Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά! Το 2025 συμμετείχα για πρώτη φορά στις πανελλαδικές και συγκέντρωσα περίπου 2500-3000 μόρια λιγότερα από αυτά που χρειαζόμουν για την εισαγωγή σε μία από τις πρώτες μου επιλογές. Παρόλα αυτά έκανα κανονικά την διαδικασία εγγραφής στο τμήμα που πέρασα και σκοπεύω να συμμετάσχω και το 2026 στις πανελλαδικές, καθώς δεν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο τμήμα. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς ήμουν αρκετά ήρεμος και ψύχραιμος, όμως όσο περνάει ο καιρός αρχίζω να αισθάνομαι πάλι μια διαρκή ανασφάλεια και άγχος. Πιστεύω ακράδαντα πως η περσινή "αποτυχία" μου οφείλεται στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόμουν και δεν θέλω να χαραμίσω άλλα χρήματα και άλλη μία χρονιά από τη ζωή μου ή από τις ζωές των γονιών μου για να πάω πάλι εκεί να θολώσω και να χάσω ξανά τη σχολή που τόσο θέλω.
Θα επιθυμούσα κάποιες συμβουλές για την διαχείρηση του άγχους -ιδίως αν γίνεται από άλλους απόφοιτους που έχουν βιώσει ξανά την όλη διαδικασία- ή γενικά για την 2η προσπάθεια, τι να αποφύγω, τι να προσέξω, τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά κτλ.
(+) η απόκλιση στα μόρια που ανέφερα έγκειται στο γεγονός πως συμπεριλαμβάνω και τμήματα σε επαρχιακές πόλεις για την ίδια σχολή όπου υπάρχει μια μικρή αυξομείωση στις βάσεις.
(++) πέρσι έκανα κάποιες συνεδρίες με ψυχολόγο για την διαχείρηση του άγχους, όμως δεν κατάφερα να αποφύγω το μοιραίο...
(+++) από άλλες συζητήσεις που έχω διαβάσει έχω καταλάβει πως η σχολή στην οποία είμαι εγγεγραμμένος μπορεί να αποφέρει άριστες επαγγελματικές προοπτικές, ωστόσο δεν με ενδιαφέρει καθόλου η ενασχόληση με τον τομέα εξ' ολοκλήρου και δεν σκοπεύω να παρακολουθήσω μαθήματα για να δω εάν μου αρέσει.
(++++) δεν δικαιούμαι από όσο ξέρω κάποιου είδους εξτρά μόρια και ούτως ή άλλως έχω περάσει στην πόλη μου οπότε δεν με αφορούν οι μετεγγραφές προς το παρόν.
(+++++) Η αλήθεια να λέγεται πως οι επιδόσεις μου φέτος είναι σαφέστατα καλύτερες από τις περσινές και το διάβασμα πιο ουσιαστικό.
(++++++) δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσω στο εξωτερικό.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να ανέφερα όσα περισσότερα μπορούσα για την κατάσταση μου!
Θα επιθυμούσα κάποιες συμβουλές για την διαχείρηση του άγχους -ιδίως αν γίνεται από άλλους απόφοιτους που έχουν βιώσει ξανά την όλη διαδικασία- ή γενικά για την 2η προσπάθεια, τι να αποφύγω, τι να προσέξω, τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά κτλ.
(+) η απόκλιση στα μόρια που ανέφερα έγκειται στο γεγονός πως συμπεριλαμβάνω και τμήματα σε επαρχιακές πόλεις για την ίδια σχολή όπου υπάρχει μια μικρή αυξομείωση στις βάσεις.
(++) πέρσι έκανα κάποιες συνεδρίες με ψυχολόγο για την διαχείρηση του άγχους, όμως δεν κατάφερα να αποφύγω το μοιραίο...
(+++) από άλλες συζητήσεις που έχω διαβάσει έχω καταλάβει πως η σχολή στην οποία είμαι εγγεγραμμένος μπορεί να αποφέρει άριστες επαγγελματικές προοπτικές, ωστόσο δεν με ενδιαφέρει καθόλου η ενασχόληση με τον τομέα εξ' ολοκλήρου και δεν σκοπεύω να παρακολουθήσω μαθήματα για να δω εάν μου αρέσει.
(++++) δεν δικαιούμαι από όσο ξέρω κάποιου είδους εξτρά μόρια και ούτως ή άλλως έχω περάσει στην πόλη μου οπότε δεν με αφορούν οι μετεγγραφές προς το παρόν.
(+++++) Η αλήθεια να λέγεται πως οι επιδόσεις μου φέτος είναι σαφέστατα καλύτερες από τις περσινές και το διάβασμα πιο ουσιαστικό.
(++++++) δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσω στο εξωτερικό.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να ανέφερα όσα περισσότερα μπορούσα για την κατάσταση μου!

Ilias__
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 95 μηνύματα.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Καταρχήν φέτος δεν έχεις σχολείο άρα 6-7 ώρες είναι δικές σου, αυτό το προνόμιο δεν το είχες πέρυσι. Αυτό σημαίνει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου και τους στόχους σου. Από τα μαθήματα, μην διαβάζεις ξανά και ξανά τα κεφάλαια που ξέρεις καλά (να διαβάζεις και αυτά προφανώς), αλλά δώσε έμφαση σε αυτά που δεν ξέρεις και δεν καλύφθηκαν πέρυσι. Όπως ανέφερες και εσύ οι επιδόσεις σου είναι καλύτερες φέτος. Αυτό και μόνο είναι κάτι που σου δίνει άλλον αέρα. Άσε όσο μπορείς το άγχος και τις περσινές καταστάσεις πίσω. Ξέρω μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά τώρα ανήκουν στο παρελθόν και εσύ είσαι εδώ για το δικό σου στόχο. Και σκέψου αν όλα πάνε καλά που θα είσαι του χρόνου. Προσπάθησε να μην ακούς κανέναν που σε προκαλεί άγχος και μην τα παρατάς με όσες δυσκολίες και αν συναντήσεις. Μην επαναληφθούν περσινά λάθη. Αν θες ξεκινά μία δραστηριότητα να εκτονωθείς. Έχω να πω ότι τα περισσότερα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες για 2η φορά περνάνε στην πρώτη τους επιλογή. Τι κατεύθυνση είσαι;
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Είμαι υγείας.Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Καταρχήν φέτος δεν έχεις σχολείο άρα 6-7 ώρες είναι δικές σου, αυτό το προνόμιο δεν το είχες πέρυσι. Αυτό σημαίνει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου και τους στόχους σου. Από τα μαθήματα, μην διαβάζεις ξανά και ξανά τα κεφάλαια που ξέρεις καλά (να διαβάζεις και αυτά προφανώς), αλλά δώσε έμφαση σε αυτά που δεν ξέρεις και δεν καλύφθηκαν πέρυσι. Όπως ανέφερες και εσύ οι επιδόσεις σου είναι καλύτερες φέτος. Αυτό και μόνο είναι κάτι που σου δίνει άλλον αέρα. Άσε όσο μπορείς το άγχος και τις περσινές καταστάσεις πίσω. Ξέρω μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά τώρα ανήκουν στο παρελθόν και εσύ είσαι εδώ για το δικό σου στόχο. Και σκέψου αν όλα πάνε καλά που θα είσαι του χρόνου. Προσπάθησε να μην ακούς κανέναν που σε προκαλεί άγχος και μην τα παρατάς με όσες δυσκολίες και αν συναντήσεις. Μην επαναληφθούν περσινά λάθη. Αν θες ξεκινά μία δραστηριότητα να εκτονωθείς. Έχω να πω ότι τα περισσότερα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες για 2η φορά περνάνε στην πρώτη τους επιλογή. Τι κατεύθυνση είσαι;
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 95 μηνύματα.
Υγείας ωραία. Σε Φυσική και Χημεία δώσε μεγάλη βάση στα πολλαπλής. Δίνουν καλά μόρια και αν τα πιάσεις όλα τότε θα αφήσεις πολλούς πίσω σου. Προσωπικά και εγώ έδωσα 2 φορές πανελλήνιες και πέρασα στην πρώτη μου επιλογή. Μάλιστα ενώ είναι πολύ δύσκολο τμήμα δεν έχω σκεφτεί ούτε μια φορά να το παρατήσω. Είναι αυτό που με εκφράζει και το κάνω κάθε μέρα. Στο λέω αυτό γιατί κάποια παιδιά πιστεύουν ότι αν δώσουν πανελλήνιες 2 φορές θα τους δυσκολέψει πολύ το Πανεπιστήμιο. Αν κάτι σου αρέσει και σε γεμίζει τότε είσαι καλός σε αυτό.Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Είμαι υγείας.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!Υγείας ωραία. Σε Φυσική και Χημεία δώσε μεγάλη βάση στα πολλαπλής. Δίνουν καλά μόρια και αν τα πιάσεις όλα τότε θα αφήσεις πολλούς πίσω σου. Προσωπικά και εγώ έδωσα 2 φορές πανελλήνιες και πέρασα στην πρώτη μου επιλογή. Μάλιστα ενώ είναι πολύ δύσκολο τμήμα δεν έχω σκεφτεί ούτε μια φορά να το παρατήσω. Είναι αυτό που με εκφράζει και το κάνω κάθε μέρα. Στο λέω αυτό γιατί κάποια παιδιά πιστεύουν ότι αν δώσουν πανελλήνιες 2 φορές θα τους δυσκολέψει πολύ το Πανεπιστήμιο. Αν κάτι σου αρέσει και σε γεμίζει τότε είσαι καλός σε αυτό.
Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία!
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nucomer
- Martheos
- zaxarhh
- thenutritionist
- kostis76
- Kate1914
- Ilias__
- katerina1980
- Corfu kitty
- GIANCHRIS
- gaidouri
- aris65