Διαγραφές προπτυχιακών φοιτητών που έχουν υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ευθύνονται για τις διαγραφές των λιμναζόντων φοιτητών στις 31 Αυγούστου

Τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ευθύνονται που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρέωσή τους, να συντάξουν Οργανισμούς και να προβλέψουν ειδικές διατάξεις για τους λιμνάζοντες φοιτητές, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ fm ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος και το ξεκαθάρισε: «δεν μπορώ να ανοίξω κανένα παράθυρο αν δεν έχουν διαγραφεί οι λιμνάζοντες».
Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος μιλώντας για τους λιμνάζοντες φοιτητές
Α.Σας εξηγώ τι ορίζει ο νόμος. Ο νόμος ψηφίστηκε το 2011, η προειδοποίηση είχε γίνει από το 2007, όλοι όσοι ήταν στα πανεπιστήμια και δεν έπαιρναν τα πτυχία τους ήξεραν από το 2007, δηλαδή εδώ και 7 χρόνια, ότι κάτι θα γίνει.
Β.Ο νόμος το 2011 όρισε τι θα γίνει, 31/8/2014 φεύγετε εσείς οι παλιοί, όχι αυτοί που είναι τώρα, γι΄ αυτούς που είναι τώρα έχει άλλη ρύθμιση. Οι παλιοί και τι είναι παλιός; Όποιος έχει σε σχολές 4ετούς κύκλου από το 2003, 5ετούς κύκλου από το 2001 και 6ετούς κύκλου όπως η ιατρική από το 1999 και πριν, έτσι; Μιλάμε για πραγματικά «λιμνάζοντες φοιτητές», τα όρισε αυτά ο νόμος και είπε ότι 31/8ου φεύγετε.
Γ.Εάν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, λέει ο νόμος, μετά τις 31/8ου όλα αυτά τα ρυθμίζουν οι οργανισμοί των πανεπιστημίων, γιατί θεώρησε τότε ο Νομοθέτης ότι τα τρία επόμενα χρόνια θα υπάρχουν οργανισμοί, μα δεν υπάρχουν οργανισμοί, άρα εδώ υπάρχει ένα πραγματικό κενό.
Οργανισμοί δεν υπάρχουν, θα υπάρξουν, ελπίζουμε, θα κατατεθούν στο Συμβούλιο Επικρατείας δηλαδή το Νοέμβριο του 2014, αλλά πάντως τώρα 31/8ου δεν υπάρχουν οργανισμοί που να ρυθμίζουν με τον άλφα ή το βήτα τρόπο και δεν είναι το Υπουργείο Παιδείας και οι Υπουργοί που ήταν εδώ που ευθύνονται, τα ιδρύματα ευθύνονται που δεν ολοκλήρωσαν αυτή την υποχρέωσή τους. Άρα εμείς δεν έχουμε νομοθετικά καμία δυνατότητα, πηγαίνουμε με την 31/8 καταληκτική ημερομηνία του νόμου, δεν έχω καμία λεγκαλιστική διάθεση, δεν είμαι νομικιστής να λέω αφού ο νόμος έτσι το λέει έτσι πρέπει να κάνουμε, ας εφαρμοστεί ο νόμος κι ας καταστραφεί ο κόσμος, δεν έχω τέτοια προσέγγιση.
Δ.Αλλά πρέπει 31/8 τα πανεπιστήμια να αποκτήσουν πραγματική εικόνα του αριθμού του φοιτητικού τους δυναμικού, να καταλάβουν δηλαδή και να το ξέρουν αυτό και οι διεθνείς παρατηρητές των πανεπιστημίων, γιατί τα πανεπιστήμια αξιολογούνται κι απέξω, έτσι; Δεν αξιολογούνται μόνο με τις δικές μας διαδικασίες. Δεν είμαστε μόνοι μας στον πλανήτη. Άρα λοιπόν μέχρι στιγμής πάμε έτσι, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση για κάτι άλλο, αλλά οφείλω να σας πω ότι στην εβδομαδιαία συνάντηση που έχουμε με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους των ΤΕΙ μου έχουν θέσει κάποια τέτοια προβλήματα, κάποιες προτάσεις περίπου σαν κι αυτές που μου λέτε, αλλά χωρίς ακόμα αυτές από την πλευρά τους να έχουν πάρει συγκεκριμένη μορφή, περιμένω αυτή την εβδομάδα. Επειδή με ρωτάτε αν ανοίγω παράθυρο για κάποιες περιπτώσεις, η απάντηση είναι ότι δεν μπορώ να ανοίξω κανένα παράθυρο αν δεν έχουν διαγραφεί οι λιμνάζοντες».

Πηγή:
https://www.esos.gr/arthra/tritovath...es-tvn-limnazontvn-foithtvn-stis-31-aygoystoy
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πληροφορικάριος

Δραστήριο μέλος

Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 623 μηνύματα.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Στην παράγραφο 1 του άρθρου 33 του νόμου 4009/2011 αναφέρεται η εξής φράση:
" Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους."

Υπάρχει τρόπος να επιτραπεί στους λιμνάζοντες φοιτητές να συμμετάχουν στην επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτέμβρη, αν η παραπάνω φράση τροποποιηθεί ως εξής:
" Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Οκτωβρίου και λήγει την 30η Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους."

Η τροπολογία αυτή πρέπει να ενσωματωθεί σε ένα από τα 3 νομοσχέδια που θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα στη βουλή, καθώς τα χρονικά περιθώρια πιέζουν ασφυκτικά.

Εγώ ρίχνω αυτή την ιδέα και οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να την προωθήσουν άμεσα στους συλλόγους τους και στο υπουργείο παιδείας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Από τη στιγμή που ένα ακαδημαϊκό έτος σε μια σχολή χαρακτηρίζεται από εξάμηνα και εξεταστικές είναι ηλίθιο να ορίζεται βάσει ημερομηνιών. Δηλαδή αν του χρόνου έχουμε πάλι άλλα θα καθόμαστε να ψάχνουμε πάλι για τροποποιήσεις στο νόμο; Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου πρέπει να εντάσσεται στο προιγούμεnο έτος καθώς με περσινά μαθήματα σχετίζεται, και περσινές εργασίες.

Επίσης το επιχείρημα του υπουργού εν ολίγοις είναι πως οι φοιτητές διαγράφονται γιατί οι γραματείες των ΑΕΙ δε μπορούν να κάνουν ένα filtering στις βάσεις δεδομένων των φοιτητών για να βρουν τα απαραίτητα στοιχεία. Ναι γιατί όχι. :whatever:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: “Δεν μου έχουν καταθέσει μία σαφή πρόταση για τους «λιμνάζοντες φοιτητές”

«Δεν μου έχουν καταθέσει μία σαφή πρόταση που να περιλαμβάνει ευνοϊκή διάταξη για τους «λιμνάζοντες φοιτητές» οι οποίοι έφτασαν κοντά στην πηγή για να πάρουν το πτυχίο τους».
Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος σε στνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ και επανέλαβε ο νόμος θα εφαρμοσθεί.
Το esos υπενθυμίζει ότι οι Πρυτάνεις και οι π΄ροεδροι των ΤΕΙ στις συναντήσεις με τον υπουργό πρότειναν προφορικά να δοθεί παράταση ενός έτους για τους φοιτητές που “παλεύουν” να πάρουν πτυχίο.

Πηγή:
https://www.esos.gr/arthra/tritovath...ia-safh-protash-gia-toys-limnazontes-foithtes
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obito

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Obito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 370 μηνύματα.
Αιώνιοι Φοιτητές»: Μένουν όσοι έχουν παρουσιαστεί σε μία εξέταση τα τελευταία 2 έτη


Στη Βουλή τροπολογία στις 26 Αυγούστου - Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας - Τι δηλώνει στο vima.gr o νέος πρόεδρος της συνόδου των Πρυτάνεων

Πηγη: https://www.tovima.gr/society/article/?aid=624266

«Λύση» βρήκαν σε συνεργασία οι πρυτάνεις των ΑΕΙ και ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο θέμα των αιωνίων φοιτητών ώστε να μην διαγραφεί το σύνολο των περίπου 200.000 μη ενεργών φοιτητών στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.

Σε σημερινή σύσκεψη του υπουργού Παιδείας και των διοικήσεων των ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας αποφασίστηκε ότι:

- Διαγράφονται αυτοδικαίως από 31 Αυγούστου, όσοι φοιτητές δεν έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον συμμετέχοντας στις εξεταστικές διαδικασίες τα δυο τελευταία ακαδημαϊκά έτη 2012-13 κι 2013-14.

- Δεν διαγράφονται, με το δεδομένο και ότι τα θέματα αυτά θα ρυθμιστούν στους οργανισμούς των ΑΕΙ που συντάσσονται αυτή την περίοδο, όσοι έχουν συμμετάσχει σε εξεταστικές διαδικασίες και «χρωστούν» μαθήματα στους οποίους και δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν στις δυο επόμενες εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του επόμενου Φεβρουαρίου του 2015 για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Υπενθυμίζεται ότι «αιώνιοι» χαρακτηρίζονται οι φοιτητές έχουν εγγραφεί πριν το 2003 για τις σπουδές τετραετούς φοίτησης, πριν το 2002 για τις σπουδές πενταετούς φοίτησης και πριν το 2001 για τις σπουδές εξαετούς φοίτησης. Η κατηγορία αυτή αφορά περίπου 120.000 άτομα στα πανεπιστήμια της χώρας και 60.000 στα ΤΕΙ.

Τα παραπάνω θα περιλαμβάνονται σε τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη.

Την κοινή απόφαση έλαβαν σήμερα από κοινού ο υπουργός Παιδείας και οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των πανεπιστημίων. Στην σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του απερχόμενου προεδρείου της Συνόδου πρυτάνεων, κ.κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, πρύτανης του Χαροκόπειου πανεπιστημίου, Γ. Μυλόπουλος, πρύτανης του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης και Π. Τσάρτας πρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο κ. Κωνστ. Γάτσιος, πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αναλαμβάνει την προεδρεία της Συνόδου πρυτάνεων από τον Σεπτέμβριο και οποίος δηλώνει στο «Βήμα» ότι η απόφαση αυτή βοηθάει όσους φοιτητές έχουν ενδιαφέρον να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους καθώς έτσι κι αλλιώς δεν βαρύνουν τους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ.


\
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Δυο επιπλέον εξεταστικές στους «λιμνάζοντες» φοιτητές, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας

Nα δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές περίοδοι σε όσους φοιτητές έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη, 2012-13 και 2013-14, αποφασίστηκε, ύστερα από την εισήγηση του υπουργού Παιδείας σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.
Όσοι «λιμνάζοντες» φοιτητές δεν έχουν επιδείξει τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στις εξεταστικές διαδικασίες, διαγράφονται αυτοδικαίως κατά τις ρυθμίσεις του νόμου, στις 31.8.2014, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.
Το ανακοίνωσε ο υπουργός Α. Λοβέρδος σήμερα στη συνάντηση με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ.
Ετσι ύστερα από αυτή την απόφαση στα Πανεπιστήμια το 90-92% των «ιμναζόντων» θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ.
Μετά το τέλος της συνάντηση ο υπουργός με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση
Α.Όσοι λιμνάζοντες φοιτητές δεν έχουν επιδείξει τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στις εξεταστικές διαδικασίες, διαγράφονται αυτοδικαίως κατά τις ρυθμίσεις του νόμου, στις 31.8.2014, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.
Β. Επειδή ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, θα κατατεθεί στις 26/8/2014 τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία όσοι εκ των «λιμναζόντων φοιτητών» επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στην εξεταστική διαδικασία τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη (2012-13,2013-14), δύνανται να συμμετάσχουν στις δύο επόμενες και πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.
Γ.Οι αριθμοί των «λιμναζόντων φοιτητών» είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα Πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ (διότι π.χ το ΤΕΙ Αθηνών διέγραψε ήδη 17.000 από το 2007 έως σήμερα επειδή δεν ενεγράφησαν). Από αυτούς υπολογίζεται ότι στα Πανεπιστήμια το 90-92% των λιμναζόντων θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ. Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα Ιδρύματα στο Υπουργείο και θα δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Παρασκευή.

Πηγή:
https://www.esos.gr/arthra/tritovath...ontes-foithtes-anakoinvse-o-ypoyrgos-paideias
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
«Λιμνάζοντες» φοιητές κατά Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ- Πόσοι διαγράφονται

Στοιχεία για τους «λιμνάζοντες φοιτητές» κατά Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με αυτά στα Πανεπιστήμια (πλην του Δημοκρήτειου, των Καλών Τεχνών, Ιόνιου Πανεπιστήμιο) και της Γεωπονικής , ιδρύματα για τα οποία αναμένονται στοιχεία) υπάρχουν 139.175 λιμνάζοντες φοιτητές, θα διαγραφούν 129.008 φοιτητές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες δύο εξεταστικές περιόδους 10.167 φοιτητές. Στα ΤΕΙ υπάρχουν 39.283 «λιμνάζοντες φοιτητές», θα διαγραφούν 23.811 φοιτητές και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους 13.359 φοιτητές. Στο σύνολο των διαγραφόμενων φοιτητών των ΤΕΙ και αυτών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους δεν υπολογίζονται οι φοιτητές του ΤΕΙ Στεράς Ελλάδας καθώς ακόμα δεν έχουν σταλεί τα στοιχεία πόσοι εκ των 2.174 «λιμναζόντων» του συγκεκριμένου ιδρύματός έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο επόμενες εξεταστικές περιόδους.

Πηγή:
https://www.esos.gr/arthra/tritovath...-kata-panepisthmio-kai-tei-posoi-diagrafontai
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Η τροπολογία για τους λιμνάζοντες φοιτητές:
https://www.esos.gr/uploads/kcfinder/file/8505281(1).pdf
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Αιώνιοι φοιτητές (ελληνική πρωτοτυπία)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Νεοφερμένος

Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19 μηνύματα.
ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ-ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
[FONT=&quot]Philologus Ad Nauseam: Germany's Aged Students[/FONT]
[FONT=&quot]Life in Germany can be difficult for the overworked or the unemployed. But for students, it's a playground of cheap beer, low rent and great nightlife. No wonder most German students don't graduate until they reach their late 20s. Some dawdle at university right into their 30s.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Walk onto a German university campus and you might wonder, "Where the hell are all the students?" Sure, you'll see plenty of people carrying book bags and scuttling from the cafeteria vaguely in the direction of the library. But surely those aged looking creatures aren't students? [/FONT]
[FONT=&quot]Oh, but they are. One of the first things you will notice, if you stumble across a German institution of higher learning is how the age profile differs from that of universities elsewhere on the planet. Whereas most of the world's students are still relatively fresh faced and innocent looking despite their likely recent initiation into the ways of debauchery, German students are a wee bit long in the tooth. Some of them are well into their 30s. With little institutional or financial pressure to finish their studies and a cold and unfriendly job market, many are loath to leave the safe harbor of studentdom. It's little wonder then that Germany is home to the modern equivalent of the 19th century dandy -- the eternal student. [/FONT]
[FONT=&quot]The average age of students in their very first semester is already a relatively ancient 24 partly due the fact that many students take a few years just to complete the first semester and also because of constant course and university changes. Many youth are also required to participate in mandatory military or civil service before they can begin their studies. Once settled in, things tend to ooze slowly forward and many eternal students don’t actual spend that much time at university. After finding a place to live and getting to know everyone in their 7-person student apartment or 50-person dormitory, the eternal student will then get a nice cushy part-time job. Despite the 5 million unemployed in Germany, this is easier than you might think. Employers don’t have to fork out the same for social insurance costs or pensions when they hire students. In fact many job ads will say "only students need apply". Then there are all those other aspects of student life, be it nightclubbing, love affairs, grill parties or three-month long trips through Eastern Europe in a VW bus, not to mention all those anti-war, anti-fascist and anti-globalization demonstrations.[/FONT]
[FONT=&quot]If the eternal student does ever actually darken the door of a classroom, things can be time consuming. Apart from dealing with the chronic overcrowding and aloof professors, timetables can be a headache -- with no set curriculum in most subjects it is up to the poor students to organize their own. Azerbaijani Post-Modern Literature might clash this year with Flight Patterns of the Spotted Owl, so it'll have to be one now and one some time in the far, far distant future. [/FONT]
[FONT=&quot]Even when the core courses are finally completed there is that student internship at a film festival, museum or political party, and some people take a year or three just to write their thesis, often taking long breaks to chill out on a beach in Thailand or the Canary Islands. And why rush? There are countless perks to being an eternal student -- cheaper health insurance, lower taxes, subsidized entry to everything from museums to swimming pools and, of course, heavily subsidized public transportation. In Berlin, a transit pass is included in the nominal semester tuition fee of €150. In a country of hardship and worry, the life of the eternal student is blessed. [/FONT]
[FONT=&quot]But things have been getting a little harder for the German student population of late. Cutbacks in all walks of life have also hit the ivory tower. Faced with too many students and too little resources, some of Germany's states have started to impose fees on the so-called "long-term students," defined as those still knocking about the university after 15 semesters (or seven and half years). They can now be asked to cough up €500 a semester, not exactly a king's ransom but perhaps an added incentive to hit the books. These measures seem to be having an affect. The average age of the German student on completing their studies has started to drop, from 30 in 2002 to 28 in 2005. With a court ruling in 2004 having effectively cleared the way for the introduction of student fees throughout the system, it is very likely that the eternal student could become as rare as a spotted owl. [/FONT]
[FONT=&quot]As for today's eternal students, many are left a bit dazed and confused when the university system finally spews them out just about the time they hit 30. Surely some employer out there is looking for someone with a decade's experience of student life and a joint degree in metaphysics and ancient Greek pottery. If not, there is always the fate of countless other ex-students: which is a bit like being a student but without all those annoying lectures. Welcome to the first day of the rest of your life: living on the dole. [/FONT]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aergos

Δραστήριο μέλος

Ο aergos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 410 μηνύματα.
Αιώνιοι φοιτητές (ελληνική πρωτοτυπία)

Πάντως είναι αστείο να παρουσιάζουν ως βασική αιτία του φαινομένου τη χαλαρή φοιτητική ζωή των Ελλήνων.
Αν δούμε τα τελευταία στατιστικά, διαπιστώνουμε ότι οι "αιώνιοι" που την τελευταία 2ετία κατέβηκαν έστω και σε μία εξεταστική είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των "αιωνίων".
Άρα μάλλον η πλειοψηφία των "αιωνίων" δεν είναι τίποτα ρεμάλια που όλη μέρα τη βγάζουν σε μια πλατεία παίζοντας τάβλι και 1-2 φορές το χρόνο πάνε να δώσουν και κανά μάθημα, αλλά άνθρωποι που κάποια στιγμή παράτησαν τις σπουδές τους, κάποιοι ενδεχομένως και απλώς να γράφτηκαν και να μην πάτησαν το πόδι τους ποτέ στο παν/μιο, και σήμερα μάλλον δουλεύουν, έχουν παντρευτεί, έχουν μεταναστεύσει, έχουν πεθάνει ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kostas83

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kostas83 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 198 μηνύματα.
Αιώνιοι φοιτητές (ελληνική πρωτοτυπία)
Δεν είναι καθόλου ελληνική πρωτοτυπία, απλά έτσι συμφέρει να το περνάνε μερικοί μερικοί .. Στις ΗΠΑ(κατ' εξοχήν δυτική χώρα) μήπως δεν υπάρχουν ''αιώνιοι'' φοιτητές?? Για ψάξτε το λίγο.. Επίσης στο άρθρο δεν είδα τίποτα όσον αφορά άτομα με προβλήματα υγείας.. Εμείς( συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ στα άτομα αυτά) πρέπει να πάμε στον καιάδα? Αν υπήρχε δικαιοσύνη, θα έπρεπε εξαρχής να είχαμε εξαιρεθεί κι όχι να εξαρτώμαστε από τις διαθέσεις του κάθε κοσμήτορα/πρύτανη και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο..:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Δεν είναι καθόλου ελληνική πρωτοτυπία, απλά έτσι συμφέρει να το περνάνε μερικοί μερικοί .. Στις ΗΠΑ(κατ' εξοχήν δυτική χώρα) μήπως δεν υπάρχουν ''αιώνιοι'' φοιτητές?? Για ψάξτε το λίγο.. Επίσης στο άρθρο δεν είδα τίποτα όσον αφορά άτομα με προβλήματα υγείας.. Εμείς( συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ στα άτομα αυτά) πρέπει να πάμε στον καιάδα? Αν υπήρχε δικαιοσύνη, θα έπρεπε εξαρχής να είχαμε εξαιρεθεί κι όχι να εξαρτώμαστε από τις διαθέσεις του κάθε κοσμήτορα/πρύτανη και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο..:mad:

Καταρχάς αιώνιοι φοιτητές στις ΗΠΑ; Με τα ποσά που πληρώνουν (πολλοί μέσω δανείων) κάθε χρόνο για τη φοίτηση σε πανεπιστήμια, μάλλον θα είχαν χρεοκοπήσει μετά από λίγα χρόνια.

Δεύτερον, αν είναι να μην φοιτάς στο τμήμα στο οποίο είσαι γραμμένος, για ποιο λόγο να είσαι γραμμένος ως φοιτητής; Για να πηγαίνεις όποτε θέλεις; Μήπως αυτή η νοοτροπία υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια; Μήπως κάποιοι που τα περνάνε για καφενεία πρέπει να διαγραφούν;

Θα έπρεπε να γνωρίζεις πολύ καλά πως έχεις τη δυνατότητα να διακόψεις τις σπουδές σου για κάποια περίοδο, σε περίπτωση που έχεις πρόβλημα, και να τις συνεχίσεις χωρίς να μετράνε τα εξάμηνα που έχασες στο χρόνο φοίτησης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kostas83

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kostas83 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 198 μηνύματα.
Καταρχάς αιώνιοι φοιτητές στις ΗΠΑ; Με τα ποσά που πληρώνουν (πολλοί μέσω δανείων) κάθε χρόνο για τη φοίτηση σε πανεπιστήμια, μάλλον θα είχαν χρεοκοπήσει μετά από λίγα χρόνια.

Δεύτερον, αν είναι να μην φοιτάς στο τμήμα στο οποίο είσαι γραμμένος, για ποιο λόγο να είσαι γραμμένος ως φοιτητής; Για να πηγαίνεις όποτε θέλεις; Μήπως αυτή η νοοτροπία υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια; Μήπως κάποιοι που τα περνάνε για καφενεία πρέπει να διαγραφούν;

Θα έπρεπε να γνωρίζεις πολύ καλά πως έχεις τη δυνατότητα να διακόψεις τις σπουδές σου για κάποια περίοδο, σε περίπτωση που έχεις πρόβλημα, και να τις συνεχίσεις χωρίς να μετράνε τα εξάμηνα που έχασες στο χρόνο φοίτησης.
Είχα πάει να κάνω διακοπή σπουδών και δεν μου το είχαν δεχτεί στη γραμματεία της σχολής μου.. Ξέρω πολύ καλά τον νόμο, αλλά αυτοί μου είπανε ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος αυτός.. Έτσι εγώ τώρα έχοντας σοβαρότατο πρόβλημα υγείας μένω ακάλυπτος.. Επίσης για ποιον ακριβώς λόγο θα πρέπει να διαγραφούν άτομα με προβλήματα υγείας? :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Είχα πάει να κάνω διακοπή σπουδών και δεν μου το είχαν δεχτεί στη γραμματεία της σχολής μου.. Ξέρω πολύ καλά τον νόμο, αλλά αυτοί μου είπανε ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος αυτός.. Έτσι εγώ τώρα έχοντας σοβαρότατο πρόβλημα υγείας μένω ακάλυπτος.. Επίσης για ποιον ακριβώς λόγο θα πρέπει να διαγραφούν άτομα με προβλήματα υγείας? :confused:

Άλλο αυτό, σε αυτή την περίπτωση, αν υπάρχει πράγματι σοβαρό πρόβλημα υγείας, κακώς δε δέχονται τη διακοπή.

Διότι δε μπορεί να γίνεται τέτοιου είδους διάκριση. Κάποιος μπορεί να έχει πρόβλημα υγείας και να μην έχει σκοπό να ασχοληθεί με τις σπουδές του ούτως ή άλλως, και να είναι "λιμνάζων" φοιτητής. Η διάκριση πρέπει να γίνεται στο σημείο που ο φοιτητής που έχει πρόβλημα υγείας δικαιούται να διακόψει τις σπουδές του για κάποιο χρονικό διάστημα και να επανέλθει αργότερα.

Δηλαδή, το Υπουργείο δε θα έπρεπε να δέχεται να παραμένουν αιώνιοι οι φοιτητές που χρησιμοποιούν τα προβλήματα υγείας που έχουν ως δικαιολογία για να μη διαγραφούν, αλλά θα έπρεπε να δέχεται τη διακοπή των σπουδών τους μέχρις ότου είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της σχολής τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kostas83

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kostas83 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 198 μηνύματα.
Άλλο αυτό, σε αυτή την περίπτωση, αν υπάρχει πράγματι σοβαρό πρόβλημα υγείας, κακώς δε δέχονται τη διακοπή.

Διότι δε μπορεί να γίνεται τέτοιου είδους διάκριση. Κάποιος μπορεί να έχει πρόβλημα υγείας και να μην έχει σκοπό να ασχοληθεί με τις σπουδές του ούτως ή άλλως, και να είναι "λιμνάζων" φοιτητής. Η διάκριση πρέπει να γίνεται στο σημείο που ο φοιτητής που έχει πρόβλημα υγείας δικαιούται να διακόψει τις σπουδές του για κάποιο χρονικό διάστημα και να επανέλθει αργότερα.

Δηλαδή, το Υπουργείο δε θα έπρεπε να δέχεται να παραμένουν αιώνιοι οι φοιτητές που χρησιμοποιούν τα προβλήματα υγείας που έχουν ως δικαιολογία για να μη διαγραφούν, αλλά θα έπρεπε να δέχεται τη διακοπή των σπουδών τους μέχρις ότου είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της σχολής τους.
Α, δηλαδή είσαι υπέρ να διαγράφονται άτομα με προβλήματα υγείας.. Δηλαδή δε φτάνει που αρρώστησαν κι έχουν το πρόβλημά τους, να τους διαγράψουμε κι απ τις σχολές τους.. Ωραίες απόψεις ακούω βραδιάτικα.. :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Α, δηλαδή είσαι υπέρ να διαγράφονται άτομα με προβλήματα υγείας.. Δηλαδή δε φτάνει που αρρώστησαν κι έχουν το πρόβλημά τους, να τους διαγράψουμε κι απ τις σχολές τους.. Ωραίες απόψεις ακούω βραδιάτικα.. :whistle:

Δε φαντάζομαι το πρόβλημα υγείας που έχεις να σε εμποδίζει να παρακολοηθήσεις τη συζήτηση, μάλλον φοράς παρωπίδες.
Ξαναλέω, να επιτρέπεται να διακόπτουν τις σπουδές τους μέχρις ότου δύνανται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Αλλά αν δε διακόπτουν τις σπουδές τους, παρόλο που έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, και απλώς τις παραμελούν, τότε να αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές. Διαφορετικά μιλάμε για πολίτες Α' και Β' κατηγορίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Καταρχάς αιώνιοι φοιτητές στις ΗΠΑ; Με τα ποσά που πληρώνουν (πολλοί μέσω δανείων) κάθε χρόνο για τη φοίτηση σε πανεπιστήμια, μάλλον θα είχαν χρεοκοπήσει μετά από λίγα χρόνια.

Δεύτερον, αν είναι να μην φοιτάς στο τμήμα στο οποίο είσαι γραμμένος, για ποιο λόγο να είσαι γραμμένος ως φοιτητής; Για να πηγαίνεις όποτε θέλεις; Μήπως αυτή η νοοτροπία υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια; Μήπως κάποιοι που τα περνάνε για καφενεία πρέπει να διαγραφούν;

Θα έπρεπε να γνωρίζεις πολύ καλά πως έχεις τη δυνατότητα να διακόψεις τις σπουδές σου για κάποια περίοδο, σε περίπτωση που έχεις πρόβλημα, και να τις συνεχίσεις χωρίς να μετράνε τα εξάμηνα που έχασες στο χρόνο φοίτησης.

ποια νοοτροπία υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια; και γιατί τα υποβαθμίζει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kostas83

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kostas83 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 198 μηνύματα.
Δε φαντάζομαι το πρόβλημα υγείας που έχεις να σε εμποδίζει να παρακολοηθήσεις τη συζήτηση, μάλλον φοράς παρωπίδες.
Ξαναλέω, να επιτρέπεται να διακόπτουν τις σπουδές τους μέχρις ότου δύνανται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Αλλά αν δε διακόπτουν τις σπουδές τους, παρόλο που έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, και απλώς τις παραμελούν, τότε να αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές. Διαφορετικά μιλάμε για πολίτες Α' και Β' κατηγορίας.
Το ποιος φοράει παρωπίδες ή όχι άσε να το κρίνουν οι άλλοι από την ροή της συζήτησης.. Εγώ τυχαίνει να έχω 67% αναπηρία κι αν δεν σου λέει κάτι και πιστεύεις ότι μου αξίζει η διαγραφή, τότε μάλλον έχεις τεράστιο θέμα και θα πρέπει να το κοιτάξεις.. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top