Γειά σας ειμαι ένας 17χρονος που προσπαθώ να μπω στην αρχιτεκτονική προφανώς θετική κατεύθυνση... Το θέμα μου είναι ότι δεν μπορώ να διαβάσω πάω και νυσταζω μετά από ένα τέταρτο ενώ μπορεί να έχω κοιμηθεί αμέσως πριν.. Και όταν διαβάζω μετά δεν μπορώ να τα συγκρατησω μετά από λίγο τα ξεχνάω...ακομη δεν μπορώ να συνδυάσω τα πολύπλοκα πράγματα πχ στις ταλαντώσεις στα δύο πρώτα μαθήματα ήμουν καλός και μετά μόλις συνεχίσαμε στα πιο σύνθετα πελαγωσα... Αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα μαθήματα εκτός από έκθεση που είναι κάτι άλλο... Δεν ξέρω τι να κάνω δεν αντέχω άλλο νιώθω άχρηστος ότι δεν μπορω να μάθω τίποτα ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΩ... Όλες οι συμβουλές είναι κάτι παραπάνω από υπερχρησιμες.... Ευχαριστώ
Είναι ξεκάθαρη έλλειψη πειθαρχίας. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος εδώ. Πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου, να βάζεις τις ώρες που χρειάζονται. Λογικά, λόγω έλλειψης πειθαρχίας και επειδή δεν πιέζεις ενεργά τον εαυτό σου, "κουράζεσαι" εύκολα, τα παρατάς, τρέφεις την ηττοπάθεια σου και χάνεις ό,τι αυτοπεποίθηση είχες. Η λύση είναι μία, πίεση. Αλλά ενεργή. Όχι να τα παρατάς και να "πιέζεις" τον εαυτό σου με τύψεις.
Κάποια χρήσιμα τιπ, αν και πολύ γνωστά:
Βάζε μικρούς, υλοποιήσιμους στόχους. Ώστε να ανακτήσεις κομμάτι της αυτοπεποίθησης σου.
Επειδή δεν έχεις μάθει να διαβάζεις αρκετή ώρα συνεχόμενα, κάντο σε time intervals. Δηλαδή π.χ. διάβασε 25 λεπτά (και πιο κάτω πήγαινε, αν ακόμα και τα 25 σου φαίνονται βουνό) και μετά τα 25, κάνε ένα διάλειμμα λίγων λεπτών. Κοίτα το κινητό σου ή κάνε ό,τι σε αποσπάει συνήθως. Δηλαδή 25 λεπτά διάβασμα + 5 λεπτά διάλειμμα = 1 κύκλος. Μετά επανάλαβε.
Άλλοι λένε ξεκίνα από τα δύσκολα που θέλουν χρόνο, εγώ βέβαια θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από τα εύκολα για να αποκτήσεις το αρχικό drive.
Το κομμάτι "εξήγησε σε άλλους, βρες άτομο να διαβάζετε μαζί" και άλλα τέτοια που πρότεινε η agaphdou, είναι καλές προτάσεις, αλλά για κάποιον που βάζει τις ώρες. Εσύ δεν βάζεις τις ώρες καλά καλά. Άρχισε να διαβάζεις συγκεντρωμένα, καθημερινά κάποιες ώρες και αν μετά από λίγο καιρό, πάλι έχεις θέμα, τότε ξαναέλα.