Cat lady
Νεοφερμένο μέλος
Η Cat lady αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 27 μηνύματα.

19-07-21

12:37
Γεια σας! Τον Σεπτέμβριο θα πάω δευτέρα λυκείου και μου έχουν δημιουργηθεί ορισμένες απορίες σχετικά με τις Πανελλήνιες. Θα ήθελα να μάθω ποιό ακριβώς είναι το επίπεδο δυσκολίας αυτών των εξετάσεων. Για παράδειγμα οι ασκήσεις που περιλαμβάνονται (κατεύθυνση υγείας) είναι ήδη γνωστές, ή χρειάζονται αρκετή επεξεργασία και σκέψη εκείνη την στιγμή; Οποιαδήποτε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ 

Nia Skg
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Nia Skg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 131 μηνύματα.

19-07-21

12:44
Σε φυσική- χημεία διδάσκεσαι τον τρόπο επίλυσης ασκήσεων και λύνεις άπειρες… στη βιολογία το ίδιο απλά τις συνδυάζεις με θεωρία. Οι ασκήσεις που πέφτουν στις πανελλήνιες δεν είναι πανομοιότυπες με αυτές που σου δείχνουν στο φροντιστηριο. Ο τρόπος σκέψης & τα βήματα επίλυσης ομως είναι γνωστάΓεια σας! Τον Σεπτέμβριο θα πάω δευτέρα λυκείου και μου έχουν δημιουργηθεί ορισμένες απορίες σχετικά με τις Πανελλήνιες. Θα ήθελα να μάθω ποιό ακριβώς είναι το επίπεδο δυσκολίας αυτών των εξετάσεων. Για παράδειγμα οι ασκήσεις που περιλαμβάνονται (κατεύθυνση υγείας) είναι ήδη γνωστές, ή χρειάζονται αρκετή επεξεργασία και σκέψη εκείνη την στιγμή; Οποιαδήποτε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ![]()
Theodora03
Δραστήριο μέλος
Η Theodora03 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 481 μηνύματα.

19-07-21

13:00
Αν έχεις εξασκηθεί αρκετά δεν θα έχεις θέμα. Βέβαια υπάρχουν ερωτήματα πρωτότυπα που μπορεί να απαιτούν λίγη παραπάνω σκέψη για να βγουν αλλα αυτά είναι πιο πολύ για να ξεχωρίσουν οι άριστοι. Κατα τα αλλα αν έχεις κάνει καλή προετοιμασία μπορείς να γράψεις παρα πολύ καλά. Στη βιολογία πρέπει να προσέξεις παρα πολύ τις αιτιολογήσεις. Αφού κατανοήσεις τη θεωρία και καταλάβεις τον τρόπο επίλυσης μιας άσκησης πρέπει να μάθεις να αιτιολογείς επαρκώς γιατί πολλοί ενώ ξέρουν να λύσουν τις ασκήσεις χάνουν από τις αιτιολογήσεις
AnnaVrt12
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η AnnaVrt12 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 377 μηνύματα.

19-07-21

13:00
Οι πανελλαδικές θέλουν κατά κύριο λόγο γερό στομάχι, υπομονή και πολύ καλό σύστημα. Φυσικά συνεχές διάβασμα ειδικά εάν ο στόχος σου είναι πολύ υψηλός. Αν θέλεις πες μας που θα ήθελες να περάσεις έτσι ώστε να σου πούμε κάτι πιο συγκεκριμένο εάν γνωρίζουμε
Cat lady
Νεοφερμένο μέλος
Η Cat lady αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 27 μηνύματα.

19-07-21

13:04
Η αλήθεια είναι ότι ο προβληματισμός μου επί του θέματος προέρχεται από τις υψηλές προσδοκίες/στόχους που έχω. Από πάντα ήθελα να σπουδάσω ιατρική ή τουλάχιστον αν δεν τα καταφέρω με αυτό, κάτι παρεμφερές.Οι πανελλαδικές θέλουν κατά κύριο λόγο γερό στομάχι, υπομονή και πολύ καλό σύστημα. Φυσικά συνεχές διάβασμα ειδικά εάν ο στόχος σου είναι πολύ υψηλός. Αν θέλεις πες μας που θα ήθελες να περάσεις έτσι ώστε να σου πούμε κάτι πιο συγκεκριμένο εάν γνωρίζουμε
AnnaVrt12
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η AnnaVrt12 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 377 μηνύματα.

19-07-21

13:09
Τότε από προσωπική εμπειρία θα σου πω να εξοπλιστείς με μεγάλη υπομονή γιατί έχεις μεγάλο αγώνα μπροστά. Να δώσεις βάση στο προσωπικό σου διαβασμα. Καλά τα σχολεία και τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια, αλλά αν δεν πιάσεις να λύσεις μόνη σου εκατοντάδες ασκήσεις δεν γίνεται τίποτα. Μάθε τη βιολογία απέξω σαν την αλφαβήτα και όταν θα έχεις τελειώσει θα κάνεις επανάληψη ανακατεμένη και όχι με τη σειρά, έτσι ώστε να εξασκηθείς στο να μπορείς να βρεις αυτόματα σε ποιο σημείο αναφέρεται η ερώτηση που θα δεις. Φυσική πολύ καλά τη θεωρία του σχολικού, ακόμα και τις λεζάντες (και στη βιολογία) και ασκήσεις συνέχεια. Μαθε μεθοδολογία και έτσι θα μπορείς να έχεις ένα μπούσουλα για οποιαδήποτε άσκηση. Επίσης στη φυσική μάθε εάν δεν ξέρεις ήδη να κάνεις καλά σχήματα για την κάθε άσκηση με βάση την εκφώνηση. Βοηθάει άπειρα να έχεις μπροστά σου ένα καλό και καθαρό σχήμα. Χημεία επίσης, πολλές ασκήσεις.Η αλήθεια είναι ότι ο προβληματισμός μου επί του θέματος προέρχεται από τις υψηλές προσδοκίες/στόχους που έχω. Από πάντα ήθελα να σπουδάσω ιατρική ή τουλάχιστον αν δεν τα καταφέρω με αυτό, κάτι παρεμφερές.
Έκθεση δεν υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο πέρα από την βασική θεωρία που μαθαίνεις. Να έχεις στο μυαλό σου μια σωστή δομή για οτιδήποτε γράφεις και να έχεις πάντα στο μυαλό σου το όριο των λέξεων.
Cat lady
Νεοφερμένο μέλος
Η Cat lady αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 27 μηνύματα.

19-07-21

13:18
Σε ευχαριστώ πολύ για τις εύστοχες συμβουλές σου! Θα προσπαθήσω να τις ακολουθήσω κατά γράμμα.Τότε από προσωπική εμπειρία θα σου πω να εξοπλιστείς με μεγάλη υπομονή γιατί έχεις μεγάλο αγώνα μπροστά. Να δώσεις βάση στο προσωπικό σου διαβασμα. Καλά τα σχολεία και τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια, αλλά αν δεν πιάσεις να λύσεις μόνη σου εκατοντάδες ασκήσεις δεν γίνεται τίποτα. Μάθε τη βιολογία απέξω σαν την αλφαβήτα και όταν θα έχεις τελειώσει θα κάνεις επανάληψη ανακατεμένη και όχι με τη σειρά, έτσι ώστε να εξασκηθείς στο να μπορείς να βρεις αυτόματα σε ποιο σημείο αναφέρεται η ερώτηση που θα δεις. Φυσική πολύ καλά τη θεωρία του σχολικού, ακόμα και τις λεζάντες (και στη βιολογία) και ασκήσεις συνέχεια. Μαθε μεθοδολογία και έτσι θα μπορείς να έχεις ένα μπούσουλα για οποιαδήποτε άσκηση. Επίσης στη φυσική μάθε εάν δεν ξέρεις ήδη να κάνεις καλά σχήματα για την κάθε άσκηση με βάση την εκφώνηση. Βοηθάει άπειρα να έχεις μπροστά σου ένα καλό και καθαρό σχήμα. Χημεία επίσης, πολλές ασκήσεις.
Έκθεση δεν υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο πέρα από την βασική θεωρία που μαθαίνεις. Να έχεις στο μυαλό σου μια σωστή δομή για οτιδήποτε γράφεις και να έχεις πάντα στο μυαλό σου το όριο των λέξεων.
AnnaVrt12
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η AnnaVrt12 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 377 μηνύματα.

19-07-21

13:24
Και προς θεού όχι πανικός και άγχος ειδικά από τώρα. Όσο μπορείς να διατηρείς την ψυχραιμία σου και το πρόγραμμα σου σταθερά.Σε ευχαριστώ πολύ για τις εύστοχες συμβουλές σου! Θα προσπαθήσω να τις ακολουθήσω κατά γράμμα.
Επίσης είναι σημαντικό εάν δεν έχεις ψαχτεί ήδη να βρεις ποιες ώρες είναι οι πιο παραγωγικές και αποδοτικές για διάβασμα για σένα. Μην πιεζεσαι υπερβολικά να διαβάσεις το βράδυ εάν δεν συγκεντρωνεσαι γιατι το αποτέλεσμα θα είναι απλά να κουράζεσαι χωρίς λόγο. Βρες τις ώρες σου, σίγουρα θα πιεστείς και θα διαβάσεις και άλλες ώρες, αλλά μην το παρακάνεις γιατί θα εξουθενωθεις. Να κοιμάσαι καλά, να τρως καλά, να χαλαρώνεις, να βγαίνεις. Βασικά πράγματα λέω το ξέρω, αλλά πολύ σημαντικα για την ψυχική και σωματική σου υγεία
constansn
Δραστήριο μέλος
Η constansn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 624 μηνύματα.

19-07-21

13:25
Μπορώ να μιλήσω μόνο για έκθεση-λογοτεχνία. Πολλά παιδιά της κατεύθυνσης σου δυσανασχετούν με το συγκεκριμένο μάθημα γιατί μπορεί να γράψουν μεγάλους βαθμούς στα άλλα τρία μαθήματα και να χάσουν μονάδες από γλώσσα-λογοτεχνία. Θα πρέπει να μάθεις βέβαια τη θεωρία αλλά και εδώ είναι σημαντική η εξάσκηση. Θα πρότεινα να λύνεις τουλάχιστον ένα πλήρες σετ ασκήσεων-διαγώνισμα την εβδομάδα (με τη μορφή που έχουν στις πανελλήνιες) και να κρατάς χρονόμετρο ώστε να μην ξεπερνάς το τρίωρο. Ο καθηγητής σου θα διορθώνει και θα σου υποδεικνύει τι πρέπει να βελτιώσεις. Έχε υπόψη σου ότι πράγματα όπως η διατύπωση, το λεξιλόγιο κλπ. δεν βελτιώνονται από τη μια στιγμή στην άλλη.Γεια σας! Τον Σεπτέμβριο θα πάω δευτέρα λυκείου και μου έχουν δημιουργηθεί ορισμένες απορίες σχετικά με τις Πανελλήνιες. Θα ήθελα να μάθω ποιό ακριβώς είναι το επίπεδο δυσκολίας αυτών των εξετάσεων. Για παράδειγμα οι ασκήσεις που περιλαμβάνονται (κατεύθυνση υγείας) είναι ήδη γνωστές, ή χρειάζονται αρκετή επεξεργασία και σκέψη εκείνη την στιγμή; Οποιαδήποτε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ![]()
Theodora03
Δραστήριο μέλος
Η Theodora03 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 481 μηνύματα.

19-07-21

13:42
Συμφωνώ. Για τις ιατρικές μετράνε τα πάντα οποτε σίγουρα χρειάζεσαι έναν πολύ καλό βαθμό και στην έκθεση. Έκθεση περίληψη και λογοτεχνικό όσο περισσότερο γράψεις τόσο το καλύτερο. Όσον αφορά τη θεωρία προσπάθησε να τη μάθεις καλά γιατί είναι το μόνο θέμα που μπορείς να εξασφαλίσεις όλες τις μονάδες. Στα αλλα όλο και κάτι θα βρουν να κόψουν κι ας είναι άρτιο αυτό που έχεις γράψει. Ωστόσο δεν κόβουν μόνο σε σένα κόβουν σε όλους οποτε κοιτα να εξασφαλίσεις ολόκληρο το Β θέμα κ στα αλλα να κανεις συνεχή εξάσκηση. Η θεωρία μη σε αγχώνει δεν είναι κάτι τρομερόΜπορώ να μιλήσω μόνο για έκθεση-λογοτεχνία. Πολλά παιδιά της κατεύθυνσης σου δυσανασχετούν με το συγκεκριμένο μάθημα γιατί μπορεί να γράψουν μεγάλους βαθμούς στα άλλα τρία μαθήματα και να χάσουν μονάδες από γλώσσα-λογοτεχνία. Θα πρέπει να μάθεις βέβαια τη θεωρία αλλά και εδώ είναι σημαντική η εξάσκηση. Θα πρότεινα να λύνεις τουλάχιστον ένα πλήρες σετ ασκήσεων-διαγώνισμα την εβδομάδα (με τη μορφή που έχουν στις πανελλήνιες) και να κρατάς χρονόμετρο ώστε να μην ξεπερνάς το τρίωρο. Ο καθηγητής σου θα διορθώνει και θα σου υποδεικνύει τι πρέπει να βελτιώσεις. Έχε υπόψη σου ότι πράγματα όπως η διατύπωση, το λεξιλόγιο κλπ. δεν βελτιώνονται από τη μια στιγμή στην άλλη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 53 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- Aggel0sss
- Hased Babis
- Eirinakiii8
- spring day
- Mitsos21
- panosveki
- SlimShady
- nicole1982
- Georgekk
- tsiobieman
- Pharmacist01
- V@Per
- katerinavld
- Theodora03
- Nala
- dovellos_p
- Cat lady
- vetas
- TonyMontanaEse
- ggl
- Petros.21
- Unboxholics
- constansn
- mike741
- Xristosdimitra
- pinkheart
- Citylights
- SMK
- Johnman97
- Lebron
- Dr. Gl. Luminous
- Ria99
- chochoru
- Ada ada
- Specon
- Makis7
- Alexecon1991
- Nia Skg
- calliope
- igeorgeoikonomo
- globglogabgalab
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.