Έρχονται ανατροπές με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,553 μηνύματα.
Δημοσιευτηκε σημερα το νομοσχεδιο για την εισαγωγη στην τριτοβαθμια επαιδευση με τις προαναγγελθεισες αλλαγες περι βασεων εισαγωγης, διπλου μηχανογραφικου , χρονου φοιτησης , αστυνομια στα ΑΕΙ και πειθαρχικα φοιτητων.
Ειναι δυσνοητη η συνταξη του και θελει ωρες για να το καταλαβεις αν το καταλαβεις.

Οπως ηταν αναμενομενο ο χρονο φοιτησης καθοριζεται ως:
4ετεις σχολες μεγιστο φοιτησης τα 6 χρονια
5ετεις σχολες μεγιστο φοιτησης τα 8 χρονια
6ετεις σχολες μεγιστο φοιτησης τα 9 χρονια
Αυτα για τους φοιτητες που θα μπουν το 2021.
Για αυτους που φοιτουν ηδη συν ενα ετος ακομα

Μεγαλη ανατροπη φαινεται ομως στην εισαγωγη μεσω εσπερινων ΓΕΛ ή μεσω εσπερινων ΕΠΑΛ.
Αν η αναγνωση μου ειναι ορθη στην παρακατω παραγραφο τοτε τα ημερησια ΓΕΛ και εσπερινα ΓΕΛ ( ομοιως και τα ΕΠΑΛ) θα εχουν κοινη βαση εισαγωγης η οποια προφανως θα ειναι υψηλη και θα καθιστα την εισαγωγη απο τα εσπερινα πολυ πολυ δυσκολη ως αδυνατη.

''2. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.). Στα ημερήσια και εσπερινά ΓΕ.Λ, η Ε.Β.Ε. διαμορφώνεται ενιαία από τον μέσο όρο των μέσων όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με συντελεστή που αποφασίζεται από τα ιδρύματα εισαγωγής για κάθε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση και στρογγυλοποιείται στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Ο συντελεστής βρίσκεται εντός του διαστήματος ελάχιστης και μεγίστης τιμής, το οποίο διαμορφώνεται σύμφωνα με την παρ. 4.''

Εν αναμονη των εξελιξεων
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Βγείτε στους δρόμους να μην περάσει κάτι τέτοιο.
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,553 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top