Καλησπέρα ομάδα!
Η απορία μου είναι η εξής: Ισχύει ότι τα 5ετή πτυχία και άνω ισοδυναμούν με μεταπτυχιακό στις πολυτεχνικές σχολές ; Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν οι σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών στο Ηράκλειο και Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά θεωρούνται πολυτεχνικές σχολές.
To integrated master που χορηγουν οι 5ετης μηχανικων- γεωπόνων κ.α (πχ μουσικων σπ.) ισοδυναμεί με 4 + μαστερ και τα δυο κατατασονται στο επιπεδο 7. Αυτο ειναι και μια διεθνης πρακτικη και κυριως αφορα τους μηχανικους. Η διαφορα ειναι οτι εκει το περνουν στα 4 χρονια εδω στα 5 ,αλλα εκει και το πτυχιο το παιρνουν στα 3. Εμεις ειμαστε πληθωρικοι.
Τωρα αν ειναι ισότιμα στην συνείδηση του κοσμου και πιο ειναι πιο καλο ? δεν προκειται να υπαρξει συνφωνια ποτε, ειναι πεδιο διαφωνιας να χουμε να λεμε.
Μια σχολη για να γινει πολυτεχνικη υπαρχουν δυο τροποι.
1. Tην βαφτιζουν με το που την κανουν.
2.Την μετονομαζουν αργοτερα αφουν την περασουν απο κυματα.
ΟΙ σχολες που αναφερεις δεν βαφτίστηκαν εξ αρχης οπως ηθελε ο δημιουργος τους και το πανεπιστημιο διοτι υπηρχαν σφοδρες συντεχνιακες αντιδρασεις οποτε θα περασουν την βασανο της μετονομασιας.
βημα 1ο
Τρεχουν και οι δυο 5ετες προγραμμα αντιστοιχο των όμορων πολυτεχνικων εγκεκριμενο απο το Υπαιθ.
βημα 2ο
Η μηχανολογων περασε τον ελεγχο της ΕΘΑΕΕ και πηρε το integrated master απο το Υπαιθ. Η Ηλεκτρονικων εκρεμει.
βημα 3ο
Για να γινει η πολυτεχνειοποιηση και απόδοση των επαγγελματικων δικαιωματων( πδ 99) πρεπει να υπαρχει το μαστερ απο το Υπαιθ και να πει και το τυπικο Οκ ο υπουργος μεταφορων ο οποιος δεν εχει ενεργοποηθει ακομα ( ειχε πει οτι θα το εκανε αλλα το ξεχασε μαλλον γιατι το υπαιθ καθυστερησε το μαστερ). Ειναι θεμα λοιπον πολιτικης βουλησης αν θα γινει αυριο ή μετα απο 2 χρονια.