Από τα τελευταία επίσημα διαγωνίσματα προετοιμασίας φυσικής, με καλές επιδόσεις μέχρι τότε, πάω δίνω και χωρίς να το καταλάβω έχει περάσει το 3ωρο και ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι δεν προλαβαίνω να τελειώσω το διαγώνισμα. Συζητάω το πρόβλημα με το καθηγητή και μου λέει πήγαινε να καθαρίσεις το μυαλό σου και θα το δούμε αύριο. Πήγα σε μια κοντινή παραλία, έκανα την ηλιοθεραπεία μου και γύρισα σπίτι ήρεμος.
Οτα αξιολόγησαμε το διαγώνισμα, η μεθοδολογία ήταν εκεί, εγώ είχα χάσει την αίσθηση του χρόνου και πόσο χρειάζονταν ανά θέμα ( η φυσική συχνά έχει θέματα τέρατα σε μέγεθος). Κατέληξα στο ότι ήταν θέμα άγχους και η δική μου διαχείριση ήταν να το πάρω χαλαρά, κάπου όμως σε εκείνο το διαγώνισμα το πήρα πολύ χαλαρά.
Τα τελικά διαγωνίσματα είναι πρόβα τζενεραλε όχι για το τι ξέρεις, αλλά για το πως θα διαχειριστείς το χρόνο σου όταν είσαι στη τελική γραμμή και ξαφνικά βλέπεις κάτι άγνωστο ή απροσδόκητο. Μπορεί να πάθεις μπλακαουτ αλλά θα μάθεις να το διαχειριστείς στην εξέταση που μετράει.