Καλημέρα, όπως λέει και ο τίτλος βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Το 2020 είχα δώσει πανελλαδικές από θετική, δεν είχα κάποιο στόχο, αλλά πέρασα σε μια σχολή. Τότε παρουσιάστηκε ένα σοβαρό θέμα υγείας δικό μου. Δυστυχώς από βλακεία και επειδή δεν το ήξερα δεν έκανα παύση σπουδών. Έτσι πλέον η επιλογή να συνεχίσω σε εκείνη την σχολή δεν είναι εφικτή λόγω του ότι δεν έχω περάσει ούτε ένα μάθημα και τώρα υποθετικά θα έπρεπε να παίρνω πτυχίο. Το 2023 αποφάσισα να ξαναδώσω αυτή τη φορά από θεωρητική, αλλά κ πάλι για λόγους υγείας δεν κατάφερα να προετοιμαστώ καθόλου και διάβασα μόνο μία εβδομάδα. Μάζεψα κάποια μόρια και επειδή αυτά ήταν αρκετά καλά δεδομένης της κατάστασης, μου πρότειναν να ξαναπροσπαθούσα φέτος. Όμως φέτος κ για λόγους υγείας (πάλι), αλλά κ λόγω ηλίθιας αυτοπεποίθησης μου, δεν κατάφερα να προετοιμαστώ κ πάλι σχεδόν καθόλου, αλλά κ στα μαθήματα που πήγαινα για βαθμό λόγω άγχους δεν έγραψα. Με άλλα λόγια, έχω γράψει κατά πάσα πιθανότητα χειρότερα από πέρσι. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να πιάνω φιλοσοφική, που δύσκολα λόγω εβε. Οι πιθανότητες είναι ρωσικών σπουδών με θεολογία. Τα αντικείμενα των σχολών δεν μεν ενδιαφέρουν, αλλά θέλω απλά να περάσω κάπου για να ζήσω κ εγώ τη φοιτητική ζωή κ γενικά τη ζωή μου. Όμως, όλοι στον κύκλο μου, μου λένε ότι δεν έχει κανένα νόημα να ακολουθήσω μία σχολή που δεν με ενδιαφέρει και δεν έχει και ιδιαίτερα επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν ξέρω πως να προχωρήσω και τώρα με απασχολεί κ το θέμα της ηλικίας. Αρκετοί μου λένε να ξαναδώσω, αλλά μπορώ να βρω μόνο αρνητικά σε αυτό και φυσικά αν κάτι πάει στραβά μπορεί να καταλήξω πάλι με τις ίδιες επιλογές, όπως φέτος. Άλλοι μου λένε να πάω από άλλη κατεύθυνση μιας που κ καλά να μην πάει κάτι, οι χαμηλόβαθμες σχολές τους έχουν καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Μέχρι κ τα ΙΕΚ μου φαίνονται καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή. Εσείς τι θα προτείνατε; Ή καλύτερα ποια είναι η άποψη σας;