ειναι κατι ακραιο. Το ενα μαθημα ειναι εκθεση που απλα κανεις μερικες ολη την χρονια και μετα εχεις 3 μαθηματα που δεν τα λες πολλα αν ασχολεισαι συστηματικα και διαβαζεις. Τελος οι σχολες του 3ου πεδιου εχουν καπως καλυτερη αποκατασταση απο του 1ου.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;. Συγγνώμη, αλλά τι είναι αυτά που γράφεις;
Πολλα ατομα στην χρονια μου τοτε δεν ειχαν διαβασει πχ στην δευτερα λυκειου και γραψανε 11. Προφανως πρεπει να διαβασεις και να λυσεις ασκησεις στην 3η λυκειου αλλα το παρελθον δεν παιζει τοσο ρολο εκτος αν στοχευεις υψηλους βαθμους.

Φυσικη δεν εχω δωσει παννεληνιες αλλα μαθηματικα και να μην εχει διαβασει καποιος ποτε μπορει να γραψει ενα 10-13.
Είναι λογικό κάποιος που δεν ξέρει μαθηματικά ούτε τα βασικά να γράψει 13; 65%; Μια βάση το πολύ, ναι.
Όταν θα έχει μπροστά του μια πράξη του τύπου (9·10⁹ · 3,2·10⁻¹⁴) / (4·10⁻⁴) τρέχα γύρευε τι αποτέλεσμα θα βρει (και αυτή είναι Β λυκείου). Για αυτό τον λόγο αλλά και για πολλούς άλλους λένε ότι η Φυσική θέλει γερά στομάχια

Είναι λογικό κάποιος που δεν ξέρει μαθηματικά ούτε τα βασικά να γράψει 13; 65%; Μια βάση το πολύ, ναι.
Όταν θα έχει μπροστά του μια πράξη του τύπου (9·10⁹ · 3,2·10⁻¹⁴) / (4·10⁻⁴) τρέχα γύρευε τι αποτέλεσμα θα βρει (και αυτή είναι Β λυκείου). Για αυτό τον λόγο αλλά και για πολλούς άλλους λένε ότι η Φυσική θέλει γερά στομάχια
Αμα κατσεις να διαβασεις και δεν τα ξυνεις 3η λυκειου (που εχει και τα θερινα και ενα καλοκαιρι μπροστα σου) μια χαρα μπορεις. Για φυσικη δεν ξερω δεν εχω δωσει καποιοι λενε οτι ειναι πιο ευκολη απο τα μαθηματικα ενω μαθηματικα το πιο δυσκολο μαθημα γενικα στις παννεληνιες. Εγω θεωρω παιζει ρολο το πεισμα και η ψυχολογια, μπορει να ησουν πολυ μετριος και κακος μαθητης παλια αλλα αν το βαλεις πεισμα να γραψεις 13.

Καλησπέρα!
Θέλω να επισημάνω εξ΄ αρχής ότι θα είμαι απόλυτα ειλικρινής και δεν θα σου στρογγυλέψω τα πράγματα.
Στο πεδίο Υγείας στο οποίο ανήκω και εγώ, κάνουμε πολλές φορές την εξής -δυστυχή, αν με ρωτάς- διαπίστωση: Πολλά παιδιά που ανήκουν στην θεωρητική έρχονται στην Υγείας επειδή θεωρούν ότι δεν έχει (πολλά) μαθηματικά και ότι η Βιολογία θα τους σώσει γιατί είναι αποστήθιση και γενικότερα είναι ένα εύπεπτο μάθημα. ΜΕΓΑΣ ΜΥΘΟΣ!! (ειδικά για τα μαθηματικά).
Στην Υγείας, ναι, τα μαθηματικά ως μαθηματικά δεν είναι εξεταζόμενο μάθημα. Ωστόσο, ΦΥΣΙΚΗ χωρίς μαθηματικά δεν υφίσταται. Χρειάζεσαι από πολλαπλασιασμό μέχρι τριγωνομετρία, λογάριθμους και φυσικά παραγοντοποιήσεις και τα συναφή. Δεν θα σου κρύψω επίσης, ότι με προβληματίζουν τα κενά σου από την Α' Λυκείου ειδικά όσον αφορά την ΦΥΣΙΚΗ αλλά και την ΧΗΜΕΙΑ. Η Βιολογία από την άλλη έχει αποστήθιση και πολλούς ορισμούς και απέξω, αλλά έχει και ασκήσεις, που μάντεψε, χρειάζονται τόσο μαθηματικά όσο και αντίληψη και κριτική σκέψη. Βέβαια, τα μαθηματικά δεν είναι κάτι το σπουδαίο στην βιολογία.
Η Α' Λυκείου είναι πάρα πολύ σημαντική τάξη, καθώς εκεί αρχίζεις να μπαίνεις στον κόσμο του τι εννοούμε Φυσική και τι Χημεία, μπαίνουν αξιόλογες ασκήσεις και πλέον το επίπεδο σοβαρεύει. Δεν σου κρύβω ότι και από άποψη ύλης είναι είναι σημαντικά διότι μπαίνουν έννοιες θεμελιώδεις για τις επόμενες τάξεις.
Το θετικό είναι ότι η Βιολογία Α Λυκείου δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Γ Λυκείου οπότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Που θέλω να καταλήξω... αν πέρσι στη Χημεία και τη Φυσική ήσουν τουρίστας/ρια τα πράγματα θα είναι δύσκολα, και ειλικρινά, θα πρέπει να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια, ειδικά αν θες μια σχολή με 16.000+ μόρια.
Σε αυτό το σημείο, ωστόσο κρύβεται και ένα μεγάλο "όμως".
Αν έχεις ισχυρή θέληση και αυτή είναι μια συνετή απόφαση, έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου και ένα καλοκαίρι ώστε να γίνεις ξεφτέρι, με την βοήθεια φυσικά κάποιου καθηγητή ή φροντιστηρίου.
Αυτά απο εμένα, ελπίζω να μην κούρασα με τα λόγια μου.
Αλήθεια, τι σε έκανε να σκέφτεσαι να αλλάξεις πεδίο; Είμαι περίεργη να μάθω...
Και μενα με προβληματιζουν αρκετα τα κενα μου, ειχα στο μυαλο μου οτι θα πηγαινα θεωρητικη και γιαυτο δεν εδωσα σημασια στα θετικα μαθηματα αλλα τωρα μετανιωνω πολυ εκεινη την αποφαση μου. Ειμαι προθυμη να δουλεψω σκληρα ειναι η αληθεια αλλα προσπαθωντας να καλυψω καποια βασικα μονη μεσω βιντεων παλαιων σημειωσεψν κλπ βλεπω οτι δε βγαινει και οτι χρειαζομαι αμεσα βοηθεια απο καποιον καθηγητη. Ο διευθυντης του φροντιστηριου μου προσπαθει να με παραπεμψει στι να σκεφτω και την θετικη ως εναλλακτικη αλλα φοβαμαι τα μαθηματικα. Ξεροντας ομως οτι και η βιολογια ειναι δυσκολη και σιγουρα θα εχω θεμα με την υλη που πρεπει να μαθω απεξω το χω σκεφτει και γω. Δε ξερω ομως τι να κανω γιατι απο τη μια θελω να παω υγειας λογω της κτηνιατρικης αλλα μετα σκεφτομαι οτι με ενδιαφερουν και καποια αλλα τα οποια υπαρχουν και στον τομεα της υγειας αλλα και της θετικης, δεν ειμαι εντελως χαλια στα μαθηματικα απλα θελω λιγη πιεση και πολλες ασκησεις για να συνηθισω και πιστευω οτι πιο ευκολα θα εγραφα 15.000 μορια στη θετικη παρα στην υγειας (δε ξερω ομως τα μαθηματικα της γ οποτε μπορει να δυσκολευτω και ηδη αντιμετωπιζω ενα θεματακι με της γενικης στη β λυκειου) Αλλαζω κατευθυνση διοτι δε μαρεσει καθολου η ιστορια και το γνωστο της γ και επειδη μαρεσουν περισσοτερες σχολες απτο 2ο και το 3ο επιστημινικο πεδιο!! Η αληθεια ειναι οτι στη γ γυμνασιου εχασα τη μπαλα με τη φυσικη, λογω ενος οχι και τοσο καλου καθηγητη, δε πηγαινα φροντιστηροιο. Σορι για το πολυ μπλα μπλα!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αμα κατσεις να διαβασεις και δεν τα ξυνεις 3η λυκειου (που εχει και τα θερινα και ενα καλοκαιρι μπροστα σου) μια χαρα μπορεις. Για φυσικη δεν ξερω δεν εχω δωσει καποιοι λενε οτι ειναι πιο ευκολη απο τα μαθηματικα ενω μαθηματικα το πιο δυσκολο μαθημα γενικα στις παννεληνιες. Εγω θεωρω παιζει ρολο το πεισμα και η ψυχολογια, μπορει να ησουν πολυ μετριος και κακος μαθητης παλια αλλα αν το βαλεις πεισμα να γραψεις 13.
Η φυσικη εχει πολλα μαθηματικα μεσα ειναι η αληθεια και προφανως θα ξεκολιαστω για να μπορεσω να γραψω εναν μεσο ορο τουλαχιστον 15, θα δωσω επισης πολυ μεγαλη εμφαση στη γλωσσα για να προσπαθησω να γραψω πανω απο 17 μπας και με σωσει εστω και λιγο

Δε ξερω ομως τι να κανω γιατι απο τη μια θελω να παω υγειας λογω της κτηνιατρικης αλλα μετα σκεφτομαι οτι με ενδιαφερουν και καποια αλλα τα οποια υπαρχουν και στον τομεα της υγειας αλλα και της θετικης
Ήμουν και εγώ ακριβώς στην ίδια θέση.
Μια καθηγήτρια για να με βοηθήσει μου είπε: Σκέψου ποιο επάγγελμα θα έκανες αν σου έλεγαν ότι θα το κάνεις δωρεάν και δεν θα πληρωθείς ποτέ από αυτό.
Με αυτό το σκεπτικό ουσιαστικά βλέπεις τι σου αρέσει πραγματικά και όχι επειδή θα έχεις απολαβές. Εμένα με βοήθησε, επειδή μπήκα στην διαδικασία να σκεφτώ ειλικρινά τι θα μου άρεσε να κάνω. Θέλω να πάω στο χημικό που είναι και από Υγείας και από Θετική, αλλά επέλεξα υγείας γιατί μου φαίνεται πιο εύκολο να γράψω ένα 17-18 στην Βιολογία παρά στα μαθηματικά, δίνοντας πολύ έμφαση και στην γλώσσα (θέλω τουλάχιστον 17) ώστε να την έχω σαν μαξιλαράκι σε περίπτωση που γίνει καμία στραβή.
Θα σου πρότεινα, με λίγα λόγια, να μιλήσεις με τον εαυτό σου και να βγεις λίγο από το τρυπάκι της πίεσης. "Πρέπει να ξέρεις" , "πρέπει να επιλέξεις", "πρέπει να κάνεις μαθήματα και να μπεις στην ύλη". Ναι, όλα αυτά είναι καλά και άγια, αλλά αν διχάζεσαι δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, κοίτα σχολές, κάνε έρευνα, μπες στα σαιτ πανεπιστημίων, κάνε και ένα τεστακι επαγγελματικου προσανατολισμού στην ανάγκη και το κυριότερο: μόνο εσύ ξέρεις την απάντηση. Κανείς άλλος δεν θα σου την δώσει. Ούτε εμείς, ούτε η οικογένειά σου ούτε κανένας.

Επισης παιζει ρολο και τι σου αρεσει σαν μαθημα παρα απο ποια κατευθυνση θα μπεις γιατι αν θες απλα να περασεις καπου απο οικονομικα ειναι πολυ πιο ευκολο καθως εχεις μονο τα μαθηματικα σαν δυσκολο μαθημα αλλα εχεις και χρονο να τα διαβασεις. Το θεμα ειναι να δεις και τι μαθηματα σου αρεσουν αν σου αρεσει χημεια θα θες να κανεις και κατι σχετικο με αυτο αμεσα η εμμεσα.

Το ερώτημα είναι, πόσο είσαι διατεθειμένη να μοχθήσεις από τώρα μέχρι του χρόνου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back