Ντέπι μου, να δηλώσεις ό,τι θέλεις, με τη σειρά που θέλεις γιατί, απ' ό,τι θυμάμαι δεν ήθελες ιδιαίτερα υψηλόβαθμα τμήματα και δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα κινηθούν οι βάσεις. Να κάνεις, επίσης, και αυτό που σου πρότεινε η
@Gate4, θα είναι πολύ βοηθητικό.
Τα φροντιστήρια δεν κάνουν θαύματα επειδή παίζει ρόλο και η προσωπική μελέτη και πειθαρχία. Οι Πανελλήνιες ζητάν συγκεκριμένα πράγματα και πρέπει να ανταποκριθείς σε αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα, ακόμη κι αν εσύ εκφράζεσαι μέσω της ζωγραφικής πχ, ή μέσω του χορού ή της κίνησης, γενικότερα. Απ' ό,τι θυμάμαι σε ενδιαφέρουν σχολές animation και οπτικών μέσων, σωστά; Αυτό μου δείχνει ότι μπορεί να τα πηγαίνεις πολύ καλά με τις εικόνες, με τη δημιουργία τους, τη διαχείρισή τους, το μοντάζ κλπ., αλλά, δυστυχώς, οι Πανελλήνιες τέτοια ταλέντα δεν τα λαμβάνουν υπ'όψιν τους. Το πιο ταλαντούχο άτομο από τον τομέα της Γραφιστικής που γνωρίζω έβγαλε επίσης κάτω από 10.000 μόρια στις Πανελλήνιες και, όμως, χάρη στο ταλέντο του αναλαμβάνει πολύ σημαντικά projects και βγάζει τα προς το ζην πολύ καλύτερα από φίλους/φίλες μου δικηγόρους ή από συναδέλφους/ισσες φιλολόγους.
Δεν είναι το άλφα και το ωμέγα της ζωής σου οι Πανελλήνιες. Κάθισε και δες με προσοχή τις επιλογές σου και, αν αποφασίσεις να ξαναδώσεις, ξαναδώσε, μάθε απ' έξω ό,τι σου πούνε ότι πρέπει να μάθεις απ' έξω, παρατήρησε τη δομή στη σύνταξη του άγνωστου, δώσε τον καλύτερό σου εαυτό και θα βγάλεις αρκετά μόρια ώστε να περάσεις στις σχολές που θέλεις.
Μη σε παίρνει από κάτω. Σκέψου τι θα κάνεις αφού βγουν οι βάσεις και θα το πετύχεις, αρκεί να δουλέψεις πολύ και να το πάρεις απόφαση.