Έκθεση: Τρόποι βελτίωσης / Τα μυστικά της επιτυχίας

EiriniS20

Νεοφερμένος

Η EiriniS20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Όπως επιβεβαιώθηκε και από τις πρόσφατες εξελίξεις έπειτα από την ανακοίνωση των βαθμολογιών, η Έκθεση είναι ένα μάθημα ιδιαίτερα απαιτητικό και ο ρόλος που καταλήγει να διαδραματίζει για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι αρκετά καθοριστικός.Αλλά και πέρα από αυτό και επιθυμώντας να προσεγγίσω το μάθημα λιγότερο βαθμοθηρικά , διότι αναγνωρίζω την παιδαγωγική του αξία, θα ήθελα να προσπαθήσω εντατικά ώστε να βελτιστοποιήσω την απόδοση μου , κυρίως στο κομμάτι της παραγωγής γραπτού λόγου. Έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε ;
(Γνωρίζω ότι οι ίδιες μέθοδοι δεν λειτουργούν αποτελεσματικά για όλους, εντούτοις ζητώ να μου απαντήσετε με βάση την προσωπική σας εμπειρία.)
 

Athens2002

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Athens2002 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 318 μηνύματα.
Πιστεύω χρήσιμο αν όχι απαραίτητο είναι να κάνεις πριν από καθε έκθεση σου αναλυτικό σχεδιάγραμμα στο πρόχειρο. Να το συνηθίσεις αυτό από την αρχή της χρονιάς. Στην αρχή θα σου φανεί περιττό αλλά σε βάθος χρόνου θα δεις σημαντικά αποτελέσματα.
Ακόμα, πρέπει να γράφεις όσο πιο συχνά μπορείς ώστε να συνηθίσεις να γράφεις και σχετικά γρήγορα. Τέλος, εννοείται πως δεν πρέπει να γράφεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου εκθέσεις με ανοιχτά σχεδιαγράμματα.
 

Steffie88

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Steffie88 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 394 μηνύματα.
Το ξέρω ότι σε κάποιους μπορεί να φανεί λίγο περίεργο απ την άποψη της έλλειψης χρόνου την χρονιά των πανελληνίων, αλλά προσθέστε στην καθημερινότητα σας και τα λογοτεχνικά βιβλία, έστω και 5-10 λεπτά μέσα στη μέρα. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε εκείνη τη στιγμή αλλά θα σας βοηθήσουν στο κομμάτι της έκθεσης. Επίσης όσο πιο συχνά γίνεται να γράφετε εκθέσεις και σε διάφορα θέματα. Αυτό με τα σχεδιαγράμματα πριν γράψεις μια έκθεση βοηθάει, αλλά ίσως να μην τους βολεύει όλους. Αν το προσπαθήσετε όμως από την αρχή ίσως τελικά το συνηθίσετε και σας βολέψει και στις εξετάσεις.
 
Top