ÖSD ή GOETHE (Β2) ;

Guest 382771

Επισκέπτης

G
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δυστυχώς από βιβλία μην περιμένεις:(
Υπάρχει ένα το οποίο έχει 3 προσομειώσεις ΜΟΝΟ κι άλλο ένα τύπου μεταβατικό στάδιο από Β1 σε Β2 και καλά...
Προτείνω κείμενα να εξασκηθείς με του GOETHE και ασκήσεις που γράφεις να σου φτιάξει ο/η καθηγητής/ρια σου! Αντίστοιχα και με τα υπόλοιπα κομμάτια του διαγωνίσματος! Κατάλαβες;
Προετοιμάστηκα ακριβώς 6 μήνες(ούτε βδομάδα παραπάνω) με ένα 4ωρο/βδομάδα.
 

ZETAXA

New member

Η ZETAXA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών . Έχει γράψει 664 μηνύματα.
Γεια σας παιδιά, θέλω να ρωτήσω ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα πτυχία Goethe, Osd, Κρατικό? Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!!! Ευχαριστώ!!!!!!
 

Deutsch... Lover

New member

Η Everl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,221 μηνύματα.
Γεια σας παιδιά, θέλω να ρωτήσω ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα πτυχία Goethe, Osd, Κρατικό? Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!!! Ευχαριστώ!!!!!!
Ας ξεκινήσουμε με το κοινό: Είναι όλα αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ.

Θεωρώ το αυστριακό κλάσης ανώτερο ( χωρίς να το έχω δώσει δυστυχώς) από τα άλλα 2.
Πλεονεκτήματα:
1. Πιο φιλικοί εξεταστές
2. Χρήση ακουστικών στην ενότητα κατανόησης προφορικού λόγου ( Hörverstehen)
3. Χρήση ελληνογερμανικού ( επίπεδο μέχρι Β2) ή γερμανογερμανικού ( επίπεδο Γ1 κ Γ2) λεξικού
4. Αναγνωρίζεται στο εξωτερικό το ίδιο με το Γκέτε και ακόμη και σε πανεπιστήμια τα οποια δεν δέχονται το Goethe.
5. Δεν υπάρχει ''σφαγη'' στο επίπεδο Β1-Β2 ( τα θέματα είναι ακριβώς στο εξεταζόμενο επίπεδο) και δεν ξεφεύγουν όπως πολλές φορές γίνεται με το γκέτε αν έχεις ακουστά.

Έχω δώσει 2 φορές το ΚΠγ ( Β2- 186/200, Γ2- 161/200) και μια φορά το Γκέτε ( Γ2 78%) και η εμπειρία μου είναι εξής:
1. Θεωρώ κάποιες ασκήσεις πολύ δύσκολες στο ΚΠγ ειδικά στο Γ που έδωσα πρόσφατα. Ασκήσεις συμπλήρωσης κενών με λέξεις από το μυαλό σου χωρίς κανέναν περιορισμό!
2. Στο Γ περίμενα μισή ώρα για να με πάρουν στην προφορική εξέταση και ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 12.30 μπήκαμε 1!
3. Ήμασταν 3 και όχι 2 άτομα στο προφορικό.
4. Ου μπλέξεις με τα αποτελέσματα:P
Ωστόσο έχει 2 βασικά πλεονεκτήματα: 1. Τιμή: 60 ευρώ επίπεδο Α, 80 Β, 100 Γ
2. Είναι διαβαθμισμένο. Που σημαίνει πως αν δώσεις Β και δεν πιάσεις την βαθμολογία δεν μένεις πχ χωρίς πτυχίο επειδή δεν έπιασες το Β2 αλλά θα πάρεις τουλάχιστον το Β1.

Γκέτε:
1. Ακριβό:P αλλά η τιμή του είναι σχεδόν η ίδια με το ÖSD.
2. Άσχημη ακουστική:/:
3. Πιστεύω πως είναι υπερεκτιμημένο. Μου την δίνει που κάνουν ότι μπορούν για να κόβουν άτομα.
4. Εγώ τουλάχιστον δεν έπεσα σε φιλικούς εξεταστές:P
 

ktar

New member

Ο ktar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Θράκης (Αλεξανδρούπολη) . Έχει γράψει 66 μηνύματα.
Θα μιλήσω απο τη δικιά μου μεριά.

Έχω δώσει Goethe B1,B2,C1 και ÖSD B2 και τα 4 τον τελευταίο χρόνο (Ιούλιος 2015-Σεπτέμβριος 2016).
Πρώτον στον Ιατρικό τομέα το αυστριακό αναγνωρίζεται 100% μόνο απο Αυστρία και Ελβετία, ενώ στη Γερμανία αναγνωρίζεται απο το 60% των ιατρικών συλλόγων. Για το μεταπτυχιακά στην ιατρική το ÖSD Στη Γερμανία δεν το δέχονται σχεδόν πουθενά. Γενικά από την προσωπική μου εμπειρία το Goethe είναι το μοναδικό ενέχυρο για να είναι κάποιος απόλυτα σίγουρος σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όσον αφορά τις εξετάσεις τωρα, θεωρώ τους εξετάστες στο αυστριακό άσχετους, κακώς καταρτισμένους και την όλη οργάνωση απαράδεκτη. Επίσης δεν βαθμολογούν καθόλου μα καθόλου αντικειμενικά και γενικά είναι ό,τι να ναι! Στη δικιά μου περίπτωση επίσης το ακουστικό όχι μόνο δεν είχε ακουστικά, αλλά Ήταν τόσο τραγικός ο ήχος, γιατί το έβαλαν σε υπολογιστή και είχαν κάτι μικρά ηχεία. Να φανταστείτε κάναμε όλοι παράπονο και το έβαλαν όλο από την αρχή.
Από την άλλη στο Goethe σίγουρα έχουν πιο αυστηρό προφίλ, αλλά θεωρώ τους εξεταστές εξαιρετικούς, με πάρα πολύ καλές γνώσεις και τα θέματα πολύ λογικά για το εκάστοτε επίπεδο. Ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί το θεωρούσαν όλοι τόσο δύσκολο! Το θεωρώ αξιοκρατικό! Μη σας πω ότι το αυστριακό μου είχε φανεί τελείως αδιαβάθμιστο και τα κείμενα δύσκολα!
Ενα παράδειγμα επίσης: προφορικό β2 αυστριακό 21/30, ενώ γερμανικό β2 23/25, με διαφορά ημερομηνίας εξετάσεων 1,5 μήνα! Οι εξεταστριες στο αυστριακό ήταν τόσο άσχετες με την εξέταση που δεν ήξεραν καν καλά καλά τις οδηγίες! Δηλαδή μέσα σε 1,5 μήνα τόσο πολύ ανέβηκε το επίπεδο μου στη γλώσσα που είχα τόση βελτίωση στο γερμανικό? Έλεος!
Και κάτι ακόμη: στη Θεσσαλονίκη που έδωσα Goethe C1 ο ήχος ήταν κρύσταλλο! Τόσο καθαρό ακουστικό δεν εχω ξαναακουσει σε όλες τις εξετάσεις γλωσσών για αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά που έχω δώσει!

Από εμένα ασυζητητί Goethe!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top