Σαν να διαβαζω τον εαυτο μου περυσι, ιδια εποχη. Μετριο διαβασμα, ειχα περασει τους περασμενους μηνες εχοντας μια ιδεα αλλα χωρις να εχω καταφερει ποτε να ξεπερασω ακομα και το 12 σε μερικα μαθηματα. Αυτα που εχω να πω ειναι:
1. Εχεις πολυ χρονο μπροστα σου. Πολυ χρονο, ΠΑΡΑ πολυ χρονο. Μπορει να μην ειναι απειρος, αλλα ειναι σιγουρα περισσοτερος απο οσο νομιζεις. 4 μηνες και παραπανω. Τις περισσοτερες ενοτητες της Φυσικης (δε γνωριζω κατα ποσο εχει αλλαξει η υλη) τις περνουσα σε 3 μερες. Πρωτα θεωρια, μετα λυμενα παραδειγματα, μετα ασκησεις. Χωρις αγχος.
2.Αξιοποιησε σωστα τις απουσιες σου. Δες ποιοι καθηγητες βαζουν απουσιες και ποιοι αξιζουν παρακολουθηση (μερικοι ειναι εξαιρετικοι, δυστυχως δεν επεσα σε τετοιους). Προσπαθησε να περνας τη θεωρια των μαθηματων στο σχολειο, αν βλεπεις οτι το να λυνεις ασκησεις εκει σε κουραζει. Αν εισαι τυχερος, ο υπευθυνος καθηγητης της ταξης σου ειναι ελαστικος με τις απουσιες. Να λειπεις οποτε νιωθεις οτι το χρειαζεσαι, μην κρατησεις ολες τις απουσιες για το τελος ενω εχεις διαγωνισμα αυριο και πεθαινεις απο το αγχος. Καποιοι θα με κρινουν δικαιως για αυτα που λεω, αλλα οι προτεραιοτητες σου ειναι συγκεκριμενες.
3. Αν σε κανει να νιωθεις καλυτερα, εχε παντα στο μυαλο σου ποσος καιρος μενει για τις εξετασεις. Οχι σε μερες προφανως, απλα μια γενικη ιδεα. Προσωπικα το να ξερω ποσος ακριβως χρονος μου μενει με καθησυχαζει, αλλους τους αγχωνει.
4. Θετε ρεαλιστικους στοχους και φροντιζε να τους πετυχαινεις. Προφανως αυτο δε θα συμβαινει παντα, αλλα χρειαζεται μια πειθαρχια η οποια να μην σου κοβει τα φτερα.
Ολες οι συμβουλες τυπου "μην καεις" και "ο καθενας εχει τους δικους του ρυθμους" ειναι φυσικα σωστες, αλλα δε νιωθω οτι με βοηθησαν ποτε πρακτικα στη διαρκεια των εξετασεων. Σου ευχομαι καλη επιτυχια!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.