Mayros Pit
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eleni nikol
Νεοφερμένο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
annapina80
Νεοφερμένο μέλος


Μια καλή πρόταση value for money με πολύ καλές εγκαταστάσεις για παράδειγμα είναι η ETOILE (www.etoile.edu.gr)... η οποία εξειδικεύεται αποκλειστικά σε σπουδές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής -είναι πιο focused από άλλες- και απ' όσο ξέρω τα δίδακτρα είναι πολύ λογικά!!
Τώρα eleni nikol είναι σίγουρα καλό να ξέρεις πολύ καλά αγγλικά και άλλη μια ξένη γλώσσα αλλά δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για τις σχολές μαγειρικής στην Αθήνα...
Ελπίζω να βοήθησα λίγο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
riderfrog
Νεοφερμένο μέλος


Καλησπέρα Pit, σχολές μαγειρικής υπάρχουν πάρα πολλές -δημόσιες και ιδιωτικές - που διαφέρουν ως προς το τι προσφέρει η κάθε μία από υποδομές, δίδακτρα, αποκατάσταση κοκ... Για μένα οι ιδιωτικές είναι καλύτερες γιατί προσφέρουν καλύτερες ευκαιρίες μετά.
Μια καλή πρόταση value for money με πολύ καλές εγκαταστάσεις για παράδειγμα είναι η ETOILE (www.etoile.edu.gr)... η οποία εξειδικεύεται αποκλειστικά σε σπουδές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής -είναι πιο focused από άλλες- και απ' όσο ξέρω τα δίδακτρα είναι πολύ λογικά!!
Τώρα eleni nikol είναι σίγουρα καλό να ξέρεις πολύ καλά αγγλικά και άλλη μια ξένη γλώσσα αλλά δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για τις σχολές μαγειρικής στην Αθήνα...
Ελπίζω να βοήθησα λίγο..![]()
annapina80 γνωρίζεις περισσότερα για τη σχολή ETOILE?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
annapina80
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
riderfrog
Νεοφερμένο μέλος


Παρακολούθησα πέρσι κάποια σεμινάρια μαγειρικής και έπαθα την πλάκα μου από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους. Αφού είχα μπεί στη σκέψη να εγγραφώ για πλήρες πρόγραμμα σπουδών και από ότι μου είχαν πει οι τιμές μου είχαν φανεί αρκετά λογικές. Μπες στο site τους www.etoile.edu.gr και πέρνα καμια βόλτα από εκεί (δίπλα στο μετρό του Ν. Κόσμου) να ρωτήσεις...
ΟΙ εγκαταστάσεις δεν είναι το παν. Σημαντικό επίσης είναι οι καθηγητές, η οργάνωση της σχολής, η δομή των μαθημάτων και η διοίκηση. την σχολή την ξέρω. Εξάλλου πέρυσι εκεί ήμουν...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


ποιά θεωρείτε καλύτερη σχολή ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα?
έχετε σπουδάσει ή έχει πάει κάποιος δικό σας άνθρωπος και έχει μείνει ευχαριστημένος/μενη.
Είδα απο κοντά την le monde οι εγκαταστάσεις μου άρεσαν και το όλο κλίμα εκεί δύο πράγματα με έβαλαν σε σκέψη
1. οι καθηγητές ηταν σε μικρή ηλικία
2. στην ξενάγηση που μας έκανε ο υπεύθυνος της σχολής σταμάτησε σε μια τηλεόραση και μας έλεγε για τις επυτιχίες της στην οινοποιία οταν έδειχνε το video τον διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής απλά έφυγε λέγοντας είχαμε πάρει καλή θέση στο διαγωνισμό της horeca.
Εψαξα στο internet για την σχολή και είδα κάποια σχόλια του τύπου η le monde είναι μια πολυδιαφημισμένη σχολή στους διαγωνισμούς που έλαβε μέρος έχει δει πολλές φορές την πλάτη της etoile όπου το 2011 και 2012 σαρώσε τα βραβεία στην horeca.
Οι καθηγητές που έχει είναι με 4 χρόνια εμπειρία γιατί είναι πιό φθηνοί.
Μετά έψαξα για την etoile, παλαιότερα λεγόταν Les Chefs ML είδα καλές κριτικές, μετά είδα σχόλια οτι έφυγαν πολλοί απο τους καθηγητές είχαν προβλήματα με τα οικονομικά και μετά άλλαξε ονομασία σε etoile.
Τέλος βρήκα την chef d'oeuvre με εξίσου καλές κριτικές και συγκεκριμένα για το έμψυχο δυναμικό της σχολής με καταξιομένους σεφ. Στα μειονεκτίματα προβλήμα με τις αίθουσες των εργαστηρίων μικρές και λίγες στον αριθμό έξω από το κτίριο μπαίνεις από άλλη πόρτα,είναι ημιυπόγειες και εκτεθειμένες στον δρόμο, η σχολή στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο.
Δεν έχω δει απο κοντά τις etoile και chef d'oeuvre θα το κάνω σύντομα αλλα θα ήθελα τις απόψεις σας
ετσι ώστε να έχω μια σφαιρική άποψη.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Θα ήθελα την βοήθεια σας!! Θέλω να αλλάξω επαγγελτικό προσανατολισμό γιατί αισθάνομαι ότι δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω στην ζωή μου, αποφάσισα έστω και λίγο αργά να ξεκινήσω να κάνω κάτι που μου αρέσει και πάντα ήθελα αλλά πάντα ανέβαλα. θέλω να κάνω μια νέα αρχή επαγγελματικά και να ασχοληθώ με την μαγειρική. Είμαι 27 ετών αισθάνομαι ότι δεν έχουν περάσει τα χρόνια αλλά για την τέχνη της μαγειρικής δεν ξέρω, Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει τις ηλικίες σπουδαστών που παρακολουθούν μαθήματα μαγειρικής και αν γνωρίζει η ηλικία λειτουργοί αρνητικά για την εύρεση εργασίας τουλάχιστον στην αρχή μετά το τέλος της σχολής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dionyssis80
Νεοφερμένο μέλος


Γιατι αντε και τους σπουδασαμε μετα τι γινεται

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.