Αγγλική Φιλολογία vs Ψυχολογία

kopros

Νεοφερμένο μέλος

Ο kopros αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Καλησπερα (και παλι) φετος εδωσαν πανελληνιες και πιανω τις περσινες βασεις για Αγγλικη Φιλολογια και Ψυχολογια στο Διδυμοτειχο. Πιστευετε αξιζει η Αγγλικη φιλολογια οσον αφορα την επαγγελματικη αποκατασταση; Ή ειναι κορεσμενη και θα δυσκολευτω;Πιστευετε οτι στη ψυχολογια θα ειναι καλυτερα τα πραγματα; Εχω και στο μυαλο το Διεθνων και ευρωπαικων σπουδων αλλα ολοι μου λενε πως δεν εχει αποκατασταση. Ευχαριστω για καθε απαντηση 🙏

Mammy Nun

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mammy Nun αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 849 μηνύματα.
Αγγλικη φιλολογια σπουδάζει και η κόρη μου. Είναι μια καλή και ενδιαφέρουσα σχολή. Δεν πιστεύω ότι είναι κορεσμένη γιατί έχει πολλές επιλογές εκτός από διδασκαλία: μετάφραση, διερμηνεία, υποτιτλισμός σε ταινίες, δημοσιογραφία σε ξένα sites. Και φυσικά η διδασκαλία: πλέον κάνουν Αγγλικά από τα νήπια. Είτε θες να δουλέψεις σε φροντιστήριο, είτε να κάνεις ιδιαίτερα βρίσκεις εύκολα.
Η ψυχολογία με φοβίζει γιατί πλέον υπάρχουν πολλές σχολές και θα σε λίγα χρόνια οι απόφοιτοι θα είναι πολλοί (όπως έγινε με εμάς τους αρχιτέκτονες, που είχαμε δύο σχολές κι έπειτα άνοιξαν πολλές κι έπεσε ανεργία) αλλά αν σου αρέσει πιστεύω με μια καλή εξειδίκευση θα βρεις δουλειά.
Την Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών την ήθελε ο γιος μιας φίλης που δεν έπιασε Νομική γιατί του είχαν πει ότι είναι πολύ καλή, περισσότερα δεν ξέρω.

kopros

Νεοφερμένο μέλος

Ο kopros αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Αγγλικη φιλολογια σπουδάζει και η κόρη μου. Είναι μια καλή και ενδιαφέρουσα σχολή. Δεν πιστεύω ότι είναι κορεσμένη γιατί έχει πολλές επιλογές εκτός από διδασκαλία: μετάφραση, διερμηνεία, υποτιτλισμός σε ταινίες, δημοσιογραφία σε ξένα sites. Και φυσικά η διδασκαλία: πλέον κάνουν Αγγλικά από τα νήπια. Είτε θες να δουλέψεις σε φροντιστήριο, είτε να κάνεις ιδιαίτερα βρίσκεις εύκολα.
Η ψυχολογία με φοβίζει γιατί πλέον υπάρχουν πολλές σχολές και θα σε λίγα χρόνια οι απόφοιτοι θα είναι πολλοί (όπως έγινε με εμάς τους αρχιτέκτονες, που είχαμε δύο σχολές κι έπειτα άνοιξαν πολλές κι έπεσε ανεργία) αλλά αν σου αρέσει πιστεύω με μια καλή εξειδίκευση θα βρεις δουλειά.
Την Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών την ήθελε ο γιος μιας φίλης που δεν έπιασε Νομική γιατί του είχαν πει ότι είναι πολύ καλή, περισσότερα δεν ξέρω.
Η αληθεια ειναι οτι και εγω φοβαμαι καπως την ψυχολογια γιατι πλεον τα 7 τμηματα φαινονται πολλα. Ειναι δυσκολος ο διορισμος στο δημοσιο ενος καθηγητη αγγλικων;

Mammy Nun

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mammy Nun αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 849 μηνύματα.
Η αληθεια ειναι οτι και εγω φοβαμαι καπως την ψυχολογια γιατι πλεον τα 7 τμηματα φαινονται πολλα. Ειναι δυσκολος ο διορισμος στο δημοσιο ενος καθηγητη αγγλικων;
Πιστεύω πως είναι πιο εύκολος από άλλες ειδικότητες μιας και πλέον έχουν βάλει Αγγλικά ακόμα και στο νηπιαγωγείο. Επίσης η πλειοψηφία των καθηγητών είναι κοντά στη σύνταξη.

Vasiliis

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vasiliis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Καλησπερα (και παλι) φετος εδωσαν πανελληνιες και πιανω τις περσινες βασεις για Αγγλικη Φιλολογια και Ψυχολογια στο Διδυμοτειχο. Πιστευετε αξιζει η Αγγλικη φιλολογια οσον αφορα την επαγγελματικη αποκατασταση; Ή ειναι κορεσμενη και θα δυσκολευτω;Πιστευετε οτι στη ψυχολογια θα ειναι καλυτερα τα πραγματα; Εχω και στο μυαλο το Διεθνων και ευρωπαικων σπουδων αλλα ολοι μου λενε πως δεν εχει αποκατασταση. Ευχαριστω για καθε απαντηση 🙏
Θεωρώ την αγγλική φιλολογια καλύτερη. Ενδιαφέρουσα σχολή, χίλιους δρόμους για εργασία. Ψυχολογία δεν προτείνω καθόλου. Από ΚΑΝΕΝΑΝ φοιτητή/απόφοιτο δεν έχω ακούσει καλά λόγια , ακόμα και η ψυχολόγος μου την θεώρησε βαρετή σχολή! Ωστόσο άμα σου αρέσει, πάνε. Θα μπορείς να χρησιμοποιείς και τις γνώσεις σου συνέχεια. Υπενθυμίσω επίσης ότι τώρα με τα ιδιωτικά "πανεπιστήμια" οι απόφοιτοι ψυχολογίας θα αυξηθούν κατά πολύ(σχεδόν κάθε μη κρατικό "πανεπιστήμιο" θα έχει και ένα τμήμα ψυχολογίας, εκτός από 1-2)
Για ποια πόλη ενδιαφέρεσαι σχετικά με την Αγγλική φιλολογία?

kopros

Νεοφερμένο μέλος

Θεωρώ την αγγλική φιλολογια καλύτερη. Ενδιαφέρουσα σχολή, χίλιους δρόμους για εργασία. Ψυχολογία δεν προτείνω καθόλου. Από ΚΑΝΕΝΑΝ φοιτητή/απόφοιτο δεν έχω ακούσει καλά λόγια , ακόμα και η ψυχολόγος μου την θεώρησε βαρετή σχολή! Ωστόσο άμα σου αρέσει, πάνε. Θα μπορείς να χρησιμοποιείς και τις γνώσεις σου συνέχεια. Υπενθυμίσω επίσης ότι τώρα με τα ιδιωτικά "πανεπιστήμια" οι απόφοιτοι ψυχολογίας θα αυξηθούν κατά πολύ(σχεδόν κάθε μη κρατικό "πανεπιστήμιο" θα έχει και ένα τμήμα ψυχολογίας, εκτός από 1-2)
Ευχαριστω για την απαντηση. Εχω ακουσει οτι ειναι ενδιαφερουσα σχολη. Ενδιαφερομαι για του εκπα καθως ειναι πιο κοντα στον τοπο κατοικιας μου. Το γνωμη εχεις για το Διεθνων και ευρωπαικων σπουδων;

Vasiliis

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vasiliis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Ευχαριστω για την απαντηση. Εχω ακουσει οτι ειναι ενδιαφερουσα σχολη. Ενδιαφερομαι για του εκπα καθως ειναι πιο κοντα στον τοπο κατοικιας μου. Το γνωμη εχεις για το Διεθνων και ευρωπαικων σπουδων;
Δεν ξέρω πολλά για διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών δυστυχώς. Έχω ακούσει ότι θέλει μεταπτυχιακό (όπως και σχεδόν κάθε τμήμα απ'το 1ο Πεδίο). Επίσης, αν θυμάμαι καλά,άκουσα ότι θέλει και γνώση ξένων γλωσσών

Mammy Nun

Πολύ δραστήριο μέλος

Στο ΕΚΠΑ σπουδάζει και η κόρη μου. Πολύ καλή σχολή. Το Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολος δρόμος για επαγγελματική αποκατάσταση. Το διαλέγουν κυρίως για το prestige αλλά οι πιο πολλοί είναι άνεργοι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν ξέρω πολλά για διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών δυστυχώς. Έχω ακούσει ότι θέλει μεταπτυχιακό (όπως και σχεδόν κάθε τμήμα απ'το 1ο Πεδίο). Επίσης, αν θυμάμαι καλά,άκουσα ότι θέλει και γνώση ξένων γλωσσών
Στο πρόγραμμα σπουδών βλέπεις ότι μαθαίνεις 3 ξένες γλώσσες και πολλά μαθηματικά, μικροοικονομια, μακροοικονομια κλπ δύσκολα (χωρίς λόγο) μαθήματα

Vasiliis

Νεοφερμένο μέλος

Στο ΕΚΠΑ σπουδάζει και η κόρη μου. Πολύ καλή σχολή. Το Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολος δρόμος για επαγγελματική αποκατάσταση. Το διαλέγουν κυρίως για το prestige αλλά οι πιο πολλοί είναι άνεργοι.

Στο πρόγραμμα σπουδών βλέπεις ότι μαθαίνεις 3 ξένες γλώσσες και πολλά μαθηματικά, μικροοικονομια, μακροοικονομια κλπ δύσκολα (χωρίς λόγο) μαθήματα

Δύσκολα και άσχετα μαθήματα για ένα παιδί απ'το πρώτο πεδίο.
Αντίθετα η Αγγλική φιλολογία περιέχει μαθήματα όπως η γλωσσολογία, διερμηνεία, λογοτεχνία κ.α.

Mammy Nun

Πολύ δραστήριο μέλος

Δύσκολα και άσχετα μαθήματα για ένα παιδί απ'το πρώτο πεδίο.
Αντίθετα η Αγγλική φιλολογία περιέχει μαθήματα όπως η γλωσσολογία, διερμηνεία, λογοτεχνία κ.α.
Ναι και είναι πολύ ενδιαφέροντα

Xryssa

Νεοφερμένο μέλος

Η Xryssa αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 60 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Η ψυχολογία έχει γίνει της μόδας, ελάχιστα άτομα από όσα αποφοιτούν θα μπορέσουν να εργαστούν ως ψυχολόγοι, δεν βλέπω να έχουν μέλλον. Η αγγλική φιλολογία εχει διαχρονική αξία, οι απόφοιτοι θα μπορέσουν να εργαστούν σε πολλούς τομεις

Marel

Νεοφερμένο μέλος

Η Marel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 92 μηνύματα.
H αλήθεια είναι ότι το καθένα προσφέρει διαφορετικά πράγματα. Για την αγγλική φιλολογία δεν γνωρίζω. Θα σου πω για την ψυχολογία ως φοιτήτρια που μπήκε πέρσι στο ΕΚΠΑ. Σαν αντικείμενο εγώ το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί δεν είναι μονόπλευρο και προσωπικά το γουστάρω πολύ! Η αλήθεια είναι ότι περνώντας πτυχίο είναι αδύνατον να αρχίσεις να δουλεύεις πάνω στο αντικείμενο διότι το προπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γνώσεων σε πολλούς τομείς της ψυχολογίας χωρίς να παίρνεις μια συγκεκριμένη εξειδίκευση και για να επικεντρωθείς σε έναν τομέα που της ψυχολογίας θά πρέπει σίγουρα να κάνεις ένα μεταπτυχιακό ( ίσως και 2 🤭) ταυτόχρονα θα χρειαστείς ένα διάστημα για να κάνεις εξειδίκευση σε μια συγκεκριμένη θεραπευτική προσέγγιση. Οπότε δεν θα έχεις επαγγελματική αποκατάσταση μόλις τελειώσεις τη σχολή θα χρειαστεί περαιτέρω εκπαίδευση. Πιστεύω ότι ως ψυχολόγος δεν θα σταματήσει κανένας ποτέ να μαθαίνει νέα πράγματα. Προσωπικά θεωρώ επικίνδυνο το γεγονός ένας ψυχολόγος να πει τα έχει μάθει όλα, όσο ασχολείσαι με αυτό το αντικείμενο μαθαίνεις πάντα κάτι καινούργιο και αποκτάς γνώσεις. Οπότε αν τελικά επιλέξεις την ψυχολογία έχει στο νου σου ότι η μάθηση και η απόκτηση γνώσης είναι δια βίου και δεν σταματά ποτέ!!!

Ελπίζω η ψυχολόγος σου να μην αναφέρεται στο αντικείμενο του τμήματος ψυχολογίας! Είναι επικίνδυνο όταν μια ψυχολόγος λέει ότι βαριέται αυτό με το οποίο ασχολείται!!!

Η ψυχολογία έχει γίνει της μόδας, ελάχιστα άτομα από όσα αποφοιτούν θα μπορέσουν να εργαστούν ως ψυχολόγοι, δεν βλέπω να έχουν μέλλον. Η αγγλική φιλολογία εχει διαχρονική αξία, οι απόφοιτοι θα μπορέσουν να εργαστούν σε πολλούς τομεις
Υπάρχουν πολλές σχολές που θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια...
Αν και προσωπικά δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτό τον χαρακτηρισμό για καμιά σχολή!
Σε όποια σχολή και αν είσαι μπορείς να αντιμετωπίσεις προβλήματα με την επαγγελματική αποκατάσταση δεν σου εγγυάται κανένας ότι θα βρεις δουλειά αν τελειώσεις ότι την αγγλική φιλολογία και ότι δεν θα βρεις αν τελειώσεις ψυχολογία. Σημασία έχει να είσαι σωστός επαγγελματίας, να έχεις γνώσεις και να υπηρετείς το αντικείμενο σου με σεβασμό.
Οπότε σιγουριά δεν υπάρχει για τίποτα!

Τελευταία επεξεργασία:

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.803 μηνύματα.
Πιστεύω πως είναι πιο εύκολος από άλλες ειδικότητες μιας και πλέον έχουν βάλει Αγγλικά ακόμα και στο νηπιαγωγείο. Επίσης η πλειοψηφία των καθηγητών είναι κοντά στη σύνταξη.
Διευκρίνιση: Η πρόσληψη στο δημόσιο για αναπληρωτές καθηγητές αγγλικών είναι πράγματι πιο εύκολη. Αν μιλάμε για μόνιμους, ισχύει ό,τι και για τις υπόλοιπες ειδικότητες, δηλαδή κουράγιο και υπομονή μέχρι να έρθει -και αν έρθει- η ώρα. Επίσης, όταν μιλάμε για αναπληρωτές, εννοούμε ότι το καλοκαίρι απολύονται, τον επόμενο Σεπτέμβρη δεν ξέρουν σε ποιες σχολικές μονάδες θα είναι και για πόσες διδακτικές ώρες.
Δεν πιστεύω ότι είναι κορεσμένη γιατί έχει πολλές επιλογές εκτός από διδασκαλία: μετάφραση, διερμηνεία, υποτιτλισμός σε ταινίες, δημοσιογραφία σε ξένα sites.
Δεν χρειάζεται πτυχίο αγγλικής φιλολογίας για τίποτα από αυτά. Πλέον οριακά δεν χρειάζεται πτυχίο λόγω του AI.
Και φυσικά η διδασκαλία: πλέον κάνουν Αγγλικά από τα νήπια. Είτε θες να δουλέψεις σε φροντιστήριο, είτε να κάνεις ιδιαίτερα βρίσκεις εύκολα.
Αυτό είναι αλήθεια, δουλειά μπορεί να βρει εύκολα και σχετικά άμεσα ένας απόφοιτος (συχνά και τελειόφοιτος). Όμως οι συνθήκες είναι δύσκολες. Στο φροντιστήριο πάλι σε απολύουν τα καλοκαίρια, πολλές φορές σου ζητούν να δουλέψεις μέρος των ωρών σου μαύρα, και το ωρομίσθιο δεν φτάνει ούτε για το τσίχλες από το περίπτερο.

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 540 μηνύματα.
Πιστεύω η αγγλική φιλολογία είναι καλύτερη επιλογή για λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί.Αλλά εσύ να κάνεις αυτό που θες και θα βρεις την άκρη!

Vasiliis

Νεοφερμένο μέλος

Ελπίζω η ψυχολόγος σου να μην αναφέρεται στο αντικείμενο του τμήματος ψυχολογίας! Είναι επικίνδυνο όταν μια ψυχολόγος λέει ότι βαριέται αυτό με το οποίο ασχολείται!!!

Οχιιι. Απλώς είπε το τμήμα γενικό, όπως πολλά άλλα τμήματα είναι έτσι. Καλη ψυχοθεραπευτρια είναι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια