Συγχώνευση και κατάργηση Πανεπιστημίων

nikos01

Νεοφερμένος

Ο nikos01 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Κατάργηση της βάσης του 10 και παρατράγουδα...
https://www.youtube.com/watch?v=iTz9diyQmcE
https://news.ert.gr/el/ellada/politiki/39755-anakoinothikan-oi-baseis-allages-sto-systima-eisagogis
https://mavro-oxi-allo-karvouno.blogspot.com/2010/08/09.html
https://www.newsit.gr/default.php?pname=Video&catid=3&show=7968
https://www.alfavita.gr/SYGBAS2010-90.xls

Αν όλα αυτά τα τμήματα με βάση κάτω του 10 βάζαν λουκέτο και τα χρήματα από εκεί πηγαίναν σε υποτροφίες φοιτητών/καλύτερες υποδομές κτλ. θα μας πείραζε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12,249 μηνύματα.
Εμένα με απασχολεί το γεγονός πως θα βγουν αυτοί οι μαθητές. :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,794 μηνύματα.
Τα χρήματα αυτά σε καλύτερα συγγράμματα θα ήθελα να πάνε και σε διορισμό επιπλέον καθηγητών στα ήδη υπάρχοντα σοβαρά Πανεπιστημιακά Τμήματα σε πρωτοποριακές επιστημονικές περιοχές (άρα και προσθήκη νέων μαθημάτων). Αυτό νομίζω θα ενίσχυε το κύρος της κάθε επιστήμης όπως αυτή διδάσκεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Σε αυτήν την κατεύθυνση πιστεύω ότι θα βοηθήσει και ο "καλλικράτης" αν γίνει ποτέ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως έχω ξαναπεί, η λογική κάθε κουτσοχώρι και Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ δεν αποτελεί πηγή ουσιαστικών εσόδων για την τοπική οικονομία. Και το βλέπουμε κάθε χρόνο με την εκτόξευση των τιμών στα ενοίκια διαμονής φοιτητών, έξοδα ζωής φοιτητών, στην αισχροκέρδεια εις βάρος των φοιτητών (για να ζήσουν και αυτοί οι άνθρωποι της επαρχίας)...κτλ που για να συνητρήσεις φοιτητή θέλεις άλλο ένα μηνιάτικο.

Δεν είναι λογική, να "συντηρούμε" όπως όπως την τοπική οικονομία εις βάρος της ποιότητας των σπουδών αλλά της ποιότητας των πτυχιούχων. Αν για παράδειγμα, οι σπουδές γίνονταν σε δυο γλώσσες, στην χώρα μας (όπως σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο), θα ερχόταν και συνάλλαγμα από ξένους φοιτητές, το οποίο και θα συντηρούσε τα Πανεπιστήμια αλλά και την οικονομία. Υπάρχουν εναλλακτικές πηγές εξοικονόμησης και χρήματος αλλά και τόνωσης της τοπικής οικονομίας. Όχι όμως με αυτήν την χρόνια μικροκομματική πελατειακή πρακτική που στόχο έχει την γελιοποίση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που "χτίστηκε" επί ημερών του Πασόκ (1981 και μετά, αλλαγή νόμου πλαισίου, τροποποίηση του Πανεπιστημιακού χάρτη,..κτλ).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μιχάλης9867

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάξος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 895 μηνύματα.
αμαρτιες πολλων χρονων φαινονται τωρα...

ειναι τμηματα που καθιερωθηκαν πολλα χρονια πριν και αντε τωρα να τα καταργισουν ,οι κατοικοι με το δικιο τους θα αντιδρασουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Κατάργηση 100 τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ

Κατάργηση 100 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ προωθεί στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων η κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία", βρίσκονται οι σχολές με χαμηλή ζήτηση, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι προτάσεις των προέδρων κάθε πανεπιστημιακού τμήματος.
Τα περισσότερα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης που αναμένεται να καταργηθούν βρίσκονται στην περιφέρεια.

Σε κίνδυνο βρίσκονται τμήματα που έχουν ως αντικείμενο τον τουρισμό έως και το γεωτεχνικό κλάδο, ενώ και οι ξένες φιλολογίες βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο κατάργησης.

Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως εξετάζει τη δυνατότητα συγχώνευσης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με μεγάλη διασπορά των τμημάτων τους και αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων όπως τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Από τα 24 πανεπιστημιακά ιδρύματα, μόνο όσα βρίσκονται στην Αττική, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα και τα Χανιά είναι συγκεντρωμένα στην ίδια πόλη. Τα υπόλοιπα βρίσκονται διασκορπισμένα από δύο έως έξι κωμοπόλεις και πόλεις.



Συγχωνεύσεις και καταργήσεις στα πανεπιστήμια​


Πανεπιστήμια και TEI είναι διασκορπισμένα σε 76 πόλεις και κωμοπόλεις και κατακερματισμένα σε περίπου 500 τμήματα (286 σε AEI και 213 σε TEI). Mόνο την τελευταία δεκαετία ιδρύθηκαν (κυρίως με κονδύλια της Eυρωπαϊκής Ένωσης) 110 νέα τμήματα

Της Xαράς Kαλημέρη

Σαρωτικός «Kαλλικράτης» έρχεται και στην ανώτατη εκπαίδευση. Eνόψει του διαλόγου που θα ξεκινήσει μέσα στον Iούνιο για τη χωροταξική και θεματική αναδιάθρωση των AEI και TEI , το υπουργείο Παιδείας θέτει πέντε βασικά κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνουν σταδιακά από το 2011 συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, ακόμη όμως και ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «HτΣ», στόχος είναι από το χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης να «σβήσουν» τμήματα τα οποία: α) θα μπορούσε να είναι... μεταπτυχιακού επιπέδου, έχουν δηλαδή πολύ μεγάλη εξειδίκευση ή δεν έχουν σαφώς ορισμένο γνωστικό αντικείμενο β) βρίσκονται απομονωμένα από τον «κορμό» του ιδρύματος, γ) έχουν συναφές γνωστικό αντικείμενο με τμήματα του ίδιου ιδρύματος ή άλλων ιδρυμάτων γειτονικών πόλεων, δ) κοστίζουν ακριβά στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά έχουν αμφίβολα αποτελέσματα και χαμηλή ζήτηση ε) λειτουργούν παράλληλα σε επίπεδο AEI και TEI.
Oι αποφάσεις που θα ληφθούν στο πλαίσιο του διαλόγου θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από τη μεθεπόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2011-12), ενώ σε πρώτη φάση εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων να γίνουν σε... εθελοντική βάση για να αποφευχθούν αντιδράσεις.
Παράλληλα, θα δοθούν κίνητρα στα ιδρύματα εφόσον θεωρούν ότι ένα γνωστικό αντικείμενο έχει ενδιαφέρον να προχωρήσουν, αντί της ίδρυσης τμημάτων, σε νέα προγράμματα σπουδών που είναι περισσότερο ευέλικτα και έχουν μικρότερο κόστος.
Σήμερα, Πανεπιστήμια και TEI είναι διασκορπισμένα σε 76 πόλεις και κωμοπόλεις και κατακερματισμένα σε περίπου 500 τμήματα (286 σε AEI και 213 σε TEI). Mόνο την τελευταία δεκαετία ιδρύθηκαν (κυρίως με κονδύλια της Eυρωπαϊκής Ένωσης) 110 νέα τμήματα, ενώ στα συρτάρια των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας βρίσκονται στοιβαγμένα δεκάδες αιτήματα φορέων σχεδόν από όλες τις περιοχές της Eλλάδας. «O χωροταξικός ανασχεδιασμός δεν είναι απαραίτητος μόνο για εξοικονόμηση κονδυλίων, αλλά και για να βελτιωθεί η ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης. Tο μοντέλο «κάθε πόλη και AEI, κάθε χωριό και TEI» που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια έχει αποτύχει», αναφέρει στην «HτΣ» στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Πληθώρα

H θέση αυτή υιοθετείται και από πολλούς πανεπιστημιακούς και διδάσκοντες στα TEI. «... Aκόμη κι αν δεν είχε επέμβει το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο, μόνο μια χώρα με πληθώρα πλουτοπαραγωγικών πηγών και συγχρόνως υπερβολικά σπάταλη με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων θα είχε 24 πανεπιστήμια διάσπαρτα σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 TEI διάσπαρτα σε άνω των 40 πόλεων και κωμοπόλεων. Aπό τα 24 πανεπιστήμια, μόνο τα πανεπιστήμια που βρίσκονται στην Aττική, στην Πάτρα, στα Iωάννινα, στην Kέρκυρα και τα Xανιά είναι συγκεντρωμένα στην ίδια πόλη.
Tα υπόλοιπα διασκορπίζονται από δύο έως έξι πόλεις και κωμοπόλεις...», τονίζει στην «HτΣ» ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Kρήτης Iωακείμ Γρυσπολάκης, ο οποίος στην τελευταία σύνοδο πρυτάνεων κατέθεσε σχέδιο πρότασης για τον χωροταξικό επανασχεδιασμό των AEI, που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις τμημάτων, καθώς και σχολών ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου.
H πρόταση αυτή θα τύχει περαιτέρω επεξεργασίας από επιτροπή αποτελούμενη από πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, με επικεφαλής τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Kρήτης, προκειμένου να κατατεθεί στην επόμενη σύνοδο πρυτάνεων η οποία θα διεξαχθεί στις 25-26 Iουνίου στην Kατερίνη.
Oι αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύνοδο αυτή θα υποβληθούν στο υπουργείο Παιδείας για να τεθούν σε διαβούλευση. «Προτείνεται η έναρξη διαλόγου με στόχο την συγχώνευση πανεπιστημίων και την βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων. Θα μπορούσαμε να σκεφθούμε και τη διοικητική συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίων που βρίσκονται στην ίδια πόλη ή στην ίδια περιφέρεια, κατά τα πρότυπα του Paris Institute of Technology, το οποίο συγκροτήθηκε από τη διοικητική συνένωση των 12 Mεγάλων Σχολών (Grandes Ecoles) του Παρισιού», επισημαίνει ο κ. Γρυσπολάκης. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ενδεικτικό παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Δανία, η οποία συνένωσε τα πανεπιστήμιά της σε τρία μεγάλα, τέσσερα μικρότερα και μία σχολή.

Η ανώτατη εκπαίδευση με αριθμούς

76 συνολικά πόλεις φιλοξενούν AEI, TEI, στρατιωτικές σχολές.
24 πανεπιστήμια διάσπαρτα σε 36 διαφορετικές πόλεις.
16 TEI διάσπαρτα σε άνω των 40 πόλεων και κωμοπόλεων.
499 τμήματα (286 σε AEI, 213 σε TEI) υπάρχουν σε όλη τη χώρα.
18 πόλεις έχουν μόνο AEI.
28 πόλεις έχουν μόνο TEI.
10 είναι «φοιτητουπόλεις», δηλαδή έχουν άνω των 10 τμημάτων.

Tι ζητούν οι πρυτάνεις

H ολοκληρωμένη πρόταση που θα κατατεθεί στην επόμενη σύνοδο πρυτάνεων θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα παραδείγματα κατάργησης -συγχώνευσης τμημάτων πανεπιστημίων, ακόμη όμως και ιδρυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «στόχαστρο» θα μπουν περιφερειακά ιδρύματα με μεγάλη διασπορά των τμημάτων τους -όπως είναι τα πανεπιστήμια Στερεάς Eλλάδος, Δυτικής Eλλάδος, Δυτικής Mακεδονίας και Διεθνές Πανεπιστήμιο- αλλά και ιδρύματα μικρού μεγέθους, όπως είναι η Aνώτατη Σχολή Kαλών Tεχνών και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Aθηνών για τα οποία θα προταθεί η προσάρτησή τους στο Eθνικό Mετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πρόταση

H πρόταση της επιτροπής θα προβλέπει, ακόμη, κατάργηση ή μεταφορά στις έδρες των AEI απομονωμένων τμημάτων ή τμημάτων χωρίς σαφές γνωστικό αντικείμενο σε πόλεις όπως η Λήμνος, η Kαστοριά, η Kόρινθος και η Σπάρτη, συγχώνευση ομοειδών τμημάτων σε Kρήτη, Aιγαίο και Πελοπόννησο, αλλά και κατάργηση τμημάτων AEI που λειτουργούν ήδη σε TEI, όπως είναι τα τμήματα Nοσηλευτικής σε Aθήνα και Σπάρτη.
Aπό την άλλη, δεν αποκλείεται ο σχεδιασμός να προχωρήσει και σε συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και TEI. Σχετική πρόταση έχει καταθέσει ο πρύτανης του EMΠ Kωνσταντίνος Mουτζούρης, ζητώντας τη συγχώνευση πανεπιστημίων και TEI που βρίσκονται στην ίδια περιφέρεια και κλείσιμο όσων τμημάτων μένουν στα... αζήτητα. Eίναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο δεκάδες τμήματα TEI δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των φοιτητών με αποτέλεσμα να έχουν «ερημώσει». Mόνο κατά το διάστημα εφαρμογής της βαθμολογικής βάσης του «10» (2006-2009), περισσότερες από 70.000 θέσεις σε τμήματα TEI της περιφέρειας έμειναν κενές.
Mεταξύ άλλων, φοιτητές... έψαχναν τα τμήματα Φυτικής και Zωικής Παραγωγής στην Άρτα, Tουριστικών Eπιχειρήσεων σε Hγουμενίτσα, Άμφισσα και Σπέτσες, Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος στην Kοζάνη, Tεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων στην Kαλαμάτα κ.ά.




Συμπέρασμα του Chem:Προσέχετε τι δηλώνετε στο μηχανογραφικό σας παιδάκια.Δεν είναι ντροπή να συζητάτε με γονείς και καθηγητές με αυτά που γίνονται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,794 μηνύματα.
Ενδιαφέρον το άρθρο που ανέβασες Γιάννη. Επιτέλους να γίνει ένας ορθολογικός επιχειρησιακός σχεδιασμός των επιστημών που καλύπτουν τις οικονομικές και τεχνολογικές ανάγκες της χώρας μας. Δεν μπορεί μια χώρα στο μέγεθος της Ελλάδας (από οικονομικής πλευράς) να έχει τις αρκετά "εξειδικευμένες" επιστήμες με μια χώρα όπως για παράδειγμα η Γαλλία που έχει πυρηνική βιομηχανία, εργοστάσια, σύγχρονες υπηρεσίες,..κτλ. Φαντάζομαι ότι η κατάργηση θα αφορά Τμήματα με επιστήμες εκτός από το μπλοκ βασικών επιστημών; ε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
:D Το ΠΑΣΟΚ πάει να διορθώσει τα 2 μεγάλα λάθη που έκανε επί Αρσένη.....
Η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος
Το άνοιγμα πολλών σχολών


Σε 6 χρόνια θα είμαστε στην ίδια κατάσταση που είμασταν στο 2000 ένα κύκλος κλείνει ένας νεος κύκλος ανοίγει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
. Φαντάζομαι ότι η κατάργηση θα αφορά Τμήματα με επιστήμες εκτός από το μπλοκ βασικών επιστημών; ε;
Λογικά.Ο Chem πιστεύει πως θίγεται η κατηγορία σχολών που ο ίδιος λέει "Οσες περισσότερες λέξεις έχει μέσα το όνομα μιας σχολής,τόσο πιο μακρία πρέπει να είναι απο τις πρώτες σου επιλογές",δηλάδη πολύ εξειδικευμένα ΑΕΙ και ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης,χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης,μερικά από τα οποία ξεκίνησαν ως μεταπτυχιακα αλλων τμηματων κι επιβαρυνουν τον κρατικο προϋπολογισμό
Σε 6 χρόνια θα είμαστε στην ίδια κατάσταση που είμασταν στο 2000 ένα κύκλος κλείνει ένας νεος κύκλος ανοίγει

Το φοβάμαι αλλά δε θέλω να το πιστέψω προς το παρών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iliaso

Περιβόητο μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 6,236 μηνύματα.
Γιατί να υπάρχουν σε μια πόλη 1.000.000 κατοίκων 3 διαφορετικά πληροφορικής.(1 ΤΕΙ και 2 ΑΕΙ;:confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Morelo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 1,475 μηνύματα.
Γιατι σχεδον καθε επαρχιακη πολη μερικων χιλιαδων κατοικων χρειαζεται να εχει Πανεπιστημιο και ΤΕΙ???
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,794 μηνύματα.
Γιατί να υπάρχουν σε μια πόλη 1.000.000 κατοίκων 3 διαφορετικά πληροφορικής.(1 ΤΕΙ και 2 ΑΕΙ;:confused:

Eίναι η ίδια λογική γιατί η Ελλάδα των 10.700.000 κατοίκων να έχει 1.000.000 περίπου δημοσίους υπαλλήλους και 300 βουλευτές και η Ελβετία των 7.000.000 κατοίκων να έχει 300.000 περίπου δημοσίους υπαλλήλους και 150 βουλευτές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dominator

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Dominator αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 173 μηνύματα.
Ας είχε η Ελλάδα ανεπτυγμένη βιομηχανία,υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης και ας είχε και 10 Α.Ε.Ι. σε μια πόλη!Φυσικό επακόλουθο θα ήταν...

Όταν όμως είσαι "κάθε πέρυσι και καλύτερα",δεν προσλαμβάνεις ορδές δημοσίων υπαλλήλων ούτε ιδρύεις Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. εδώ κι εκεί απλά και μόνο για να τους βολέψεις μετά!
Όλα αυτά φυσικά ΑΝ δεν είσαι κουτοπόνηρος Έλληνας πολιτικάντης...

Έτσι λοιπόν φτάσαμε πόλεις όπως π.χ. η Κοζάνη (με 50.000 ψυχές περίπου) να έχουν τουλάχιστον από ένα Πανεπιστήμιο και ένα Τ.Ε.Ι.!Ε,κάπου πρέπει να τελειώσει αυτό δε νομίζετε;

Εδώ που φτάσαμε,τον Καλλικράτη ΔΕΝ τον γλυτώνουμε...πολλά ακούγονται,κανείς όμως δε μπορεί να ξέρει με σιγουριά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Πληθώρα

H θέση αυτή υιοθετείται και από πολλούς πανεπιστημιακούς και διδάσκοντες στα TEI. «... Aκόμη κι αν δεν είχε επέμβει το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο, μόνο μια χώρα με πληθώρα πλουτοπαραγωγικών πηγών και συγχρόνως υπερβολικά σπάταλη με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων θα είχε 24 πανεπιστήμια διάσπαρτα σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 TEI διάσπαρτα σε άνω των 40 πόλεων και κωμοπόλεων. Aπό τα 24 πανεπιστήμια, μόνο τα πανεπιστήμια που βρίσκονται στην Aττική, στην Πάτρα, στα Iωάννινα, στην Kέρκυρα και τα Xανιά είναι συγκεντρωμένα στην ίδια πόλη.
Tα υπόλοιπα διασκορπίζονται από δύο έως έξι πόλεις και κωμοπόλεις...», τονίζει στην «HτΣ» ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Kρήτης Iωακείμ Γρυσπολάκης, ο οποίος στην τελευταία σύνοδο πρυτάνεων κατέθεσε σχέδιο πρότασης για τον χωροταξικό επανασχεδιασμό των AEI, που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις τμημάτων, καθώς και σχολών ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου.
H πρόταση αυτή θα τύχει περαιτέρω επεξεργασίας από επιτροπή αποτελούμενη από πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, με επικεφαλής τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Kρήτης, προκειμένου να κατατεθεί στην επόμενη σύνοδο πρυτάνεων η οποία θα διεξαχθεί στις 25-26 Iουνίου στην Kατερίνη.
Oι αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύνοδο αυτή θα υποβληθούν στο υπουργείο Παιδείας για να τεθούν σε διαβούλευση. «Προτείνεται η έναρξη διαλόγου με στόχο την συγχώνευση πανεπιστημίων και την βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων. Θα μπορούσαμε να σκεφθούμε και τη διοικητική συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίων που βρίσκονται στην ίδια πόλη ή στην ίδια περιφέρεια, κατά τα πρότυπα του Paris Institute of Technology, το οποίο συγκροτήθηκε από τη διοικητική συνένωση των 12 Mεγάλων Σχολών (Grandes Ecoles) του Παρισιού», επισημαίνει ο κ. Γρυσπολάκης. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ενδεικτικό παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Δανία, η οποία συνένωσε τα πανεπιστήμιά της σε τρία μεγάλα, τέσσερα μικρότερα και μία σχολή.


ΛΟΛ
Γιατί ασχολούμαστε με το τι προτείνει ο έκπτωτος, παράνομα εκλεγμένος μέχρι πριν μια βδομάδα, πρύτανης;:P

Αναρωτιέμαι αν στην επιτροπή επεξεργασίας του ζητήματος θα παραμείνει επικεφαλής ο νέος πρύτανης του ΠΚ που δεν είναι σκυλάκι του ΠαΣοΚ και της ΝΔ...:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,794 μηνύματα.
Αυτά θα μας φάνε garch αν είναι ή όχι έκπτωτος πρύτανις, μονάρχης,..και δεν ξέρω γω τι. Είδαμε και την νομιμότητα πως φαίρεται στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο ή πιο κόσμια Δημόσιο Οίκο Ανοχής και Ανομίας από χρηματοδότηση της στυγνής φορολογίας.
Γκρεμίζεται το οικοδόμημα και εμείς κοιτάμε πόση ζημιά θα πάθουν οι πόρτες στην είσοδο. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Μα το λέω γιατί δεν έχει πια καμμία εξουσία για να επηρεάσει το "διάλογο" για την παιδεία.:)

Να σε πληροφορήσω πως η νομιμότητα εδώ λειτούργησε απίστευτα γρήγορα και ευεργετικά μόλις επανήλθε...:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
ωραία εγώ έχω μία απορία... η ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ με βάση αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να συγχωνευτεί με μαθηματικό και φυσικό αθηνών και με τους μηχανολόγους???
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
ωραία εγώ έχω μία απορία... η ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ με βάση αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να συγχωνευτεί με μαθηματικό και φυσικό αθηνών και με τους μηχανολόγους???

Με τους μηχανολόγους; Από που κι ως που;

Η ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ θα έπρεπε να καταργηθεί και να γίνει γενικό τμήμα όπως στις υπόλοιπες πολυτεχνικές, δηλαδή να μην διενεργεί πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών. Τα μαθήματα που οργανώνονται από το γενικό τμήμα προσφέρονται στα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών όλων των τμημάτων της πολυτεχνικής σχολής. Επίσης το γενικό τμήμα μπορεί να διενεργεί μονοτμηματικά ή να συμμετέχει σε διατμηματικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Με τους μηχανολόγους; Από που κι ως που;
από τη στιγμή που έχουν αυτή την επιλογή κατεύθυνσης...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dominator

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Dominator αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 173 μηνύματα.
Αν και off-topic,συμφωνώ με Civilara...

ΣΕΜΦΕ με ΠΤΥΧΙΟ δεν ξέρω αν υπάρχει πουθενά στον κόσμο...τι είναι;Μαθηματικοί;Φυσικοί;Μηχανικοί;

Μου θυμίζει το παλιό αστείο "Τμήμα Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων" στα Πολυτεχνεία...σαμπουάν και μαλακτικό!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Αν και off-topic,συμφωνώ με Civilara...

ΣΕΜΦΕ με ΠΤΥΧΙΟ δεν ξέρω αν υπάρχει πουθενά στον κόσμο...τι είναι;Μαθηματικοί;Φυσικοί;Μηχανικοί;

Μου θυμίζει το παλιό αστείο "Τμήμα Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων" στα Πολυτεχνεία...σαμπουάν και μαλακτικό!:D
αυτό που είπα είναι ότι με τη λογική του νομοσχεδίου η σέμφε θα πρέπει να συγχωνευτεί με τις σχολές που προανέφερα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top