Lockdown: Σοβαρά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση της δευτεροβάθμιας στη χώρα μας

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Εγώ σήμερα πάντως μια χαρά ήμουν στο webex 9-12... :)
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Έλεος! Βαρέθηκα να διαβάζω για τα λάθη, την αποτυχία ή την κατάρρευση της τηλεκπαίδευσης. Μήπως πρέπει να δούμε το θέμα και από την άλλη του όψη; Πρώτα - πρώτα η τηλεκπαίδευση είναι λύση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού. Στη χώρα μας η τηλεκπαίδευση ως τώρα ήταν κάτι ανύπαρκτο και έξω από την "κουλτούρα" μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Όμως έπρεπε να ξεκινήσει και ξεκίνησε. Ναι, έγιναν λάθη, δημιουργήθηκαν προβλήματα, υπήρξαν αποτυχίες. Και λοιπόν; Αυτά σε κάτι εντελώς καινούργιο είναι λογικά και αναπόφευκτα. Σιγά - σιγά όμως η τηλεκπαίδευση θα βρει το δρόμο της. Κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν για αυτήν και προσπαθούν ολοένα να εξαλείψουν τα προβλήματα και να την βελτιώσουν. Δεν έχει νόημα η γκρίνια. Δεν είναι σωστό να είναι η τηλεκπαίδευση αντικείμενο κομματικών καβγάδων. Υπάρχουν άλλα θέματα για όποιον θέλει να κάνει αντιπολίτευση. Επίσης, κάπου άκουσα εκπαιδευτικούς να λένε ότι φοβούνται ότι η τηλεκπαίδευση θα τους "πάρει" τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η ζωντανή σχέση δάσκαλου - μαθητή είναι αναντικατάστατη.

τηλεκπαίδευση-960x548.jpg
 

jims

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,043 μηνύματα.
Στη χώρα μας η τηλεκπαίδευση ως τώρα ήταν κάτι ανύπαρκτο και έξω από την "κουλτούρα" μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Πρέπει να βρεθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε ο κρατικός μηχανισμός να δράσει. Σε άλλες χώρες στις οποίες ήταν διαδεδομένη η μέθοδος του e-learning δεν έχουν τα προβλήματα που παρατηρούνται στην Ελλάδα. Πάντα τελευταία στιγμή!
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Τι γίνεται με το Webex παιδιά; Μπορείτε να κάνετε share screen? Σάς συνδέεται κανονικά; [Δημοτικά σχολεία]
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,720 μηνύματα.
Τι γίνεται με το Webex παιδιά; Μπορείτε να κάνετε share screen? Σάς συνδέεται κανονικά; [Δημοτικά σχολεία]
Η μητέρα μου που είναι δασκάλα λέει ότι η πρώτη μέρα μόνο ως αποτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί. Άλλα παιδιά δεν μπορούσαν να μπουν άλλα δεν άκουγαν άλλα δεν τα άκουγε εκείνη. Στα υπόλοιπα μαθήματα δεν μπορούσαν άλλοι εκπαιδευτικοί καν να μπουν. Μόνο μία ώρα έκαναν και μετά κατέρρευσε τελείως το Webex. Μετά όλοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια και είπαν θα ανεβάσουν υλικό στο e-class αλλά κατέρρευσε και εκείνο. Θα επικοινωνήσω και σήμερα μαζί της να μάθω αν είχαμε καμία εξέλιξη. Ανευθυνότητα για ακόμα μία φορά από την κυβέρνηση.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top