Δοκίμασέ το, δεν έχεις κάτι να χάσεις. Ακόμη και να μην περάσεις, θα έχεις κάνει την προσπάθειά σου (διαφορετικά, τα απωθημένα και τα «τι και αν» είναι πολύ χειρότερα). Επίσης, ως απόφοιτος χημικού και με πολλούς συγγενείς στον παραϊατρικό τομέα, μπορώ να σου πω πως είναι πολύ καλύτερη επιλογή το χημικό μεταξύ των δύο - η νοσηλευτική έχει σίγουρη αποκατάσταση αλλά είναι πολύ κακοπληρωμένη και δύσκολη (σωματικά) δουλειά, το οποίο πιθανόν να μη σκέφτεσαι τώρα, αλλά το καταλαβαίνεις στην πορεία.
Η διαφορά 3.500 μόρια είναι μεν μεγάλη, ωστόσο σίγουρα εφικτή. Αν κατάλαβα καλά θέλεις το χημικό του ΑΠΘ, οπότε για ≈16.500 μόρια έχεις περιθώρια λάθους (όπως και να έχει, για 20 πας να γράψεις, αλλά δεν είναι και ιατρική ΕΚΠΑ βρε παιδί μου, που θα τη χάσεις για πέντε ορθογραφικά στην έκθεση που λέει ο λόγος). Πάντως, εφόσον λες πως υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, έχεις κοιτάξει για μετεγγραφή τι παίζει ή εστία; Κυρίως το δεύτερο δηλαδή, επειδή Αθήνα & Θες για χημικό ήταν ανέκαθεν στο θεό η βάση (και εγώ έτσι την έχασα το μακρινό 2019 ενώ είχα σχεδόν μηδενικό εισόδημα λολ). Διότι η Καβάλα έχω δει είναι αρκετά χαμηλά, οπότε θα μπορούσες αρκετά εύκολα να περάσεις πιστεύω.
Επίσης, εδώ να σημειώσω, πως η νοσηλευτική με το χημικό είναι ΠΟΛΥ διαφορετικές σχολές. Η μεν παραϊατρική, η δε εργαστηριακή. Δεν ξέρω τι ακριβώς σε εξιτάρει στο χημικό, οπότε θα σου δώσω μια γενική συμβουλή: Του χρόνου που θα φτιάχνεις το μηχανογραφικό σου τέτοια εποχή, αν ο μη γενοιτο δεν πιάσεις τα μόρια, κινησου σε άλλες σχολές πέραν της νοσηλευτικής. Εάν σου αρέσει η χημεία ως επιστήμη, κοίτα το γεωπονικό, τα τρόφιμα, την οινολογία, τη διαιτολογία. Εάν σου αρέσει το εργαστηριακό κομμάτι, βιοϊατρική και οινολογία. Δεν λέω πως έχουν την αποκατάσταση της σχολής που πέρασες, αλλά είναι σχολές με αρκετή χημεία (πλην των βιοιατρικων).
Καλό διάβασμα εύχομαι. Επίσης, τσέκαρε αν υπάρχει κοινωνικό φροντιστήριο στην πόλη σου για να πας, εφόσον δεν μπορείς να πληρώνεις για όλα τα μαθήματα. Αν είσαι από μεγάλη πόλη, σίγουρα θα υπάρχει.
Και προσπάθησε να μη το αφήσεις να σε πάρει από κάτω. Ένας χρόνος είναι, θα περάσει. Εσύ θα κάνεις την προσπάθειά σου και αυτό μετράει.