Καταρχάς είμαι φιλόλογος, σπούδασα στη φιλοσοφική του ΕΚΠΑ οπότε έχω έρθει σε επαφή με παιδιά κ από τα δύο τμήματα.
Για εμένα ξεκαθαρα αγγλική φιλολογία. Είμαι βέβαιος ότι οι καθηγητές αγγλικών έχουν την καλύτερη αποκατάσταση μεταξύ των εκπαιδευτικών. Ο διορισμός μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά υπάρχει μεγάλη ζήτηση στον ιδιωτικό τομέα και οι απόφοιτοι είναι λιγοστοί, μπορείς πολύ εύκολα να αποκτήσεις μαθητές και καλό εισόδημα. Όπως ανέφεραν και υπόλοιποι υπάρχουν κ άλλοι δρόμοι που ανοίγονται με πτυχίο αγγλικής φιλολογίας.
Η ψυχολογία είναι πιο ενδιαφέρουσα σχολή, αλλά έχει δυσκολότερη αποκατάσταση. Πράγματι τα τμήματα έχουν γίνει πολλά κ πιστεύω στα επόμενα χρόνια θα αρχίσει να φαίνεται η ανεργία των αποφοίτων. Σίγουρα μπορείς να βρεις θέσεις εργασίας, αλλά απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, πολλές επιμορφώσεις, σεμινάρια, γενικά δεν μπορείς να στηριχθείς στο προπτυχιακό και ως φοιτητής πρέπει να ψάχνεσαι πολύ. Πρέπει να ειδικευτείς σε έναν τομέα και να ακολουθήσεις σοβαρές μεταπτυχιακές σπουδές, ακόμη και εκτός Ελλάδας, εάν αυτό που σε ενδιαφέρει δεν υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια. Αλλά εάν σου αρέσει το αντικείμενο π.χ. έχεις διαβάσει βιβλία ψυχολογίας, θέλεις να βοηθάς ανθρώπους κλπ, μη διστάσεις να το κυνηγήσεις.