Γειά σας! Είμαι Γ λυκείου και δίνω πανελλήνιες σε 2 βδομάδες! Η αποτυχία μου είναι σχεδόν σίγουρη-για να μην πώ σίγουρη!
Από πολύ μικρή έχω μία πόρωση, μια ατελείωτη αγάπη για τα αγγλικά!!! Είναι όνειρο ζωής να σπουδάσω Αγγλική Φιλολογία!!!!
Αλλά με τόσο υψηλή βάση, δεν περνάω με τίποτα καθώς δεν είμαι και καλή μαθήτρια και γενικά έχω μεγάααααλο πρόβλημα με την αποστήθιση που χρειάζεται στην θεωρητική κατεύθυνση! Long story short, δεν περνάω με την καμία!!
Είχα κάνει λοιπόν αίτηση για πανεπιστήμιο στην Αγγλία,στο Anglia Ruskin, στο Bradford , στο Bedfordshire και στο Winchester. Είχα βρεί το τέλειο πανεπιστήμιο λοιπόν που ζήταγε χαμηλό μέσο όρο στο απολυτήριο και δεχόταν και το proficiency του Michigan, αυτό του Bedfordshire. Έλα μου όμως που όπως έμαθα πρόσφατα η περιοχή εκεί είναι χάλια λόγω της υψηλής εγκληματικότητας!! Οπότε τζίφος... Δεν μπορώ να πάω εκεί... Και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια μου ζητάνε IELTS, κάτι για το οποίο δεν έχω χρόνο να προετοιμαστώ! Περιττό να σας πώ ότι με δέχτηκαν όλα με προυποθέσεις (κάτι το οποίο με κάνει πολύ περήφανη αφού δεν πλήρωσα κάποιον για να μου κάνει την αίτηση κλπ κλπ...)!
Για να πώ την αλήθεια θέλω πάρα πολύ να πάω στην Αγγλία για να σπουδάσω αυτό που πραγματικά θέλω! Όμως εκτός από την εγκληματικότητα που με προβληματίζει, σκέφτομαι και τους γονείς μου, οι οποίοι κάθε άλλο παρά πλούσιοι δεν είναι! Και δεν θέλω να τους γίνω ένα αβάσταχτο οικονομικό βάρος..
Αν μείνω εδώ, περνάω σίγουρα Γαλλική Φιλολογία! Τα γαλλικά, εντάξει μ'αρέσουν αν και δεν τρελαίνομαι κι όλας... Έχω Β2 και μετά τις πανελλήνιες αν πέρναγα Αγγλική είχα σκοπό να τα συνεχίσω και να πάρω C2...
Οπότε τώρα δεν ξέρω τί να κάνω!!! Βρίσκομαι σε κατάσταση πανικού γιατί χάνω τη σχολή μου..χάνω τ' όνειρό μου!!!