[Έρευνα Greenpeace] Μεταλλαγμένα σε γαλακτοβιομηχανίες

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Επειδη ο ανθρωπος κατάντησε σε βαθμο ηλιθιοτητας αλλαζονικος και κανει οτι γουσταρει,θα πρεπει και η φυση να συμβαδίσει με τους ρυθμους του?Μηπως να αρχισουμε να κλωνοποιουμε και γουρουνια για να μην μας τελειωσει ποτε το χοιρινο κρεας?
Δεν πρεπει η φυση να συμβιβαστει με τον ανθρωπο,αλλα ο ανθρωπος με την φυση.

καλά λες μωρέ, γιατί να μην καθαρίσουμε τους μισούς έτσι, να ρθουμε στα ίσα μας.

Δεν ξέρω αν το χετε πάρει χαμπάρι αλλά τη φύση τη βιάζουμε εδώ και κάτι αιώνες τώρα. Έχουμε ξυρίσει έαν μεγάλο ποσοστό των δασών για ξυλεία, τρυπάμε τη γη σε μεγάλα βάθη για να πάρουμε διάφορες πρώτες ύλες, εκτρέφουμε ζώα μακρυά από το φυσικό τους περιβάλλον, χτίζουμε τεχνητά φράγματα και πολλά άλλα που βαριέμαι να λέω.
Το να βλέπουμε αρνητικά όλα αυτά είναι ηλίθιο, το κάθε είδος εξελισσόμενο προσπαθεί να μετασχηματίσει το περιβαλλον σύμφωνα με τις ανάγκες του, ε λοιπόν απλά άνθρωπος ως ένα είδος ανώτερο από τα υπόλοιπα αυτό το έχει καταφέρει σε τραγικά μεγαλύτερο βαθμό.

Επίσης τέτοιες γενετικές τροποποιήσεις κάναμε και πολύ παλιότερα, μέθοδοι όπως το μπόλιασμα των δέντρων τι λέτε ότι είναι πρακτικά, κάτι "φυσικό";
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Το να βλέπουμε αρνητικά όλα αυτά είναι ηλίθιο, το κάθε είδος εξελισσόμενο προσπαθεί να μετασχηματίσει το περιβαλλον σύμφωνα με τις ανάγκες του,

Καλα,και πιστευεις οτι το περιβαλλον ετσι οπως παει, θα συνεχισει να ειναι κατοικήσιμο ε?
Ειδη γινονται ερευνες για τροπους επιβιωσης σε αλλους πλανητες...
Αφου ο ανθρωπος την ειδε ''γουσταρω τα παντα,φερτε δενδρα να κοψω και σκαψτε βουνα για χρυσο'' καλα να παθει...


your future home
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.
Δεν βρισκω κατι κακο στο να παμε να κατοικισουμε αλλους κοσμους..Θα ηταν ηλιθιο να περιοριστουμε μονο στον πλανητη Γη..Αλλα αυτο ειναι ασχετο με το θεμα.
Παντως νομιζω οτι υπερβαλουμε λιγακι με τα μεταλλαγμενα...Να θυμισω οτι η μπανανα(ναι αυτη η κιτρινη) ειναι προιον μεταλλαξης(φυσικης).
Η πραγματικη μπανανα ειχε κοκκινο χρωμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hiro

Νεοφερμένος

Ο Hiro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 75 μηνύματα.
Και πού είναι το κακό δηλαδή στα μεταλλαγμένα;

Πλάκα κάνεις;

Έχεις δει πώς είναι ένα γενετικά μεταλλαγμένο φυτό;

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
Πιστευετε πως εχουμε φτασει σε σημειο να εχουμε τις ικανοτητες να βελτιωνουμε και να διορθωνουμε την φυση??


Εμμ, γενική η ερώτηση? Αν είναι, τι ναι ρε φίλε, δέντρα καίμε ακόμα για να κάνουμε ό,τι κάνουμε, τι να ελέγξουμε, ένας τυφώνας σου γαμάει πόλεις κι ένα τσουνάμι νησιά.. Έχουμε δρόμο για έλεγχο, για βελτίωση ούτε σκέψη ακόμα. :P

Γενικά πάντως σε τομείς (όντως βιοτεχνολογία, γενετική μηχανική) μπορείς μιλήσεις φαντάζομαι για ένα είδος βελτίωσης που όμως, εγώ αν με ρώταγες, δε θα το 'λεγα καν έτσι απ' τη στιγμή που δεν ξέρεις το 100% των λειτουργιών αυτού που υποτίθεται ότι βελτιώνεις. Πιο πολύ προσαρμογή θα το περιέγραφα, χρήση όσων ξέρεις κι όσων μπορείς να κάνεις σήμερα (και, ωω, είναι πολλά σε σχέση πάντα με το χρόνο που σου πήρε να τ' αναπτύξεις) απλά για να προσαρμόσεις τη φύση και να δουλέψεις κάπως μαζί της για όφελός σου. Αλλά μέχρι στιγμής η φύση σου ρίχνει μίλια και σε "ιδέες" και σε αρχιτεκτονική (αν μιλάμε για βιολογία) και σε έλεγχο τελικά. Δες ξερωγώ όλες τις βιοχημικές σημάνσεις σε σύγρχονο εργαστήριο σήμερα, παντού αντισώματα που τη λειτουργία την πήρες έτοιμη από μια ήδη εξυπνότερη ιδέα (πρόσφατο παράδειγμα στη σχολή).

Στόχος είναι, βέβαια, ο έλεγχος του πλανήτη και της φύσης του ultimately. Αλλά αυτό δε γίνεται με πετρέλαιο, γίνεται με σύντηξη. Δε γίνεται με το προσπαθείς να προστατευτείς απ' τον τυφώνα, αλλά με το να μπορείς να τον απωθήσεις και να μη χρειαστεί να κουνηθείς απ' τη θέση σου. Δε γίνεται, τελικά, μόνο στη Γη αλλά σ' όλο το σύστημα κι ίσως πέρα απ' αυτό (παίζω Mass Effect αυτές τις μέρες, ΠΌΣΟ ΆΠΕΙΡΟ ΡΤ3Τ932539ΦςΦΞΕΓΞς9ΓςΜΕΙΟΕΘΤ9!!!!).

Και είναι τόοοοοοσο μα τόοοσο μαλακία να σκέφτεσαι ότι δεν έχεις μια 1000ετία μπροστά σου να δεις τι ΓΑΜΑΤΟ, πραγματικά, θα γίνει γύρω αλλά 70-80 χρόνια. :/

Well, τουλάχιστον θα 'μαστε δω για άλλα πράγματα, ίσως την αρχή όλων αυτών. Πού ξες, μπορεί ΕΜΕΙΣ να τ' αρχίσουμε, λέω τώρα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δαλιδά

Περιβόητο μέλος

Η Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,160 μηνύματα.
Είχαμε δει στο σχολείο ένα πραγματικά σοκαριστικό ντοκυμαντέρ, το Harvest of fear. Μιλά για όλες τις εταιρίες που χρησιμοποιούν ΓΤΟ και το πως δρουν. Με σόκαρε πραγματικά, η φημισμένη εταιρία μεταλλαγμένων Monsanto, αν την ξέρετε, είχε χρηματοδοτήσει στην Ινδία μια "σωτήρια" καλλιέργεια σιτηρών προκειμένου να βοηθήσει αφού υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Μετά την πρώτη συγκομιδή, το έδαφος είχε αχρηστευθεί και δεν φύτρωνε κανένας σπόρος! Guess what, ο μόνος σπόρος που ύστερα ευδοκιμούσε ήταν της Monsanto.

Πίσω στην Ελλαδίτσα μας, εννοείται νομοθεσία δεν υπάρχει σε τίποτα, ο άλλος μπορεί να βάζει μέσα τη μάνα του και τον πατέρα του στο προιόν και να το πουλάει ως organic και βιολογικό. Τουλάχιστον ΑΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ στη συσκευασία ότι περιέχει ΓΤΟ. Στην Αμερική όποιος χρησιμοποιεί ΓΤΟ σε τρόφιμα και δεν το αναγράφει τρώει πρόστιμο χιλιάδων δολλαρίων.

Τι βρήκα ως παρενέργειες

" Εισαγωγή νέων τοξινών και αλλεργιογόνων στα τρόφιμα.

. Γενετική ρύπανση, δευτερογενής εισαγωγή ελαττωματικών γονιδίων στην παγκόσμια γενετική δεξαμενή, εξασθένιση ειδών, εμφάνιση νέων ζιζανίων ανθεκτικότερων στα παρασιτοκτόνα Δυσμενείς επιδράσεις στην υγεία λόγω κατανάλωσης αφύσικων τροφίμων.

. Αυξημένη χρήση χημικών στις καλλιέργειες και αυξημένη ρύπανση νερών, τροφίμων και περιβάλλοντος.

. Πιθανές, μη αντιστρεπτές μεταλλάξεις των φυσιολογικών γονιδίων και πρόκληση νέων γενετικών ασθενειών ή καρκίνων, με παρενέργειες που μπορούν να περάσουν στις επόμενες γενιές.

. Απειλή του φυσικού περιβάλλοντος από το οποίο εξαρτάται η τροφή μας.

ΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ

Η γύρη τους μεταφέρεται από τον άνεμο και τα έντομα και μολύνει τις γύρω καλλιέργειες, ενώ οι μικροοργανισμοί του εδάφους μεταφέρουν τα γονίδια - «Φρανκεστάϊν»

σε εντελώς άσχετους οργανισμούς, δημιουργώντας ένα καταστροφικό αυτοτροφοδοτούμενο γαϊτανάκι. "

greenpage

Διάβασα κάτι σε προηγούμενη σελίδα για τη μπανάνα.

"Συμβαίνει στη φύση η γενετική τροποποίηση;
Ποτέ με τον τρόπο της γενετικής τροποποίησης όπως αυτή γίνεται με τα μεταλλαγμένα. Στη φύση δεν μπορεί να γίνει διασταύρωση πχ. φράουλας με ψάρι, εντούτοις τεχνητά μέσω της γενετικής τροποποίησης, προστίθεται γονίδιο από το ψάρι στη φράουλα για να της δώσει νέα χαρακτηριστικά. Η γενετική τροποποίηση είναι μια μέθοδος που δεν σέβεται τους κανόνες της φύσης, είναι ατελής, και προωθείται έντονα μόνο για να αυξήσει το κέρδος των εταιρειών που την εφαρμόζουν.

Επίσης άλλες παρενέργειες από έρευνες...

Είναι ασφαλείς για την υγεία των ανθρώπων τα μεταλλαγμένα;
Δεν είναι ασφαλή για την υγεία των ανθρώπων, αφού ήδη ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες και η πρακτική χρήσης τους απέδειξαν ότι εμπερικλείουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων, άμεσους -αλλεργίες και μακροπρόθεσμους- όπως καρκινογένεση, υπογονιμότητα και στειρότητα.

Στην περίπτωση των ΓΤΟ παρακάμφθηκαν οι έλεγχοι ασφαλείας και άφησαν την πρακτική χρήση τους από τους πολίτες, καθιστώντας τους πειραματόζωα, να αποδείξει τους κινδύνους που εγκυμονούν όχι μόνο για την υγεία των ανθρώπων αλλά και για το φυσικό περιβάλλον.

Πρόσφατα η Αυστριακή κυβέρνηση δημοσίευσε μελέτη του Πανεπιστημίου της Βιέννης, μια από τις πολύ λίγες μακροπρόθεσμες ανεξάρτητες μελέτες σίτισης με μεταλλαγμένα που πραγματοποιήθηκαν και που δυστυχώς δείχνει σοβαρή μείωση της γονιμότητας σε ποντίκια/πειραματόζωα που τράφηκαν με μεταλλαγμένο καλαμπόκι, με την τρίτη και τέταρτη γενιά πειραματόζωων να γεννούν ελάχιστους απογόνους. Η μελέτη αυτή επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα ρωσικής έρευνας με πειραματόζωα, κατά την οποία οι μητέρες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τρέφονταν με μεταλλαγμένη σόγια και ως αποτέλεσμα τα νεογνά ήταν λιποβαρή, με αρκετές διαφοροποιήσεις εσωτερικών οργάνων, αυξημένη θνησιμότητα (56%), αλλά το σημαντικότερο αυτά που επέζησαν ήταν στείρα. Αυτά τα αποτελέσματα ώθησαν τη ρωσική Βουλή να καταθέσει νομοσχέδιο βάσει του οποίου να απαγορεύεται η χρήση μεταλλαγμένων τροφίμων από παιδιά, νοσοκομεία, στρατό και ναυτικό.

Συμπερασματικά εάν τα μεταλλαγμένα τρόφιμα οδηγούν σε στειρότητα όπως φαίνεται από τις έρευνες σε πειραματόζωα, επιβάλλεται η άμεση απαγόρευσή τους, απόσυρση τους από την αγορά και το κλείσιμο όλων των βιοτεχνολογικών εταιρειών πάραυτα. Εάν μετά από αυτές τις μελέτες η ανθρωπότητα αφήσει τα μεταλλαγμένα να κυκλοφορούν είναι άξια της τύχης της για μεγαλύτερες καταστροφές.Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τις ελάχιστες ανεξάρτητες έρευνες γύρω από την ασφάλεια των ΓΤΟ και ουσιαστικά αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου του προβλήματος. Οι επιπτώσεις, σε άτομα με χρόνιες ασθένειες που χρειάζονται συγκεκριμένο διαιτολόγιο για ενίσχυση του οργανισμού τους, είναι καταστροφικές, επειδή τα ΓΤ προϊόντα, τους αποδιοργανώνουν. Το ίδιο συμβαίνει και στα παιδιά, στους εφήβους, στις έγκυες και στα ηλικιωμένα άτομα, που είναι πιο ευάλωτα. "

πηγή

Επίσης...

" Tα μεταλλαγμένα βλάπτουν σοβαρά την υγεία
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 30/5/2005 8:30:07 πμ

Του Aλέξανδρου Kόντη
Bλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα, το στομάχι και τα νεφρά εντοπίστηκαν σε πειραματόζωα που κατανάλωναν για μεγάλο χρονικό διάστημα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

Σοβαρά προβλήματα υγείας ενδέχεται να προκαλούν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, σύμφωνα με Aμερικανούς επιστήμονες οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες έρευνες, ώστε να εξακριβωθεί ότι η κατανάλωση μεταλλαγμένων είναι ασφαλής.

Oι εκκλήσεις των επιστημόνων έγιναν κατά τη διάρκεια ενός από τα σημαντικότερα ραντεβού της αμερικανικής επιστημονικής κοινότητας, στο συνέδριο της Oμοσπονδίας Eπίσημης Aνάλυσης (AOAC), που διεξήχθη στο Kάνσας, με τη συμμετοχή ερευνητών, ακαδημαϊκών αλλά και εκπροσώπων των επιστημονικών υπηρεσιών της κυβέρνησης των HΠA. Στο συνέδριο, αντιπρόσωποι έγκυρων επιστημονικών ινστιτούτων κατέθεσαν μία σειρά από επιπλοκές στην υγεία, για τις οποίες φέρονται να ευθύνονται τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αφήνοντας αιχμές ακόμα και για προσπάθειες αποσιώπησης των προβλημάτων αυτών από τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Oι κατηγορίες είναι σοβαρές, καθώς τα προβλήματα που προέκυψαν από ανεξάρτητες έρευνες κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.

Πλήθος προβλημάτων >>Σε πειραματόζωα, τα οποία κατανάλωναν τα «τρόφιμα του επόμενου αιώνα», διαγνώστηκαν προβλήματα όπως στομαχικές διαταραχές και κακώσεις, επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπερβολική διόγκωση των κυττάρων, καθώς επίσης και βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα. Για του λόγου το αληθές, μόλις πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκαν βλάβες στα νεφρά και το κυκλοφορικό σύστημα σε χοιρίδια που κατανάλωναν το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της εταιρείας Mosanto.

Οπως ανέφερε ο Tζέφρι Σμιθ, διευθυντής του Iνστιτούτου για την Yπεύθυνη Eπιστήμη, οι μέχρι στιγμής έρευνες για την καταλληλότητα των μεταλλαγμένων είναι ανεπαρκείς. «Πιστεύουμε ότι η σημερινή εκδοχή των προϊόντων από τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες δεν είναι ασφαλής. Σίγουρα θα έπρεπε να απαγορευτεί», δήλωσε ο Σμιθ, ο οποίος ως επικεφαλής μιας διεθνούς επιστημονικής ομάδας τον τελευταίο χρόνο ταξίδευσε σε όλον τον κόσμο και έγινε μάρτυρας εκατοντάδων δοκιμών μεταλλαγμένων τροφίμων σε πειραματόζωα.

Επικίνδυνο μονοπώλιο >>Oι επιστήμονες, παράλληλα, εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον του πλαισίου που περιβάλλει σήμερα τις έρευνες για τα μεταλλαγμένα, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο μονοπώλιο των εταιρειών». H αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει την έγκρισή της, χαρακτηρίζοντας ασφαλή δεκάδες προϊόντα βιοτεχνολογίας, βασιζόμενη, όμως, μόνο στις έρευνες που έχουν γίνει από τις ίδιες τις εταιρείες που παράγουν τα τρόφιμα. «Yπάρχουν πολλές αναφορές για επιστήμονες που απολύθηκαν από τις εταιρείες τους επειδή εξέφρασαν αμφιβολίες για την ασφάλεια των τροφίμων», τόνισε ο Σμιθ.

Στο συνέδριο του Kάνσας εκπροσωπήθηκε και το «αντίπαλο στρατόπεδο», οι επιστήμονες δηλαδή που τάσσονται υπέρ των μεταλλαγμένων. Aντικρούοντας τις κατηγορίες, επεσήμαναν πως προβλήματα στην υγεία προκαλούνται και από τα συμβατικά τρόφιμα, τα οποία παράγονται με την παραδοσιακή μέθοδο των φυσικών καλλιεργειών. "

Συγγνώμη αν σας ζάλισα με τις πηγές μου, αλλά για να μη λένε ότι λέω λόγια του αέρα. Το επόμενο βήμα είναι να κλωνοποιούμαστε και να δημιουργήσουμε έναν άνθρωπο που δεν κολλάει γρίπη, που δεν βγάζει σπυράκια , που όλες οι γυναίκες έχουν το κορμί της Megan Fox. Εξέλιξη ε? Μαμάτο...

Καληνύχτα σας :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
Κάποια δεν έχει το σώμα της Fox και ζηλεύει.. (too much hype btw)

But seriously, thanks for the effort αλλά, έχει ξαναπαίξει κάπου το ίδιο ακριβώς θέμα, το ότι έχεις links δε σημαίνει ότι έχεις πηγές.

Δεν τα 'χω διαβάσει όλα και δε σου λέω τίποτα, χαλαρά, απλά με μια ματιά στο τελευταίο ο τύπος αφιερώνει ένα σεντόνι για τους κατά και μια παράγραφο στο τέλος γι' αυτούς που λένε "ήρεμα, υπάρχουν κι αλλού τα προβλήματα".

Δε λέω ότι κάποιοι έχουν δίκιο και κάποιοι άδικο, συνήθως απόλυτα δεν υπάρχουν σε τέτοια θέματα --κι επιστημονικά να το δεις-- απλά ότι τα άκρα, όταν κάτι δεν ξέρεις πώς δουλεύει 100% και δεν το 'χεις μελετήσει πλήρως, είναι άκυρα. Ε, ο τύπος στο τελευταίο άρθρο πάει στα άκρα ρε φίλε και χτίζει πάνω κάτω στις μουρμούρες που ήδη υπάρχουν για τα γενετικά τροποποιημένα. Δεν ξέρω τι ξέρει, τι διάβασε, τι άκουσε, και δε με νοιάζει τελικά γιατί όπως και να 'χει το άρθρο του αφήνει αρνητική γεύση για κάτι που, άλλη μία, δεν το 'χεις μελετήσει πλήρως. Κι επειδή μιλάς για θέμα που αφορά όλους, hell, το μεσημεριανό σου στοχοποιούν, τροφοδοτείς πανικό ή, στην άλλη άκρη, ηλίθια απάθεια.

Λίγη προσοχή θέλει, τίποτ' άλλο. Είναι και το μόνο που έχεις στην τελική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.
Δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα των γεννετικα τροποποιημενων προιοντων.Απλως μου αρεσει να βλεπω τα παντα μεσα απο μια κριτικη ματια πριν βγαλω γνωμη.
Ο κοσμος πλεον ακουει μεταλλαγμενα και παει ο νους του σε τερατογεννεσεις και σκηνικα τυπου Τσερνομπιλ.
Η γενετικη τροποποιηση ειναι ενα εργαλειο.Το αν θα το χρησιμοποιησουμε για καλο η κακο..στο χερι μας ειναι.
Ειμαι σιγουρος οτι μπορουμε να κατασκευασουμε τροφιμα που να ειναι ανθεκτικα και να μην ειναι βλαβερα για βρωση. Το θεμα ειναι θελουμε??
Με αυτα τα προιοντα θα μπορουσαμε να εξαλειψουμε την πεινα στη γη,αλλα θελουμε??

Αν ηταν δικη μου αποφαση θα επετρεπα τα ΓΤΠ εφοσον εγκριθουν απο ανεξαρτητες επιτροπες και περασουν ορισμενα τεστς.
Και θα καθιερωνα σαφες νομοθετικο πλαισιο που θα απαγορευει τις ευρυσιτεχνιες σε τετοια προιοντα.

Οποτε οπως και σε πολλα αλλα ζητηματα που απασχολουν τουτο τον ερμο πλανητη...Ολα ειναι θεμα "παιδειας" και κοινης λογικης..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Sorry κιόλας,αλλά οι απόψεις των διαφόρων "οικολόγων" και λοιπών "ακτιβιστών" δεν είναι και οι πιο ενδεδειγμένες για τη σφαιρική ανάλυση του θέματος.Γενικότερα,όταν μια ομάδα ανθρώπων βλέπει ένα θέμα με θρησκευτικό φανατισμό,τείνει πάντα να είναι αρκετά biased στις εκτιμήσεις τις.

Αυτό που ξεχνάνε να πουν οι διάφοροι γκρινπισάδες,είναι ότι όλες αυτές οι δήθεν επιστημονικές ανησυχίες για τα προβλήματα υγείας που μπορούν να προκαλέσουν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είναι εικασίες και θεωρίες,όχι αποδεδειγμένα γεγονότα.Για πολύ λίγα προϊόντα υπάρχουν ολοκληρωμένες έρευνες και όταν αυτές καταδείκνυαν κάτι αρνητικό,τότε τα συγκεκριμένα προϊόντα αποσύρθηκαν.Πολύ απλά,η τεχνολογία της γενετικής τροποποίησης είναι πολύ πρόσφατη ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις ενδεχόμενες long-term επιπτώσεις της.Συνεπώς,όλες αυτές οι κινδυνολογίες,βασίζονται σε υποθέσεις,που τις παρουσιάζουν ως γεγονότα.Αντίθετα,οι μη-γενετικά τροποποιημένες τροφές,είναι τίγκα στο φυτοφάρμακο για να επιβιώσουν,το οποίο είναι αποδεδειγμένα βλαβερό.

Κάτι άλλο που ξεχνάμε to take into consideration,είναι ότι 6+ δις ανθρώπων,δεν ζουν με βιολογικά προϊόντα.Αν βασιζόμαστε μόνο στη "μαμά φύση" (sic),τότε αντικειμενικά δεν μπορεί να υπάρχει φαϊ για όλους.Αντίθετα,μέσω των τεχνολογιών της γενετικής τροποποίησης,υπάρχει sufficient amount of food για όλη την ανθρωπότητα,και μάλιστα με μεγάλο πλεόνασμα,εάν φυσικά αποφασίσουμε να διανείμουμε την τροφή ορθολογιστικά,ώστε να μην υπάρχουν ανισορροπίες.Επίσης,το κόστος είναι πολύ μικρότερο απ'το κόστος παραγωγής βιολογικών προϊόντων,και συνεπώς και η τιμή τους στην αγορά.Τι πάει να πει αυτό?Ότι αφού τα βιολογικά είναι πολύ ακριβότερα,αν υπήρχαν μόνο αυτά,πολλοί άνθρωποι δεν θα ήταν σε θέση να τα αγοράσουν,και αν τώρα έχουμε κρούσματα υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία,τότε να δείτε τι θα γινόταν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δαλιδά

Περιβόητο μέλος

Η Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,160 μηνύματα.
Κάτι άλλο που ξεχνάμε to take into consideration,είναι ότι 6+ δις ανθρώπων,δεν ζουν με βιολογικά προϊόντα.Αν βασιζόμαστε μόνο στη "μαμά φύση" (sic),τότε αντικειμενικά δεν μπορεί να υπάρχει φαϊ για όλους.Αντίθετα,μέσω των τεχνολογιών της γενετικής τροποποίησης,υπάρχει sufficient amount of food για όλη την ανθρωπότητα,και μάλιστα με μεγάλο πλεόνασμα,εάν φυσικά αποφασίσουμε να διανείμουμε την τροφή ορθολογιστικά,ώστε να μην υπάρχουν ανισορροπίες.Επίσης,το κόστος είναι πολύ μικρότερο απ'το κόστος παραγωγής βιολογικών προϊόντων,και συνεπώς και η τιμή τους στην αγορά.Τι πάει να πει αυτό?Ότι αφού τα βιολογικά είναι πολύ ακριβότερα,αν υπήρχαν μόνο αυτά,πολλοί άνθρωποι δεν θα ήταν σε θέση να τα αγοράσουν,και αν τώρα έχουμε κρούσματα υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία,τότε να δείτε τι θα γινόταν.

Δεν αντιλέγω, αλλά η ντομάτα που περιέχει στοιχεία από ποντικό σε τι ακριβώς συμβάλλει; Ποιος μου εγγυάται εμένα ότι σε 10-20 χρόνια από την κατανάλωση προιόντων με ΓΜΟ δεν θα πάθω απολύτως τίποτα; Όταν διευρύνεις τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ. Και πες πως είμαι παράλογη και υπερβολική και δεν έχω αποδείξεις για τις ανεπιθύμητες αντενδείξεις από την κατανάλωση. Οι εταιρίες που τα διαθέτουν έχουν αποδείξεις ότι ΔΕΝ είναι επικίνδυνα ; Και δε μιλάω για κατευθυνόμενες έρευνες που χρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις εταιρίες.

Κάποια δεν έχει το σώμα της Fox και ζηλεύει.. (too much hype btw)
But seriously, thanks for the effort αλλά, έχει ξαναπαίξει κάπου το ίδιο ακριβώς θέμα, το ότι έχεις links δε σημαίνει ότι έχεις πηγές.
Δεν τα 'χω διαβάσει όλα και δε σου λέω τίποτα, χαλαρά, απλά με μια ματιά στο τελευταίο ο τύπος αφιερώνει ένα σεντόνι για τους κατά και μια παράγραφο στο τέλος γι' αυτούς που λένε "ήρεμα, υπάρχουν κι αλλού τα προβλήματα".
Δε λέω ότι κάποιοι έχουν δίκιο και κάποιοι άδικο, συνήθως απόλυτα δεν υπάρχουν σε τέτοια θέματα --κι επιστημονικά να το δεις-- απλά ότι τα άκρα, όταν κάτι δεν ξέρεις πώς δουλεύει 100% και δεν το 'χεις μελετήσει πλήρως, είναι άκυρα. Ε, ο τύπος στο τελευταίο άρθρο πάει στα άκρα ρε φίλε και χτίζει πάνω κάτω στις μουρμούρες που ήδη υπάρχουν για τα γενετικά τροποποιημένα. Δεν ξέρω τι ξέρει, τι διάβασε, τι άκουσε, και δε με νοιάζει τελικά γιατί όπως και να 'χει το άρθρο του αφήνει αρνητική γεύση για κάτι που, άλλη μία, δεν το 'χεις μελετήσει πλήρως. Κι επειδή μιλάς για θέμα που αφορά όλους, hell, το μεσημεριανό σου στοχοποιούν, τροφοδοτείς πανικό ή, στην άλλη άκρη, ηλίθια απάθεια. Λίγη προσοχή θέλει, τίποτ' άλλο. Είναι και το μόνο που έχεις στην τελική.

Shadowfac πραγματικά όταν δεν έχεις να πεις τίποτα, καλύτερα να μην το λες καθόλου. Αν θες να απαντήσεις, κάνε τον κόπο -χωρίς το σύνηθες μπλαζέ ύφος- και να απαντήσεις χωρίς την αίσθηση να "ταπώσεις". Αν δε διάβασες τι έγραψα μην απαντάς. Αυτό λέγεται διάλογος. Ό,τι παρέθεσα αποτελείται από έρευνες πανεπιστημίων και ανεξάρτητων φορέων. Δεν νομίζω ότι σπέρνω τον πανικό...συνηθισμένη τσίχλα όποτε δε συμφωνούμε με κάτι.

έχεις δίκιο η Μέγκαν είναι κοντή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Καλα,και πιστευεις οτι το περιβαλλον ετσι οπως παει, θα συνεχισει να ειναι κατοικήσιμο ε?
Ειδη γινονται ερευνες για τροπους επιβιωσης σε αλλους πλανητες...
Αφου ο ανθρωπος την ειδε ''γουσταρω τα παντα,φερτε δενδρα να κοψω και σκαψτε βουνα για χρυσο'' καλα να παθει...


your future home

Δεν μπορώ να ξέρω πως θα ήταν τώρα ο κόσμος αν δεν είχαμε επέμβει τόσο στη φύση. Αυτό που ξέρω είναι ότι χάρη σε τέτοιες επεμβάσεις έχουμε τώρα πάρα πάρα πολλές καινοτομίες και πολυτέλειες. Τα σχέδια για κατοίκηση στο φεγγάρι δεν είναι για τους λόγους που αναφέρεις λολ. Εσύ τι λες αν ήταν χάρη στην "καταστροφή της φύσης" θα τους σενέφερε περισσότερο να χώσουν πόσα δις για οικισμούς στο φεγγάρι από το να φτιάξουν τον ίδιο τους τον πλανήτη; Μην τα δαιμονοποιούμε όλα.

Για τα όποια λάθη έγιναν στο παρελθόν γίνονται σιγά σιγά προσπάθειες να διορθωθεί η κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τα μεταλαγμένα, σε περίπτωση που δούμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα θα λάβουμε τα ανάλογα μέτρα. Το θέμα είναι ότι μέχρι τωρα στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν το βλέπουμε αυτό, απλά μας παρασέρνει η τρομολαγνεία, όπως τρομολαγνεία υπάρχει και για τα πειράματα στο CERN, και για την πυρηνική ενέργεια και για πολλά άλλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Δεν αντιλέγω, αλλά η ντομάτα που περιέχει στοιχεία από ποντικό σε τι ακριβώς συμβάλλει; Ποιος μου εγγυάται εμένα ότι σε 10-20 χρόνια από την κατανάλωση προιόντων με ΓΜΟ δεν θα πάθω απολύτως τίποτα; Όταν διευρύνεις τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ. Και πες πως είμαι παράλογη και υπερβολική και δεν έχω αποδείξεις για τις ανεπιθύμητες αντενδείξεις από την κατανάλωση. Οι εταιρίες που τα διαθέτουν έχουν αποδείξεις ότι ΔΕΝ είναι επικίνδυνα ; Και δε μιλάω για κατευθυνόμενες έρευνες που χρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις εταιρίες.

When you make a statement,you have the burden of proof,not the other one.Μη μου κάνεις και 'συ τώρα σαν κάτι καμένους ιεχωβάδες που έρχονται και σου λένε "μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχει θεός?άρα υπάρχει!".Αν θεωρείς ότι είναι επικίνδυνα,τότε εσύ πρέπει να φέρεις την απόδειξη,όχι να σου αποδείξω εγώ ότι δεν είναι.Και στην περίπτωση των γενετικά τροποποιημένων,δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να καταλάβεις την επικινδυνότητά τους,πέραν της δοκιμής τους.Και κάτι άλλο:όπως είπα,μόνο με βιολογικές τροφές,δεν μπορεί να τραφεί όλος ο πλανήτης.Τι σημαίνει πρακτικά αυτό?Ότι χωρίς τις γενετικά τροποποιημένες τροφές,ακόμα και με ορθολογική κατανομή των τροφών,υπάρχει η πιθανότητα να μην μείνει τίποτα για εσένα,οπότε απλά να πεθάνεις μέσα σε ένα μήνα.Αν υποθέσουμε τώρα ότι εσύ είσαι μια μητέρα στην Ουγκάντα,και έρχονται και σου λένε "έχεις δύο επιλογές,ή το παιδί σου δεν θα φάει οπότε σ'ένα μήνα σίγουρα πεθαίνει,ή σου δίνουμε αυτό το γενετικά τροποποιημένο φαγητό και το παιδί ζει,αλλά ενδεχομένως στα 60 του να έχει καρκίνο",τότε τι κάνεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,622 μηνύματα.
Shadowfac πραγματικά όταν δεν έχεις να πεις τίποτα, καλύτερα να μην το λες καθόλου. Αν θες να απαντήσεις, κάνε τον κόπο -χωρίς το σύνηθες μπλαζέ ύφος- και να απαντήσεις χωρίς την αίσθηση να "ταπώσεις". Αν δε διάβασες τι έγραψα μην απαντάς. Αυτό λέγεται διάλογος. Ό,τι παρέθεσα αποτελείται από έρευνες πανεπιστημίων και ανεξάρτητων φορέων. Δεν νομίζω ότι σπέρνω τον πανικό...συνηθισμένη τσίχλα όποτε δε συμφωνούμε με κάτι.

Να πάμε δημοτικό λοιπόν, πολλλλλυυυυυυυυ αρρρρρργγγγγααααααα κααιιιιι αππλλαααααααα.........

Συμφωνώ μ' αυτό που προσπαθείς να κάνεις (=να ψάξεις, να διασταυρώσεις και να φιλτράρεις κάπως ένα θέμα που δεν ξέρεις τεχνικά). Συμφωνώ, το εκτιμώ και σου λέω δυνατά: ΕΙΣΑΙ ΓΑΜΑΤΗ. Πραγματικά, no sarcasm.

Μετά, σου λέω ότι δεν κοίταξα όλες τις πηγές σου. Δε μ' ενδιαφέρει να στην πω, δε σε ξέρω, δεν υπάρχεις, δε με νοιάζει, you know the rest. Αλλά στέλνεις μήνυμα, αυτό το μήνυμα το διαβάζω (σχεδόν) και αυτόματα μπορώ να κάνω όποια κριτική θέλω. Δε στα 'μαθαν αυτά πριν γραφτείς? Το λέει νομίζω και στους όρους, ξέρεις, το ευαγγέλιο εδώ γύρω.

Οπότε, άλλη μία: στο μήνυμά σου έριξα μια γρήγορη ματιά. Αυτό μόνο. Κι ακόμα τώρα δεν το 'χω διαβάσει όλο. Ε, κι έτσι όπως το 'βλεπα έπεσα πάνω στο τελευταίο άρθρο που πετάς περήφανα. ΗΜΕΡΗΣΙΑ στην αρχή (πρώτο turn off, ελληνική εφημερίδα δεν-ξέρω-με-τι-πολιτικές-προεκτάσεις) και μετά κι ενώ ο τύπος προσπαθεί να παρουσιάσει συνάντηση επιστημόνων πάνω στο θέμα, αφιερώνει ένα σεντόνι γι' αυτούς που βρίσκουν κάτι ανησυχητικό (ΠΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) και μια παράγραφο στον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ αντίλογο.

Οπότε(2), το μόνο που είπα είναι ότι η κατά τ' άλλα πηγή σου δε μου γεμίζει το μάτι απ' τη στιγμή που προσεγγίζει ένα επιστημονικό/τεχνικό θέμα ΜΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ κι αυτό μόνο. Μετά απλά πέταξα ότι, με αφορμή αυτό, καλό είναι να 'χουμε ελάχιστη προσοχή σ' αυτά που διαβάζουμε, κάτι στο οποίο ΕΛΠΙΖΩ δεν κολλάμε.

Από εκεί και πέρα τα scientific credentials, όπως λες, αυτού που έργαψε το άρθρο σου δεν τα ξέρω και ειλικρινά δεν έχω ούτε χρόνο ούτε κι όρεξη να τα ψάξω. Εν ολίγοις ναι, χέστηκα τι λέει ΕΝΑ άρθρο όταν δε μου παρουσιάζει το θέμα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ. Γιατί εδώ τα πράγματα είναι πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ απλά: δεν υπάρχει πλουραλισμός απόψεων ή κάποια "άλλη εκδοχή" που πρέπει ντε και καλά να εξετάσουμε. Υπάρχει μόνο πείραμα κι απόδειξη (ευτυχώς). Ε, κι απ' τη στιγμή που δεν έχεις, ΑΚΟΜΑ, ξεκάθαρο κι οριστικό αποτέλεσμα ΟΦΕΙΛΕΙΣ, αν θέλεις να εξετάσεις το ζήτημα ΚΡΙΤΙΚΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, να ακούσεις και να δώσεις ίδια προσοχή και στις δύο/τρεις/δέκα απόψεις. Μετά, αν είσαι επιστήμονας, ή μπαίνεις στο εργαστήριο και προσπαθείς να δεις τι σκατά παίζει τελικά (το ένα? το άλλο? και τα δύο σε ένα βαθμό?) αλλιώς, αν δεν είσαι σχετικός μ' αυτό το ερευνητικό κομμάτι, ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ κι απλά φιλτράρεις κριτικά ό,τι έρχεται στην επιφάνεια, χα, αυτό που τελικά, you guessed it, μπορείς και να κάνεις. ΤΟ ΜΟΝΟ που μπορείς να κάνες για την ακρίβεια αν δεν έχεις ασχοληθεί σε επιστημονικό επίπεδο.

Πρόσεξε, γιατί έχεις και μια τάση να ξεφεύγεις, ΔΕ . ΣΟΥ . ΛΕΩ . ΒΟΥΛΩΣ'ΤΟ . ΓΕΝΙΚΑ . ΚΙ . ΑΟΡΙΣΤΑ . ΟΧΙ . ΔΕΝ . ΕΝΝΟΩ . ΑΥΤΟ . Απλά τη διαδικασία σου κρίνω και σου λέω, αν θεωρείς την τελευταία σου "πηγή" επιστημονική, better check again.

Can I fucking go now?? :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Δαλιδά

Περιβόητο μέλος

Η Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,160 μηνύματα.
When you make a statement,you have the burden of proof,not the other one.Μη μου κάνεις και 'συ τώρα σαν κάτι καμένους ιεχωβάδες που έρχονται και σου λένε "μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχει θεός?άρα υπάρχει!".Αν θεωρείς ότι είναι επικίνδυνα,τότε εσύ πρέπει να φέρεις την απόδειξη,όχι να σου αποδείξω εγώ ότι δεν είναι.Και στην περίπτωση των γενετικά τροποποιημένων,δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να καταλάβεις την επικινδυνότητά τους,πέραν της δοκιμής τους.Και κάτι άλλο:όπως είπα,μόνο με βιολογικές τροφές,δεν μπορεί να τραφεί όλος ο πλανήτης.Τι σημαίνει πρακτικά αυτό?Ότι χωρίς τις γενετικά τροποποιημένες τροφές,ακόμα και με ορθολογική κατανομή των τροφών,υπάρχει η πιθανότητα να μην μείνει τίποτα για εσένα,οπότε απλά να πεθάνεις μέσα σε ένα μήνα.Αν υποθέσουμε τώρα ότι εσύ είσαι μια μητέρα στην Ουγκάντα,και έρχονται και σου λένε "έχεις δύο επιλογές,ή το παιδί σου δεν θα φάει οπότε σ'ένα μήνα σίγουρα πεθαίνει,ή σου δίνουμε αυτό το γενετικά τροποποιημένο φαγητό και το παιδί ζει,αλλά ενδεχομένως στα 60 του να έχει καρκίνο",τότε τι κάνεις?

Ωραία, οπότε είναι βιολογικά ή κατασκευάσματα φρανκενστάιν; Άσε τα περί θρησκείας, όταν ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ από οποιαδήποτε τροποποίηση στο γενετικό υλικό κάποιου οργανισμού ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΜΑΖΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ! Ο τρόπος ενσωμάτωσης ξένων γονιδίων πχ στα φυτά, στο γενετικό τους υλικό είναι τυχαίος, δεν ξέρουμε πού κολλάει το νέο γονίδιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία άλλων γονιδίων με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι όπως ένα διαστημόπλοιο που μεταφέρει ανθρώπους σε έναν πλανήτη και δεν ξέρουμε αν θα πέσει σε μια πεδιάδα, σ' έναν κρατήρα ή σε κάποιο ζωτικό κέντρο. Άρα γινόμαστε μέρος ενός παγκόσμιου πειράματος. Κάνω λάθος;

Και μη μου πεις ότι ειλικρινά πιστεύεις πως οι εταιρίες προχωρούν σε χρήση ΓΜΟ γιατί τους έπιασε ο πόνος να θρέψουν όλο τον πλανήτη; Γιατί με την ίδια λογική, όταν ο "σύγχρονος" κόσμος πλήττεται με Νο 1 πρόβλημα την παχυσαρκία ενώ στον υπόλοιπο κόσμο λιμοκτονούν, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα έλλειψης. Εχουμε πρόβλημα παραγωγής τροφίμων ή πρόβλημα δίκαιης κατανομής των τροφίμων που παράγονται; Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες επιστημονικές γνώσεις για να το καταλάβει.

Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι δε δίνεται το δικαίωμα της επιλογής. Τρώμε μεταλλαγμένα ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ μας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τι προπαγάνδα έπεφτε στο υπερβιβλίο της βιολογίας γ γυμνασίου, μας έλεγε οι γενετικά τροποποιημένες ντομάτες είναι ωραίες και γυαλιστερές και είχε ερώτηση, θα διάλεγες σάπιες ντομάτες ενώ θα μπορούσες να επιλέξεις το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Ωραία, οπότε είναι βιολογικά ή κατασκευάσματα φρανκενστάιν; Άσε τα περί θρησκείας, όταν ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ από οποιαδήποτε τροποποίηση στο γενετικό υλικό κάποιου οργανισμού ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΜΑΖΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ! Ο τρόπος ενσωμάτωσης ξένων γονιδίων πχ στα φυτά, στο γενετικό τους υλικό είναι τυχαίος, δεν ξέρουμε πού κολλάει το νέο γονίδιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία άλλων γονιδίων με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι όπως ένα διαστημόπλοιο που μεταφέρει ανθρώπους σε έναν πλανήτη και δεν ξέρουμε αν θα πέσει σε μια πεδιάδα, σ' έναν κρατήρα ή σε κάποιο ζωτικό κέντρο.

Την αναλογία με τη θρησκεία την έδειξα για να σου δείξω το σκεπτικό,προφανώς και δεν υπονοώ καμία άλλη ομοιότητα.You state ότι κάτι ενδεχομένως να είναι επικίνδυνο,I say prove it.Είναι αθώο μέχρι αποδείξεως του εναντίου.Και γενικότερα,δεν παίζουν μπαρμπούτι οι επιστήμονες,μια χαρά ξέρουν ποια γονίδια τροποποιούν,πως τα τροποποιούν και τι προκύπτουν.Οι μηχανισμοί του DNA είναι αρκετά καλά καθορισμένοι,δεν γίνονται στα τυφλά.Και γενικότερα,ακόμα και τελείως επιφανειακά να το δεις,γενικότερα η κατανάλωση ξένου DNA,εκτός και αν πρόκειται περί ιϊκού DNA,δεν προκαλεί καμία παρενέργεια,διότι αυτό διασπάται.

Και μη μου πεις ότι ειλικρινά πιστεύεις πως οι εταιρίες προχωρούν σε χρήση ΓΜΟ γιατί τους έπιασε ο πόνος να θρέψουν όλο τον πλανήτη; Γιατί με την ίδια λογική, όταν ο "σύγχρονος" κόσμος πλήττεται με Νο 1 πρόβλημα την παχυσαρκία ενώ στον υπόλοιπο κόσμο λιμοκτονούν, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα έλλειψης. Εχουμε πρόβλημα παραγωγής τροφίμων ή πρόβλημα δίκαιης κατανομής των τροφίμων που παράγονται; Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες επιστημονικές γνώσεις για να το καταλάβει.

Προφανώς και όχι,οι εταιρίες δεν νοιάζονται για τον κόσμο,γι'αυτό και υπάρχει κόσμος που λιμοκτονεί.Χάρη στις τεχνολογικές τους ανακαλύψεις όμως,θα μπορέσουμε να τον θρέψουμε.Ο λόγος που στη Δύση υπάρχει περίσσεια τροφών,δεν είναι άλλος παρά η χρήση των γενετικά τροποποιημένων τροφών.Με τα βιολογικά προϊόντα,ακόμα και αν υπερκάλυπταν τις ανάγκες της Δύσης,δεν φτάνουν για 6 δις,και αυτό είναι γεγονός.Να στο θέσω απλά,αν έχουμε 10 ανθρώπους και ο καθένας χρειάζεται από μια πατάτα για να ζήσει,με παραγωγή βιολογικών προϊόντων πέρνουμε 5 πατάτες,οπότε πέντε άνθρωποι θα λιμοκτονήσουν,ενώ με τις γενετικές τροποποιήσεις παίρνουμε 15.

Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι δε δίνεται το δικαίωμα της επιλογής. Τρώμε μεταλλαγμένα ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ μας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τι προπαγάνδα έπεφτε στο υπερβιβλίο της βιολογίας γ γυμνασίου, μας έλεγε οι γενετικά τροποποιημένες ντομάτες είναι ωραίες και γυαλιστερές και είχε ερώτηση, θα διάλεγες σάπιες ντομάτες ενώ θα μπορούσες να επιλέξεις το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας;

Ίσα-ίσα,το αντίθετο θα έλεγα.Η κάθε αστοιχείωτη κυρά κατίνα της γειτονιάς,ξέρει να βρίζει τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα,γιατί είναι ο σατανάς και δεν συμμαζεύεται.Η οικολογία είναι the new trend,τι να κάνουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δαλιδά

Περιβόητο μέλος

Η Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,160 μηνύματα.
Την αναλογία με τη θρησκεία την έδειξα για να σου δείξω το σκεπτικό,προφανώς και δεν υπονοώ καμία άλλη ομοιότητα.You state ότι κάτι ενδεχομένως να είναι επικίνδυνο,I say prove it.Είναι αθώο μέχρι αποδείξεως του εναντίου.Και γενικότερα,δεν παίζουν μπαρμπούτι οι επιστήμονες,μια χαρά ξέρουν ποια γονίδια τροποποιούν,πως τα τροποποιούν και τι προκύπτουν.Οι μηχανισμοί του DNA είναι αρκετά καλά καθορισμένοι,δεν γίνονται στα τυφλά.Και γενικότερα,ακόμα και τελείως επιφανειακά να το δεις,γενικότερα η κατανάλωση ξένου DNA,εκτός και αν πρόκειται περί ιϊκού DNA,δεν προκαλεί καμία παρενέργεια,διότι αυτό διασπάται.Προφανώς και όχι,οι εταιρίες δεν νοιάζονται για τον κόσμο,γι'αυτό και υπάρχει κόσμος που λιμοκτονεί.Χάρη στις τεχνολογικές τους ανακαλύψεις όμως,θα μπορέσουμε να τον θρέψουμε.Ο λόγος που στη Δύση υπάρχει περίσσεια τροφών,δεν είναι άλλος παρά η χρήση των γενετικά τροποποιημένων τροφών.Με τα βιολογικά προϊόντα,ακόμα και αν υπερκάλυπταν τις ανάγκες της Δύσης,δεν φτάνουν για 6 δις,και αυτό είναι γεγονός.Να στο θέσω απλά,αν έχουμε 10 ανθρώπους και ο καθένας χρειάζεται από μια πατάτα για να ζήσει,με παραγωγή βιολογικών προϊόντων πέρνουμε 5 πατάτες,οπότε πέντε άνθρωποι θα λιμοκτονήσουν,ενώ με τις γενετικές τροποποιήσεις παίρνουμε 15.Ίσα-ίσα,το αντίθετο θα έλεγα.Η κάθε αστοιχείωτη κυρά κατίνα της γειτονιάς,ξέρει να βρίζει τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα,γιατί είναι ο σατανάς και δεν συμμαζεύεται.Η οικολογία είναι the new trend,τι να κάνουμε.

Δηλαδή πχ η Αμερική είχε έλλειψη αγαθών τη δεκαετία του '70- '90 πριν την εισροή μεταλλαγμένων στην αγορά; (Και ο λοιπός δυτικός κόσμος). Επειδή πάντος ενδιαφέρομαι για το τι τρώω και τι μου επιβάλλουν οι εκάστοτε εταιρίες να τρώω δεν νομίζω ότι με καθιστά trendy δήθεν "οικολόγα" ούτε κατίνα της γειτονιάς. (φυσικά δεν εννοούσες αυτό να υποθέσω).

Εγώ επιμένω, δεν παράγεις κάτι μαζικά όταν δε ξέρεις την έκβασή του! Με την ίδια λογική, οι φαρμακοβιομηχανίες κάνουν μελέτες, έρευνες, πειράματα για να αφήσουν ελεύθερο στην αγορά κάποιο φάρμακο. Οι ίδιοι μάλιστα δεν ξέρουν αν σε 5-10 χρόνια θα το αποσύρουν ! Παράδειγμα το gardasil, πόσα εμβόλια που αποδεικνύονται ότι μεν δεν κάνουν τίποτα και ότι δε, προκαλούν άλλα χειρότερα. Να αποδείξω τι? Αυτοί πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ασφαλές! Δηλαδή εκ των υστέρων άλλοι επιστήμονες, αφού έχει διατεθεί στην αγορά κανονικότατα και το έχει καταναλώσει όλος ο πλανήτης, να πουν ξέρεις αυτό είναι επιβλαβές πάρε την απόδειξη; Και μετά τι; Θα στείλει η εταιρία επιστολή που θα λέει... "ουπς"...

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

whitelioness

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Porcupine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,867 μηνύματα.
(mr crowley
οπου πας και οπου βρεθεις καβγα θ' αναψεις σε τρωει ο κωλος.)


:hmm:σχετικα με το τοπικ, θυμηθηκα:ΜUTANT AND PROUD.:P
παντως περα απο πλακα 1)δεν ειμαι σιγουρη οτι 100% ειναι εγκυρη η πηγη ή μαλλον ανεπηρεαστη
2)το να μην ξερεις τι τρως σε γυριζει πριν 4000 χρονια μαλλον περισσοτερα
3)βεβεαιως τ γεν. τροπ. εχουν βοηθησει στον περιορισμο της πεινας στις αναπτυσσομενες χωρες και ναι ειναι αληθεια αυτη η ατιμη η γη δεν μπορει να παραγει οσα θελουμε για οσο θελουμε .εμεις σπαμε τα ορια με οποιες συνεπειες καλες κακες
εγω παντως θελω να ξερω τι τρωω για να ειμαι ελευθερη μετα να κανω συνειδητα τις επιλογες μου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Δηλαδή πχ η Αμερική είχε έλλειψη αγαθών τη δεκαετία του '70- '90 πριν την εισροή μεταλλαγμένων στην αγορά; (Και ο λοιπός δυτικός κόσμος). Επειδή πάντος ενδιαφέρομαι για το τι τρώω και τι μου επιβάλλουν οι εκάστοτε εταιρίες να τρώω δεν νομίζω ότι με καθιστά trendy δήθεν "οικολόγα" ούτε κατίνα της γειτονιάς. (φυσικά δεν εννοούσες αυτό να υποθέσω).

Όχι,η Αμερική τότε δεν είχε τόσο πληθυσμό,απλά.Still,σου εξήγησα,ακόμα και αν τα βιολογικά προϊόντα φτάνουν για να ταΐσουν εμάς στη Δύση,δεν φτάνουν για όλο τον πλανήτη.Οπότε,όπως και να τα μοιράσουμε,κάποιοι θα πεθάνουν της πείνας.Αντίθετα,τα γενετικά τροποποιημένα,αν μοιραστούν ισότιμα,φτάνουν για πολύ περισσότερα από 6 δις ανθρώπων.

Εγώ επιμένω, δεν παράγεις κάτι μαζικά όταν δε ξέρεις την έκβασή του! Με την ίδια λογική, οι φαρμακοβιομηχανίες κάνουν μελέτες, έρευνες, πειράματα για να αφήσουν ελεύθερο στην αγορά κάποιο φάρμακο. Οι ίδιοι μάλιστα δεν ξέρουν αν σε 5-10 χρόνια θα το αποσύρουν ! Παράδειγμα το gardasil, πόσα εμβόλια που αποδεικνύονται ότι μεν δεν κάνουν τίποτα και ότι δε, προκαλούν άλλα χειρότερα. Να αποδείξω τι? Αυτοί πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ασφαλές! Δηλαδή εκ των υστέρων άλλοι επιστήμονες, αφού έχει διατεθεί στην αγορά κανονικότατα και το έχει καταναλώσει όλος ο πλανήτης, να πουν ξέρεις αυτό είναι επιβλαβές πάρε την απόδειξη; Και μετά τι; Θα στείλει η εταιρία επιστολή που θα λέει... "ουπς"...


Άντε πάλι.Μα εσύ διατείνεσαι ότι δεν είναι ασφαλές χωρίς καμία απόδειξη,με ποια λογική πρέπει οι άλλοι να σου αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες?Μου θυμίζεις ακριβώς εκείνη την νοοτροπία των θρήσκων που σου είπα στην αρχή "απόδειξέ μου ότι δεν υπάρχει θεός!δεν μπορείς?ε,άρα υπάρχει!".Χαιρετίσματα δηλαδή.
Η Γενετική δεν είναι μπακαλική,είναι επιστήμη και βασίζεται σε πειράματα και θεωρίες.Οι επιστήμονες που ασχολούνται μ'αυτά ξέρουν ο καθένας τόση Βιολογία όση δεν θα μάθουν όλοι οι "οικολόγοι ακτιβιστές" του πλανήτη σε δώδεκα ζωές.Και όμως,όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι,βγαίνουν και πουλάνε τρέλα στον κόσμο εκμεταλλευόμενοι την τεχνοφοβία τους.

(mr crowley
οπου πας και οπου βρεθεις καβγα θ' αναψεις σε τρωει ο κωλος.)

Μα συζητάω ήρεμα,απλά διαφωνώ :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hiro

Νεοφερμένος

Ο Hiro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 75 μηνύματα.
Still,σου εξήγησα,ακόμα και αν τα βιολογικά προϊόντα φτάνουν για να ταΐσουν εμάς στη Δύση,δεν φτάνουν για όλο τον πλανήτη.Οπότε,όπως και να τα μοιράσουμε,κάποιοι θα πεθάνουν της πείνας.Αντίθετα,τα γενετικά τροποποιημένα,αν μοιραστούν ισότιμα,φτάνουν για πολύ περισσότερα από 6 δις ανθρώπων.

Για κάτσε, μη μπερδεύουμε τις λέξεις. Άλλο βιολογικές, άλλο κανονικές και άλλο γενετικά τροποποιημένες τροφές.

Κανονικές τροφές => μη γενετικά τροποποιημένες, που μεγαλώνουν με ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα και λοιπές μεθόδους της σύγχρονης καλλιέργειας.

Γενετικά τροποποιημένες τροφές => Έχουν πειράξει μερικά γονίδια στα φυτά για να αποκτήσουν αντίσταση σε ζιζάνια και υπόλοιπους "εχθρούς" της σοδειάς, ώστε να μην χρειάζονται τόσα πολλά φυτοφάρμακα, όσο τα κανονικά.

Ακόμα και μόνο με κανονικές τροφές, υπάρχει αρκετό φαγητό για όλους (νομίζω), απλά με τις τροποποιημένες δεν χρειάζονται πολλά φυτοφάρμακα (που αποδεδειγμένα κάνουν κακό στην υγεία).

Τα βιολογικά είναι άλλη υπόθεση που (υποτίθεται) δεν βάζουν καθόλου "χημικά" και ζιζανιοκτόνα, και έτσι ένα τεράστιο μέρος της σοδειάς χάνεται ή χαλάει. Αν από αύριο είχαμε μόνο βιολογικά, χαλαρά 1/3 με 2/3 του πληθυσμού της γης θα πέθαινε από πείνα.

Για τα γενετικά τροποποιημένα: Εκτός από αντίσταση σε ζιζάνια/αρρώστιες, έχουμε pretty much πλήρη έλεγχο στη δομή του φυτού, μπορούμε να το κάνουμε ό,τι θέλουμε. Παράδειγμα το χρυσό ρύζι:



Πήραν ρύζι, αλλάξαν τον γενετικό κώδικα, και του είπαν να παράγει προ-βιταμίνη Α. Παράγει αρκετή για να λύσει το πρόβλημα έλλειψης βιταμίνης Α σε κίνα/Αφρική (που τρέφονται κυρίως με ρύζι), αλλά προφανώς δεν έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο λόγω της Greenpeace και λοιπών οργανώσεων.

Υπάρχουν αρκετά σοβαρά θέματα με κάποιες μορφές γενετικής τροποποίησης, πχ τα ζιζάνια μπορεί να εξελιχθούν και να καταφέρουν να μολύνουν ακόμα και τα τροποποιημένα, όπως γίνεται με την φυματίωση που εξελίσσεται για να αποκτήσει αντίσταση στα αντιβιοτικά. Ακόμα υπάρχει και το θέμα του copyright, που όποιος έφτιαξε μια ποικιλία τροφής, του ανήκει για μερικές δεκαετίες (νομίζω) και μπορεί να την πουλάει όσο θέλει. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει κανέναν να παράγει μη-τροποποιημένα, όπως και πρώτα.

Εκτός από τα φυτά, έχουμε κάνει γενετική τροποποίηση και σε ζώα. πχ άλλαξαν τον γενετικό κώδικα σε μια γάτα, και του είπαν να παράγει μια πρωτεϊνη που φωσφορίζει κάτω από ειδικό φως. Το αποτέλεσμα: :P



έχουν φτιαχτεί και ψάρια που φωσφορίζουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Για κάτσε, μη μπερδεύουμε τις λέξεις. Άλλο βιολογικές, άλλο κανονικές και άλλο γενετικά τροποποιημένες τροφές.

Κανονικές τροφές => μη γενετικά τροποποιημένες, που μεγαλώνουν με ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα και λοιπές μεθόδους της σύγχρονης καλλιέργειας.

Γενετικά τροποποιημένες τροφές => Έχουν πειράξει μερικά γονίδια στα φυτά για να αποκτήσουν αντίσταση σε ζιζάνια και υπόλοιπους "εχθρούς" της σοδειάς, ώστε να μην χρειάζονται τόσα πολλά φυτοφάρμακα, όσο τα κανονικά.

Ακόμα και μόνο με κανονικές τροφές, υπάρχει αρκετό φαγητό για όλους (νομίζω), απλά με τις τροποποιημένες δεν χρειάζονται πολλά φυτοφάρμακα (που αποδεδειγμένα κάνουν κακό στην υγεία).

Τα βιολογικά είναι άλλη υπόθεση που (υποτίθεται) δεν βάζουν καθόλου "χημικά" και ζιζανιοκτόνα, και έτσι ένα τεράστιο μέρος της σοδειάς χάνεται ή χαλάει. Αν από αύριο είχαμε μόνο βιολογικά, χαλαρά 1/3 με 2/3 του πληθυσμού της γης θα πέθαινε από πείνα.

Για τα γενετικά τροποποιημένα: Εκτός από αντίσταση σε ζιζάνια/αρρώστιες, έχουμε pretty much πλήρη έλεγχο στη δομή του φυτού, μπορούμε να το κάνουμε ό,τι θέλουμε. Παράδειγμα το χρυσό ρύζι:



Πήραν ρύζι, αλλάξαν τον γενετικό κώδικα, και του είπαν να παράγει προ-βιταμίνη Α. Παράγει αρκετή για να λύσει το πρόβλημα έλλειψης βιταμίνης Α σε κίνα/Αφρική (που τρέφονται κυρίως με ρύζι), αλλά προφανώς δεν έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο λόγω της Greenpeace και λοιπών οργανώσεων.

Υπάρχουν αρκετά σοβαρά θέματα με κάποιες μορφές γενετικής τροποποίησης, πχ τα ζιζάνια μπορεί να εξελιχθούν και να καταφέρουν να μολύνουν ακόμα και τα τροποποιημένα, όπως γίνεται με την φυματίωση που εξελίσσεται για να αποκτήσει αντίσταση στα αντιβιοτικά. Ακόμα υπάρχει και το θέμα του copyright, που όποιος έφτιαξε μια ποικιλία τροφής, του ανήκει για μερικές δεκαετίες (νομίζω) και μπορεί να την πουλάει όσο θέλει. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει κανέναν να παράγει μη-τροποποιημένα, όπως και πρώτα.

Εκτός από τα φυτά, έχουμε κάνει γενετική τροποποίηση και σε ζώα. πχ άλλαξαν τον γενετικό κώδικα σε μια γάτα, και του είπαν να παράγει μια πρωτεϊνη που φωσφορίζει κάτω από ειδικό φως. Το αποτέλεσμα: :P



έχουν φτιαχτεί και ψάρια που φωσφορίζουν.

Προφανώς δεν αναφέρομαι στις κανονικές,η σύγκριση των γενετικά τροποποιημένων έναντι των κανονικών ως προς την επιβάρυνση της υγείας,δεδομένου ότι οι κανονικές λόγω των φυτοφαρμάκων αποδεδειγμένα προκαλούν προβλήματα,δεν έχει καν νόημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top