Τα 3 πανεπιστήμια που ήθελα περισσότερο ήταν τα: Manchester, Durham, Edinburgh.
Τα 2 πρώτα δε δέχονται σκέτες πανελλήνιες. Ζητάνε απολυτήριο + 2 - Α levels για εισαγωγή στο πρώτο έτος.
Θα μπορούσα να ποντάρω στο Εδιμβούργο λοιπόν με πανελλήνιες, άλλα θα ήταν πολύ παρακινδυνευμένη κίνηση, μιλάμε για Εδιμβούργο
Συνεπώς, μετά από επικοινωνία το καλοκαίρι με τα πανεπιστήμια, μου είπαν πως για το foundation δε χρειάζομαι πανελλήνιες (ποτέ δε πήρα ξεκάθαρη απάντηση) και αποφάσισα με σχετική σιγουριά να γλιτώσω και τα φροντιστήρια, και τις πανελλήνιες και να ποντάρω στο Μanchester και Durham που προσφέρουν foundation years και δε χρειάζονται πανελλήνιες όπως κατάλαβα (ξαναλέω ξεκάθαρη απάντηση ακόμα δεν έχω πάρει

).
Τελικά το Durham με απέρριψε, και το Manchester μου έκανε το παραπάνω όφερ, χωρίς πανελλήνιες οριστικά πλέον όπως φαίνεται από το mail.
Για να πω την αλήθεια η όλη ιστορία με το οτι δε θα δώσω πανελλήνιες ξεκίνησε επειδή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στηρίξουν οι γονείς μου για φροντιστήριο αυτή τη χρονιά. Κάπως έτσι αποφάσισα ότι ίσως αυτή τη χρονιά δε θα μπορέσω να δώσω πανελλήνιες και θα δω πως πάει η χρονιά κτλ. Εεε τελικά είδα ότι χωρίς φροντιστήριο δε στρώνομαι μόνος μου για πανελλήνιες οπότε λεω ας κάνω αιτήσεις για Αγγλία χωρίς πανελλήνιες, και βλέπουμε κι εκεί. Ο,τι και να γίνει εμένα το αρχικό πλαν ήταν να δώσω του χρόνου πανελλήνιες και να δηλώσω Ελλάδα, Αγγλία, Ολλανδία, Σουηδία και ο,τι πετύχω. Τελικά έκατσε φέτος απ' ο,τι φαίνεται και σε μια από τις πρώτες επιλογές μου κιόλας.