Tι θα ψηφίσετε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου;

Tι θα ψηφίσετε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου;
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 232)
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 35 15.1%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 37 15.9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 17 7.3%
  • ΛΑΕ

    Ψήφοι: 18 7.8%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 10 4.3%
  • ΧΑ

    Ψήφοι: 21 9.1%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΚΙΔΗΣΟ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΠΑΣΟΚ

    Ψήφοι: 2 0.9%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 43 18.5%
  • ΛΑΟΣ

    Ψήφοι: 1 0.4%
  • ΕΠΑΜ

    Ψήφοι: 6 2.6%
  • ΑΠΟΧΗ 'Η ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 28 12.1%
  • ΤΕΛΕΙΑ

    Ψήφοι: 1 0.4%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 3 1.3%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 10 4.3%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

giannis453

Νεοφερμένος

Ο giannis453 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι επειδή κάποιος ήταν στέλεχος της ΚΝΕ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι στην συνέχεια εξακολούθησε να είναι κομμουνιστής(βλ Λοβερδος,Ταμηλος)

Τώρα όσον αφορά τις διμερέις σχέσεις που είχε η κυβέρνηση,δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το μεμπτό να προσπαθείς να ενισχύεις την διπλωματική σου πολιτκή και να αναζητείς εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης και επενδύσεων μέσα στα πλαίσια της ΕΕ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ZETAXA

Δραστήριο μέλος

Η ZETAXA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 695 μηνύματα.
Μερικές φορές αναρωτιέμαι πότε θα αναιρεθεί η τεράστια ζημιά που έκαναν νδσοκ και έβαλαν την Ελλάδα στον βούρκο για τουλάχιστον 10+ χρόνια.








Τον ΓΑΠ αλά ΚΙΔΗΣΟ ξέχασες:rofl:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,241 μηνύματα.
Η βουλή επί ΝΔ.

Αυτά είναι σόου της Ζωής. Ο σιωπών δοκεί συναινείν. Όσοι συμφωνούν καταθέτουν τη συμφωνία τους και συνήθως δεν προσέρχονται στη διαδικασία. Εξάλλου, είναι εμφανές στο βίντεο ειδικά προς το τέλος ότι η Τζάκρη και ο Κεφαλογιάννης την αγνοούν επιδεικτικά. Βέβαια κάτι τέτοια βίντεο-πυροτεχνήματα πάντα χρησιμεύουν στα αριστερά κόμματα του λαικισμού ούτως ώστε να ακολουθούν τα πρόβατα που τους ψηφίζουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Επιπλέον, μιλάμε για έναν τύπο (για τον Τσίπρα λέω) που η βασική του στρατηγική ήταν η απειλή να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα. Ακόμη και η Λεπέν πιο ευρωπαΐστρια είναι από αυτό το σούργελο.

+διαβάστε ένα γαμάτο κείμενο:

Αλέξης Τσίπρας: Ο Ελληνάρας μέσα σου που πρέπει να εξοντώσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί την υπερήφανη ενσάρκωση των πιο παθογενών χαρακτηριστικών του νεοέλληνα. Είναι ένα ημιμαθές άτομο που ανδρώθηκε στον κομματικό σωλήνα, δεν χρειάστηκε να δουλέψει ποτέ στη ζωή του, δεν κουράστηκε για τίποτα, δεν πάλεψε για τίποτα, δεν κατέκτησε τίποτα· απλώς θήτευσε στο κατηχητικό της παράταξης, γαλουχήθηκε με τα δόγματα και τον φανατισμό της κλίκας του, και όταν έφτασε η ώρα του, αναδείχθηκε ως αρχηγός της. Την ώρα που άλλοι σπούδαζαν, ξανασπούδαζαν, ταξίδευαν, δούλευαν, έστηναν δουλειές, αποτύγχαναν, ξαναπροσπαθούσαν, πετύχαιναν, μοχθούσαν, αμφισβητούσαν, εξελίσσονταν, και προσέθεταν με χίλια ζόρια και βιώματα ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην πραγματική ζωή, ο Αλέξης Τσίπρας μεγάλωνε εκπροσωπώντας την πιο κλισέ εκδοχή του αδρανούς παρασίτου: Ήταν ο παρατεταμένα έφηβος ιδεαλιστής που, να μωρέ, θα έκανε πολλά πράγματα αν ο κόσμος ήταν ιδανικός, αλλά δυστυχώς, επειδή δεν είναι και μέχρι να γίνει τέτοιος, θα πορεύεται με τον μόνο τρόπο που θεωρεί αποδεκτό η κουλτούρα της παράταξης. Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, αφισοκολλήσεις, καταληψούλες, κηρύγματα. Μέχρι που του έλαχε να μας κυβερνήσει. Οπότε και αποφάσισε να μας δείξει πώς γίνονται όλα εκείνα για τα οποία ο ίδιος δεν έχει ιδέα, και για τα οποία άλλοι έχουν φτύσει αίμα όσο εκείνος κοιμόταν.

Από μόνη της η ιδέα του να κυβερνηθεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος από έναν αριστερό κρατιστή που εχθρεύεται τον καπιταλισμό και διακατέχεται από ιδεολογικά ταμπού προηγούμενων αιώνων, είναι αστεία, αντιφατική και προβληματική. Η επίδοση του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού ήταν προδιαγεγραμμένη, λοιπόν, και κάθε νοήμων άνθρωπος μπορούσε εύκολα να προβλέψει πόσο καταστροφική θα ήταν, όποια στρατηγική κι αν ακολουθούσε ο πρώτος. Είτε, δηλαδή, παρέμενε πιστός στα βλακώδη ακροαριστερά του φρονήματα είτε πραγματοποιούσε την αναμενόμενη κωλοτούμπα ενώπιον της αμείλικτης πραγματικότητας είτε έκανε και τα δύο (όπως και συνέβη), ήταν προφανές εξαρχής ότι θα αποτύγχανε. Γιατί, αφενός, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός μιας μοσχαναθρεμμένης καπιταλιστικής κοινωνίας είναι αδύνατος (ούτε ο λαός τον θέλει ούτε ο Τσίπρας ήταν σε θέση να τον πετύχει) και, αφετέρου, η επίτευξη της οικονομικής ευημερίας ενός οποιουδήποτε καπιταλιστικού κράτους δεν γίνεται να περατωθεί με επικεφαλής ένα πρόσωπο με το έλλειμμα γνώσης, ικανότητας, εμπειρίας και πρόθεσης του Τσίπρα.

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα χαράμισε εφτά μήνες για να αποδειχθεί το αυταπόδεικτο, για να εμπεδωθεί το προφανές, για να επαληθευτεί ένα μαθηματικό σχήμα – δεδομένο εξαρχής: Η πρόσθεση μηδενικών θα κάνει πάντοτε μηδέν, όσα κι αν είναι τα μηδενικά. Τα μήλα δεν κάνουν πορτοκαλάδες, τα πορτοκάλια δεν κάνουν μηλόπιτες, η αρρώστια δεν θεραπεύεται από τον γιατρό που αρνείται την ύπαρξή της.

Ουσιαστικά, τους τελευταίους μήνες παρακολουθήσαμε το ντροπιαστικό θέαμα μιας σουρεαλιστικής μεταμόρφωσης, την πρόσκρουση ενός μπανάλ κομματικού παράγοντα στην άβολη πραγματικότητα, με την οποία ο κόσμος κανονικά εξοικειώνεται γύρω στα 16. Γίναμε όλοι μάρτυρες της όψιμης ενηλικίωσης του Αλέξη Τσίπρα, πληρώσαμε για να πειστεί με βιωματικό τρόπο ένας σαραντάχρονος άντρας ότι ο καπιταλισμός δεν ανατρέπεται, ότι τα χρέη απαιτούνται ακόμα κι απ’ τους ευγενικότερους δανειστές κι ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Στοιχειώδη πράγματα, αστείες καταστάσεις, το θέατρο του παραλόγου. Ένα παιδάκι του ανέξοδου φοιτητικού συνδικαλισμού μετέβη από το πεδίο των φαντασιώσεων στην απτή πολιτική μάχη, εκεί όπου οι εκ του ασφαλούς φιλοσοφικές ενατενίσεις είναι απλές ονειρώξεις, και τα ’χασε. Κατατρόμαξε. Αντίκρισε για πρώτη φορά την αλήθεια χωρίς τα βολικά θεωρητικά φτιασιδώματα με τα οποία συνήθιζε να την περιβάλλει ως τζάμπα μάγκας σε όλη του τη ζωή, και έπαθε αμόκ. Ο πρωθυπουργός της χώρας ως ανίδεος intern που μαθαίνει σιγά σιγά τη ζωή.

Αυτό, όμως, που ζήσαμε όλοι με προσωπικό κόστος, ο καταποντισμός, δηλαδή, της αγοράς και της οικονομίας, και η βύθιση της χώρας σε απύθμενα βάθη παρακμής, δεν ήταν απλώς “το ξεβράκωμα” του Τσίπρα, όπως λένε πολλοί. Ο Τσίπρας απέτυχε παταγωδώς, αλλά αυτό που άφησε πίσω του είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από προσωπική του αποτυχία, κάτι πολύ σημαντικότερο από τον ίδιο. Ο βόρβορος του Τσίπρα είναι ένα πανίσχυρο και ειρωνικό κοινωνικό σύμβολο, απεικονίζει ρεαλιστικότατα τη ματαίωση της νοοτροπίας που αυτός πρεσβεύει και επιχειρεί να διαιωνίσει, με την οποία όμως έμαθαν να ζουν, να μεγαλώνουν, να αναπαράγονται και να πεθαίνουν εκατομμύρια Έλληνες. Το φιάσκο της πρωθυπουργίας του είναι η επιβεβαίωση της ακυρότητας του νεοελληνικού ονείρου, του οποίου γνήσιο τέκνο ήταν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας: Ενός ονείρου που θέλει τον λαό υποταγμένο σε ένα τεράστιο και δυσκίνητο κράτος που τρώει τις σάρκες του, και παράλληλα απομυζά όσους παράγουν πλούτο έξω από αυτό. Ένα ολόκληρο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο, η κρατούσα φιλοσοφία ζωής στην Ελλάδα καίγεται αυτή τη στιγμή μαζί με την πολιτική οντότητα του Τσίπρα, ανεξάρτητα απ’ το πώς πουλάει ο ίδιος τον εαυτό του ή πώς τον βλέπει ο καθένας μας: ως προσάναμμα ή αποκαΐδι. Στο τέλος η φωτιά θα κάψει τα πάντα και τους πάντες, αν η κατάσταση δεν ανατραπεί εγκαίρως.

Η φρίκη της ερασιτεχνικής πολιτικής Τσίπρα δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα σε όλο της το μεγαλείο, πρώτον επειδή ενέσκηψε σε νεκρή περίοδο και άρα παραμένει σε μεγάλο βαθμό λανθάνουσα, δεύτερον επειδή εξακολουθεί να αντισταθμίζεται από την απέχθεια του κόσμου για τους προκατόχους του πρωθυπουργού. Παράλληλα, η διάσπαση του κόμματός του διασκεδάζει τις εντυπώσεις (ήρωας ή προδότης; – το σήριαλ μαγνητίζει την προσοχή των εκλογέων για να αποτρέψει τη στροφή της προς την οικονομία), κι έτσι ελάχιστοι έχουν, μέχρι στιγμής, καταλάβει ότι έρχεται η ώρα που θα πληρώσουμε αδρά την τοποθέτηση ενός παιδιού στο τιμόνι.

Η παρακαταθήκη και το όραμα του Τσίπρα, ωστόσο, θα μείνουν ανέπαφα. Το γιγαντιαίο πελατειακό κράτος, η διαφθορά, οι συντεχνίες, τα βολέματα, η τεμπελιά και κάθε άλλο γνώρισμα που συναποτελεί το πασοκικό κοινωνικοπολιτικό corpus της μεταπολίτευσης θα εξακολουθήσουν να συνιστούν το (κεκαλυμμένο πάντα) ζητούμενο του λαού (όπως συνέβαινε και πριν τον Τσίπρα), γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε να εκπαιδεύσει το εκλογικό σώμα διαφορετικά. Κανείς δεν βρέθηκε να κηρύξει το αντίθετο, να επιφέρει μεταρρυθμίσεις και να θυσιαστεί στη μάχη, στην προσπάθεια να απαλλάξει τον λαό απ’ τις κακές του ροπές. Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, ο άνθρωπος που θα βγάλει την Ελλάδα από αυτό το τραγικό τέλμα θα μισηθεί όσο κανείς άλλος από τη γενιά που θα τον εκλέξει. Μόνο έτσι, όμως, θα καταφέρει να σώσει τις επόμενες.

Δεν αρκεί η ηλικιακή νεότητα για να πλησιάσεις την πρόοδο. Ο συντηρητισμός είναι θέμα ανατροφής και πνεύματος, δεν κατοικεί σε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης.

Άρης Αλεξανδρής
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,053 μηνύματα.
Όσοι κράζουν Λεβέντη ας μάθουν επιτέλους οτι ο άνθρωπος είχε τις ευκαιρίες του να βολευτεί στο σάπιο πολιτικό σύστημα πολλές φορές.....
Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Υπήρξε υποψήφιος και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αλλά κανένας δεν τον πήρε ποτέ στα σοβαρά. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, μάλλον αναφέρονται σε έναν Β.Λ. από άλλο παράλληλο Σύμπαν. Διάβασε ΕΔΩ1 και ΕΔΩ2 και στη συνέχεια ψάξε μόνος σου με τον Γκούγκλη να βρεις την αλήθεια.
Πέραν του Λεβέντη, τα υπόλοιπα μέλη του κόμματός του τι πολιτικό επίπεδο έχουν; :hmm:
Τα ποια; Μεταξύ μας, πόσα μέλη του "κόμματός" του ξέρεις;

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι πως μπορεί ένας νέος, να δώσει την ψήφο του στον...Μειμαράκη;
Τι μπορεί να σας αρέσει, το πολιτικό του επίπεδο ή η αστική του ευγένεια; Γελάω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,053 μηνύματα.
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι πως μπορεί ένας νέος, να δώσει την ψήφο του στον...Μειμαράκη;
Τι μπορεί να σας αρέσει, το πολιτικό του επίπεδο ή η αστική του ευγένεια; Γελάω.
Μάλλον ο Μεϊμαράκης προσπαθεί να δείχνει το American style του πολιτικού.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Υπήρξε υποψήφιος και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αλλά κανένας δεν τον πήρε ποτέ στα σοβαρά. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, μάλλον αναφέρονται σε έναν Β.Λ. από άλλο παράλληλο Σύμπαν. Διάβασε ΕΔΩ1 και ΕΔΩ2 και στη συνέχεια ψάξε μόνος σου με τον Γκούγκλη να βρεις την αλήθεια.

Ρε συ φίλε ο Λεβέντης ήταν ενθουσιασμένος με τα ανερχόμενα κόμματα(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) όπως όλος ο λαός, πιστεύοντας σε κάποιες αξίες και ιδανικά όπως έκανε και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός μετά τα χρόνια της Χούντας. Ο Λεβέντης είχε καταλάβει απο τότε όμως το τι σαπίλα επικρατεί σε αυτά τα κόμματα. Οι ιδέες και οι απόψεις του οι οποίες και τότε ήταν οι ίδιες σημερινές( ψάξε ΕΣΥ για τον Λεβέντη γιατί μου φαίνεται δεν γνωρίζεις τις ιδέες του) που να έβρισκαν απήχηση, όταν τα δάνεια έρρεαν ασταμάτητα και ο κόσμος διορίζονταν και οι πολιτικοί έκλεβαν τ άντερα τους;;; Κατάλαβες τώρα γιατί δεν τον άκουγε κανένας και γιατί ήταν "γραφικός";; Δεν ήταν προφήτης, απλά λογικός και έβλεπε κάποια πράματα όπως λειτουργούσαν στο εξωτερικό(συντάξεις στα 65,εντιμότητα στην πολιτική,αξιοκρατία κλπ), και όχι το τι επικρατούσε σε αυτήν εδώ την ζούγκλα.

Πες μου ειλικρινά, σε πολιτικό επίπεδο, που έχει λάθος ο άνθρωπος και που δεν συμφωνείς μαζί του;; Είναι ο μοναδικός που παραθέτει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις χωρίς αερολογίες και αόριστες αναφορές.



Πέραν του Λεβέντη, τα υπόλοιπα μέλη του κόμματός του τι πολιτικό επίπεδο έχουν; :hmm:

Το ήξερες οτι πολλά απο τα στελέχη του είναι ιατροί, δικηγόροι κλπ. και ειδικοί επιστήμονες και συνάμα καθηγητές πανεπιστημίων του εσωτερικού/εξωτερικού,που δεν έχουν καμία σχέση με τα σάπια κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο;; Αλλά πού να τους γνωρίζει ο κόσμος με την ελάχιστη τηλεοπτική προβολή του κόμματος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Το ήξερες οτι πολλά απο τα στελέχη του είναι ιατροί, δικηγόροι κλπ. και ειδικοί επιστήμονες και συνάμα καθηγητές πανεπιστημίων του εσωτερικού/εξωτερικού,που δεν έχουν καμία σχέση με τα σάπια κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο;; Αλλά πού να τους γνωρίζει ο κόσμος με την ελάχιστη τηλεοπτική προβολή του κόμματος...

Το ότι το κόμμα του Λεβέντη συνίσταται από ακαδημαϊκούς δεν αποτελεί επ' ουδενί λόγο να το ψηφίσεις. Προσωπικά, έχοντας δει 1 χρόνο μέσα στη σχολή πώς ακριβώς κινούνται και συμπεριφέρονται οι περισσότεροι καθηγητές (υπάρχουν και εξαιρέσεις, ορίσμενες λαμπρές μάλιστα) και λαμβάνοντας υπόψιν τις θητείες Μπαμπινιώτη, Μπαλτά, Βαρουφάκη και Βενιζέλου το θεωρώ μάλλον αποτρεπτικό να ψηφίσω ένα κόμμα που αποτελείται σε ένα μεγάλο ποσοστό από τέτοιους ανθρώπους.
Δεν διαφωνώ, οι ακαδημαϊκοί κατέχουν εξαίρετη γνώση. Αλλά, συνήθως, είναι θεωρητική. Μπορεί, πχ, ο Βαρουφάκης να ξέρει το τέλειο οικονομικό σύστημα, ώστε να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση μέσα σε 1,5 χρόνο. Αν όμως δεν μπορεί να πείσει τους εταίρους να συμφωνήσουν μαζί του και να εφαρμόσουν το σχέδιο του, μου είναι άχρηστος σαν υπουργός οικονομικών και σαν πολιτικός. Διότι δεν συγκρίνουμε τι αποτελέσματα θα έφερναν οι σκέψεις του καθενός, ΑΝ εφαρμόζονταν, αλλά το τι μέτρα εφάρμοσαν και τι αποτελέσματα είχαν αυτά.
Για μένα, ο καλύτερος τρόπος που μπορούν να βοηθήσουν οι ακαδημαϊκοί και οι επιστήμονες είναι ως σύμβουλοι των εκάστοτε υπουργών και όχι σαν πολιτικοί/υπουργοί οι ίδιοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sommerfeld

Δραστήριο μέλος

Ο Sommerfeld αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 582 μηνύματα.
Ξαφνικα η Ενωση Κεντρωων πηρε 29 ολοκληρες ψηφους στο esteki(τις περισσοτερες μεχρις στιγμης στην ψηφοφορια) και λογικα θα ακολουθησουν και αλλες...Ως φαινεται, οι περισσοτεροι που ψηφισαν τον τσιπρα τωρα απογοητευτηκαν, τα ονειρα που ειχαν για τα νταουλια και τις αγορες που θα επαιζαν τον ρυθμο τους χαθηκαν σαν να μην υπηρχαν ποτε και τωρα βρηκαν ενα νεο πολιτικο μεσσια...προβλεπονται νεες μουτζες στον ελληνικο λαο αν κρινω και απο αυτα που εγραψε ο Dias(που και να μην ισχυουν, μου αρκει το βιντεακι με τις χυδαιολογιες του)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Έχω βαρεθεί να το λέω: αφήστε τα παιδιά να ψηφίσουν τον Λεβεντομαλάκα εεε τον Λεβέντη, αρκεί να μην ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Το ότι το κόμμα του Λεβέντη συνίσταται από ακαδημαϊκούς δεν αποτελεί επ' ουδενί λόγο να το ψηφίσεις. Προσωπικά, έχοντας δει 1 χρόνο μέσα στη σχολή πώς ακριβώς κινούνται και συμπεριφέρονται οι περισσότεροι καθηγητές (υπάρχουν και εξαιρέσεις, ορίσμενες λαμπρές μάλιστα) και λαμβάνοντας υπόψιν τις θητείες Μπαμπινιώτη, Μπαλτά, Βαρουφάκη και Βενιζέλου το θεωρώ μάλλον αποτρεπτικό να ψηφίσω ένα κόμμα που αποτελείται σε ένα μεγάλο ποσοστό από τέτοιους ανθρώπους.
Δεν διαφωνώ, οι ακαδημαϊκοί κατέχουν εξαίρετη γνώση. Αλλά, συνήθως, είναι θεωρητική. Μπορεί, πχ, ο Βαρουφάκης να ξέρει το τέλειο οικονομικό σύστημα, ώστε να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση μέσα σε 1,5 χρόνο. Αν όμως δεν μπορεί να πείσει τους εταίρους να συμφωνήσουν μαζί του και να εφαρμόσουν το σχέδιο του, μου είναι άχρηστος σαν υπουργός οικονομικών και σαν πολιτικός. Διότι δεν συγκρίνουμε τι αποτελέσματα θα έφερναν οι σκέψεις του καθενός, ΑΝ εφαρμόζονταν, αλλά το τι μέτρα εφάρμοσαν και τι αποτελέσματα είχαν αυτά.
Για μένα, ο καλύτερος τρόπος που μπορούν να βοηθήσουν οι ακαδημαϊκοί και οι επιστήμονες είναι ως σύμβουλοι των εκάστοτε υπουργών και όχι σαν πολιτικοί/υπουργοί οι ίδιοι.



Σε συνδυασμό πάντα με το ήθος και τις ιδέες της ΕΚ πιστεύω πως πραγματικοί γνώστες και επιστήμονες είναι η καλύτερη επιλογή και συνδυασμός για να στελεχωθεί το κόμμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Σε συνδυασμό πάντα με το ήθος και τις ιδέες της ΕΚ πιστεύω πως πραγματικοί γνώστες και επιστήμονες είναι η καλύτερη επιλογή και συνδυασμός για να στελεχωθεί το κόμμα.

Ακριβώς, φίλε μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
O Σύριζα δεν μπορεί να κυβερνήσει. Δυστυχώς ο κόσμος είναι χαζός και δεν αποκλείω να είναι αρκετοί αυτοί που θα τον ξαναεμπιστευτούν. Αν γίνει αυτό το ενδεχόμενο οδηγούμαστε πάλι σε ακυβερνησία...

Όταν βγει η ΝΔ θα έχουμε συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ποτάμι. ΣΕ αυτή τη περίπτωση θαωρώ καταστροφικό να έχουμε στην αντιπολίτευση κόμματα που υπερασπίζονται τον κρατισμό. Αντίθετη η ένωση κέντρου θα ασκήσει πίεση στο να γίνουν σωστές μεταρρυθμίσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
O Σύριζα δεν μπορεί να κυβερνήσει. Δυστυχώς ο κόσμος είναι χαζός και δεν αποκλείω να είναι αρκετοί αυτοί που θα τον ξαναεμπιστευτούν. Αν γίνει αυτό το ενδεχόμενο οδηγούμαστε πάλι σε ακυβερνησία...

Όταν βγει η ΝΔ θα έχουμε συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ποτάμι. ΣΕ αυτή τη περίπτωση θαωρώ καταστροφικό να έχουμε στην αντιπολίτευση κόμματα που υπερασπίζονται τον κρατισμό. Αντίθετη η ένωση κέντρου θα ασκήσει πίεση στο να γίνουν σωστές μεταρρυθμίσεις.

τρίζουν τα κόκκαλα του ανθρώπου.. :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.

όταν παίζει το "αίσχος" στο βίντεο λιώνω στα γέλια! :)

τα μέλη του κόμματος ποια είναι;


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Όσοι θέλετε να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, στις 20 Σεπτεμβρίου ψηφίζετε ΜΟΝΟ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Όλες οι άλλες επιλογές ξέρετε καλά ότι στέλνουν την ψήφο σας στα σκουπίδια και τον Αλέξη Τσίπρα ξανα στο Μέγαρο Μεξίμου. Άλλοθι και άγνοια πλέον, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕI.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top