Ίδρυση ανεξάρτητης φοιτητικής παράταξης στο ΟΠΑ

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Δηλαδή θα είναι μια "παράταξή" ή οργάνωση που θα απαρτίζεται από άτομα τα οποία θέλουν τι; Να υπάρχει ανεξάρτητη παράταξη από κόμματα; Και σε θέματα σημαντικά θα συμφωνείτε; Έστω ότι είστε 10 άτομα τα 4 είναι υπέρ της κατάργησης του ασύλου οι 5 κατά και ο 1 δεν ξέρει; ή οι μισοί είναι κατά του νέου νόμου και οι άλλοι μισοί είναι υπερ; Δεν μπορώ να καταλάβω το πως θα δέσει σαν οργάνωση... Κάτι σαν αυτό π είπε ο Crowley.. Μακάρι να υπάρξει κάτι με ωραίες νέες ιδέες που να τραβήξει κόσμο. Απλά χωρίς μια συγκεκριμένη ιδεολογία δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρξει και να κρατήσει. Επίσης κάτι άλλο! Θα είναι π.χ. η παράταξη ΑΒΓ του ΟΠΑ; δηλαδή σαν να λεμε η παράταξη ΑΒΓ του ΕΚΠΑ; δεν θα είναι απλά του τμήματος αλλά όόλης της σχολής;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

 
Καταρχας, ενα update. Αυτο που παμε να φτιαξουμε δεν θα εχει την μορφη παραταξης.
Θα ειναι κατι σαν την συνεχεια του κινηματος των ανεξαρτητων που κατεβαινε και στις ΓΣ, αλλα πιο οργανωμενο. Δεν θα ειναι κατι το "επισημο" δηλαδη, με ιεραρχια, φοιτητοπατερες κτλ, αλλα πιο οργανωμενο. Ο μακροπροθεσμος στοχος ειναι το να παρακινηθουν οι φοιτητες να ασχολουνται με τα κοινα του πανεπιστημιου, γι'αυτο δεν θα υπαρχουν και ιεραρχιες, οι αποφασεις θα λαμβανονται συλλογικα και θα υπαρχει απολυτη ελευθερια του λογου.
Παραταξεις υπηρξαν και πριν, οκ. Το θεμα ειναι οτι ηταν κατι μακακες που απλως εκαναν την πλακα τους (παραταξη με ονομασια ΦΑΝΚΙ), ή απλως κατεβαιναν μονο σε ενα τμημα, με αποτελσμα να μην εχουν καμια απολυτως δυναμη.
Λοιπον, πολιτικη θεση δεν θα υπαρχει. Ναι, θα ειναι αυτο το "σιχαμενο" "θελουμε ενα καλυτερο πανεπιστημιο". Δεν λεω να μην υπαρχει καποιος διαλογος για την πολιτικη, αλλα αυτο το αφηνουμε σε ΠΑΣΠ-ΔΑΠ-αναρχικους-κτλ. Επειδη ειμαστε οικονομικο πανεπιστημιο θα μπορουσε να υπαρξει καποια συζητηση επι του θεματος απο οικονομικη αποψη, με προσκεκλημενο καποιον καθηγητη για παραδειγμα. Οσο, για το ποια ιδεολογια(και οχι πολιτικη) θα εφαρμοσουμε για να λυσουμε τα προβληματα μας, θα αποφασιστει μεσω διαλογου. Δεν χρειαζεται να απευθυνομαστε και τοσο πολυ στον πρυτανη, καποια αιτηματα μας μπορυομε να τα περασουμε και μεσω ΓΣ, πχ το να καταργηθει η αφισοκολληση.
τοτε δεν υπαρχει λογος ιδρυσης:clapup: εκτος και αν το κανετε για πλακα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ευχομαι καλη επιτυχια και μακαρι να πετυχει;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

 
Παιδια, παραταξη δεν κατεβαινει. Αν γινει καποιο κινημα, θα γινει ανακοινωση στην ΑΣΟΕΕ. Το θεμα θελω να κλεισει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

 
Σημείωση συντονιστή:
Το θέμα κλειδώνεται καθώς δεν έχει νόημα ύπαρξης πλέον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back
Top