Πώς κρίνετε κάποιον που έχει αλλάξει πολλούς ερωτικούς συντρόφους;

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Πλάκα έχει η συχνότητα με την οποία βλέπω το ίδιο μοτίβο: Κάποιος εκφράζει μια άποψη που διαφέρει από την πλειοψηφία. Η προσαναφερθείσα πλειοψηφία αντί να απαντήσει με επιχειρήματα (ή συνεπικουρώντας τα επιχειρήματα της) σπεύδει να τον χαρακτηρίσει ως ότι τα λέει για να πάει "κόντρα στο ρεύμα".

Προσωπικά καμία καούρα δεν έχω να πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα. Είναι ωραία να είσαι με την πλειοψηφία, λιγότερες διαφωνίες, λιγότεροι διαπληκτισμοί, λιγότερη (πνευματική) μοναξιά. Χαίρομαι όταν η άποψη μου συμπίπτει με την πλειοψηφία! Είναι πιο ευχάριστο, πώς να το κάνουμε!

Απλά προσπαθώ να μην επηρεάζομαι από την κρατούσα άποψη όσον αφορά τη διαμόρφωση κάποιας άποψης μου, αλλά να καταλήγω σε αυτή όσο πιο αντικειμενικά μπορώ, σαν να μην υπήρχε ήδη μια συγκεκριμένη πλειοψηφούσα άποψη. Αν η άποψη στην οποία θα καταλήξω συμπίπτει με την πλειοψηφία, έχει καλώς. Αν όχι, τι να κάνουμε, αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι.

Και ας πάμε τώρα στο εκτενές μήνυμα του Lorien. Σε ορισμένα από τα όσα αναφέρει δεν θα απαντήσω, μιας και θεωρώ ότι απαντάω με τις παραπάνω παραγράφους, οπότε θα τα παραλέιψω από την παράθεση για λόγους οικονομίας ...υφάσματος στο σεντόνι.

Δε διαφωνω, αλλά δε μπορεις να λες "ειμαι ρομαντικος....αλλά τωρα για 10 χρονακια δε θα ειμαι γιατι θελω να κανω σεξ σαν κουνελι....και μετα θα ξαναγινω ρομαντικος ανθρωπος"....
Συνήθως στους ανθρώπους δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο, αλλά πολλές αποχρώσεις του γκρι. :)
Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, δεν είναι απαραίτητο ότι κάποιος είτε θα είναι ρομαντικός είτε όχι. Μπορεί να είναι και τα δύο, ανάλογα με αυτόν που έχει απέναντι του.
Αλλά ακόμα και 100% μη ρομαντικός να είναι, γιατί θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τους απανταχού ρομαντικούς σαν το μαύρο πρόβατο και όχι σαν απλά έναν άνθρωπο με διαφορετικές επιλογές;
Ειδικά όταν ο μη-ρομαντικός είναι γυναίκα, έχω παρατηρήσει ότι τείνουμε να τον αντιμετωπίσουμε σαν κάποιο απεχθές λάθος της φύσης :down:
Την εξισωση της επιλογης του σεξ με την καλοφαγία, ή με το αν μας αρεσουν τα φασολακια, θα περιμενα να την ακουσω από 1)ατομο που δεν εχει κανει ποτέ σεξ, 2)ατομο που δεν εχει κανει ποτε καλό σεξ, 3)ατομο που εχει ψυχολογικά προβληματα, 4)ατομο που εχει πολυ περιεργες (και ακραιες ισως) αποψεις , 5)εξωγηινο :P. Δεν λεω να βγαζουμε συμπερασματα μονο απο αυτο, αλλά μη τα ισοπεδωνουμε κιολας. Ειπες πιο πισω οτι δεν ειναι ολα μαυρο ασπρο :)
Ελπίζω ότι δεν εμπίπτω στα παραπάνω (αν και δεν θα με χάλαγε να είμαι εξωγήινη με όσα βλέπω καθημερινά...), αλλά θεωρώ ότι το σεξ έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το φαγητό:
  • Και τα δύο τα κάνεις επειδή τα έχεις ανάγκη, ενίοτε ψυχολογικά και ενίοτε σωματικά.
  • Στην πυραμίδα αναγκών του Maslow είναι και τα δύο στο ίδιο επίπεδο (φυσιολογικές ανάγκες).
  • Αν δεν ικανοποιήσεις αυτή την ανάγκη, θα έχεις πρόβλημα.
  • Μπορεί να είναι είτε ΠΟΛΥ καλό, είτε ΠΟΛΥ κακό, αλλά και στις δύο περιπτώσεις είναι καλύτερο από το καθόλου.
  • Μπορείς να το πληρώσεις, αλλά μπορείς να το απολαύσεις και δωρεάν (και συνήθως το δεύτερο είναι ποιοτικότερο)
  • Το να το κάνεις καλά, είναι μια ικανότητα που αποκτάται με την εμπειρία, αλλά είναι και θέμα ταλέντου
  • Η κοινωνία τείνει να κατακρίνει αυτούς που το απολαμβάνουν πολύ λίγο ή πάρα πολύ
  • Αν το παρακάνεις χωρίς να προσέχεις, μπορεί να γίνει επικύνδυνο.
  • Όσο και να το θες, συνήθως κάποια στιγμή χορταίνεις και πρέπει να περιμένεις λίγο για να το απολαύσεις ξανά.
  • Υπάρχουν διάφοροι επιστήμονες για να βοηθούν όσους έχουν πρόβλημα με αυτό
  • Αν δεν ταιριάζουν τα γούστα σας σε αυτό με το σύντροφο σου, θα αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα.
  • Συσφίγγει τους κοινωνικούς δεσμούς
  • Υπάρχει από την απαρχή της ανθρωπότητας
  • Μπορείς να το απολαύσεις μόνος σου, αλλά και με παρέα. Συνήθως όταν το απολαμβάνεις με παρέα, περνάς καλύτερα.
Μπορώ να σκεφτώ κι άλλα αν δεν σε κάλυψα :P

Πως γνωριζεις τι ειναι εκεινο που θα "επρεπε" ; Πως γνωριζεις σε ποιο βαθμό ; Που διαβασες οτι το σεξ ειναι "μια απλη αναγκη οπως οι υπολοιπες" ; Και η απεκκριση ειναι μια αναγκη, αλλά κανείς δε θα την μεταχειριστει οπως το σεξ.
Αναφέρω τι πιστεύω εγώ ότι θα έπρεπε να γίνεται. Όπως λέγαμε και στο σχολείο πριν χρόνια "Μην γράφετε στην έκθεση συνέχεια "Κατά την άποψη μου", προφανώς είναι άποψη σας, αφού εσείς το γράφετε".
Αν θες πάντως, σου βρίσκω και κοινά στοιχεία της απέκκρισης με το σεξ :P
Και υπαρχει και μια τραγική ειρωνια στη φραση αυτη : απο τη μια το σεξ ειναι μια απλη αναγκη και big deal κλπ....και από την άλλη, αποτελει (και μαλλον στο μυαλο μας ειναι κι αυτο) τοσο σημαντικο ζητημα μεσα σε μια σχέση, που με το παραμικρό εμποδιο καποιος λεει "ε δε ταιριαζουμε"! Και παραλληλα τα ιδια ατομα παραπονιουνται και ισχυριζονται οτι δε μπορουν να την ελεγξουν/περιορισουν.
Προσωπικά δεν θα το έλεγα, εκτός αν οφειλόταν σε αντικρουόμενα βίτσια του καθενός μας (που πολύ δύσκολα αλλάζουν - αν αλλάζουν).
Περισσοτερο διπλωματική μη-απαντηση δεν υπαρχει ! :P
Οκ, θες μη διπλωματική απάντηση;
Με τον τωρινό μου σύντροφο, όταν γνωριστήκαμε δεν είχα ξανακάνει ολοκληρωμένο σεξ.
Αντί να περιμένω μήηηνες μέχρι να το πάρω απόφαση να κάνουμε, έγινε μετά από 4 μέρες από τότε που "συνάψαμε σχέση". Πάλι καλά που δεν σκεφτόταν όπως η πλειοψηφία, αλλιώς μάλλον δεν θα ήμασταν τώρα 3μιση χρόνια μαζί :P
Ε και ; Μα ετσι ξεχωριζουν τα ατομα που εχουν καποιες αξιες και τις τηρουν, απο τα ατομα που δρουν με βαση τις προσταγές της εκάστοτε κοινωνίας/μοδας/κατεστημενου/νοοτροπιας.
Αυτό θα ήταν σωστό, αν η ζωή μας περιοριζόταν στο τι κάνουμε στο κρεβάτι μας.
Από τη στιγμή που υπάρχουν και άλλοι τομείς, δεν είναι και τόσο εφαρμόσιμο.
Ποια ειναι τα θεματα που δεν αφορουν αποψεις ; :hmm:Και πως αυτο εδω ειναι ενα απο αυτα ; Παντως το "μη κρινεις για να μην κριθεις" το βρισκω σημαντικά υπερεκτιμημένο σαν ρητο.Και γιατι να μην κριθώ δλδ ; Θα μου πεσει η υποληψη και οι μετοχες ; Αν κριθω λανθασμενα αφενός δε θα με αγγιξει, αφαιτερου θα το δειξω. Αν κριθω σωστά, εγω θα κερδισω. Να κρινουμε δεν ειναι κακο. Το να φοβομαστε την κριση και το βγαζουμε βεβιασμενα και προχειρα συμπερασματα ειναι.
Δεδομένου όμως ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν λανθασμένα, διότι βασίζονται σε καλά ριζωμένα στερεότυπα, οπότε προσπαθούν να συνθέσουν τα όσα ξέρουν για κάποιον ώστε να τον κατατάξουν σε ένα από αυτά, καλύτερα να μην κρίνουν και τόσο εύκολα.
Πρεπει είτε να εισαι μεγαλυτερη, ειτε να εχεις ρωτησει πολλους μεγαλυτερους για να το πεις αυτο. Τα στοιχεια που σχετιζονται με τον ανθρωπο δεν αλλαζουν με αναλογικους ρυθμους και ειναι πολυπαραγοντικα και ρευστα. Ειναι πολυ ευκολο να αλλαξουν αισθητα μεσα σε 20 χρονια και καθε 30+αρης θα στο επιβεβαιωσει αυτο.
Πιθανόν να αλλάξουν μέσα σε μια γενιά (btw αν δεν κάνω λάθος ως γενιά ορίζονται τα 30 χρόνια και όχι τα 20), αλλά πάντα θα υπάρχουν άτομα που ξεφεύγουν από το μέσο όρο, οπότε είναι λάθος να συμπεραίνουμε το γενικό από το ειδικό.
Μπορώ να σου βρω και 18χρονα που δεν έχουν καν δώσει ένα φιλί, και 14χρονα που έχουν κάνει σεξ με παραπάνω από έναν ερωτικούς συντρόφους. Τι σημαίνει αυτό για τη σημερινή νεολαία;
Ή μήπως θα κάτσεις να γυρνάς από σχολείο σε σχολείο για να βγάλεις στατιστικά ορθά συμπεράσματα;
Για να το πεις αυτο υποθετεις οτι 1) οσες εχουν πολλες εμπειριες ειναι ποσοτικά ισες (σαν κατηγορια πληθυσμου) με αυτες που εχουν λιγες, 2)οτι επισης ειναι αλλες τοσες αυτες που και εχουν λιγες εμπειριες αλλά και εχουν την ανατροφη και χαρακτηρα που θα αφησουν μια σχεση μονο και μονο για να "ανεβασουν σκορ", 3)πως ολες οι υπολοιπες κατηγοριες ανθρωπων ειναι επισης κατανεμημενες στα ιδια ποσοστα στο συνολο του πληθυσμου. Πραγμα που δεν ισχυει φυσικα.
Μα το "λίγες" και το "πολλές" δεν είναι απόλυτα αλλά σχετικά μέτρα, ανάλογα με το τι ισχύει για το δεδομένο πληθυσμό! Στην εποχή της γιαγιάς μου, το λίγες ήταν το 0 και το πολλές το 1. Ισχύει το ίδιο τώρα;
Για να το πεις αυτο πρεπει να εισαι σιγουροι ποιοι λενε τα μεν, ποιοι τα δε, και για ποιους λογους ακριβως.
Και σε τι από τα παραπάνω θεωρείς ότι κάνω λάθος;
ουτε βεβαια σημαινει οτι επειδη μας ειναι ευχαριστο και αποφυγαμε την ανεπιθυμητη αναπαραγωγη, θα πρεπει να τα ισοπεδωσουμε ολα.

[...]

Φυσικα και σε καποιους θα μας αρεσει να κανουμε συχνα σεξ , ακομα και με διαφορετικα ατομα, οπως τα ζωα. Ομως σιγουρα υπαρχει και κατι που μας διαφοροποιει απο τα κατωτερα ζωα, ακομα και σε αυτο το θεμα. Αλλιως θα καναμε σεξ οποιοσδηποτε με οποιονδηποτε, χωρις να μας ενοχλει τπτ. One big happy fami.....gangbang :P
Δεν βλέπω κάποιο επιχείρημα πάντως για τα παραπάνω...
Εσύ μπορεί να θεωρείς αυτονότητο το γιατί, εγώ όμως όχι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Δεν είμαι διατεθημένη να απομυθοποιήσω τον έρωτα, ούτε και θα είμαι ποτέ. Ίσως γι' αυτό είχα λίγους ερωτικούς συντρόφους, επειδή ήθελα κάθε φορά να σημαίνει κάτι... Ίσως γι' αυτό και πληθαίνουν οι περιπτώσεις νέων ανθρώπων που κάνουν σεξ από τα 13 και κάνουν μόνο σεξ... :/: Άμα τα απομυθοποιήσουμε όλα στο τέλος τι θα μείνει; :/:












Υ.Γ. Ο Αι Βασίλης ΥΠΑΡΧΕΙ! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.
χμμ..

δεν διάβασα τα πάντα και συγχωράτε με Λία και Λόρυ αλλά δεν διάβασα τα σεντόνια σας :redface: :P. Οπότε θα πω την άποψή μου και ας ακούγεται ξεκάρφωτη από την υπόλοιπη συζήτηση.

Ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που δεν με ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο η ερωτική ζωή των άλλων είτε αφορά τον αριθμό συντρόφων, το φύλο των συντρόφων, τα ερωτικά φετίχ, αν είναι πιστοί ή άπιστοι κοκ, είμαι άκρως προοδευτική σε αυτό ναι :P.

Ο προοδευτισμός μου σταματάει όταν χτυπήσει την πόρτα μου και εξηγώ.

Μπορεί να μη μου φανεί καθόλου περίεργο και να μην κρίνω κάποιον επειδή έχει πάει πχ με 30 γυναίκες -λέμε τώρα- αλλά αν αρχίσει να με ενδιαφέρει ερωτικά αυτό το άτομο θα με χαλάσει ιδιαιτέρως κάτι τέτοιο. Από πολλές απόψεις που οι περισσότερες αναπτύχθηκαν από προλαλήσαντες, μην επαναλαμβάνω.

Επίσης δεν μετράω την εμπειρία με το κομμάτι.
Σόρι, αλλά και με 15 να έχεις πάει, αν είναι 15 one night stands, δε καθίστασαι έμπειρος άλλα ίσως σαβουρογ@μης..(με επιφύλαξη το τελευταίο).

Στα μάτια μου είναι πολύ πιο έμπειρος κάποιος που είχε πχ 4-5 μακροχρόνιους ερωτικούς συντρόφους με τους οποίους είχε τη δυνατότητα
να εξελιχθεί και να ωριμάσει σεξουαλικά,
να μάθει το σώμα του,
να κάνει ερωτικά παιχνίδια που για να λέμε του στραβού το δίκιο δεν τα ζητάμε εύκολα από τις ξεπέτες
παρά από κάποιον που επιδίδεται στο αναλώσιμο σεξ.
Μπορεί εκεί να υπάρχει ποικιλία συντρόφων αλλά όχι ποικιλία ιδεών και ουσία.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Πλάκα έχει η συχνότητα με την οποία βλέπω το ίδιο μοτίβο: Κάποιος εκφράζει μια άποψη που διαφέρει από την πλειοψηφία. Η προσαναφερθείσα πλειοψηφία αντί να απαντήσει με επιχειρήματα (ή συνεπικουρώντας τα επιχειρήματα της) σπεύδει να τον χαρακτηρίσει ως ότι τα λέει για να πάει "κόντρα στο ρεύμα".
Εγω παντως μια χαρα με επιχειρηματα απαντησα και εν πασει περιπτωσει, δε νομιζω οτι ειναι ωραιο να κατηγορουμε εμμεσως μαζικα ολους οσους εχουν διαφορετικη αποψη, λεγοντας μαλιστα οτι βαζουν ταμπελες χωρις επιχειρηματα.

Προσωπικά καμία καούρα δεν έχω να πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα. Είναι ωραία να είσαι με την πλειοψηφία, λιγότερες διαφωνίες, λιγότεροι διαπληκτισμοί, λιγότερη (πνευματική) μοναξιά. Χαίρομαι όταν η άποψη μου συμπίπτει με την πλειοψηφία! Είναι πιο ευχάριστο, πώς να το κάνουμε!
Προσωπικά δεν ειδα να ανφερεται κανείς ονομαστικά σε κανεναν και να τον κατηγορει πως οτι λεει ειναι απο αντιδραση. Ανεφερα οτι ΑΝ ο λογος για καποιους ειναι αυτος, τοτε δεν ειναι καλος λογος.

Απλά προσπαθώ να μην επηρεάζομαι από την κρατούσα άποψη όσον αφορά τη διαμόρφωση κάποιας άποψης μου, αλλά να καταλήγω σε αυτή όσο πιο αντικειμενικά μπορώ, σαν να μην υπήρχε ήδη μια συγκεκριμένη πλειοψηφούσα άποψη. Αν η άποψη στην οποία θα καταλήξω συμπίπτει με την πλειοψηφία, έχει καλώς. Αν όχι, τι να κάνουμε, αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι.
Και πολυ καλα κανεις.

Συνήθως στους ανθρώπους δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο, αλλά πολλές αποχρώσεις του γκρι. :) Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, δεν είναι απαραίτητο ότι κάποιος είτε θα είναι ρομαντικός είτε όχι. Μπορεί να είναι και τα δύο, ανάλογα με αυτόν που έχει απέναντι του.
Δεν ειναι τοσο απλα, και ειδικα οταν μιλαμε για πολυπλοκα οντα. Οταν λεμε "ο χ ειναι ρομαντικος" εννουμε οτι αυτο ειναι το βασικο του χαρακτηριστικό, με αυτο νιωθει ανετα και με βαση αυτο θα κινηθει τις περισσοτερες αν οχι ολες τις περιπτωσεις. Και αντιστοιχα για τον μη ρομαντικο. Δεν εχω συναντησει ποτε τον εναν τυπο να εχει γινει ο αλλος. Το μονο που βλεπουμε ειναι καποιον που εχει ρομαντισμο αλλα δε του βγαινει με το χ,ψ ατομο κλπ. Τον εχει ομως.

Αλλά ακόμα και 100% μη ρομαντικός να είναι, γιατί θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τους απανταχού ρομαντικούς σαν το μαύρο πρόβατο και όχι σαν απλά έναν άνθρωπο με διαφορετικές επιλογές;
Αν και δεν ειπα εγω κατι τετοιο, πιστευω οτι ο καθενας εχει δικαιωμα να αντιμετωπιζει τους αλλους οπως νομιζει καλυτερα. Αν πιστευει οτι ενας μη ρομαντικος ανθρωπος, ειναι περισσοτερο ζωον, και τον ξενερωνει σαν οντοτητα, δικαιωμα του κι αυτο. Οταν υπερασπιζομαστε δικαιωματα, πρεπει να ισχυουν για ολους.

Ειδικά όταν ο μη-ρομαντικός είναι γυναίκα, έχω παρατηρήσει ότι τείνουμε να τον αντιμετωπίσουμε σαν κάποιο απεχθές λάθος της φύσης :down:
Λογικό λογω της ιδιας της φυσης μας. Αφου δε μας πειραζει να περνιομαστε για ζωακια που θελουν σκετο και πολυ σεξ, τοτε, ας θυμηθουμε οτι το θηλυκο ανεκαθεν εξυπηρετουσε διαφορετικο ρολο απο το αρσενικό, και ειναι φυσιολογικο να ξενιζει περισοσοτερο (καλως η κακως).

Και τα δύο τα κάνεις επειδή τα έχεις ανάγκη, ενίοτε ψυχολογικά και ενίοτε σωματικά.
Οπως ειπα οι αναγκες ειναι πολλες, και διαφορετικες.Το οτι 2 πραγματα ειναι στην ιδια κατηγορια (αναγκες) δεν συνεπαγεται οτι ειναι ΙΔΙΕΣ/ΙΣΕΣ αναγκες. Ειναι αυτονοητο νομιζω.

Στην πυραμίδα αναγκών του Maslow είναι και τα δύο στο ίδιο επίπεδο (φυσιολογικές ανάγκες).
Εκτός του οτι η πυραμιδα του Maslow δεν ειναι ευρεως αποδεκτη σαν ευαγγελιο, αν προσεξεις εχει και το sexual intimacy 2 επιπεδα πιο πανω απο το σκετο σεξ...

Αν δεν ικανοποιήσεις αυτή την ανάγκη, θα έχεις πρόβλημα.
Η ικανοποιηση του σωματικου μερους του σεξ, ειναι ευκολη. Περισσοτερο σημαντικη ειναι η ικανοποιηση του σε συνδυασμο με το συναισθημα.

Μπορώ να σκεφτώ κι άλλα αν δεν σε κάλυψα :P
Ναι, καπου εχασα το νοημα του να βρισκεις κοινα, και δεν βλεπω τι ακριβως "καλυπτε" η συγκριση. Αλλα τοσες διαφορες μπορει να βρει καποιος. Και λοιπον ; Παραμενουν 2 αναγκες με διαφορετική φυση και σημασια, και το παραδειγμα ισοπεδωτικο.

Αν θες πάντως, σου βρίσκω και κοινά στοιχεία της απέκκρισης με το σεξ :P
Λες να μη τα ξερω ; :P Απλα, και παλι, δε θα βοηθουσε σε κατι στην ουσια του θεματος.

Αυτό θα ήταν σωστό, αν η ζωή μας περιοριζόταν στο τι κάνουμε στο κρεβάτι μας. Από τη στιγμή που υπάρχουν και άλλοι τομείς, δεν είναι και τόσο εφαρμόσιμο.
Το "οχι τοσο εφαρμοσιμο" δεν ειναι αντιθετο του "σωστου"...

Δεδομένου όμως ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν λανθασμένα, διότι βασίζονται σε καλά ριζωμένα στερεότυπα, οπότε προσπαθούν να συνθέσουν τα όσα ξέρουν για κάποιον ώστε να τον κατατάξουν σε ένα από αυτά, καλύτερα να μην κρίνουν και τόσο εύκολα.
Εσυ εισαι ενα απο αυτα τα ατομα ; Ειπες οτι εσυ υοθετεις το ρητο :worry:

Πιθανόν να αλλάξουν μέσα σε μια γενιά (btw αν δεν κάνω λάθος ως γενιά ορίζονται τα 30 χρόνια και όχι τα 20), αλλά πάντα θα υπάρχουν άτομα που ξεφεύγουν από το μέσο όρο, οπότε είναι λάθος να συμπεραίνουμε το γενικό από το ειδικό.
Μπορώ να σου βρω και 18χρονα που δεν έχουν καν δώσει ένα φιλί, και 14χρονα που έχουν κάνει σεξ με παραπάνω από έναν ερωτικούς συντρόφους. Τι σημαίνει αυτό για τη σημερινή νεολαία;
Ή μήπως θα κάτσεις να γυρνάς από σχολείο σε σχολείο για να βγάλεις στατιστικά ορθά συμπεράσματα;
Ενω το "μπορω να σου βρω το Χ , Ψ ατομο" ειναι καλυτερη αποδειξη του επιχειρηματος σου ; Τι με νοιαζει τι μπορει να βρεις εσυ ή εγω ή ο άλλος ; Η πλειοψηφια μας νοιαζει.

Μα το "λίγες" και το "πολλές" δεν είναι απόλυτα αλλά σχετικά μέτρα, ανάλογα με το τι ισχύει για το δεδομένο πληθυσμό! Στην εποχή της γιαγιάς μου, το λίγες ήταν το 0 και το πολλές το 1. Ισχύει το ίδιο τώρα;
Αυτο που λες δεν επηρεαζει το επιχειρημα που σου ανεφερα. Δεν εξεταζω τι ειναι το πολυ και το λιγο καθε εποχη, αλλά το "εξισου πιθανο" που ειπες, το οποιο δεν ισχυει.

Και σε τι από τα παραπάνω θεωρείς ότι κάνω λάθος;
Δε νομιζω οτι το ιδιο γκρουπ ανδρων που λεει οτι οι γυναικες ειναι δυσκολες, τις θελει και δυσκολες.Πολλά λεγονται απο πολλους, και μερικα δεν ειναι καν αμοιβαια αποκλειομενα.

Δεν βλέπω κάποιο επιχείρημα πάντως για τα παραπάνω...
Εσύ μπορεί να θεωρείς αυτονότητο το γιατί, εγώ όμως όχι.
Δε μου ζητησε κανεις τεκμηριωση. Πες μου σε τι θες και θα σου πω :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Εγω παντως μια χαρα με επιχειρηματα απαντησα και εν πασει περιπτωσει, δε νομιζω οτι ειναι ωραιο να κατηγορουμε εμμεσως μαζικα ολους οσους εχουν διαφορετικη αποψη, λεγοντας μαλιστα οτι βαζουν ταμπελες χωρις επιχειρηματα.
Είπα και "ή συνεπικουρώντας τα επιχειρήματα τους" ;)
Προσωπικά δεν ειδα να ανφερεται κανείς ονομαστικά σε κανεναν και να τον κατηγορει πως οτι λεει ειναι απο αντιδραση. Ανεφερα οτι ΑΝ ο λογος για καποιους ειναι αυτος, τοτε δεν ειναι καλος λογος.
Ε κι εγώ είπα ότι ΑΝ πιστεύεις ότι η περίπτωση μου εμπίπτει εκεί σου απαντάω με τις πρώτες παραγράφους.
Δεν ειναι τοσο απλα, και ειδικα οταν μιλαμε για πολυπλοκα οντα. Οταν λεμε "ο χ ειναι ρομαντικος" εννουμε οτι αυτο ειναι το βασικο του χαρακτηριστικό, με αυτο νιωθει ανετα και με βαση αυτο θα κινηθει τις περισσοτερες αν οχι ολες τις περιπτωσεις. Και αντιστοιχα για τον μη ρομαντικο. Δεν εχω συναντησει ποτε τον εναν τυπο να εχει γινει ο αλλος. Το μονο που βλεπουμε ειναι καποιον που εχει ρομαντισμο αλλα δε του βγαινει με το χ,ψ ατομο κλπ. Τον εχει ομως.
Το ίδιο πράγμα λέμε, απλά εσύ κόλλησες στη διατύπωση. :P
Αν και δεν ειπα εγω κατι τετοιο, πιστευω οτι ο καθενας εχει δικαιωμα να αντιμετωπιζει τους αλλους οπως νομιζει καλυτερα. Αν πιστευει οτι ενας μη ρομαντικος ανθρωπος, ειναι περισσοτερο ζωον, και τον ξενερωνει σαν οντοτητα, δικαιωμα του κι αυτο. Οταν υπερασπιζομαστε δικαιωματα, πρεπει να ισχυουν για ολους.
Αν πιστεύει δηλαδή ότι οι μαύροι είναι ζώα, επίσης είναι δικαίωμα του;
Εγώ ξέρω ότι η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου...
Και όταν με τις απόψεις σου προκαλείς πρόβλημα σε μια κοινωνική ομάδα, τότε μάλλον αυτό το όριο το έχεις περάσει...
Λογικό λογω της ιδιας της φυσης μας. Αφου δε μας πειραζει να περνιομαστε για ζωακια που θελουν σκετο και πολυ σεξ, τοτε, ας θυμηθουμε οτι το θηλυκο ανεκαθεν εξυπηρετουσε διαφορετικο ρολο απο το αρσενικό, και ειναι φυσιολογικο να ξενιζει περισοσοτερο (καλως η κακως).
Τα θηλυκά ζώα είναι ρομαντικά; Ζντοινγκ! :confused:
Οπως ειπα οι αναγκες ειναι πολλες, και διαφορετικες.Το οτι 2 πραγματα ειναι στην ιδια κατηγορια (αναγκες) δεν συνεπαγεται οτι ειναι ΙΔΙΕΣ/ΙΣΕΣ αναγκες. Ειναι αυτονοητο νομιζω.

Εκτός του οτι η πυραμιδα του Maslow δεν ειναι ευρεως αποδεκτη σαν ευαγγελιο, αν προσεξεις εχει και το sexual intimacy 2 επιπεδα πιο πανω απο το σκετο σεξ...

Η ικανοποιηση του σωματικου μερους του σεξ, ειναι ευκολη. Περισσοτερο σημαντικη ειναι η ικανοποιηση του σε συνδυασμο με το συναισθημα.
Your humor detector is broken. :P
Ναι, καπου εχασα το νοημα του να βρισκεις κοινα, και δεν βλεπω τι ακριβως "καλυπτε" η συγκριση. Αλλα τοσες διαφορες μπορει να βρει καποιος. Και λοιπον ; Παραμενουν 2 αναγκες με διαφορετική φυση και σημασια, και το παραδειγμα ισοπεδωτικο.
H σύγκριση είχε σκοπό (πέρα από το χιούμορ) να σου δείξει ότι υπάρχουν κάποια κοινά, οπότε μια τέτοια παρομοίωση δεν σημαίνει ότι είναι σώνει και καλά ...εξωγήινη (ή κάτι από τα υπόλοιπα)
Εσυ εισαι ενα απο αυτα τα ατομα ; Ειπες οτι εσυ υοθετεις το ρητο :worry:
Όπως δεν μου αρέσει να με κρίνουν (μιας και συνήθως το κάνουν με τον τρόπο που περιέγραψα) έτσι προσπαθώ να αποφεύγω να κρίνω κι εγώ. :)
Ενω το "μπορω να σου βρω το Χ , Ψ ατομο" ειναι καλυτερη αποδειξη του επιχειρηματος σου ; Τι με νοιαζει τι μπορει να βρεις εσυ ή εγω ή ο άλλος ; Η πλειοψηφια μας νοιαζει.
Και πώς διαπιστώνεις τι κάνει η πλειοψηφία, ειδικά όταν πρόκειται για μια κοινωνική ομάδα με την οποία εκ των πραγμάτων σπάνια συναναστρέφεσαι;
Αυτο που λες δεν επηρεαζει το επιχειρημα που σου ανεφερα. Δεν εξεταζω τι ειναι το πολυ και το λιγο καθε εποχη, αλλά το "εξισου πιθανο" που ειπες, το οποιο δεν ισχυει.
Σε έχασα εδώ...
Δε νομιζω οτι το ιδιο γκρουπ ανδρων που λεει οτι οι γυναικες ειναι δυσκολες, τις θελει και δυσκολες.Πολλά λεγονται απο πολλους, και μερικα δεν ειναι καν αμοιβαια αποκλειομενα.
Μπά, από τους ίδιους τα ακούω, honestly...
Δε μου ζητησε κανεις τεκμηριωση. Πες μου σε τι θες και θα σου πω :)
Για παράδειγμα, γιατί θα ήταν τόσο αρνητικό κάτι τέτοιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Βασικά μετά απ' όλα αυτά τα μακροσκελή posts, θα σχολιάσω απλά ένα σημείο παρεξήγησης, μιας και στα υπόλοιπα η άποψη μου συμπίπτει με αυτήν της prime και όλως τυχαίως με αυτήν της Michelle που συμφωνεί και αυτή με την prime :P
Και όποιος διαφέρει από την πλειοψηφία σημαίνει ότι έχει κάποιο πρόβλημα;
Επικίνδυνη συνεπαγωγή...
Δεν είπα ότι υπάρχει πρόβλημα, απλά είναι μια ιδιαιτερότητα που σε βάζει θες δεν θες σε σκέψεις και από την οποία δεν μπορείς να μείνεις ανεπηρέαστος :)
Το θεμα ειναι να μαθουμε να μην κρινουμε εναν ανθρωπο απο ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ αριθμο, χωρις να γνωριζουμε τα τριγυρω...
Φυσικά και δεν κρίνουμε έναν άνθρωπο από έναν και μόνο αριθμό, μάλλον από πολλούς, όπως το πόσες μπύρες πίνει όταν βγαίνει, πόσα πιάτα τρώει, πόσες είχε, πόσους φίλους έχει, πόσα σπίτια έχει, πόσα λεφτά έχει, πόσα ρούχα έχει, πόσες φορές τρώει την ημέρα, πόσες φορές πάει σινεμά πόσα πόσα πόσα. Όλα αριθμοί είναι και όλα μας δείχνουν και κάτι. Φυσικά και ΔΕΝ κρίνεται η άποψη που έχεις για ένα άτομο από ένα και μόνο στοιχείο. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Είπα και "ή συνεπικουρώντας τα επιχειρήματα τους" ;)
Aν εχουν επιχειρηματα, τοτε ερχεσαι σε αντιθεση με τον εαυτο σου.:P

Ε κι εγώ είπα ότι ΑΝ πιστεύεις ότι η περίπτωση μου εμπίπτει εκεί σου απαντάω με τις πρώτες παραγράφους.
Δε χρειαζεται να δινεις εξηγήσεις μη ΤΥΧΟΝ καποιος υποθετει κατι για σενα που δεν ανεφερε καν. Ασε να το πει πρωτα και βλεπουμε ντε.Μπερδευομαστε ετσι.

Το ίδιο πράγμα λέμε, απλά εσύ κόλλησες στη διατύπωση. :P
Ε συγνωμη αλλα η προηγουμενη σου διατυπωση δεν λεει καθολου το ιδιο πραγμα με αυτο που ειπα..τι να πω..ας προσεχουμε τις διατυπωσεις :/:

Αν πιστεύει δηλαδή ότι οι μαύροι είναι ζώα, επίσης είναι δικαίωμα του;
Εγώ ξέρω ότι η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου...
Και όταν με τις απόψεις σου προκαλείς πρόβλημα σε μια κοινωνική ομάδα, τότε μάλλον αυτό το όριο το έχεις περάσει...
Αν θελει να πιστευει οτι οι μαυροι ειναι ζωα, ναι φυσικα και ειναι δικαιωμα του! Εσυ κι εγω θα του πουμε τι να πιστευει ; Η ελευθερια που κολλαει ; μιλησε κανεις για καταπατηση ισοτητας και δικαιωματων ; Μιλαμε για το αν ο καθενας εχει την ελευθερια/δικαιωμα να σχηματιζει την αποψη του για κατι...και συ πηγες παλι σε κατι ακραιο, σε ρατσισμο και δε ξερω κι εγω τι. Θες να καταλαβεις οτι δεν εχεις το δικαιωμα να υποχρεωσεις κανεναν να εχει τα πιστευω του ; Εσυ τα λεγες πιο πριν, εσυ τα αντικρους τωρα ; :/:

Τα θηλυκά ζώα είναι ρομαντικά; Ζντοινγκ! :confused:
Πριν πεις "Ζντοινγκ!", σκεψου και μη βιαζεσαι.Δε κανουμε αγωνα ποιος θα την πει στον αλλον.

Your humor detector is broken. :P
Μπα. Δε νομιζω να εκατσες να γραψεις λιστα με σοβαρο υφος για ενα τετοιο θεμα, και να ηταν απλα μια πλακα.Αλλωστε μονη σου το παραδεχεσαι οτι ηταν εν μερει πλακα. Εγω λοιπον απαντησα στο σοβατο μερος ;)

H σύγκριση είχε σκοπό (πέρα από το χιούμορ) να σου δείξει ότι υπάρχουν κάποια κοινά, οπότε μια τέτοια παρομοίωση δεν σημαίνει ότι είναι σώνει και καλά ...εξωγήινη (ή κάτι από τα υπόλοιπα)
Αδικα τα εγραφες, γιατι χανεις το νοημα. Επειδη εχουν καποια κοινα δεν συνεπαγεται οτι ειναι σωστη η συγκριση, ή οτι μιλαμε για το ιδιο "φρουτο".Νομιζω το ειπα απο την αρχη, δε χρειαζοταν να πουμε τοσα για να καταληξουμε στο αρχικο.

Όπως δεν μου αρέσει να με κρίνουν (μιας και συνήθως το κάνουν με τον τρόπο που περιέγραψα) έτσι προσπαθώ να αποφεύγω να κρίνω κι εγώ. :)
Μα εσυ θεωρεις τον εαυτο σου πολυ λογικο, οποτε γιατι να μην κρινεις. Μηπως δε κρινεις για αλλους λογους , και οχι απο φοβο μηπως αδικησεις τοσο πολυ οσο ο μεσος ορος, τους αλλους ;

Και πώς διαπιστώνεις τι κάνει η πλειοψηφία, ειδικά όταν πρόκειται για μια κοινωνική ομάδα με την οποία εκ των πραγμάτων σπάνια συναναστρέφεσαι;

Σε έχασα εδώ...
Ειπες οτι "ειναι εξισου πιθανο" να τον παρατησει και αυτη που εχει παει με πολυ λιγους, σε σχεση με μια που το εχει χομπυ. Και εγραψα την εξηγηση του γιατι διαφωνω στο "εξισου".

Μπά, από τους ίδιους τα ακούω, honestly...
Εγω οχι. Χμμ...τι να ισχυει...ισως θελει....ψαξιμο...

Για παράδειγμα, γιατί θα ήταν τόσο αρνητικό κάτι τέτοιο.
Ποιο ειναι το "κατι τετοιο" πρεπει να μου πεις :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xanp

Δραστήριο μέλος

Η Ξανθή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 668 μηνύματα.
Ας μπω διαιτητής ....Michelle ,Lorien ας επανέλθετε στο θέμα πάραυτα...:)

Σε επίπεδο σχέσης σημασία δεν έχει με πόσα άτομα έχει πάει ο καθένας μας αλλά τι στάση θα κρατήσει από τη στιγμή που είναι μέσα στη σχέση...Εμένα δεν με πειράζει αν ο άντρας μου έχει πάει με 1 ,10, 100 με ενδιαφέρει που είναι εντάξει με μένα τώρα...το παρελθόν του αφορά αυτόν και μόνο..
Τώρα σε επίπεδο φιλίας ποτέ δεν βγάζω συμπεράσματα από το τι κάνει στο κρεβάτι του ο καθένας...Με ενδιαφέρει ο άνθρωπος πάνω από όλα...!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Δεν έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις, αλλά έχω την ίδια άποψη με την xanp. Για την ακρίβεια, θέλω ο σύντροφός μου να μην είναι άπειρος, ώστε να ξέρει τι θέλει και να είναι κατασταλαγμένος κι όχι να ξυπνήσει μια ωραία πρωία και να θυμηθεί πως δεν έχει αρκετές εμπειρίες (αν και δεν είναι και απόλυτο πως θα συμβεί όντως κάτι τέτοιο). :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ale3andros

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ale3andros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια. Έχει γράψει 205 μηνύματα.
...αυτο που λές μπορεί να συμβεί πάντα θεωρητικά! Γιατί ποιος ορίζει ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός εμπειριών στη ζωή ενός άντρα που μετά από αυτόν δε θα θέλει άλλες?

Αν το έχει στο αίμα του να σε κερατώσει θα το κάνει δε πα νάχει πάει και με τις 300 των 300 του Λεωνίδα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kalypso

Περιβόητο μέλος

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Θα θεωρούσα ότι δεν παίρνει τις σχέσεις στα σοβαρά και ότι μάλλον φέρεται επιπόλαια και ανώριμα, είτε είναι αγόρι, είτε κορίτσι. :/:
Σε ό,τι αφορά σχέσεις δικές μου, δεν θα με απασχολούσε τι έκανε ο σύντροφός μου στο παρελθόν, αρκεί αυτό να μην επηρέαζε τη σχέση που έχω μαζί του. Απλά ίσως θα διατηρούσα κάποια παραπάνω επιφύλαξη, μέχρι να καταλάβω αν και κατα πόσο είναι σοβαρός και εντάξει απέναντί μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Larry Flynt

Νεοφερμένος

Ο Λάζαρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Οι γυναίκες που αλλάζουν γκόμενο κάθε 2-3 μήνες έχουν πρόβλημα στο σέξ. Τώρα για τους άνδρες, πιάνουν μεγάλο σκορ στις γκόμενες.

χαχα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

invalid

Πολύ δραστήριο μέλος

Η δεν είναι συνδεδεμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,279 μηνύματα.
To τι θα κάνει ο άλλος/η στο κρεβάτι του, είναι δική του δουλειά και μόνο εφ' όσον δεν ενοχλεί τον κοινωνικότου περίγυρο σε τίποτα άλλο. Βέβαια συνηθίζεται η γυναίκα που αλλάζει πολλούς ερωτικούς συντρόφους να είναι δακτυλοδεικτούμενη, ενώ ο άντρας που κάνει κάτι αντίστοιχο να τυγχάνει αναγνώρισης και να είναι αντικείμενο θαυμασμού από τους εκπροσώπους του ιδίου φύλου.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει σε αυτόν τον τομέαανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και τα πιστεύω του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
Δεν έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις, αλλά έχω την ίδια άποψη με την xanp. Για την ακρίβεια, θέλω ο σύντροφός μου να μην είναι άπειρος, ώστε να ξέρει τι θέλει και να είναι κατασταλαγμένος κι όχι να ξυπνήσει μια ωραία πρωία και να θυμηθεί πως δεν έχει αρκετές εμπειρίες (αν και δεν είναι και απόλυτο πως θα συμβεί όντως κάτι τέτοιο). :)

Εχει απολυτο δίκιο η Κατζίρα. Μάλιστα αυτή είναι η μόνη ένσταση σε σχέσεις Ρωμαίος Ιουλίετα, οτι εκεί , κατα τα σαράντα, όχι μόνο ο Ρωμαίος, αλλα και η Ιουλιετα , αν δεν είχαν άλλες (και ει δυνατόν αρκετές) εμπειρίες, νοιώθουν έντοντα, ότι φυλακίστηκαν στη σχέση τους. Κάτι που δηλητηριάζει τη σχέση, τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο.

Κάποιος με αρκετές εμπειρίες πιστεύω ότι εχει την δυνατότητα να συνειδητοποιήσει μόνος του ότι .... το σέξ μονο του δεν σημαίνει τίποτα περα απο μια στιγμιαία ικανοποίηση. Οτι οι σχέσεις κτίζονται και έτσι μόνο κάθε μέρα γίνονται ομορφότερες. Οτι είναι σαν μια έρημη γή, οπου κτιζεις το σπίτι, μεγαλώνεις τα δέντρα, φτιαχνεις τα λουλουδια και καθε μερα ολα αυτά γίνονται ολοένα μεγαλύτερα διαχρονικότερα και ομορφότερα....

Βεβαια υπάρχουν και οι σχέσεις όπου ο ενας κτίζει και ο άλλος γκρεμίζει....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Βέβαια παιδιά, allow me, αλλά το να έχει κάποιος μεγάλη εμπειρία από ερωτικές σχέσεις δε σημαίνει καθόλου ότι έχει και την κατάλληλη εμπειρία... ή έστω την κατανόηση απέναντι στη (/στον) σύντροφό του.
Το έχω ζήσει και ενώ σίγουρα δεν αποτελεί κανόνα, δείχνει ότι η εμπειρία δεν είναι εγγύηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Πώς κρίνετε κάποια που έχει αλλάξει πολλούς ερωτικούς συντρόφους;

Ευκαιρία.:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D|m|tr|

Νεοφερμένος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ορμύλια (Χαλκιδική). Έχει γράψει 78 μηνύματα.
Για πειτε την γνωμη σας για μια κοπελα...

Η εν λογω κοπελα, εκανε πρωτη φορα σεξ στα 15 της σε one night stand, με ενα τυπο που δεν ξαναειδε απο τοτε. Επειτα, πηγε με εναν πολλες φορες (παλι one night stands), οπως μου ειπε, για να "μαθει". Μετα, ακομη 4-5 one night stands με εναν 2 αλλους. Μετα, μια 2μηνη σχεση. Με το τελος της παλι one night stands με ακομη εναν. Μετα 2 ακομη 6μηνες σχεσεις.

Η κοπελα μετα απο αυτα ολα, ειναι πλεον 1 ετος μεγαλυτερη απο εμενα, στα 18 της. Πειτε μου, δεν ειναι ολο αυτο too much?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Έστω ότι είναι too much, τι πρόβλημα θεωρείς ότι θα δημιουργηθεί ή έχει δημιουργηθεί; ;)

Επίσης, θα ήθελες εσύ να έχεις την άνω ποσότητα εμπείρων; Αν ναι τότε γιατί το θεωρείς το too much;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Για πειτε την γνωμη σας για μια κοπελα...

Η εν λογω κοπελα, εκανε πρωτη φορα σεξ στα 15 της σε one night stand, με ενα τυπο που δεν ξαναειδε απο τοτε. Επειτα, πηγε με εναν πολλες φορες (παλι one night stands), οπως μου ειπε, για να "μαθει". Μετα, ακομη 4-5 one night stands με εναν 2 αλλους. Μετα, μια 2μηνη σχεση. Με το τελος της παλι one night stands με ακομη εναν. Μετα 2 ακομη 6μηνες σχεσεις.

Η κοπελα μετα απο αυτα ολα, ειναι πλεον 1 ετος μεγαλυτερη απο εμενα, στα 18 της. Πειτε μου, δεν ειναι ολο αυτο too much?
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι υφίσταται "too much" ή "too little" σε αυτά (όπως έχω ξαναπεί). :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Για πειτε την γνωμη σας για μια κοπελα...

Η εν λογω κοπελα, εκανε πρωτη φορα σεξ στα 15 της σε one night stand, με ενα τυπο που δεν ξαναειδε απο τοτε. Επειτα, πηγε με εναν πολλες φορες (παλι one night stands), οπως μου ειπε, για να "μαθει". Μετα, ακομη 4-5 one night stands με εναν 2 αλλους. Μετα, μια 2μηνη σχεση. Με το τελος της παλι one night stands με ακομη εναν. Μετα 2 ακομη 6μηνες σχεσεις.

Η κοπελα μετα απο αυτα ολα, ειναι πλεον 1 ετος μεγαλυτερη απο εμενα, στα 18 της. Πειτε μου, δεν ειναι ολο αυτο too much?
Το θέμα δεν έχει ούτε πως το βλέπουμε εμείς ούτε πως το βλέπεις εσύ, αλλά πως το βλέπει αυτή. Αν τώρα θεωρεί ότι αυτά που έκανε καλώς τα έκανε και ακόμα και αν δεν είναι τα "καλύτερα" αυτή έχει καταλάβει τι θέλει από τη ζωή της, τότε όλα είναι καλά. Αν σου τα λέει με στυλ "χαχα και ο πρώτος μάλιστα ήταν και πολύ παίδαρος γιατί εγώ μόνο με παίδαρους δίνω το νινάκι μου" τότε μάλλον πρέπει να ανησυχείς.

Προσωπικά αν γνώριζα μια τέτοια κοπέλα η οποία (μέχρι να τα μάθω αυτά) με ενδιέφερε ερωτικά, θα έπρεπε να με πείσει ότι πλέον δεν παίρνει τόσο ανώριμες αποφάσεις (κάνω sex για να μάθω), αν φυσικά με ενδιαφέρει σοβαρά. Αν ήμουν και εγώ ένα από τα πιθανά one night stands της, ίσα ίσα που θα χαιρόμουν που δεν θα είναι η "οσία παρθένα" και δεν θα βλέπει σοβαρά ότι πάει να γίνει ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top