[Αρχείο 2018 - 2022] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

jj!

Τιμώμενο Μέλος

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13,487 μηνύματα.
Οι εκλογές δεν είναι κάτι που δεν περιμένουμε, προφανώς και θα γίνουν τους προσεχείς μήνες. Έχει ξεκινήσει ατύπως μία "προεκλογική εκστρατεία" από το καλοκαίρι, ενόψει μάλιστα και της ΔΕΘ, και όλοι περιμένουμε την προκήρυξή τους. Το ίδιο είχε κάνει και ο Σαμαράς το 2014, ενόψει εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι να μην εφαρμόζει κατά γράμμα τις δεσμεύσεις και να δίνει ελαφρύνσεις.

Εγώ θεωρώ ότι όπως παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διέφεραν στην κοινωνική πολιτική, έτσι και σήμερα το ίδιο ισχύει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θέλει μεταρρυθμίσεις και πολιτική ανάπτυξης/ιδιωτική πρωτοβουλία πηγαίνει στη ΝΔ και όποιος θέλει μισθούς/συντάξεις και επιδόματα θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Εν τέλει, όμως, τα ίδια πράγματα θα γίνουν και οι υποχρεώσεις της Ελλάδας θα παραμείνουν οι ίδιες απέναντι στους δανειστές της.

Εγώ δεν διαφωνώ ότι η οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχει φάει τίποτα από το ελληνικό κράτος (ποιος δεν έφαγε; :lol:), αλλά παραδέχομαι ότι όταν ο Κυριάκος ήταν υπουργός εσωτερικών έγινε η πρώτη προσπάθεια συρρίκνωσης του δημοσίου τομέα. Όσοι προερχόμαστε από οικογένειες που μόχθησαν να αποκτήσουν χρήματα μέσω του ιδιωτικού τομέα θεωρούμε τουλάχιστον αστεία την πεποίθηση ότι "οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν φόρους, όπως όλοι". Αυτό έλειπε! Να μην πληρώνονται οι εισφορές στους μισθούς :hehe:


Όσο για τον Τσίπρα, ανήλθε στην εξουσία ως ο επόμενος μεγάλος ηγέτης που θα βγάλει την χώρα από την κρίση. Δεν λέω, πολλά πράγματα έγιναν καλύτερα, κυρίως όσον αφορά την κοινωνική πολιτική, αλλά η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε σημαντικά και αναγκάστηκε να υπομείνει τα capital controls, τα οποία δεν έχουν φύγει ακόμη.

Σημαντική ήταν επίσης και η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Ο νόμος Παππά είχε κάνει λόγο για 4 ενημερωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και καταλήξαμε έπειτα από παρατάσεις και προσφυγές στο ΣτΕ να γίνει προκήρυξη 7 αδειών, εκ των οποίων μόνο οι 5 έγιναν δεκτές. Επομένως, η αρχική πρόταση του Παππά δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από την πραγματικότητα. Πριν λίγες ώρες εξεδόθη η απόφαση του ΕΣΡ, έλαβε Αρ. Πρωτοκόλλου και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο: https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΔΟΔΙΜΕ-Ω3Υ?inline=true . Επομένως, επισήμως πλέον έχει γίνει η αδειοδότητη των τηλεοπτικών καναλιών.

Η ανεργία επί Πρωθυπουργίας Τσίπρα μειώθηκε περίπου 5 μονάδες και έφτασε το 19,5% τον Μάιο 2018 (στοιχεία Eurostat). Φυσικά το ποσοστό της ανεργίας πέφτει σταθερά από το 2013, οπότε είναι σημαντικό που συνεχίζεται αυτή η πτώση. Όσο για το ΑΕΠ της Ελλάδας, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, το ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε ελάχιστα στα ~200,3 δισ. δολλάρια το 2017, έναντι ~192,7 δισ. την προηγούμενη χρονιά (2016). (στοιχεία Παγκόσμιας Τράπεζας). Παρόλα αυτά, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει σταθερό στο 178-180% (στοιχεία Eurostat).

Όσο για την κοινωνική πολιτική: ΕΥΤΥΧΩΣ ανήλθε στην εξουσία ο Συριζα, γιατί αναγνώριση δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων ή σκέψεις για το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους δεν θα βλέπαμε ούτε με το κυάλι...
Έγινε, επίσης, προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του δημοσίου, για να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο θα εκδοθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ νέου τύπου ταυτότητες, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, οι οποίες είναι σαφώς ασφαλέστερες και δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν εύκολα. Είναι ανήκουστο να έχουμε ως έγγραφο ταυτοπροσωπίας και ως ταξιδιωτικό έγγραφο ένα πλαστικοποιημένο χαρτί με υδατογράφημα εν έτει 2018. (το ΦΕΚ)

Τέλος, το κοινωνικό μέρισμα που έδωσε βάσει εισοδήματος η κυβέρνηση Τσίπρα πέρυσι τα Χριστούγεννα, το θεωρώ ως τη δικαιότερη αναδιανομή του πλεονάσματος στους πολίτες. Τα κριτήρια ήταν αμιγώς εισοδηματικά και αναλόγως των διαθεσίμων καταθέσεων των πολιτών. Ο Σαμαράς το 2014 όταν έδωσε το πλεόνασμα στους ενστόλους, γελούσαν και οι πέτρες :hehe: Το ίδιο ισχύει και για τον Τσίπρα, όταν έδωσε το "συμπλήρωμα" μέχρι τα 800€ στους χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα του 2016, εν είδει 13ης σύνταξης.

Όπως βλέπετε, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και κάθε κυβέρνηση εστιάζει να λύσει τα προβλήματα που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στη μείωση της ανεργίας και στην κοινωνική πολιτική, ενώ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εστίαζαν στη μείωση του λειτουργικού κόστους του δημοσίου και την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων. Ούτε οι μεν, ούτε οι δε κατάφεραν να φέρουν καθολικά την ανάκαμψη της χώρας και μπόρεσαν να επιτύχουν να λύσουν μόνο μικρά ποσοστά των προβλημάτων. Από εκεί και πέρα, αυτό που χρειάζεται είναι ισχυρή πολιτική βούληση.

(Btw, να ψάχνετε από μόνοι σας τις πηγές σας, ώστε να συγκροτείτε την αποψή σας και μην είστε φερέφωνα άλλων. Η απλή παράθεση πηγών δεν σημαίνει αυτοδικαίως ότι υπάρχει πολιτική βούληση. Σκοπός είναι να επεξεργάζεται η πληροφορία και να ερμηνεύεται. Ο πολιτικός διάλογος γίνεται βάσει στοιχείων και όχι μέσω απλής παράθεσης κειμένων.)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

charmander

Δραστήριο μέλος

Ο charmander αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 637 μηνύματα.
Πολύ σωστά. Αυτό πιστεύω. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολίτες σε απομακρυσμένα μέρη που πληρώνουν 3000 ευρώ το χρόνο και δεν έχουν ούτε ενα αγροτικό ιατρό στο κέντρο υγείας της περιοχή τους. Για τα λεφτά που τους δίνουμε οι παροχές που παίρνουν είναι πολύ μικρές.

Μην μιλήσω για τους χιλιάδες απόφοιτους ιατρικής που ενώ σπουδάσανε με κοινωνική παραχή από τα λεφτά των φορολογούμενων πηγαίνουν στα εθνικά συστήματα άλλων χωρών.


ανδρεα ειμαι σιγουρος οτι εισαι ψηφοφορος του μητσοτακη αφου τα θες ολα ιδιωτικα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ένα σχόλιο που βρήκα στο διαδίκτυο:

2004-2009: η ΝΔ γίνεται το νέο ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο. Με τον νόμο του Παυλόπουλου ανοίγει η πόρτα των προσλήψεων μέσω της (γαλάζιας όπως την είπαν πολλοί) συνέντευξης. Το κόστος του κράτους πάει στο θεό, και η κυβέρνηση δανείζεται τον κώλο της. Οι αγορές μας ρίχνουν μια μικρή πόρτα προ Αμερικανικής κρίσης διότι ήδη το χρεός/ΑΕΠ είναι πολύ υψηλο. Κανονικά η ΝΔ έπρεπε να κόψει τα δάνεια και να απολύσει κόσμο, αλλά τι κάνει ο θεούλης ο Αλογοσκούφης (ο λεγόμενος wizard)? Πάει και δηλώνει μεγαλύτερο ΑΕΠ! ΛΟΛ! triple fail: η ΕΕ μας κόβει επιδοτήσεις (αφού έχουμε μεγαλύτερο ΑΕΠ δεν χρειαζόμαστε τόσες), μας ζητάνε πίσω επιδοτήσεις που έχουμε λάβει διότι προφανώς το +30% στο ΑΕΠ δεν μπορεί να έγινε σε ένα χρόνο, ΚΑΙ ανοίγει η πόρτα για συνέχεια δανεισμού. Η ΝΔ βλέπει την μπόμπα του χρέους και πετάει την πετσέτα στον πάγκο.

2009-2010: το ΠΑΣΟΚ πιάνει την μπόμπα, και ο ΓΑΠ συναντιέται με τον πρόεδρο της ΤΤΕ και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ που του λένε να πάρει μέτρα χθες. ο τριμέγιστος ΓΑΠ, πέρα βρέχει, δεν τους πιστεύει και δίνει και κάποιες μικρές αυξήσεις. Οι αγορές καταλαβαίνουν ότι είμαστε άτομα με ειδικές ανάγκες και το επιτόκιο δανεισμού μας πάει στρατόσφαιρα. χωρίς πλεόνασμα για να πληρώσουμε από την τσέπη μας τα ομόλογα της χρονιάς και χωρίς πρόσβαση στις αγορές, πάμε γονατιστοί στο ΔΝΤ. Ο Βενιζέλος λέει στον ΓΑΠ να ψηφίσει μνημόνιο ΜΑΖΙ με ΝΔ (για να μην τους έχουν απέναντι), αλλά ο ΓΑΠ θέλει να σολάρει. Το μνημόνιο περνάει μόνο με ψήφους ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ "ιδρύει" το αντιμνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ κάνει τις πρώτες μεγάλες περικοπές για να φτάσει το έλλειμμα στο 0% και καταρρέει ως κόμμα. Στις εκλογές παίρνει την μπάλα η ΝΔ

2012-2014: η ΝΔ έχει σπείρει τον σπόρο του αντιμνηνομίου και τώρα τον λούζεται. κάνει το PSI που δίνει μια ανάσα με το haircut, και φτάνει για 1η φορά την χώρα σε πλεόνασμα. ο Σαμαράς έχει τελειώσει το ΠΑΣΟΚ με την αντιμνημονιακή του τακτική που τον έφερε στην κυβέρνηση, ΑΛΛΑ έχει πάρει τώρα την σκυτάλη ο Συριζα, που αρχίζει να παίζει το αντιμνημόνιο στο Χ100, διότι πουλάει σαν τρελό στον ψηφοφόρο! Το αντιμνημόνιο κερδίζει τους ψηφοφόρους, και ο Συριζα με την ευκαιρία της εκλογής ΠΤΔ παίρνει την μπάλα (δηλαδή μπόμπα)

2015-2018: η λύση του σύριζα στην μπόμπα που του δόθηκε, είναι να βάλει και λίγα εκρηκτικά ακόμα γύρω της, και να βάλει το χρονόμετρο πιο γρήγορα. Παγώνει το μνημόνιο και σε 6 μήνες αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, και κλείνουν οι τράπεζες. Το ΔΝΤ μας κάνει τον λογαριασμό της ζημιάς, και θα πλένουμε πιάτα μέχρι το 2060. Ο Σύριζα καταλαβαίνει ότι θα τον κρεμάσουν ανάποδα αυτοί που τον ψήφισαν αν πάμε στην δραχμή, και παίρνει χρυσό μετάλλιο στην κωλοτούμπα. Τα μνημονιακά μέτρα μέχρι το 2060 ψηφίζονται από τον σύριζα το 2017.

οι σημαντικότερες μαλακίες:

Ο Καραμανλής ο εντελώς Β, που νόμισε ότι μπορεί να δανειστεί τον κώλο του και να το λύσει ο επόμενος το πρόβλημα

Ο ΓΑΠ που δεν κατάλαβε αμέσως ότι πρέπει να κάνει περικοπές και όχι να αρχίσει τις γλύκες στους ψηφοφόρους

Ο Σαμαράς με τα "Ζάππεια". Δημιούργησε το τέρας του αντιμνημονίου, που έφαγε και τον ίδιο και τον επόμενο

Ο Τσίπρας που νόμισε ότι μπορεί να εκβιάσει τον πλανήτη με το να κρατήσουμε την ανάσα μας. Μας άφησαν να σκάσουμε, και τώρα έχουμε 40 χρόνια μαυρίλα μπροστά μας... και βλέπουμε

Επειδή συμφωνώ με βάση τη λογική του. Θεωρώ ότι τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν είναι τα ίδια που ήταν πριν το 2009, ειδικά η ΝΔ. Συμφωνώ με την πολιτική Σαμαρά και ελπίζω ο Μητσοτάκης να την εφαρμόσει στο διπλό. Αν πάλι βγει ο Τσίπρας, ζήτω που καήκαμε. Αν χάσει τις εκλογές ο Μητσοτάκης, θα επανέρθει Καραμανλικός στην ΝΔ και ο Βενιζέλος θα χάσει τη δύναμη του στο ΠΑΣΟΚ. Και θα έχουμε μια Ελλάδα με Τσίπρα, Καραμανλικό, και απομεινάρια του χειρότερου πασοκ και χρυση αυγή. Ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Οι επόμενες εκλογές θα καθορίσουν την πολιτική σκηνή για την επόμενη 8ετία, και το ρίσκο είναι μεγάλο. Όχι τόσο για τις άμεσες συνέπειες, όσο για την κατεύθυνση που θα λάβει η χώρα. Τώρα είναι ο καιρός να εκσυγχρονίσουμε και να ανοίξουμε την αγορά μας. Αν δεν γίνει τώρα, δε θα γίνει καθόλου στην επόμενη 8ετία. Το διακύβευμα λοιπόν δεν είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, όπως ήταν μέχρι τώρα. Είναι "στροφή στην απελευθέρωση της αγοράς" vs "συνέχιση κρατικισμού". Η απάντηση, για μένα, είναι προφανής. Θα ψηφίσω το κόμμα που θα με πείσει περισσότερο ότι θα απελευθερώσει την αγορά. Είτε είναι μικρό κόμμα εκτός βουλής, είτε μεγάλο εντός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

konstantinantia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η konstantinantia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 361 μηνύματα.


1.Δεν λέω, πολλά πράγματα έγιναν καλύτερα, κυρίως όσον αφορά την κοινωνική πολιτική, αλλά η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε σημαντικά και αναγκάστηκε να υπομείνει τα capital controls, τα οποία δεν έχουν φύγει ακόμη.

2.Η ανεργία επί Πρωθυπουργίας Τσίπρα μειώθηκε περίπου 5 μονάδες και έφτασε το 19,5% τον Μάιο 2018 (στοιχεία Eurostat). Φυσικά το ποσοστό της ανεργίας πέφτει σταθερά από το 2013, οπότε είναι σημαντικό που συνεχίζεται αυτή η πτώση.

3.Όσο για την κοινωνική πολιτική: ΕΥΤΥΧΩΣ ανήλθε στην εξουσία ο Συριζα, γιατί αναγνώριση δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων δεν θα βλέπαμε ούτε με το κυάλι...

4.Έγινε, επίσης, προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του δημοσίου, για να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο θα εκδοθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ νέου τύπου ταυτότητες, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, οι οποίες είναι σαφώς ασφαλέστερες και δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν εύκολα. Είναι ανήκουστο να έχουμε ως έγγραφο ταυτοπροσωπίας και ως ταξιδιωτικό έγγραφο ένα πλαστικοποιημένο χαρτί με υδατογράφημα εν έτει 2018. (το ΦΕΚ)

5.Τέλος, το κοινωνικό μέρισμα που έδωσε βάσει εισοδήματος η κυβέρνηση Τσίπρα πέρυσι τα Χριστούγεννα, το θεωρώ ως τη δικαιότερη αναδιανομή του πλεονάσματος στους πολίτες. Τα κριτήρια ήταν αμιγώς εισοδηματικά και αναλόγως των διαθεσίμων καταθέσεων των πολιτών. Ο Σαμαράς το 2014 όταν έδωσε το πλεόνασμα στους ενστόλους, γελούσαν και οι πέτρες :hehe: Το ίδιο ισχύει και για τον Τσίπρα, όταν έδωσε το "συμπλήρωμα" μέχρι τα 800€ στους χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα του 2016, εν είδει 13ης σύνταξης.

6.(Btw, να ψάχνετε από μόνοι σας τις πηγές σας, ώστε να συγκροτείτε την αποψή σας και μην είστε φερέφωνα άλλων. Η απλή παράθεση πηγών δεν σημαίνει αυτοδικαίως ότι υπάρχει πολιτική βούληση. Σκοπός είναι να επεξεργάζεται η πληροφορία και να ερμηνεύεται. Ο πολιτικός διάλογος γίνεται βάσει στοιχείων και όχι μέσω απλής παράθεσης κειμένων.)


1. Και ούτε πρόκειται να αρθούν.

2. Με το σκεπτικό αυτό μπορούν όλοι να δουλέψουν με μισθό Βουλγαρίας για να μην θεωρούνται άνεργοι κι έτσι τα ποσοστά ανεργίας όχι απλά θα υποδιπλασιαστούν αλλά θα μηδενιστούν. Η μόνη δικαιολογία πέραν του νεαρού της ηλικίας σου κατά πως φαίνεται στο προφίλ σου, είναι ότι προφανώς δεν έχεις βγεί ακόμα στην αγορά δουλείας (εργασίας έχει πάψει να είναι προ πολλού).

3. Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ΕΥΤΥΧΩΣ τα έχει ορίσει η ίδια η φύση. Όσο για τα περιουσιακά που πολλοί διατείνονται ότι είναι ζήτημα μεγίστης σημασίας, κανονίζεται και με άλλες νόμιμες οδούς. Αν τώρα θεωρείς δικαίωμα την υιοθεσία παιδιών, τα gay prides και τα τοιαύτα απλώς με κάνεις να αναρωτιέμαι αν ακόμα δεν ξύσαμε τον πάτο!

4. Δημιούργησε ένα πρόβλημα και ύστερα δώσε λύση, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να ποδηγετήσεις τις μάζες.

5. Τους έδωσαν το 1/10 απ'όσα τους πήραν μέσα απ'τις τσέπες μέσω φόρων και ξαφνικά μιλάμε για κοινωνική αλληλεγγύη. Μας πετάνε ένα 50ρικο και ξεχνάμε τα πάντα.

6. Συμφωνώ με το ψάξιμο αλλά πέραν των πηγών πρέπει να ψάχνεις κι από που παίρνουν το μεροκάματό τους.

Αναρωτιέμαι Ελλάς αυτή είναι η νέα σοδειά σου;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Ένα σχόλιο που βρήκα στο διαδίκτυο:



Επειδή συμφωνώ με βάση τη λογική του. Θεωρώ ότι τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν είναι τα ίδια που ήταν πριν το 2009, ειδικά η ΝΔ. Συμφωνώ με την πολιτική Σαμαρά και ελπίζω ο Μητσοτάκης να την εφαρμόσει στο διπλό. Αν πάλι βγει ο Τσίπρας, ζήτω που καήκαμε. Αν χάσει τις εκλογές ο Μητσοτάκης, θα επανέρθει Καραμανλικός στην ΝΔ και ο Βενιζέλος θα χάσει τη δύναμη του στο ΠΑΣΟΚ. Και θα έχουμε μια Ελλάδα με Τσίπρα, Καραμανλικό, και απομεινάρια του χειρότερου πασοκ και χρυση αυγή. Ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Οι επόμενες εκλογές θα καθορίσουν την πολιτική σκηνή για την επόμενη 8ετία, και το ρίσκο είναι μεγάλο. Όχι τόσο για τις άμεσες συνέπειες, όσο για την κατεύθυνση που θα λάβει η χώρα. Τώρα είναι ο καιρός να εκσυγχρονίσουμε και να ανοίξουμε την αγορά μας. Αν δεν γίνει τώρα, δε θα γίνει καθόλου στην επόμενη 8ετία. Το διακύβευμα λοιπόν δεν είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, όπως ήταν μέχρι τώρα. Είναι "στροφή στην απελευθέρωση της αγοράς" vs "συνέχιση κρατικισμού". Η απάντηση, για μένα, είναι προφανής. Θα ψηφίσω το κόμμα που θα με πείσει περισσότερο ότι θα απελευθερώσει την αγορά. Είτε είναι μικρό κόμμα εκτός βουλής, είτε μεγάλο εντός.
Μεταξύ μας ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο κόμμα με το 2009
Αρκεί να δούμε τα επικρατείας π.χ.
το 2009 είχαμε Ραγκούση
το 2015 είχαμε Φλωρίδη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Κομματική προπαγάνδα στη δημόσια τηλεόραση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,060 μηνύματα.
Τώρα είναι ο καιρός να εκσυγχρονίσουμε και να ανοίξουμε την αγορά μας. Αν δεν γίνει τώρα, δε θα γίνει καθόλου στην επόμενη 8ετία. Το διακύβευμα λοιπόν δεν είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, όπως ήταν μέχρι τώρα. Είναι "στροφή στην απελευθέρωση της αγοράς" vs "συνέχιση κρατικισμού". Η απάντηση, για μένα, είναι προφανής. Θα ψηφίσω το κόμμα που θα με πείσει περισσότερο ότι θα απελευθερώσει την αγορά. Είτε είναι μικρό κόμμα εκτός βουλής, είτε μεγάλο εντός.

Τους έδωσαν το 1/10 απ'όσα τους πήραν μέσα απ'τις τσέπες μέσω φόρων και ξαφνικά μιλάμε για κοινωνική αλληλεγγύη. Μας πετάνε ένα 50ρικο και ξεχνάμε τα πάντα.

Καλή είναι η ανάπτυξη που είναι μια πολύ αφηρημένη έννοια για τους περισσότερους και λέξεις όπως άνοιγμα των αγορών και επενδύσεις είναι πράγματα που δεν αφορούν τον κόσμο που πραγματικά πεινάει και είναι σε μια καλή οικονομική κατάσταση. Θα μου πείτε, πρέπει να θυσιαστούν κάποιοι για τους επόμενους. Πρέπει να πεινάσει αυτή η γενιά και οι επόμενες δύο για να ζήσουν καλύτερα οι παραεπόμενες γενιές μέσω της ανάπτυξης της χώρας. Το θέμα είναι οτι στη θεωρία όλα καλά λέγονται αλλά όταν βρίσκεσαι εσύ να πρέπει να θυσιαστείς, το ένστικτο της επιβίωσης και του εγωκεντρισμού που όλοι οι άνθρωποι έχουμε σού λέει "τί λέτε βρε που θα θυσιαστώ εγώ για να ζήσουν τα εγγόνια μου καλά; φέρε το 50ευρω να πάω να φάω και ας κάνουν άλλοι θυσίες". Ωραία τα λέμε εμείς οι χορτάτοι μέσα από τους υπολογιστές μας με το aircondition μας και το γεμάτο μας πιάτο, αλλά όταν ζεις την εξαθλίωση, παίρνεις ό,τι σου δώσουν και λες κι ευχαριστώ. Η επιβίωση είναι σκληρό πράγμα για κάποιους. Για αυτό το λόγο η επιδοματική πολιτική περνάει και θα περνάει με επιτυχία και γι' αυτό το λόγο δε θα δούμε ποτέ ανάπτυξη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Καλά όποιος φαντάζεται οτι θα έρθει ποτέ ανάπτυξη σ αυτή την χώρα με μηδαμινές μεταρρυθμίσεις και εχθρικό φορολογικό περιβάλλον(που σίγουρα όλα θα τα κανονίσει ο Κούλης, όπως και οι προηγούμενοί του ), τότε ας περιμένει άλλα 500 χρόνια.

Τα ίδια λέγανε την δεκαετία του 60 στους παππούδες μας που φεύγανε για Γερμανία.

Τότε φεύγανε ανειδίκευτοι, τώρα φεύγουν επιστήμονες. But ανάπτυξη is coming.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Καλή είναι η ανάπτυξη που είναι μια πολύ αφηρημένη έννοια για τους περισσότερους και λέξεις όπως άνοιγμα των αγορών και επενδύσεις είναι πράγματα που δεν αφορούν τον κόσμο που πραγματικά πεινάει και είναι σε μια καλή οικονομική κατάσταση. Θα μου πείτε, πρέπει να θυσιαστούν κάποιοι για τους επόμενους. Πρέπει να πεινάσει αυτή η γενιά και οι επόμενες δύο για να ζήσουν καλύτερα οι παραεπόμενες γενιές μέσω της ανάπτυξης της χώρας. Το θέμα είναι οτι στη θεωρία όλα καλά λέγονται αλλά όταν βρίσκεσαι εσύ να πρέπει να θυσιαστείς, το ένστικτο της επιβίωσης και του εγωκεντρισμού που όλοι οι άνθρωποι έχουμε σού λέει "τί λέτε βρε που θα θυσιαστώ εγώ για να ζήσουν τα εγγόνια μου καλά; φέρε το 50ευρω να πάω να φάω και ας κάνουν άλλοι θυσίες". Ωραία τα λέμε εμείς οι χορτάτοι μέσα από τους υπολογιστές μας με το aircondition μας και το γεμάτο μας πιάτο, αλλά όταν ζεις την εξαθλίωση, παίρνεις ό,τι σου δώσουν και λες κι ευχαριστώ. Η επιβίωση είναι σκληρό πράγμα για κάποιους. Για αυτό το λόγο η επιδοματική πολιτική περνάει και θα περνάει με επιτυχία και γι' αυτό το λόγο δε θα δούμε ποτέ ανάπτυξη.


Στην πραγματικότητα, το άνοιγμα των αγορών και οι επενδύσεις όντως αφορούν πάρα πολύ τον κόσμο που πεινάει. Η απελευθέρωση της οικονομίας είναι ταυτόχρονα ένα απλό αλλά και πολύ δύσκολο πράγμα για έναν πολιτικό. Δυστυχώς, ο φιλελευθερισμός δεν πουλάει στον κόσμο. Τα λεφτά που θα μπορούσαν να προσφερθούν για μείωση φορολογίας τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές αποφέρει αποδεδειγμένα περισσότερα έσοδα και έχει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα καλύτερες προοπτικές για την οικονομία. Το θέμα είναι αυτό το μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα που καλώς ή κακώς δεν σημαίνει βραχυπρόθεσμα. Όχι ότι αυτό σημαίνει ότι θα θυσιαστούν απαραίτητα δύο ή τρεις γενιές για να συμβεί αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Εσθονία, που αποφάσισε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο από το σοβιετικό της παρελθόν ή το σοσιαλδημοκρατικό σκανδιναβικό μοντέλο, σε συνδυασμό με την σχεδόν ολοκληρωτική σε κάθε επίπεδο χρήση της τεχνολογίας (μπορείς να βρεις κι άλλα πολλά άρθρα για το εσθονικό ψηφιακό "θαύμα" μαζί βέβαια με τα όποια προβλήματα φυσιολογικά αντιμετωπίζει μια χώρα). Η διαφορά Εσθονίας- Ελλάδας βέβαια είναι χαώδης, γι αυτό και δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας. Πρώτον, αυτοί έχτισαν μια χώρα κυριολεκτικά από την αρχή. Στην Ελλάδα με τα μύρια προβλήματα, η αλλαγή όλων αυτών των κακώς κειμένων είναι σχεδόν αδύνατη. Επίσης, υπάρχει διαφορά νοοτροπίας και ποιότητας πολιτικής ζωής. Το πολιτικό κόστος μίας τέτοιας αλλαγής στην Ελλάδα είναι τεράστιο. Όποιος το αναλάβει, ακόμα κι αν καταφέρει να πείσει τον λαό να τον ψηφίσει, σε μια τετραετία θα γυρίσει σπίτι του με τις κλωτσιές και η όποια αλλαγή θα μείνει στη μέση και θα γκρεμιστεί. Γι αυτό τα χρήματα που θα πήγαιναν στη μείωση της φορολογίας πάνε στα κάθε λογής επιδόματα και διορισμούς στο δημόσιο, ανακυκλώνοντας το πρόβλημα.
Ειλικρινά πιστεύω ότι μπορεί να γίνεται μία κάποια μικρή αλλαγή νοοτροπίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Ιδέες όπως ο κρατισμός έχουν αρχίσει σιγά σιγά να εγκαταλείπονται και ίσως στο μέλλον μπορούμε να δοκιμάσουμε τη φιλελεύθερη εναλλακτική, έτσι για αλλαγή μετά από δεκαετίες καραμανλικής νδ, ορθόδοξου πασοκ και σύριζα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ο κρατικισμός θα οδηγήσει σε μια διαρκεί εξαθλίωση του λαού. Πλέον δεν μας δανείζουν με χαμηλά επιτόκια. Πλέον έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας ως χώρα. Η περίοδος 2000-2008 δε θα ξανασυμβεί ποτέ. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Είτε ως χώρα θα δίνουμε κίνητρα για επιχειρηματικότητα εντός Ελλάδας, είτε θα γινόμαστε σταδιακά φτωχότεροι. Με άνοιγμα της αγοράς δε θα κάνουμε 50 χρόνια όπως νομίζουν κάποιοι να πάμε μπροστά. Χρόνο με το χρόνο θα βελτιώνεται η κατάσταση. Το θέμα είναι η αξιοπιστία της χώρας που και αυτή έχει πάει στα τάρταρα ειδικά μετά την εκλογή του δολοπλόκου Τσίπρα. Ακόμα και να έρθει μια φιλελεύθερη κυβέρνηση και να ξεκινήσει να βοηθάει την επιχειρηματικότητα, οι αγορές δε θα μας εμπιστευτούν γιατί εμείς μπορεί να ξαναψηφίσουμε Τσίπρα. Όπως λέει και ο Μάνος, πιστεύω πλέον χρειαζόμαστε συνταγματική εγγύηση ότι οι χαμηλοί φόροι θα παραμείνουν εκεί ως έχουν για 15 χρόνια.

https://www.kathimerini.gr/982787/ar...yh-anatreptikes-prwtovoylies-gia-thn-anapty3h
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Ένα μίνιμουμ ποσό, το Επίδομα Ανασφάλιστου Υπερήλικα ύψους 360 ευρώ, θα μπορούν να λαμβάνουν πλέον και οι οφειλέτες κυρίως του πρώην ΟΑΕΕ οι οποίοι από την αρχή της κρίσης παραμένουν όμηροι και δε μπορούν να πάρουν σύνταξη παρότι έχουν φτάσει στην ηλικία των 67 ετών.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασφαλίζονταν σε ΟΑΕΕ ή ΕΤΑΑ και οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ (ΟΑΕΕ) ή 15.000 ευρώ (ΕΤΑΑ) δε μπορούσαν να πάρουν σύνταξη μέχρι να αποπληρώσουν το ποσό που υπερβαίνει τις 20.000 ή τις 15.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου όσοι δε μπορούν να πάρουν σύνταξη λόγω οφειλών ,θα λαμβάνουν στο επίδομα των 360 ευρώ. Το μέτρο επίσης αφορά αγρότες του πρ. ΟΓΑ που οφείλουν πάνω από 4.000 ευρώ και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη γήρατος μέχρι να αποπληρώσουν το ποσό που υπερβαίνει τις 4.000 ευρώ.

https://www.protothema.gr/economy/a...uperilikes-ofeiletes-ti-provlepei-i-eguklios/

Απόφαση σταθμός για τους συνανθρώπους μας ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που δεν μπορούσαν να μπουν στη σύνταξη λόγω οφειλών. Είναι το δεύτερο νομοσχέδιο μέτα τη δημιουργία του ΕΦΚΑ που διευκολύνει τους χαμηλοεισοδηματίες ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,275 μηνύματα.
Δυστυχώς φοβάμαι ότι στην Ελλάδα πι Έλληνες(70% του πληθυσμού) θα πιστέψουν τον Τσίπρα.Σε όλη την Ευρώπη η κεντροδεξιά-Ακροδεξιά κυβερνά στην Ελλάδα κυβερνά η αριστερά του 20ου αιώνα.Εγω φοβόμουν την Ακροδεξιά αλλα καλύτερα Ακροδεξιά παρά αριστερά στην Ιταλία που κυβερνά η Ακροδεξιά δεν ειδα κάποια διαφορά από κεντροδεξιά.Αν βγει ο τσιπρας θα φανεί ποσό αποτυχημένος λαός είμαστε αρέσει δεν αρέσει σε μερικούς.Μια ερώτηση αφού βγήκαμε από τα μνημόνια γιατί το χρηματιστήριο πέφτει 6 μέρες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Mhtrogoal

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 921 μηνύματα.
Δεν περιμεναμε να μας πεις οτι εισαι ακροδεξιος για να το πιστεψουμε Φωταρα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,275 μηνύματα.
Βασικά πάλι βιαστικές να γράψεις,εγώ κεντροδεξιά είμαι αλλα είπα οτι και η Ακροδεξιά που κυβερνάει σε Ιταλία και Αυστρία δεν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά αλλα ταυτόχρονα είναι καλύτεροι από τους αριστερούς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,060 μηνύματα.
Βασικά πάλι βιαστικές να γράψεις,εγώ κεντροδεξιά είμαι αλλα είπα οτι και η Ακροδεξιά που κυβερνάει σε Ιταλία και Αυστρία δεν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά αλλα ταυτόχρονα είναι καλύτεροι από τους αριστερούς.

Και αυτό το βασίζεις, ως συνήθως, στο μίσος σου προς τον Τσίπρα.

Ξέρεις τί είναι η Ακροδεξιά που εσύ με τόση ευκολία υποστηρίζεις; Ξέρεις οτι με τις ιδέες της καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα; Και λοιπά και λοιπά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,275 μηνύματα.
Άντε πάλι από την αρχή.Αρχικα είμαι ΝΔ.
Επίσης τι δικαιώματα καταπάτησε ο Σαλβινι στην Ιταλία η ο Κούρτς με τον ακροδεξιό στην Αυστρία;Επίσης η αριστερά δεν καταπατά δικαιώματα;Ποσά άτομα έχασαν άδικα την ζωή τους στον Κουμμουνισμο;Ο ΣΥΡΙΖΑ με το να δίνει ονόματα σε Μακεδονία δεν καταπατά το δικαίωμα να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θέλει;Καλύτερα να μην προσπαθούν μερικοί να μας πουν τι καλή που είναι η αριστερά γιατί δεν ισχύει.Εκτος βεβαια αν θεωρείτε μόνο δικαίωμα το Gay pride εκεί τότε έχετε δίκιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

konstantinantia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η konstantinantia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Δυστυχώς φοβάμαι ότι στην Ελλάδα πι Έλληνες(70% του πληθυσμού) θα πιστέψουν τον Τσίπρα.

Θα' θελες
https://epikairotita.gr/4-ekkatomyria-allodapoi-prosfyges-lathrometanastes/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,060 μηνύματα.

Πού κολλάει αυτό;

Επίσης τα στοιχεία αυτά πώς προκύπτουν; Fake news...

Επιχειρήματα παρακαλώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,275 μηνύματα.
Δυστυχώς η Ελλάδα έχει γίνει κέντρο παράνομων μεταναστών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top