Έχω ελπίδες;

is123

Νεοφερμένο μέλος

Ο is123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Σπουδάζω στο τμήμα ημτυ του πανεπιστημίου Πατρών και στις πανελλήνιες του 24' έγραψα 16625 μόρια στο 2ο πεδίο. Τελειώνω τώρα το πρώτο έτος και συνειδητοποίησα ότι το αντικείμενο δεν με ενδιαφέρει ιδαίτερα και προτιμώ να ασχοληθώ με την πληροφορική. Σκέφτομαι να κάνω το 10% για να μπω σε κάποιο από τα τμήματα : πληροφορική απθ ή ενά από τα εφαρμοσμένης πληροφορικής στο παμακ. Έχω ελπίδες;

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 144 μηνύματα.
Θα σε συμβουλευα να μην το κανεις αυτο καθως απο την σχολη που εισαι μπορεις να ασχοληθεις με πληροφορικη τζαμπα θα χασεις 1 χρονο αμα κανεις 10%. Ναι η σχολη ειναι δυσκολη αλλα αμα κατσεις να διαβασεις θα περασεις την πλειοψηφια των μαθηματων.

is123

Νεοφερμένο μέλος

Ο is123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Θα σε συμβουλευα να μην το κανεις αυτο καθως απο την σχολη που εισαι μπορεις να ασχοληθεις με πληροφορικη τζαμπα θα χασεις 1 χρονο αμα κανεις 10%. Ναι η σχολη ειναι δυσκολη αλλα αμα κατσεις να διαβασεις θα περασεις την πλειοψηφια των μαθηματων.
Δεν ξέρω αν θέλω να μείνω σε αυτή τη σχολή και να ασχολούμαι με δύσκολα μαθήματα τα οποία είναι άσχετα με αυτό που θέλω να κάνω στο μέλλον. Θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό και σίγουρα ενα τμήμα πληροφορικής θα με προετοιμάσει καλύτερα. Πέρα από αυτό, δεν είμαι γενικότερα ευχαριστημένος από τη ζωή μου στην Πάτρα και θεωρώ οτι μια αλλαγή θα με βοηθούσε. Επίσης, είμαι από τη Θεσσαλονίκη οπότε οι γονείς μου θα γλιτώσουν πολλά χρήματα. Οσο για τον χαμένο χρόνο, τα τμήματα που ανέφερα είναι 4 έτη οπότε ακόμα και να έμενα στο ημτυ( 5 έτη) δεν θα έβγαινα νωρίτερα στην αγορά εργασίας. Αλλωστε, θέωρω την φετινή χρονιά ήδη χαμένη, καθώς λόγω προσωπικών προβλημάτων τα πήγα πολύ άσχημα στην πρώτη εξεταστική (πέρασα 2/7 μαθήματα) και όλα δείχνουν πως και η δεύτερη θα πάει εξίσου χάλια. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως είναι αδύνατο να προβλέψω πως θα κινηθούν οι βάσεις του 10% και μάλλον οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μου.

jYanniss

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο jYanniss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 148 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν θέλω να μείνω σε αυτή τη σχολή και να ασχολούμαι με δύσκολα μαθήματα τα οποία είναι άσχετα με αυτό που θέλω να κάνω στο μέλλον. Θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό και σίγουρα ενα τμήμα πληροφορικής θα με προετοιμάσει καλύτερα. Πέρα από αυτό, δεν είμαι γενικότερα ευχαριστημένος από τη ζωή μου στην Πάτρα και θεωρώ οτι μια αλλαγή θα με βοηθούσε. Επίσης, είμαι από τη Θεσσαλονίκη οπότε οι γονείς μου θα γλιτώσουν πολλά χρήματα. Οσο για τον χαμένο χρόνο, τα τμήματα που ανέφερα είναι 4 έτη οπότε ακόμα και να έμενα στο ημτυ( 5 έτη) δεν θα έβγαινα νωρίτερα στην αγορά εργασίας. Αλλωστε, θέωρω την φετινή χρονιά ήδη χαμένη, καθώς λόγω προσωπικών προβλημάτων τα πήγα πολύ άσχημα στην πρώτη εξεταστική (πέρασα 2/7 μαθήματα) και όλα δείχνουν πως και η δεύτερη θα πάει εξίσου χάλια. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως είναι αδύνατο να προβλέψω πως θα κινηθούν οι βάσεις του 10% και μάλλον οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μου.
Αν η κατάσταση είναι αυτή που περιγράφεις μάζεψε τα και φύγε μην το σκέφτεσαι. Δεν έχει νόημα να κάθεσαι να μιζεριάζεις σε μια τέτοια κατάσταση, πιθανότατα δεν θα βγει πουθενά. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα 10% οπότε δεν μπορώ να σου πω για αυτό.

is123

Νεοφερμένο μέλος

Το θέμα είναι: "Αμα δεν περάσω, μετά τι κάνω;" .Θεωρώ ότι αν κάνω 10% φέτος έχω μια πιθανότητα 40-50% να περάσω σε κάποιο απο τα τρία τμήματα που θέλω. Αν δεν περάσω, μπορώ να κάνω 10% του χρόνου ( Ιούνιος 26') και τότε θα έχω 100% πιθανότητα να περάσω σε κάποιο απ' αυτά. Είμαι σε δίλλημα: Αν δεν περάσω, γυρνάω στην Πάτρα και κάνω υπομονή ή θυσιάζω μια ακόμα χρονιά ώστε να μπω στην πληροφορική στα 20 μου ;

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 144 μηνύματα.
Σιγουρα δεν αξιζει να ξεκινησεις σπουδες ξανα στα 20 μετα απο 2η χρονια 10% απο την σχολη που εισαι. Τωρα αν εισαι απο θεσσαλονικη κακως περασες πατρα την πρωτη χρονια. Αξιζει με τα λεγομενα σου 10% για απθ πληροφορικη και παμακ (το οποιο εχει 2 τμηματα wtf) και αμα δεν περασεις την πρωτη χρονια να μεινεις πατρα. Τωρα κοιτα να εισαι καλος στην σχολη σου και να συνεχισεις εκει οτι και να γινει.

jYanniss

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο jYanniss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 148 μηνύματα.
Το θέμα είναι: "Αμα δεν περάσω, μετά τι κάνω;" .Θεωρώ ότι αν κάνω 10% φέτος έχω μια πιθανότητα 40-50% να περάσω σε κάποιο απο τα τρία τμήματα που θέλω. Αν δεν περάσω, μπορώ να κάνω 10% του χρόνου ( Ιούνιος 26') και τότε θα έχω 100% πιθανότητα να περάσω σε κάποιο απ' αυτά. Είμαι σε δίλλημα: Αν δεν περάσω, γυρνάω στην Πάτρα και κάνω υπομονή ή θυσιάζω μια ακόμα χρονιά ώστε να μπω στην πληροφορική στα 20 μου ;
Αν δεν περάσεις! Μάντεψε δεν έγινε τίποτα! Θα δοκιμάσεις ξανά. Και παράλληλα θα τελειώσεις το στρατιωτικό σου. Τώρα τα 20 σου φαίνονται πολύ μακρινά. Ξέρεις τι δεν είναι μακριά 5 χρόνια απραξίας ελπίζοντας ότι κάπος θα περαστούν τα μαθήματα από μόνα τους, έπειτα θα προσπαθήσεις για άλλα 2-3 χρόνια να τα περάσεις όπως όπως. Θα δεις ότι δε βγαίνει και θα τα παρατήσεις. Και κάπου στα 30 παρα κάτι θα πεις τι έκανα 10 χρόνια με τη ζωή μου. Και θα ξεκινήσεις από την αρχή.

Τελευταία επεξεργασία:

akis_95

Νεοφερμένο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 76 μηνύματα.
Αν δεν περάσεις! Μάντεψε δεν έγινε τίποτα! Θα δοκιμάσεις ξανά. Και παράλληλα θα τελειώσεις το στρατιωτικό σου. Τώρα τα 20 σου φαίνονται πολύ μακρινά. Ξέρεις τι δεν είναι μακριά 5 χρόνια απραξίας ελπίζοντας ότι κάπος θα περαστούν τα μαθήματα από μόνα τους, έπειτα θα προσπαθήσεις για άλλα 2-3 χρόνια να τα περάσεις όπως όπως. Θα δεις ότι δε βγαίνει και θα τα παρατηρήσεις. Και κάπου στα 30 παρα κάτι θα πεις τι έκανα 10 χρόνια με τη ζωή μου. Και θα ξεκινήσεις από την αρχή.
Συμφωνω απολυτα με αυτο που ειπες.Πολυ ωραια δομημενη σκεψη!

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.973 μηνύματα.

Για να σου είμαι ειλικρινής, νιώθω ότι περισσότερο θες να πας Θεσσαλονίκη λόγω πόλης, παρά το ότι δεν σου αρέσει η σχολή.

Από τη μία καταλαβαίνω ότι έχεις δυσκολευτεί με τα μαθήματα και το ότι το ΗΜΤΥ στο πρώτο έτος είναι θεμέλια Μαθηματικών και Φυσικής, χωρίς να είναι καθόλου εστιασμένο σε software αλλά και ένα τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ....δεν θα είναι και πολύ διαφορετικό...

Θεωρώ ότι πρέπει να σκεφτείς καλύτερα κάποια πράγματα... κανένα πανεπιστημιακό τμήμα Πληροφορικής δεν εστιάζει στον προγραμματισμό. Εάν σου αρέσει ο προγραμματισμός, καλύτερα να πας σε κάποιο code camp και να πιάσεις μετά δουλειά.

skarecrow76

Νεοφερμένο μέλος

Ο skarecrow76 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 79 μηνύματα.
10% για να μπω σε κάποιο από τα τμήματα : πληροφορική απθ ή ενά από τα εφαρμοσμένης πληροφορικής στο παμακ.

Μπορείς να ψάξεις, για παράδειγμα στο site aeitei.gr, να δεις πως κυμαίνονται ιστορικά οι βάσεις του 10% για τα αμέσως επόμενα έτη, για κάθε σχολή που ενδιαφέρεσαι.
Για παράδειγμα, συγκρίνεις τη βάση 90% της κάθε χρονιάς (π.χ. 2022) με την αντίστοιχη βάση 6% της αμέσως επόμενης (όπως ορίστηκε το 2023) και τη βάση 4% της μεθεπόμενης χρονιάς (όπως ορίστηκε το 2024). Κάθε φορά, συγκρίνεις με τα δικά σου μόρια, 16.625 αν η διαφορά σου αρκεί ή υπολείπεσαι.

Η Πληροφορική ΑΠΘ (17.440, υπολείπεσαι κατά 815 μορια) φαίνεται δύσκολη γιατί αν συγκρίνεις το 6% απο 2020 έως 2023, πέφτει από 200 με 500+ μόρια. Το ίδιο και το 4%, εκτός από το 4% του 2021 που έπεσε σχεδόν 1000 μόρια...

Η ΕΦ. ΠΛ. Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΠΑΜΑΚ): με βάση 16.735 (σου λείπουν 110 μόρια), η βάση του 6% πέφτει ικανοποιητικά εκτός απο μία χρονιά (2021, ανέβηκε 560+ μόρια). Επίσης πτώση και στη βάση του 4%, άρα είσαι μέσα πολύ πιο εύκολα εδώ, είτε το 2025 είτε το 2026.

Η ΕΦ. ΠΛ.Πληροφοριακά Συστήματα (ΠΑΜΑΚ): με βάση 16.375 (2024) έπεσε μόνο το 2020 (-50) και τις επόμενες χρονιές ανέβηκε ... συνεπώς είναι λίγο περίεργο το 6% για 2025. Αντίθετα το 4%, για 2026 φαίνεται σίγουρο.

Επίσης έχεις καλές πιθανότητες και για Αθήνα (Χαροκόπειο, ΠΑΔΑ, ίσως ΠΑΠΕΙ).

Η Πάτρα έχει πολύ καλό τμήμα ΗΜΤΥ για ενεργειακούς, και φυσικά dedicated, καλό τμήμα για Μηχ. Υπολογιστών το CEID (που το πιάνεις άνετα), οπότε λογικό είναι το ΗΜΤΥ να είναι λιγότερο προσανατολισμένο προς πληροφορική.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.
Σπουδάζω στο τμήμα ημτυ του πανεπιστημίου Πατρών και στις πανελλήνιες του 24' έγραψα 16625 μόρια στο 2ο πεδίο. Τελειώνω τώρα το πρώτο έτος και συνειδητοποίησα ότι το αντικείμενο δεν με ενδιαφέρει ιδαίτερα και προτιμώ να ασχοληθώ με την πληροφορική. Σκέφτομαι να κάνω το 10% για να μπω σε κάποιο από τα τμήματα : πληροφορική απθ ή ενά από τα εφαρμοσμένης πληροφορικής στο παμακ. Έχω ελπίδες;
Ωραια ..
Ειμαστε ημμυ πατρα αλλα δεν γουσταρουμε και θελουμε πληροφορικες θεσσαλονικης.
Εχουμε για αυτες 16625 μορια ( με δικους τους συντελεστες) και θα παιξουμε με το 6%.
Τωρα να σου ελεγα για ceid πατρας ή μηχ υπολογιστων διπαε και ΤΕΕ και αλλα... δεν εχει νοημα διοτι ειναι ιδια γευση με τους ημμυ που δεν γουσταρεις.
Κατ αρχην να πουμε οτι οι σχολες που ζητας μοριοδοτουνται απο τα ευκολα μορια του 4ου πεδιου και για αυτο ειναι και ψηλα...
Εσυ τωρα εχεις πολυ δυσκολοδουλεμενα μορια και πας να χτυπησεις τα ευκολα μορια ... ε εισαι σε mismatch που λεμε και στο μπασκετ.
Οκ τα μορια δεν λενε και τιποτα στην ζωη ..οποτε παμε.

Πληροφορικη ΑΠΘ
Εδω βλεπουμε στα στατιστικα του 6% (μπλε) και του 4% (κοκκινα)

1746079581953.png

απο την εικονα αυτη βλεπουμε οτι στην καλυτερη περιπτωση η πτωση μοριων στο 6% φτανει μεχρι και τα 500 μορια το ποιο σημανει οτι η βαση για το 2025 του 6% καπου στα 17440-500 = περιπου στα 17000 θα ειναι..οποτε δεν εχουμε ελπιδες ή ελαχιστες.
Παραλληλα βλεπουμε οτι η βαση του 4% κατεβαινει πολυ ακομα και 900 μορια οποτε η αναμενομανη βαση του 2026 στο 4% θα παιξει καπου εκει
17440-900 = 16500+ οποτε εχουμε πολλες βασιμες ελπιδες.

Παμακ :Εφαρμοσμένης Πληροφορικής - Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών

1746082345956.png

Ομοιως εδω βλεπουμε οτι αναμενουμε
Βαση 2025 6% στα 16600 ..οκ ελπιδοφορα ειναι και
Βαση 2026 4% στα 15500 ..εδω ειμαστε σιγουρα μεσα.

Παμακ :Εφαρμοσμένης Πληροφορικής - Πληροφοριακά Συστήματα,

1746083274791.png

Και εδω βλεπουμε οτι αναμενουμε:
Βαση 2025 6% στα 16700 ..οκ λιγοτερα ελπιδοφορα ειναι , αλλα ελπιδοφορα και
Βαση 2026 4% στα 15200 ..εδω ειμαστε σιγουρα μεσα.

Αυτα ειναι για κατ ευθειαν εισαγωγη.
Υπαρχει και η εισαγωγη by pass... δηλαδη μπαινουμε επαρχια και μετα μετεγγραφη.
Εδω πρεπει να ελεγξουμε δυνατοτητες μοριων και αλλων για μετεγγραφη.
Το ΑΠΘ πληροφορικη θα ζητησει 5-6 μορια
Το Παμακ επιστημη και τεχνολογια υπολογιστων θα ζητησουν 4-5 μορια
Το Παμακ πληροφοριακα συστηματα θα ζητησουν 6-7 μορια

Τωρα εφοσον θελουμε μονο θεσσαλονικη υπαρχουν καποιες τεχνικες εκτος των παραπανω.
Στο μηχανογραφικο 6% δηλωνουμε σε πρωτες θεσεις τα 3 παραπανω και 4η
την σχολη του ΔΙΠΑΕ

Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων

Εκει η βαση υπολογιζετε στα 16.000 μορια.. και μπαινουμε
καθομαστε ενα χρονο και μετα με 4% παμε σε ενα απο τα 3 επιθυμητά

ΔΙΠΑΕ
1746084396343.png

Ε τωρα θα πεις ..εγω τι ? θα κανω βολτα τις σχολες?
ε αφου εισαι ανυσυχος?
Αλλα δες και το εξεις .. μια ωρα απασχοληση καθε ιουλιο να κανεις μηχανογραφικο καλης ελπιδας και σιγουριας.. αλλα παιδακια πανε σε νεες πανελληνιες 2-3 φορες με τρομερη αβεβαιοτητα για να μπουν καπου που πιθανως θελουν.

Τελευταία επεξεργασία:

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Εντωμεταξυ δεν ξερω γιατι εβαλαν 2 τμηματα στο παμακ και οχι 1 με 2 κατευθυνσεις ισως για να μπουν πιο πολλοι εισακτεοι αλλα φαινεται πολυ προχειρο και χωρις ουσια. Για μενα παντως το ημμυ ειναι πιο πανω απο πληροφορικη απλα τα 2 πρωτα ετη του ειναι δυσκολα ενω της πληροφορικης το πρωτο αλλα απο εκει μπορεις να κανεις τα παντα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.
Εντωμεταξυ δεν ξερω γιατι εβαλαν 2 τμηματα στο παμακ και οχι 1 με 2 κατευθυνσεις ισως για να μπουν πιο πολλοι εισακτεοι αλλα φαινεται πολυ προχειρο και χωρις ουσια. Για μενα παντως το ημμυ ειναι πιο πανω απο πληροφορικη απλα τα 2 πρωτα ετη του ειναι δυσκολα ενω της πληροφορικης το πρωτο αλλα απο εκει μπορεις να κανεις τα παντα.
Ναι ..και το παμακ αλλα και τα αλλα των αθηνων ΟΠΑ και ΠΑΠΕΙ κανουν τετοια κολπακια οπου μπορουν... παιρνουν κατευθυνσεις σχολων ή μεταπτυχιακα και δημιουργουν σχολες για να αυξησουν τον αριθμο και να δικαιολογησουν τον τιτλο παμεπιστημιο.
Εχουμε βεβαια το χαροκοπειο που δεν καταλαβαινει απο αυτα...στα τετοια του..και παει καλα
Το παμακ ειναι πιο συγκρατημενο ...αντι να φτιαχνει δετ και στατιστικες και παραποιηση των μηχανικων παραγωγης... εκανε σχολη μουσικης... και μαλιστα την ανωτερη στην ελλαδα.

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ναι ..και το παμακ αλλα και τα αλλα των αθηνων ΟΠΑ και ΠΑΠΕΙ κανουν τετοια κολπακια οπου μπορουν... παιρνουν κατευθυνσεις σχολων ή μεταπτυχιακα και δημιουργουν σχολες για να αυξησουν τον αριθμο και να δικαιολογησουν τον τιτλο παμεπιστημιο.
Εχουμε βεβαια το χαροκοπειο που δεν καταλαβαινει απο αυτα...στα τετοια του..και παει καλα
Το παμακ ειναι πιο συγκρατημενο ...αντι να φτιαχνει δετ και στατιστικες και παραποιηση των μηχανικων παραγωγης... εκανε σχολη μουσικης... και μαλιστα την ανωτερη στην ελλαδα.
Οτι να ναι δηλαδη ενω πιο νοημα θα ειχε συγχωνευση τμηματων φτιαχνουν και αλλα που ουσιαστικα ειναι το ιδιο. Το χαροκοπειο ειναι τρομερο τμημα πληροφορικης με πολυ συγχρονο προγραμμα σπουδων.