Αγγλική ή Ελληνική Φιλολογία;

αλλα τυγχανει να ειμαι κι εγω σε αυτο το διλημμα.
Καλημέρα, δεν χρειάζεται να είστε δίλημμα. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Αγγλική φιλολογία χίλιες φορές, αρχικά γιατί μπορείς να εργαστείς σε όλες τις βαθμίδες από παιδικό ως λύκειο, ακόμα και σε ΙΕΚ, αλλά μπορείς να ασχοληθείς και με μεταφράσεις και, βέβαια, αν γνωρίζεις και άλλη γλώσσα να φύγεις εξωτερικό και να εργαστείς στην αντίστοιχη χώρα. Επίσης, είναι πολύ λιγότεροι οι απόφοιτοι. Αντίθετα, από τη φιλολογία θα έχεις να ανταγωνιστείς άλλα 15 τμήματα, 33000 αποφοίτους, θα πρέπει να τρέχεις για 2 μεταπτυχιακά, 2-3 ξένες γλώσσες, 1 διδακτορικό, 2-3 παιδιά για να γίνεις μόνιμος. Φαντάσου εγώ που έχω τελειώσει ΦΠΨ και έχω απογοητευτεί από την κατάσταση του κλάδου, ξανά έδωσα πανελλήνιες για γαλλική απογοητευτικά απο το τμήμα του ΕΚΠΑ και κατέληξα να σπουδάζω εξ αποστάσεως Αγγλική σε δημόσιο πανεπιστήμιο της Γαλλίας και ύστερα να το καταθέσω για αναγνώριση.
Το μόνο κακό είναι το οτι υπάρχουν μόνο δύο τμήματα
Αυτό δεν είναι καθόλου κακο, γιατί είναι λίγοι οι απόφοιτοι και εργάζονται παντού. Για παράδειγμα ακόμη και αναπληρωτές με μειωμένο να αρχίσει να δουλεύει κάποιος και σε νηπιαγωγεία ώστε να παίρνει μόρια, είδα στους πίνακες έχουν πάρει και με 20 μόρια. Αντίθετα, οι φιλόλογοι που είμαστε κάπου 33000 για να δουλέψουν αναπληρωτές χρειάζονται 60+ μόρια και τώρα που θα ανοίξουν οι πίνακες και θα καταθέτουν όλοι από 2 μεταπτυχιακά, διδακτορικό, γλώσσες έχει να γίνει μεγάλη σφαγή.
 
Αυτό δεν είναι καθόλου κακο,
Το ανέφερα ως ένα μειονέκτημα απο την μεριά της φοίτησης. Όπως ανέφερα, αν ο OP δεν μένει ήδη σε μία απο αυτές τις πόλεις θα έχει και το θέμα του σπιτιού και της διαβίωσης να οργανώσει. Δεν ξέρουμε οικονομίκα πως πάει η οικογένεια και αν θα ήταν εφικτό να τον στείλουν στην προκειμένη περίπτωση οπότε ήθελα να το αναφέρω για να το έχει στο νου του.
 
Με αγγλικη φιλολογια σιγουρα θα ειναι πιο ευκολη η μεταναστευση στο εξωτερικο θα ελεγα.
 
Back
Top