ΑΕΙ Βρεφονηπιοκομίας: Αθήνα ή Θεσσαλονική;

Evn

Νεοφερμένος

Η Evn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα ,
πέρασα ΤΕΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ στη Θεσ/νίκη αλλά ήθελα Αθήνα . Ξέρετε αν η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική σ΄αυτή τη σχολή ή μήπως να ξαναδώσω είτε για Αθήνα είτε και για ΑΕΙ ?????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

shadowinthedark

Νεοφερμένος

Η shadowinthedark αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
γεια σου:) νομιζω οτι πρεπει να παρακολουθεις τα εργαστηρια και οτι αν δεν ερθεις 3 φορες μενεις τωρα δεν ξερω περισσοτερες λεπτομερειες αμα ειναι παρε τηλεφωνο την γραμματεια του τει και ρωτα για σιγουρια γιατι δεν ειμαι και πολυ σιγουρη ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
shadowinthedark μην έχεις δίλημμα για το θέμα ΑΕΙ και ΤΕΙ γιατί είναι το ίδιο. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη προς αυτό ορίζοντας ως ΑΕΙ τόσο τα πανεπιστήμια όσο και τα ΤΕΙ (https://www.minedu.gov.gr/anwtati-ekpaideysi/perigrafi/anotati-ekpaideysi.html)
Τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι θέμα ειδικότητας. Ένας βρεφονηπιοκόμος σύμφωνα με το άρθρο 1 του ΦΕΚ 203 του 1991 μπορεί να εργαστεί τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό πλην εκπαιδευτικών μονάδων που είναι της αρμοδιότητας του υπουργείου παιδείας (δλδ νηπιαγωγεία)
Δεν μπορείς να δουλέψεις σαν νηπιαγωγός εννοείται, όχι γιατί το ΤΕΙ είναι κατώτερο αλλά γιατί ένας βρεφονηπιοκόμος δεν είναι νηπιαγωγός ή παιδαγωγός. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές ειδικότητες και εννοείται πως αν σε νηπιαγωγεία έχουν και βρεφονηπιοκόμους τότε οι προϊστάμενοι τους θα είναι νηπιαγωγοί.
Ο βρεφονηπιοκόμος είναι επαγγελματίας υγείας που φροντίζει βρέφη. Ο νηπιαγωγός είναι εκπαιδευτικός για νήπια. Και οι δύο ασχολούνται με παιδάκια αλλά καμία σχέση.
Κατά την άποψη μου ψάξε καλύτερα τις ειδικότητες και τι πραγματεύονται γιατί σε βλέπω κάπως αποπροσανατολισμένη και μπερδεμένη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top