Ήθελα να ξεκινήσω μία συζήτηση σχετικά με τα πάντα πού πρέπει να ξέρουν οι πρωτοετής στα πανεπιστήμια Φιλοσοφίας. Γιατί νομίζω θα βοηθήσει πολλά "πρωτάκια" όπως είμαι και εγώ να έχουμε γνώση κάποιων καταστάσεων με απώτερο σκοπό την καλή προετοιμασία μας σε διάφορες φάσεις της φοιτητικής μας ζωής!!!
Κάποιες απορίες πρώτες πού εγώ έχω είναι
1) Τα βιβλία μας τα δίνει το πανεπιστήμιο μας δωρεάν ?
2) Οι καθηγητές είναι απρόσιτοι και αδιάλλακτοι, κάνουν ψυχρά την δουλειά τους και τέλος ?
3) Δέχονται να σε ενημερώσουν για την ύλη , όταν αδυνατής να παραβρεθείς λόγο απόστασης ή σου λένε θα έρθεις εδώ αλλιώς δεν με νοιάζει?
4) Το φαγητό στην φοιτητική εστία (αν δεν μένεις στην φοιτητική εστία αλλά εκτός) ,μπορείς να πας να φας εκεί ή απαγορεύεται πρέπει να μένεις στην εστία ?
Αυτές είναι κάποιες από τις πρώτες απορίες μου !!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 31 Αυγούστου 2021
Εγώ θα σας ανεβάσω αυτά πού ξέρω ήδη!!! Και ότι μαθαίνω θα το ανεβάζω προς ενημέρωση όλων μας!!!
Συμβουλές για Πρωτοετείς Φοιτητές
1) Μακριά από κόμματα Το τραπεζάκι με τα μέλη της φοιτητικής παράταξης αραγμένα στο διάδρομο είναι η πρώτη εικόνα που θα έχεις από τη σχολή σου, ακόμη και πριν την Γραμματεία (ειδικά τώρα που οι εγγραφές γίνονται διαδικτυακά). Μόλις διαβείς το κατώφλι της σχολής όλοι θα σε προσεγγίσουν για να σε προσεταιριστούν. Μην ψαρώσεις! Δήλωσε απολιτίκ, διάβασε λίγο περισσότερο για την πολιτική (όχι τα κόμματα!), και όταν αποφασίσεις τι σου ταιριάζει πήγαινε και βρες τους εσύ. Δε θα σου πουν όχι στα σίγουρα…
2) Τέλειωνε γρήγορα με τα διαδικαστικά Μη χάνεις χρόνο για ό,τι έχει σχέση με εγγραφές και πράγματα που θα χρειαστείς για το εξάμηνό σου, θα πρέπει να τα βάζεις γρήγορα σε τάξη. Συγγράμματα, πάσο, κωδικοί για Εύδοξο πρέπει να έχουν τελειώσει πριν μάθεις όλα τα φοιτητικά στέκια της πόλης.
3) Δικτυώσου (ψηφιακά) Δεν εννοούμε να γίνεις κοσμοκαλόγερος, που δεν υπάρχει περίπτωση αφού είσαι φύσει κοινωνικός τύπος… αλλά να βρεις όλες τις ψηφιακές εφαρμογές που θα διευκολύνουν το πέρασμά σου από τα αμφιθέατρα! Συγκεκριμένα:
Facebook : Βρες τη σελίδα/ες, γκρουπ, ομάδες κλπ. της σχολής σου και εγγράψου σε όλες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα χρειαστείς, και ποιος θα έχει την απάντηση, οπότε καλό είναι να έχεις εφεδρείες.
Blogs : Κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις για την ύλη, τις εξετάσεις ή τους καθηγητές. Στο διαδίκτυο, λοιπόν, υπάρχουν πολλά blogs φοιτητών που θα σου λύσουν όλες τις απορίες.
4) Βρες παρέες και διεύρυνε τους ορίζοντες σου Πλέον δεν έχεις την μικρή σου σχολική κοινότητα να σε περιορίζει, καθώς είσαι μέλος μια νέας, σαφώς μεγαλύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας, η οποία περιέχει νέους και νέες από όλα τα μέρη της Ελλάδας (και όχι μόνο), έτοιμους να σου προσφέρουν νέες εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τη ζωή! Άδραξε την ευκαιρία και κάνε νέες φιλίες, δείξε ενδιαφέρον για κοινωνικές εκδηλώσεις, προετοιμάσου για ένα νέο κεφαλαίο!
5) Πήγαινε στη σχολή και μην χάνεις παράδοση Η τελευταία από τις 5 απαραίτητες συμβουλές για πρωτοετείς , είναι η
σημαντικότερη !
Τα πράγματα που θα ακούσεις στο αμφιθέατρο θα σου είναι χρήσιμα σε μερικά χρόνια και αφετέρου είναι πράγματα που μάλλον δεν έχεις ξανακούσει ποτέ στη ζωή σου.
Αν μάλιστα έχεις περάσει σε θεωρητική σχολή, όσα ακούσεις θα σου χρησιμεύσουν περισσότερο ως ερεθίσματα για περαιτέρω έρευνα παρά για γνώσεις.
Κάποιος πού ξέρει ας πεί αν τα παραπάνω είναι σωστά!!!