Tι θα ψηφίσετε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου;

Tι θα ψηφίσετε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου;
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 232)
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 35 15.1%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 37 15.9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 17 7.3%
  • ΛΑΕ

    Ψήφοι: 18 7.8%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 10 4.3%
  • ΧΑ

    Ψήφοι: 21 9.1%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΚΙΔΗΣΟ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΠΑΣΟΚ

    Ψήφοι: 2 0.9%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 43 18.5%
  • ΛΑΟΣ

    Ψήφοι: 1 0.4%
  • ΕΠΑΜ

    Ψήφοι: 6 2.6%
  • ΑΠΟΧΗ 'Η ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 28 12.1%
  • ΤΕΛΕΙΑ

    Ψήφοι: 1 0.4%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 3 1.3%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 10 4.3%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Marios2795

Νεοφερμένος

Ο Marios2795 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 93 μηνύματα.
https://www.youtube.com/watch?v=-bg9-2tpFAs
Την άκουσα όλη την εκπομπή. (Άντεξα. Είμαι ήρωας.)
Δυστυχώς.
Ευτυχώς την άκουσα στο χ2.
Δυστυχώς δεν είχε χ3 το youtube.
Ευτυχώς με αντάμειψε το γέλιο.

Λοιπόν, αυτό που είπε είναι ότι θα βγει από το μνημόνιο σε δύο μήνες και το ερμήνευσε ως εξής: θα συμφωνήσει σε όλα με τους έξω, αλλά θα καθορίζει αυτός τα μέτρα που θα παίρνονται (βλ. 52:30).
Το να σου θέτουν τους στόχους και να σε ελέγχουν, ενόσω παίρνεις δικής σου κατασκευής μέτρα, δεν είναι έξοδος από τα μνημόνια. Τα μέτρα είναι μέτρα. Αυτά είναι που, όχι δε θέλει από ιδεοληψία, αλλά δεν αντέχει άλλο ο κόσμος. Μικρή σημασία έχει αν είναι εισαγόμενα ή ντόπια.
Ας δούμε, όμως, τι άλλα είπε:
Στο 10:02... του κακοφαίνεται αυτοί που... καταριούνται και αναθεματίζουν...
Στο 12:10 η Μάρα Ζαχαρέα ήθελε να τον κακοποιήσει επειδή ήθελε να κάνει εκπομπή για τη ζωή του
12:40 Το κόμμα του είπε θα πάρει πάνω από 10%
14:00 Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει γύρω στο 26-27%, η ΝΔ 18-20%, ΑΝΕΛ εκτός Βουλής, ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής (μάλλον ο πρόεδρος δεν ήξερε ότι κατεβαίνει με ΠΑΣΟΚ...), ΠΑΣΟΚ εκτός, η ΧΑ θα χάσει προς ΝΔ. Σε όλα μέσα έπεσε...
16:30 Δε μπορούσε να βάλει πρώην στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια, γιατί τον ψηφίζει και η νεολαία τώρα..., αλλά αν αποδείξουν ότι άλλαξαν, θα τους πάρει στις επόμενες εκλογές.
21:50 Αν έκανε μία ώρα εκπομπή σε κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, θα έπαιρνε πάνω από 20%...
22:50 Στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία γενικά θα είναι πρώτο κόμμα η ΕΚ... Ελπίζω ο δημοσιογράφος, όντως να κράτησε την... κασέτα να του τη βάλλει άλλη φορά.
23:25 Στο 12% και με άνεση τρίτο κόμμα η ΕΚ. Τα κανάλια δίνουν μάχη για να τον βγάλουν τη μέρα των εκλογών. Τον βάζουν να υπογράψει συμφωνητικό για να βγει πρώτος σε αυτούς... "Στο Λαφαζάνη, γίνεται, όμως, αυτή η μάχη;"
25:25 "Θα δείτε και δημοσιογράφους Γερμανούς, Άγγλους, Αμερικανούς, να έρχονται για αυτό το φαινόμενο" (εννοεί τον εαυτό του που θα μπει μετά από τόσα χρόνια στη Βουλή) Επίσης (26:00) το ερευνούν αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο από περιοδικά, όπως το Μπιλ (?) για το γιατί αυτόν τον άνθρωπο τον σοβαρό που έχει πέσει μέσα σε όλες του τις προβλέψεις, δεν το ψήφιζαν...
28:00 Για την ΛΑΕ "Δεν πρέπει να μπει κόμμα ανθρώπων που εκφράζουν ανοησίες και ασυναρτησίες". Αυτό το είπε ο Λεβέντης... για άλλον...
32:00 Τον αηδιάζει η οικογενειοκρατία, αλλά στα ψηφοδέλτιά του έχει βάλει συγγενείς και φίλους.
33:00 "και δε θα συναντηθώ ούτε με τον Τσίπρα" "Θα του πω: φιλαράκο, συμφωνείς; Αν ναι, τους 30 βουλευτές μου τους έχεις από τώρα", αλλά πιο κάτω (36:40) δε μπορεί να μπει σε μια κυβέρνηση με τον γελοίο Τσίπρα, γιατί είναι αυτός είναι σοβαρός άνθρωπος...
43:10 Αμέσως θα βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια. Σε δυο μήνες με τις γνωριμίες που έχει στην Ευρώπη.
50:35 "[Οι Λαφαζανικοί] έχουν μόνο ηλίθια συνθήματα". "Ρωτήστε τους [την ΛΑΕ] με ποια ώρα θέλουν να μοιάζει η Ελλάδα πηγαίνοντας στη δραχμή". Από όσο έμαθα του ετοιμάζουν Πούλιτζερ για την πανέξυπνη και πρωτότυπη ερώτηση...
52:30 "Θα συμφωνήσω με τους Γερμανούς στους στόχους, αλλά θα πω αφήστε με να προχωρήσω με τις δικές μου μεταρρυθμίσεις". Αυτό το ονόμασε πριν στο 43:10 ως εντός διμήνου έξοδο από τα μνημόνια...
57:35 "Έχω βάσιμα στοιχεία ότι πάνω από 30-35% των ΔΕΚΟ των δήμων και του δημοσίου τομέα είναι αργόμισθοι, δηλαδή λουφάρουν ή δεν πάνε καθόλου". Πού είναι τα στοιχεία, ρε, πρόεδρε;
58:10 Όταν θα πιάνεται συνταξιούχος που παίρνει πάνω από 1000€ να δουλεύει, να του κόβεται η σύνταξη δια παντός. Τον αριθμό τους υπολογίζει σε 400.000. Ας μη ρωτήσω για στοιχεία.
1:03:15 Θα γυρίσουν λέει 130δις στην Ελλάδα από το εξωτερικό με πέναλτι 15% και όσα χρησιμοποιήθηκαν για αγορές ακινήτων να δημευθούν. Όλα αυτά με.. συμφωνία που θα κάνει με το εξωτερικό (?)... Προφανώς κανείς δεν τον ενημέρωσε για τη συνθήκη του Μάαστριχτ.
1:04:30 Θα πάει στους Γερμανούς και θα τους πει να μεταφέρουν τα ομόλογα των πρώτων πέντε ετών (?) πιο πέρα (πόσο; ) και άτοκα... Κάποιος λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο...
1:04:45 Ο Γλέζος λέει μπούρδες. Θέμα κατοχικού δανείου δεν υπάρχει, έχει ξεπληρωθεί διαφορετικά από το '60.
1:19:00 Εντός τριών ετών θα έχουμε πλεόνασμα 3% και θα βγούμε στις αγορές, αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΕΚ... Φαντάζομαι θα έχει ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική μελέτη για να το λέει αυτό...
1:20:15 Γλοιώδες γλύψιμο στον δημοσιογράφο και στον ιδιοκτήτη του μέσου...


Αφορμάμαι από την παράθεση, και βάσει αυτής θα τεκμηριώσω τη θέση μου.

Πω πω τι είπε η Προεδράρα...

Μίλησε για ισοδύναμα νομίζω, δηλαδή συμφωνούμε πάνω στο ποσό που μας ζητείται προκειμένου να ξεπληρωθεί το χρέος ( ενώ το έχει χαρακτηρίσει η ίδια η Βουλή μας παράνομο μέσω της Επιτροπής Λογιστικού Χρέους ) αλλά τα μέτρα με τα οποία προσπαθούμε να προκύψουν τα έσοδα, είναι διαφορετικά. Με λίγα λόγια, διατηρούμε το ποσό αλλά προσεγγίζουμε την επιτευξή του με άλλα μέσα.
ο Συριζας απέτυχε παταγωδώς να εφαρμόσει ισοδύναμα, καθώς οι δανειστές αρνούνταν επίμονα και παθολογικά εναλλακτικές μεταρρυθμίσεις. Και αυτό φυσικά γιατι η Ευρωζώνη δεν θέλει απλά η Ελλάδα να ξεπληρώσει τα παράνομα χρέη της, αλλά να φιλελευθεροποιηθεί οικονομικά, να υπάρξει ένας χώρος όπου το Κέρδος, το Κεφάλαιο και οι αγορές θα ρυθμίζουν κάθε πτυχή της.

Και φυσικά, πως θα γίνουν όλα αυτά, και σύμφωνα με τον Λεβέντη; Έκανα τον κόπο να διαβάσω ΟΛΕΣ τις θέσεις του προγραμματός του ( δυστυχώς ). Λογική συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και κατ' επέκταση του Κράτους, άλλη μια θυσία στο δόγμα της λιτότητας, του οποίου η αμφισβήτηση συνεπάγεται ύβρις από τους ευρωλάγνους. Σε κάθε του θεματική, θα παρατηρήσετε πως το φταίνε οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι κρατικοί οργανισμοί, και φυσικά ο μισθός των βουλευτών. Δεν αποφεύγει και το κράξιμο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΥΓ:
Και μια παρατήρηση για ορισμένους δοκησίσοφους που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και απλές λέξεις ορθά: Είθισται το συνθετικό -λάγνος να κολλάει παντού αυτην την περίοδο. Δραχμολάγνος δεν είναι το άτομο το οποίο αναγνωρίζει την αναγκαιότητα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, προκειμένου να συνεχιστεί η επιβίωση του κράτους και των πολιτών του, αλλά αντίθετα, ευρωλάγνος είναι ο ανθρωπάκος που ενώ ο ίδιος πλήττεται και διαμαρτύρεται καθημερινά, παραμένει '' πάση θυσία ευρώ ''.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Και φυσικά, πως θα γίνουν όλα αυτά, και σύμφωνα με τον Λεβέντη; Έκανα τον κόπο να διαβάσω ΟΛΕΣ τις θέσεις του προγραμματός του ( δυστυχώς ). Λογική συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και κατ' επέκταση του Κράτους, άλλη μια θυσία στο δόγμα της λιτότητας, του οποίου η αμφισβήτηση συνεπάγεται ύβρις από τους ευρωλάγνους. Σε κάθε του θεματική, θα παρατηρήσετε πως το φταίνε οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι κρατικοί οργανισμοί, και φυσικά ο μισθός των βουλευτών. Δεν αποφεύγει και το κράξιμο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ξέρεις εσύ κανένα ανεπτυγμένο και "εντός αγορών" κράτος στον πλανήτη που "συρρικνώνει" μέσω βάρβαρης φορολογίας, εχθρικής κρατικής αντιμετώπισης κ.λπ. τον Ιδιωτικό του τομέα για να συντηρεί έναν υπέρογκο Δημόσιο τομέα;:rolleyes:
ο Συριζας απέτυχε παταγωδώς να εφαρμόσει ισοδύναμα, καθώς οι δανειστές αρνούνταν επίμονα και παθολογικά εναλλακτικές μεταρρυθμίσεις.
Ναι μωρέ το φουκαρά, προσπάθησε με νύχια και με δόντια να πατάξει τη διαφθορά, την αργομισθία κ.λπ. μέσω "εναλλακτικών μέτρων" ο διάδοχος του Αντρέα αλλά δεν τον άφησαν οι "κακοί δανειστές"!:whatever:
Και για να πνίξει τη στενοχώρια του επανέφερε όσους Δ.Υ. έδιωξε ο Σαμαράς, έτσι για να τους μπει στο μάτι!:rolleyes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Marios2795

Νεοφερμένος

Ο Marios2795 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Ξέρεις εσύ κανένα ανεπτυγμένο κράτος στον πλανήτη που την πληρώνει ο Ιδιωτικός τομέας για να συντηρείται ένας υπέρογκος Δημόσιος τομέας;:rolleyes:

Ναι, προσπάθησε με νύχια και με δόντια να πατάξει τη διαφθορά, την αργομισθία κ.λπ. ο διάδοχος του Αντρέα αλλά δεν τον άφησαν οι "κακοί δανειστές"!:whatever:

Σου παραθέτω τη λίστα από το Υπουργείο οικονομικών με τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου.

https://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/PublicIssue/profit_np/

6000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ έχουνε χρέη άνω των 30 ΔΙΣ ευρώ προς το δημόσιο.

Χρέη καναλιών όπως εχουν ανακοινωθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

ANTENNA TV 6.498.082,54 €
CHANNEL 9 14.554,72 €
MAKEDONIA TV 61.773,24 €
CITY NEWS 121.648,32 €
ALPHA 3.970.132,02 €
SKAI 2.120.672,51 €
MEGA CHANNEL 7.403.900,00 €
STAR CHANNEL 3.903.305,70 €
902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM, νυν Ε 56.564,88 €
Τελικό Ποσό 24.150.633,93 €

https://tvxs.gr/news/internet-mme/idoy-posa-xrostane-ta-kanalia-gia-ti-xrisi-ton-syxnotiton


Για πες μου λοιπόν, πως ακριβώς πληρώνει, ή καλύτερα συντηρεί ο ιδιωτικός τομέας τον Δημόσιο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Σου παραθέτω τη λίστα από το Υπουργείο οικονομικών από τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου.

https://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/PublicIssue/profit_np/

6000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ έχουμε χρέη άνω των 30 ΔΙΣ ευρώ προς το δημόσιο.

Χρέη καναλιών όπως εχουν ανακοινωθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

ANTENNA TV 6.498.082,54 €
CHANNEL 9 14.554,72 €
MAKEDONIA TV 61.773,24 €
CITY NEWS 121.648,32 €
ALPHA 3.970.132,02 €
SKAI 2.120.672,51 €
MEGA CHANNEL 7.403.900,00 €
STAR CHANNEL 3.903.305,70 €
902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM, νυν Ε 56.564,88 €
Τελικό Ποσό 24.150.633,93 €

https://tvxs.gr/news/internet-mme/idoy-posa-xrostane-ta-kanalia-gia-ti-xrisi-ton-syxnotiton


Για πες μου λοιπόν, πως ακριβώς πληρώνει, ή καλύτερα συντηρεί ο ιδιωτικός τομέας τον Δημόσιο;

Επίσης μην ξεχνάς τα χρέη των παε καε.
(Για όσους δεν ξέρουν η καε και παε εταιρείες είναι)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Ξέρεις εσύ κανένα ανεπτυγμένο κράτος στον πλανήτη που την πληρώνει ο Ιδιωτικός τομέας για να συντηρείται ένας υπέρογκος Δημόσιος τομέας;:rolleyes:
Μα, δεν πληρώνει, αγόρι μου ο μεγάλος ιδιωτικός τομέας.
Πληρώνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι μικρές επιχειρήσεις. Τις τράπεζες εμείς τις πληρώνουμε, το δημόσιο τα χρεώνεται και αυτά.
Το μεγάλο επιχειρηματικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο απολαμβάνει φοροαπαλλαγών και ελευθεριών Μάαστριχτ, όπως η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, και μας κρατάει δεμένους στη δικτατορία του.

Και το δημόσιο δεν είναι υπέρογκο. Είναι ψέμμα αυτό. Υπάρχουν κράτη με μεγαλύτερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων από την Ελλάδα. Εδώ έχουμε ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό σε σχολεία και πανεπιστήμια, ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη, ελλείψεις σε προσωπικό σε βιβλιοθήκες, σε δημόσιες υπηρεσίες κλπ και θέλουν να διώξουν και άλλους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Σου παραθέτω τη λίστα από το Υπουργείο οικονομικών με τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου.

https://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/PublicIssue/profit_np/

6000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ έχουνε χρέη άνω των 30 ΔΙΣ ευρώ προς το δημόσιο.

Χρέη καναλιών όπως εχουν ανακοινωθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

ANTENNA TV 6.498.082,54 €
CHANNEL 9 14.554,72 €
MAKEDONIA TV 61.773,24 €
CITY NEWS 121.648,32 €
ALPHA 3.970.132,02 €
SKAI 2.120.672,51 €
MEGA CHANNEL 7.403.900,00 €
STAR CHANNEL 3.903.305,70 €
902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM, νυν Ε 56.564,88 €
Τελικό Ποσό 24.150.633,93 €

https://tvxs.gr/news/internet-mme/idoy-posa-xrostane-ta-kanalia-gia-ti-xrisi-ton-syxnotiton


Για πες μου λοιπόν, πως ακριβώς πληρώνει, ή καλύτερα συντηρεί ο ιδιωτικός τομέας τον Δημόσιο;

Σύμφωνοι, κάποιες επιχειρήσεις χρωστάνε 30 δις (από τα οποία τα περισσότερα είναι τόκοι & προσαυξήσεις, αλλά έστω)...και τι μ' αυτό;
Τα υπόλοιπα δις που πληρώθηκαν γιατί δεν μας τα δίνεις;Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις δεν πληρώνανε κανονικά δεκαετίες τώρα φόρους, Φ.Π.Α., ασφαλιστικές εισφορές και και και;
40 χρόνια τώρα ο Δημόσιος τομέας στην Ελλάδα συντηρείται από μόνος του;Πως;"Γεννάει" €;:rolleyes:
Μα, δεν πληρώνει, αγόρι μου ο μεγάλος ιδιωτικός τομέας.
Πληρώνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι μικρές επιχειρήσεις. Τις τράπεζες εμείς τις πληρώνουμε, το δημόσιο τα χρεώνεται και αυτά.
Το μεγάλο επιχειρηματικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο απολαμβάνει φοροαπαλλαγών και ελευθεριών Μάαστριχτ, όπως η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, και μας κρατάει δεμένους στη δικτατορία του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνικών επιχειρήσεων ήταν ανέκαθεν ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ και από εκεί προέρχονταν πάντα τα κύρια έσοδα του Δημοσίου...
Και το δημόσιο δεν είναι υπέρογκο. Είναι ψέμμα αυτό. Υπάρχουν κράτη με μεγαλύτερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων από την Ελλάδα.
Όλα αυτά τα κράτη που έχουν μεγαλύτερο Δημόσιο τομέα από της Ελλάδας έχουν αναλογικά διπλάσιας και τριπλάσιας δυναμικής Ιδιωτικούς τομείς, ικανούς να "χρηματοδοτήσουν" με το παραπάνω τα μεγέθη του Δημοσίου!
Μόνο στο Μπανανιστάν (και σε άλλες χρεοκοπημένες Μπανανίες και "Λαϊκές Δημοκρατίες") ο Δημόσιος τομέας υπερβαίνει τον Ιδιωτικό...

Με το να λες τη μισή αλήθεια απλώς εκτίθεσαι...αλλά δε βαριέσαι, συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια έτσι σύντροφε;:rolleyes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
40 χρόνια τώρα ο Δημόσιος τομέας στην Ελλάδα συντηρείται από μόνος του;Πως;"Γεννάει" €;:rolleyes:
Οι δημόσιες επιχειρήσεις, αγόρι μου, δεν πληρώνουν ΦΠΑ; Δεν πληρώνουν φόρους; Δεν έχουν έσοδα;
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνικών επιχειρήσεων ήταν ανέκαθεν ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ και από εκεί προέρχονταν τα κύρια έσοδα του Δημοσίου...
Το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων κατέχει το περίπου 56% του πλούτου της χώρας.
Περίπου 560 κατέχουν το 45% του ΑΕΠ.
Όλα αυτά τα κράτη που έχουν μεγαλύτερο Δημόσιο τομέα από της Ελλάδας έχουν αναλογικά διπλάσιας και τριπλάσιας δυναμικής Ιδιωτικούς τομείς, ικανούς να "χρηματοδοτήσουν" τα μεγέθη του Δημοσίου!
Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι την έννοια του ποσοστού.
Ή μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι ότι προφανώς έχει πέσει ο ιδιωτικός τομέας τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κόψουμε από την υγεία, την παιδεία και την πρόνοια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Έτσι για να ξέρετε, πολύ έξυπνος ο Τσίπρας.
Πέταξε έξω από το κόμμα του και την Βουλή το λόμπι της δραχμής aka Λαφαζάνης και σία.
Κατάφερε να βάλει στη Βουλή τον Καμμένο, έχοντας κυβέρνηση. (Όσοι ξέρουν λίγο, καταλάβαιναν ότι θα έμπαινε σίγουρα ο Καμμένος)
Και έχει καβάτζα ένα τρίτο κεντρώο κόμμα για συνεργασία σε περίπτωση που τα σπάσει με τον Πάνο.
Πιστεύω πως θα κρατήσει σίγουρα μία διετία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Έτσι για να ξέρετε, πολύ έξυπνος ο Τσίπρας.
Πέταξε έξω από το κόμμα του και την Βουλή το λόμπι της δραχμής aka Λαφαζάνης και σία.
Κατάφερε να βάλει στη Βουλή τον Καμμένο, έχοντας κυβέρνηση. (Όσοι ξέρουν λίγο, καταλάβαιναν ότι θα έμπαινε σίγουρα ο Καμμένος)
Και έχει καβάτζα ένα τρίτο κεντρώο κόμμα για συνεργασία σε περίπτωση που τα σπάσει με τον Πάνο.
Πιστεύω πως θα κρατήσει σίγουρα μία διετία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Θα κρατήσει και στο τέλος θα ανεβάσουν και τα ποσοστά τους πιστεύω
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Marios2795

Νεοφερμένος

Ο Marios2795 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Σύμφωνοι, κάποιες επιχειρήσεις χρωστάνε 30 δις (από τα οποία τα περισσότερα είναι τόκοι & προσαυξήσεις, αλλά έστω)...και τι μ' αυτό;
Τα υπόλοιπα δις που πληρώθηκαν γιατί δεν μας τα δίνεις;Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις δεν πληρώνανε κανονικά δεκαετίες τώρα φόρους, Φ.Π.Α., ασφαλιστικές εισφορές και και και;
40 χρόνια τώρα ο Δημόσιος τομέας στην Ελλάδα συντηρείται από μόνος του;Πως;"Γεννάει" €

Σύμφωνα με την κομισιον η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια ανέρχεται στα 37Δις ευρώ. Άμα αθροίσουμε όλες τις παρατυπίες έως τώρα, έχουμε ελλείμματα προς το δημόσιο τομέα περίπου 70 δις, και εσύ συνεχίζεις να λες πως ο ιδιωτικός τομέας συντηρεί το δημόσιο.

Μήπως στην τελική σε πειράζουν και οι φόροι, οι οποίοι συνταγματικά κατοχυρώνονται προκειμένου να υφίσταται το κοινωνικό κράτος δικαίου; Ή μήπως επειδή ορισμένοι φόροι όντως είναι άδικοι, είτε απευθύνονται στην ιδιωτική επιχείρηση είτε στην οικεία είτε εντοπίζονται σε άλλες παροχές και μάλιστα αναγκαίες, είναι απαράδεκτοι, πρέπει να γενικεύσουμε την προκείμενη δυσλειτουργία στη φιλοσοφία του φορολογικού συστήματος;

Τα μνημόνια και το ευρώ θα πεθάνουν και άλλο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον '' εμποράκο '' που λέμε. Και αυτό διότι ο κεντρικός σχεδιασμός του νεοφιλελευθερισμού που απαιτεί η σημερινή ευρωζώνη, και εφαρμόζει μέσω του μηχανισμού των μνημονίων στοχεύει ακριβώς στην προστασία και πριμοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου, με το οποίο καμία μα καμία σχέση δεν έχει ο επιχειρηματίες που ανήκει στα μικρομεσαία στρώματα. Ο επιχειρηματίας που πληρώνει τους φόρους του, απασχολεί ασφαλισμένους εργαζομένους και τους πληρώνει συντονισμένα με αξιοπρεπή μισθό, διατηρεί δηλαδή ένα ευνοικό και ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας δεν θα μπορεί να επιβιώσει στον άκρατο ανταγωνισμό. Αντίθετα, το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο χαίρει ασυλίας σε πολλές περιπτώσεις από φορολογία ή φοροδιαφεύγει χωρίς να τιμωρείται, απασχολεί εργαζομένους σε συνθήκες lessaiz faire, θα μπορεί να επιβιώσει και μάλιστα θα χαίρει και προνομίων.

Εγώ είδα και επί σαμαρά, και επί Τσίπρα άπειρες επιχειρήσεις να κλείνουν στην Τσιμισκή, αλλά ποτέ μέσα σε αυτές δεν ήταν το PLAISIO, τα PUBLIC και λοιπές.
Απο το 2008 έως το 2015 συνολικά έβαλαν λουκέτο περίπου 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αλλά οι τράπεζες, που με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι, τα κανάλια, και οι εφοπλιστές έχουν βγει αλώβητοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

JKaradakov

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιορδάνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 12,311 μηνύματα.
Η Βουλή που θα σχημάτιζε το iSchool:
Στιγμιότυπο από 2015-09-21 16:58:33.png

Κυβέρνηση η ΕΚ με προθυπουργό τον Λεβέντη και 109 βουλευτές και αξιοματική αντιπολύτευση η Συριζα με την ΝΔ με 47 βουλευτές ο καθένας, ενώ μπαίνει στην βουλή και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 13 βουλευτές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Κατιδης.jpg Κατιδης2.jpg
Ο Κατίδης το λέει.
Υγ. όποιος τον πει μάγκα για τον πανηγυρισμό
ο ίδιος σε συνέντευξη του είπε "δεν ήμουν μάγκας βλάκας ήμουν"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,775 μηνύματα.
Εγώ είδα και επί σαμαρά, και επί Τσίπρα άπειρες επιχειρήσεις να κλείνουν στην Τσιμισκή, αλλά ποτέ μέσα σε αυτές δεν ήταν το PLAISIO, τα PUBLIC και λοιπές.
Απο το 2008 έως το 2015 συνολικά έβαλαν λουκέτο περίπου 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αλλά οι τράπεζες, που με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι, τα κανάλια, και οι εφοπλιστές έχουν βγει αλώβητοι.

Η Φάγε πήγε Λουξεβούργο. Οι μετοχές στις τράπεζες έχασαν πάνω από τη μισή αξία τους. Αυτό σημαίνει για σένα αλώβητοι;

Λογικό είναι να κλείνουν τόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις όταν πρέπει να πληρώνουν ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και να παρακρατείτε το 50% των κερδών τι θες να κάνουν. Πριν κοιτάξεις πόσα χρώσταει μια επιχείρηση στο δημόσιο πρέπει να κοιτάξεις πόσα έχει δώσει στο δημόσιο τόσα χρόνια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Marios2795

Νεοφερμένος

Ο Marios2795 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Η Φάγε πήγε Λουξεβούργο. Οι μετοχές στις τράπεζες έχανα πάνω από τη μισή αξία τους. Αυτό σημαίνει για σένα αλώβητοι;

Λογικό είναι να κλείνουν τόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις όταν πρέπει να πληρώνουν ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και να παρακρατείτε το 50% των κερδών τι θες να κάνουν. Πριν κοιτάξεις πόσα χρώσταει μια επιχείρηση στο δημόσιο πρέπει κοιτάξεις πόσα έχει δώσει στο δημόσιο τόσα χρόνια.

Η ΦΑΓΕ έκανε αδικαιολόγητες απολύσεις εργαζομένων και μειώσεις μισθών από το 2009. Το 2013 απλά έδειξε τον πιο κυνικό της εαυτό.

Στη ΦΑΓΕ οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις όταν η επιχείρηση αξίωσε μείωση 20% των μισθών τους, λέγοντας κυνικά στους εργαζόμενους: "Δεν θα μοιραστούμε μαζί σας τα κέρδη μας".
Την ίδια περίοδο η ΦΑΓΕ αύξησε 159% τα καθαρά κέρδη της, που έφτασαν τα 8,3 εκατομμύρια ευρώ.
https://www.avgi.gr/article/391962/meioseis-apodoxon-kai-apoluseis-se-fage-kai-mebgal-den-tha-moirastoume-mazi-sas-ta-kerdi-mas-

Επιπλέον στην οικονομική κατάσταση της ΦΑΓΕ τα μεικτά κέρδη έχουν αυξηθεί το 2014 σχετικά με το 2013.

Εντάξει, το καταλάβαμε. Η επιβίωση της εταιρίας συνεπάγεται θάνατος των εργαζομένων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
1)Οι δημόσιες επιχειρήσεις, αγόρι μου, δεν πληρώνουν ΦΠΑ; Δεν πληρώνουν φόρους; Δεν έχουν έσοδα;

2)Το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων κατέχει το περίπου 56% του πλούτου της χώρας.
Περίπου 560 κατέχουν το 45% του ΑΕΠ.

Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι την έννοια του ποσοστού.
Ή μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι ότι προφανώς έχει πέσει ο ιδιωτικός τομέας τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κόψουμε από την υγεία, την παιδεία και την πρόνοια.

Πόσες, ποιές και με τα ποσά τους, έστω κατά προσέγγιση...δώσε μας νούμερα, γιατί last time I checked οι περισσότερες δημόσιες επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια (λόγω πολύ υψηλού κόστους λειτουργίας πρωτίστως και "διαφθοράς" δευτερευόντως) αλλά ακόμη κι αν δεν ήταν, ο τζίρος τους είναι αμελητέος μπροστά στις ανάγκες του κράτους για μισθούς, συντάξεις κ.λπ.

Το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων μπορεί να κατέχει όσο πλούτο θέλει, τι σχέση έχει αυτό με το πόσα έσοδα παράγει το κράτος κι από που αυτά προέρχονται;

Ο Ιδιωτικός τομέας έπεσε γιατί άλλοι επιχειρηματίες έπεσαν έξω (λόγω μεγάλης εξάρτησης τους από το Δημόσιο), άλλοι δεν άντεξαν την ύφεση κι έκλεισαν (εμού συμπεριλαμβανομένου που πήγα Βουλγαρία για να κρατηθώ ανοικτός) και οι υπόλοιποι δεν είναι κορόιδα να κάθονται να τους γ@μάει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει προσλήψεις ο Κατρούγκαλος κι όταν μπορούν να φύγουν και υπάρχει η Βουλγαρία, η Τουρκία κ.λπ. παραδίπλα θα πάνε εκεί την έδρα τους κι εσύ θα μείνεις με το λιλί στο χέρι...και καλά θα πάθεις!:rolleyes:
Αν δεν ήθελες να "μειώσεις το κράτος" ας φρόντιζες να δώσεις κίνητρα για την ανάπτυξη της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας ώστε να έχεις έσοδα να πληρώνεις...τώρα καληνύχτα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,492 μηνύματα.
Πως να πάρει μπρος ο ιδιωτικός τομέας με 1) ασταθές φορολογικό σύστημα(αυξήσεις ΦΠΑ κλπ), 2) φόροι 50 %, ενώ σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης είναι 10-12%, 3) λάδωμα σε χίλιες δυο πόρτες για αποφυγή γραφειοκρατίας και καθυστέρησης, 4) μηδαμινά κίνητρα, 5) κράτος που κοιτάζει κάθε καινούργιο επενδυτή να του φάει τα χρήματα για να διατηρεί τον κομματικό στρατό των υπαλλήλων του.

Απλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον απο την εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα μπρος να αλλάξουν τα παραπάνω, αλλα θέλει να δίνει έτοιμα λεφτά(δάνεια) στα παιδιά της και αυτά να τρέχουν να την ψηφίζουν σε κάθε εκλογές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Σύμφωνα με την κομισιον η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια ανέρχεται στα 37Δις ευρώ. Άμα αθροίσουμε όλες τις παρατυπίες έως τώρα, έχουμε ελλείμματα προς το δημόσιο τομέα περίπου 70 δις, και εσύ συνεχίζεις να λες πως ο ιδιωτικός τομέας συντηρεί το δημόσιο.

Εγώ είδα και επί σαμαρά, και επί Τσίπρα άπειρες επιχειρήσεις να κλείνουν στην Τσιμισκή, αλλά ποτέ μέσα σε αυτές δεν ήταν το PLAISIO, τα PUBLIC και λοιπές.
Απο το 2008 έως το 2015 συνολικά έβαλαν λουκέτο περίπου 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αλλά οι τράπεζες, που με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι, τα κανάλια, και οι εφοπλιστές έχουν βγει αλώβητοι.

Σου ζήτησα να ανεβάσεις πόσα ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 40 χρόνια τώρα...ούτε κιχ...αναμενόμενο!;)
Έστω και στα δίνανε αυτά τα 37 δις ΑΤΟΦΙΑ μαζί με τόκους & προσαυξήσεις...μετά τι;Σώθηκες μ' αυτά;:P
Πότε θα καταλάβετε ότι ακόμη και 500 δις να βρίσκαμε ουρανοκατέβατα ένα πρωί και ξεχρεώναμε μέχρι τελευταίου €, σε 2-3 χρόνια από τότε θα είμασταν πάλι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό;
Πότε θα καταλάβεις ότι δεν είναι το νόμισμα το πρόβλημα της χώρας αλλά το ότι επί δεκαετίες ξοδεύεις ως κράτος πολύ περισσότερα απ' όσα βγάζεις;

Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται λόγω προσωπικής σου ιδεολογίας, οι περισσότεροι πλήρωναν τους φόρους τους τόσα χρόνια...κι αυτοί που στήριζαν τον προϋπολογισμό δεν ήταν ούτε τα Public, ούτε το Πλαίσιο!Ήταν τα εκατοντάδες χιλιάδες μαγαζάκια & τα "μπλοκάκια" των χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών...εκεί ήταν τα λεφτά!

Μήπως στην τελική σε πειράζουν και οι φόροι, οι οποίοι συνταγματικά κατοχυρώνονται προκειμένου να υφίσταται το κοινωνικό κράτος δικαίου; Ή μήπως επειδή ορισμένοι φόροι όντως είναι άδικοι, είτε απευθύνονται στην ιδιωτική επιχείρηση είτε στην οικεία είτε εντοπίζονται σε άλλες παροχές και μάλιστα αναγκαίες, είναι απαράδεκτοι, πρέπει να γενικεύσουμε την προκείμενη δυσλειτουργία στη φιλοσοφία του φορολογικού συστήματος;
Μίλησε για ισοδύναμα νομίζω, δηλαδή συμφωνούμε πάνω στο ποσό που μας ζητείται προκειμένου να ξεπληρωθεί το χρέος ( ενώ το έχει χαρακτηρίσει η ίδια η Βουλή μας παράνομο μέσω της Επιτροπής Λογιστικού Χρέους )...
Δηλαδή είναι "κακοί" οι τόκοι & οι προσαυξήσεις στα χρέη της Ελλάδας, ενώ στα χρέη των Ελλήνων επιχειρηματιών είναι "καλοί";
Ή και τα δύο θα ισχύουν ή κανένα, αποφάσισε!:rolleyes:
https://www.avgi.gr/article/391962/meioseis-apodoxon-kai-apoluseis-se-fage-kai-mebgal-den-tha-moirastoume-mazi-sas-ta-kerdi-mas-

Επιπλέον στην οικονομική κατάσταση της ΦΑΓΕ τα μεικτά κέρδη έχουν αυξηθεί το 2014 σχετικά με το 2013.

Εντάξει, το καταλάβαμε. Η επιβίωση της εταιρίας συνεπάγεται θάνατος των εργαζομένων.
Άμα η πολιτική της εταιρίας είναι αυτή και ΑΝ οι εργαζόμενοι είναι "μάγκες" ας πάνε όλοι μαζί ένα πρωί κι ας υποβάλουν την παραίτηση τους, να δούμε μετά που και πότε θα βρει η ΦΑΓΕ στελέχη να την "τρέξουν"!

Τι περιμένετε δηλαδή να δείξουν οι επιχειρηματίες από μόνοι τους "αλληλεγγύη" και "πατριωτισμό";Σε τι συννεφάκι ζείτε τελοσπάντων;:rolleyes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις κερδοφόρες.
Για παράδειγμα η ΔΕΗ ήταν (και πρέπει να είναι ακόμη) κερδοφόρα. Με τι κόστος; Ένα ρεύμα πανάκριβο που έχει οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες χωρίς πρόσβαση σε αυτό. Το ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό. Γιατί δρομολογείται ιδιωτικοποίηση σε μία επιχείρηση που δεν προκαλεί ζημία;
Και ο ΟΠΑΠ ήταν κερδοφόρος και ο ΟΤΕ επίσης. Γιατί προωθήθηκε η ιδιωτικοποίησή των;

Και, παρεμπιπτόντως, είναι θέμα του καπιταλισμού, που το κράτος συντηρεί μόνο τις δύσκολες επιχειρήσεις. Αν σκεφτείς σε τι συνθήκες ξεκίνησε η ΔΕΗ, έκανε χάρη στους επιχειρηματίες η κρατική χρηματοδότηση της επιχείρησης του ηλεκτρικού, γιατί οι ίδιοι το χρειάζονταν και δε μπορούσαν να το πράξουν.Επομένως, δε μπρούμε κάθε φορά να ξεχάσουμε την εκάστοτε εξουσία που κρύβεται πίσω από το κράτος και τις επιδιώξεις της.
Θα μπορούσε για παράδειγμα το κράτος να έχει δημόσιες κατασκευαστικές, βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων και ρούχων, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, ξενοδοχείων κ.ο.κ. Αυτό το κράτος θα ήταν φυσικά ένα ξεκάθαρα κερδοφόρο κράτος. Και θα ήταν ακόμη πιο κερδοφόρο αν υπήρχε σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες κρατικό μονοπώλιο. Αυτό θα ήταν ένα κράτος που θα είχε όλα τα έξοδα, όλη τη συντήρηση των δύσκολο εταιριών, αλλά και όλων των κερδοφόρων.

Όταν ο παραγόμενος πλούτος δεν πηγαίνει στα χέρια ενός μικρού ποσοστού του πληθυσμού, τότε μπορείς να στηρίξεις ένα κοινωνικό κράτος. Όταν ξέρεις ότι δουλεύεις για μία κοινωνικοποιημένη εταιρία και όση δουλειά δώσεις σου επιστρέφει σε κοινωνικές παροχές, τότε βλέπεις και την εργασία και την ευθύνη σου απέναντι στο κράτος με άλλο μάτι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,342 μηνύματα.
Και ο ΟΠΑΠ ήταν κερδοφόρος και ο ΟΤΕ επίσης. Γιατί προωθήθηκε η ιδιωτικοποίησή των;

Τα παράπονα σου στο Σημίτη και το Σαμαρά!:rolleyes:

Το υπόλοιπο κείμενο σου δεν το σχολιάζω καν για τον απλούστατο λόγο ότι για ακόμη μια φορά δεν απαντάς σε τίποτα απ' όσα έθιξα και αλλάζεις την κουβέντα!
Έχεις αναγάγει το "πηγαίνω τη συζήτηση αλλού" σε επιστήμη!:lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,775 μηνύματα.
Η ΦΑΓΕ έκανε αδικαιολόγητες απολύσεις εργαζομένων και μειώσεις μισθών από το 2009. Το 2013 απλά έδειξε τον πιο κυνικό της εαυτό.
Δεν κατανοώ το αδικαιολόγητες απολύσεις. Αν τους χρειαζόταν δεν θα τερμάτιζε τη συνεργασία τους, Λες και πήγε Βουλγαρία για φτηνό εργατικό προσωπικό κάνεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top