odyracer18 Νεοφερμένο μέλος Ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λιβανάτες (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 24 μηνύματα. 14 Οκτωβρίου 2009 στις 20:34 Ο odyracer18: #1 14-10-09 20:34 Μιά βοήθεια σε μια βασική άσκηση: Δίνεται η ακολουθία με τύπο Με την χρήση του ορισμού να μελετηθεί ως προς την σύγκλιση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cannot_log_in Νεοφερμένο μέλος Ο cannot_log_in αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9 μηνύματα. 5 Νοεμβρίου 2023 στις 14:44 Ο cannot_log_in: #2 05-11-23 14:44 Αρχική Δημοσίευση από odyracer18: Μιά βοήθεια σε μια βασική άσκηση: Δίνεται η ακολουθία με τύπο Με την χρήση του ορισμού να μελετηθεί ως προς την σύγκλιση. Click για ανάπτυξη... Παρατηρούμε αρχικά πως οσο το μεγαλώνει, η ακολουθία μειώνεται. Καθώς δε μπορεί να γίνει αρνητική, το μόνο υποψήφιο όριο είναι το 0. Για να το αποδείξουμε με τον ορισμό, έστω . Αναζητούμε τέτοιο ώστε όταν . Λύνοντας ως προς , θα είναι Συνεπώς αρκεί . Τώρα εγώ απαντάω λες και το ποστ έγινε χτες ... Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.831 μηνύματα. 5 Νοεμβρίου 2023 στις 15:41 Ο Dias έγραψε: #3 05-11-23 15:41 Αρχική Δημοσίευση από cannot_log_in: Τώρα εγώ απαντάω λες και το ποστ έγινε χτες Click για ανάπτυξη... Kάποτε εδώ στο φόρουμ κάποιος απάντησε σαν εσένα σε μια παλιά απλή απορία Μαθηματικών. Όμως ο άλλος ήταν ενεργός και του απάντησε: "Ρε φίλε, κρίμα που δεν περίμενα την απάντησή σου και τώρα είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός". Για την άσκηση έχω μια άλλη ιδέα: 1/3 ⁿ < 1/n για κάθε n και ξέρουμε 1/n --> 0, άρα . . . (΄Ετσι να ησυχάσει αυτός που είχε την απορία πριν 14 χρόνια) Panzerkampfwagen Διάσημο μέλος Ο Panzerkampfwagen δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.610 μηνύματα. 5 Νοεμβρίου 2023 στις 17:06 Ο Panzerkampfwagen: #4 05-11-23 17:06 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Kάποτε εδώ στο φόρουμ κάποιος απάντησε σαν εσένα σε μια παλιά απλή απορία Μαθηματικών. Όμως ο άλλος ήταν ενεργός και του απάντησε: "Ρε φίλε, κρίμα που δεν περίμενα την απάντησή σου και τώρα είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός". Για την άσκηση έχω μια άλλη ιδέα: 1/3 ⁿ < 1/n για κάθε n και ξέρουμε 1/n --> 0, άρα . . . (΄Ετσι να ησυχάσει αυτός που είχε την απορία πριν 14 χρόνια) Click για ανάπτυξη... Και εγώ έτσι θα το προσέγγιζα, απλά στην εκφώνηση αναφέρει ρητά να χρησιμοποιηθεί ο ε-δ ορισμός. Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: panosT436 98.8%chimpanzee Corfu kitty math2arch Maynard suaimhneas phleidhs cannot_log_in Leo komm Wonderkid Frozensun Scandal george777 Alessandra Eliza Joji Than003 eukleidhs1821 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιά βοήθεια σε μια βασική άσκηση: Δίνεται η ακολουθία με τύπο Με την χρήση του ορισμού να μελετηθεί ως προς την σύγκλιση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cannot_log_in Νεοφερμένο μέλος Ο cannot_log_in αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9 μηνύματα. 5 Νοεμβρίου 2023 στις 14:44 Ο cannot_log_in: #2 05-11-23 14:44 Αρχική Δημοσίευση από odyracer18: Μιά βοήθεια σε μια βασική άσκηση: Δίνεται η ακολουθία με τύπο Με την χρήση του ορισμού να μελετηθεί ως προς την σύγκλιση. Click για ανάπτυξη... Παρατηρούμε αρχικά πως οσο το μεγαλώνει, η ακολουθία μειώνεται. Καθώς δε μπορεί να γίνει αρνητική, το μόνο υποψήφιο όριο είναι το 0. Για να το αποδείξουμε με τον ορισμό, έστω . Αναζητούμε τέτοιο ώστε όταν . Λύνοντας ως προς , θα είναι Συνεπώς αρκεί . Τώρα εγώ απαντάω λες και το ποστ έγινε χτες ... Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.831 μηνύματα. 5 Νοεμβρίου 2023 στις 15:41 Ο Dias έγραψε: #3 05-11-23 15:41 Αρχική Δημοσίευση από cannot_log_in: Τώρα εγώ απαντάω λες και το ποστ έγινε χτες Click για ανάπτυξη... Kάποτε εδώ στο φόρουμ κάποιος απάντησε σαν εσένα σε μια παλιά απλή απορία Μαθηματικών. Όμως ο άλλος ήταν ενεργός και του απάντησε: "Ρε φίλε, κρίμα που δεν περίμενα την απάντησή σου και τώρα είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός". Για την άσκηση έχω μια άλλη ιδέα: 1/3 ⁿ < 1/n για κάθε n και ξέρουμε 1/n --> 0, άρα . . . (΄Ετσι να ησυχάσει αυτός που είχε την απορία πριν 14 χρόνια) Panzerkampfwagen Διάσημο μέλος Ο Panzerkampfwagen δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.610 μηνύματα. 5 Νοεμβρίου 2023 στις 17:06 Ο Panzerkampfwagen: #4 05-11-23 17:06 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Kάποτε εδώ στο φόρουμ κάποιος απάντησε σαν εσένα σε μια παλιά απλή απορία Μαθηματικών. Όμως ο άλλος ήταν ενεργός και του απάντησε: "Ρε φίλε, κρίμα που δεν περίμενα την απάντησή σου και τώρα είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός". Για την άσκηση έχω μια άλλη ιδέα: 1/3 ⁿ < 1/n για κάθε n και ξέρουμε 1/n --> 0, άρα . . . (΄Ετσι να ησυχάσει αυτός που είχε την απορία πριν 14 χρόνια) Click για ανάπτυξη... Και εγώ έτσι θα το προσέγγιζα, απλά στην εκφώνηση αναφέρει ρητά να χρησιμοποιηθεί ο ε-δ ορισμός. Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: panosT436 98.8%chimpanzee Corfu kitty math2arch Maynard suaimhneas phleidhs cannot_log_in Leo komm Wonderkid Frozensun Scandal george777 Alessandra Eliza Joji Than003 eukleidhs1821 Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από odyracer18: Μιά βοήθεια σε μια βασική άσκηση: Δίνεται η ακολουθία με τύπο Με την χρήση του ορισμού να μελετηθεί ως προς την σύγκλιση. Click για ανάπτυξη... Παρατηρούμε αρχικά πως οσο το μεγαλώνει, η ακολουθία μειώνεται. Καθώς δε μπορεί να γίνει αρνητική, το μόνο υποψήφιο όριο είναι το 0. Για να το αποδείξουμε με τον ορισμό, έστω . Αναζητούμε τέτοιο ώστε όταν . Λύνοντας ως προς , θα είναι Συνεπώς αρκεί . Τώρα εγώ απαντάω λες και το ποστ έγινε χτες ...
Dias Επιφανές μέλος Ο Dias δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.831 μηνύματα. 5 Νοεμβρίου 2023 στις 15:41 Ο Dias έγραψε: #3 05-11-23 15:41 Αρχική Δημοσίευση από cannot_log_in: Τώρα εγώ απαντάω λες και το ποστ έγινε χτες Click για ανάπτυξη... Kάποτε εδώ στο φόρουμ κάποιος απάντησε σαν εσένα σε μια παλιά απλή απορία Μαθηματικών. Όμως ο άλλος ήταν ενεργός και του απάντησε: "Ρε φίλε, κρίμα που δεν περίμενα την απάντησή σου και τώρα είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός". Για την άσκηση έχω μια άλλη ιδέα: 1/3 ⁿ < 1/n για κάθε n και ξέρουμε 1/n --> 0, άρα . . . (΄Ετσι να ησυχάσει αυτός που είχε την απορία πριν 14 χρόνια) Panzerkampfwagen Διάσημο μέλος Ο Panzerkampfwagen δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.610 μηνύματα. 5 Νοεμβρίου 2023 στις 17:06 Ο Panzerkampfwagen: #4 05-11-23 17:06 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Kάποτε εδώ στο φόρουμ κάποιος απάντησε σαν εσένα σε μια παλιά απλή απορία Μαθηματικών. Όμως ο άλλος ήταν ενεργός και του απάντησε: "Ρε φίλε, κρίμα που δεν περίμενα την απάντησή σου και τώρα είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός". Για την άσκηση έχω μια άλλη ιδέα: 1/3 ⁿ < 1/n για κάθε n και ξέρουμε 1/n --> 0, άρα . . . (΄Ετσι να ησυχάσει αυτός που είχε την απορία πριν 14 χρόνια) Click για ανάπτυξη... Και εγώ έτσι θα το προσέγγιζα, απλά στην εκφώνηση αναφέρει ρητά να χρησιμοποιηθεί ο ε-δ ορισμός. Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Αρχική Δημοσίευση από cannot_log_in: Τώρα εγώ απαντάω λες και το ποστ έγινε χτες Click για ανάπτυξη... Kάποτε εδώ στο φόρουμ κάποιος απάντησε σαν εσένα σε μια παλιά απλή απορία Μαθηματικών. Όμως ο άλλος ήταν ενεργός και του απάντησε: "Ρε φίλε, κρίμα που δεν περίμενα την απάντησή σου και τώρα είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός". Για την άσκηση έχω μια άλλη ιδέα: 1/3 ⁿ < 1/n για κάθε n και ξέρουμε 1/n --> 0, άρα . . . (΄Ετσι να ησυχάσει αυτός που είχε την απορία πριν 14 χρόνια)
Panzerkampfwagen Διάσημο μέλος Ο Panzerkampfwagen δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.610 μηνύματα. 5 Νοεμβρίου 2023 στις 17:06 Ο Panzerkampfwagen: #4 05-11-23 17:06 Αρχική Δημοσίευση από Dias: Kάποτε εδώ στο φόρουμ κάποιος απάντησε σαν εσένα σε μια παλιά απλή απορία Μαθηματικών. Όμως ο άλλος ήταν ενεργός και του απάντησε: "Ρε φίλε, κρίμα που δεν περίμενα την απάντησή σου και τώρα είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός". Για την άσκηση έχω μια άλλη ιδέα: 1/3 ⁿ < 1/n για κάθε n και ξέρουμε 1/n --> 0, άρα . . . (΄Ετσι να ησυχάσει αυτός που είχε την απορία πριν 14 χρόνια) Click για ανάπτυξη... Και εγώ έτσι θα το προσέγγιζα, απλά στην εκφώνηση αναφέρει ρητά να χρησιμοποιηθεί ο ε-δ ορισμός.
Αρχική Δημοσίευση από Dias: Kάποτε εδώ στο φόρουμ κάποιος απάντησε σαν εσένα σε μια παλιά απλή απορία Μαθηματικών. Όμως ο άλλος ήταν ενεργός και του απάντησε: "Ρε φίλε, κρίμα που δεν περίμενα την απάντησή σου και τώρα είμαι πτυχιούχος Μαθηματικός". Για την άσκηση έχω μια άλλη ιδέα: 1/3 ⁿ < 1/n για κάθε n και ξέρουμε 1/n --> 0, άρα . . . (΄Ετσι να ησυχάσει αυτός που είχε την απορία πριν 14 χρόνια) Click για ανάπτυξη... Και εγώ έτσι θα το προσέγγιζα, απλά στην εκφώνηση αναφέρει ρητά να χρησιμοποιηθεί ο ε-δ ορισμός.