Πανεπιστήμια vs TEI

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Το ότι συμμερίζεστε μερικοί το χαρακτηρισμό "κλέφτες" για μια ομάδα συναδέλφων/συνανθρώπων σας φοιτητών ή/και πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. (γιατί για τα υπόλοιπα δε τρέχει και τίποτα πάντα θα υπάρχουν κόμπλεξ,ψωροπερηφάνιες και στερεότυπα όσο υπάρχουν μυαλά πρόθυμα να τα ακολουθήσουν/ενστερνιστούν) λέει αν μη τι άλλο πολλά για το άτομό σας...

Πραγματικά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους Τ.Ε. δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά και είναι πιστεύω ένα απ'τα σημαντικά στοιχεία που αναδεικνύουν το χαρακτηρισμό "ζούγκλα" και "μπανανία" για τον τόπο μας...
Προσπαθώ να σκεφτώ ότι βρίσκομαι π.χ. στην Αγγλία και φοιτώ στο University of Derby (πανεπιστήμιο "της σειράς",σαν ένα Ελληνικό Τ.Ε.Ι. καλή ώρα όπως λέτε κι εσείς) και να δέχομαι ύβρεις,επιθέσεις και χτυπήματα "κάτω από τη ζώνη" επαγγελματικά και μη (αντίστοιχα αυτών που δέχονται οι Έλληνες Τ.Ε.) από τα "ανώτερα" εκεί πανεπιστήμια (Cambridge,LSE κ.α.) από τους επαγγελματικούς φορείς (IMeche κ.α.) αλλά και από μερίδα γραφικών πολιτών!
Δε μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί φοιτητής αυτού του πανεπιστημίου εκεί (ή αντίστοιχου σε άλλες χώρες πλην της Ελλάδας) να διανοηθεί τέτοια αντιμετώπιση απ'τους συναδέλφους του απόφοιτους "ανώτερων" Α.Ε.Ι. ή ότι μπορεί να διανοηθεί αυτό που συμβαίνει εδώ!
Όλες οι χώρες της Ευρώπης που είχαν Τ.Ε.Ι. όπως τα δικά μας (Αγγλία,Γερμανία κ.α.) τα ανωτατοποίησαν,τους αλλάξαν και ονομασία (όπου αυτή χρειαζόταν) και οι πολίτες,το κράτος και οι επαγγελματικές ενώσεις τα αγκάλιασαν έκτοτε...εδώ έχουμε το κράτος που δεν υπερασπίζεται τις ίδιες του τις αποφάσεις και που τα ανωτατοποίησε ακαδημαϊκά και επαγγελματικά με το ζόρι (χωρίς να αλλάξει την ονομασία τους,για να έχει και τους μεν και τους δε ευχαριστημένους),την ανοχή του στις αυθαιρεσίες και παράνομες πράξεις των επαγγελματικών ενώσεων που δρουν με συντεχνιακές νοοτροπίες και τακτικές, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια απ'το '83 να κρατήσουν τους Τ.Ε. μακριά απ'το επάγγελμα που σπούδασαν και μια "Χ" μερίδα γραφικών πολιτών που αντί να τα αγκαλιάσουν και να δουν το συμφέρον του τόπου μέσα από αυτά,θα πουλούσαν την ψυχή τους στο διάολο προκειμένου να τα δουν να κλείνουν ώστε να "πεθάνει η κατσίκα του γείτονα" μια και καλή!
Είναι πραγματικά να γελάς και να κλαις μ'αυτή την κατάντια...

Anyway,όταν οι πραγματικοί κλέφτες σας αφήσουν πανί με πανί και δεν θα βρίσκετε δουλειά ούτε σαν πλασιέ μεταχειρισμένων προφυλακτικών,τότε ίσως βάλετε μυαλό και στραφείτε στους πραγματικούς υπαίτιους των προβλημάτων σας!;)

Υ.Γ. Διαβάζοντας τέτοια πράγματα (και δη από νέους ανθρώπους) επιβεβαιώνεται αυτό που προσωπικά διατυμπανίζω από τότε που ένιωσα τον κόσμο (στα 16-17 μου περίπου) δεξιά κι αριστερά,ότι η Ελλάδα είχε κι εξακολουθεί να έχει βαθύ κοινωνικό πρόβλημα,μεγέθους πολύ μεγαλύτερου του παρόντος οικονομικού...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Το ότι συμμερίζεστε μερικοί το χαρακτηρισμό "κλέφτες" για μια ομάδα συναδέλφων/συνανθρώπων φοιτητών ή/και πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. (γιατί για τα υπόλοιπα δε τρέχει και τίποτα πάντα θα υπάρχουν κόμπλεξ,ψωροπερηφάνιες και στερεότυπα όσο υπάρχουν μυαλά πρόθυμα να τα ακολουθήσουν/ενστερνιστούν) λέει αν μη τι άλλο πολλά για το άτομό σας...

Πραγματικά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους Τ.Ε. δεν έχει προηγούμενο και είναι πιστεύω ένα απ'τα στοιχεία που αναδεικνύουν το χαρακτηρισμό "ζούγκλα" και "μπανανία" για τον τόπο μας...
Προσπαθώ να σκεφτώ ότι βρίσκομαι π.χ. στην Αγγλία και φοιτώ στο University of Derby (πανεπιστήμιο "της σειράς" όπως λέτε κι εσείς) και να δέχομαι ύβρεις,επιθέσεις και χτυπήματα "κάτω από τη ζώνη" επαγγελματικά και μη (αντίστοιχα αυτών που δέχονται οι Έλληνες Τ.Ε.) από τα "ανώτερα" εκεί πανεπιστήμια (Cambridge,LSE κ.α.) από τους επαγγελματικούς φορείς (IMeche κ.α.) αλλά και από μερίδα γραφικών πολιτών!
Δε μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί φοιτητής αυτού του πανεπιστημίου εκεί (ή αντίστοιχου σε άλλες χώρες πλην της Ελλάδας) να διανοηθεί τέτοια αντιμετώπιση απ'τους "ανώτερους" συναδέλφους του ή ότι μπορεί να διανοηθεί αυτό που συμβαίνει εδώ!
Είναι πραγματικά να γελάς και να κλαις μ'αυτή την κατάντια...

Anyway,όταν οι πραγματικοί κλέφτες σας αφήσουν πανί με πανί και δεν θα βρίσκετε δουλειά ούτε σαν πλασιέ μεταχειρισμένων προφυλακτικών,τότε ίσως βάλετε μυαλό και στραφείτε στους πραγματικούς υπαίτιους των προβλημάτων σας!;)

Υ.Γ. Διαβάζοντας τέτοια πράγματα (και δη από νέους ανθρώπους) μου επιβεβαιώνετε αυτό που προσωπικά διατυμπανίζω από τότε που ένιωσα τον κόσμο (στα 16-17 μου περίπου) δεξιά κι αριστερά,ότι η Ελλάδα είχε κι εξακολουθεί να έχει βαθύ κοινωνικό πρόβλημα,μεγέθους πολύ μεγαλύτερου του παρόντος οικονομικού...


Σπαταλάς ηλεκτρονική μελάνι...Πόσοι είναι στα εκατοντάδες μέλη του ischool αυτοί? 4, 5 ???
Δεν αξίζει ούτε να διαβάσεις τα μηνύματα τους και είμαι σίγουρος ότι είναι έτσι μόνο όταν κρύβονται πίσω από ένα ψευδώνυμο γιατί έαν τους είχες μπροστά σου και τους αράδιαζες ένα σωρό επιχειρήματα που έχουν τα τει θα κόμπλαραν και δεν θα είχαν κάτι να αντεπιτεθούν.
Το κακό είναι ότι ότι επιτρέπονται όλα τα ήδη βλακείας, γιαυτό το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απαντάμε και να ενημερώνουμε μόνο αυτούς που όντως το αξίζουν και κυρίως τους υποψήφιους φοιτητές.

Σύντομα θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου σε προπτυχιακό επίπεδο σε ελληνικό ΑΕΙ στο ΑΤΕΙΘ τμήμα ηλεκτρονικής
Έχω ήδη ένα πτυχίο ξένης γλώσσας και επίσης σύντομα ολοκληρώνω τον πρώτο κύκλο στη δεύτερη ξένη γλώσσα ( τουρκική)
Έχω παρακολουθήσει ένα σεβαστό αριθμό σεμιναρίων και διαλέξεων στη σχολή μου και ένα στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ
Έχω διδαχθεί Αγιογραφία για 9 συνεχόμενα χρόνια και πλέον δουλεύω σαν Αγιογράφος
Είμαι μέλος ΔΣ ενός μεγάλου Μικρασιατικού συλλόγου και χοροδιδάσκαλος σε ένα από τα τμήματα του
Το περασμένο καλοκαίρι μου προτάθηκε να συνεχίσω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο(συγκεκριμένο τομέα) σε γνωστό πανεπιστήμιο του Βελγίου(από μέλη του ίδιου πανεπιστημίου) λόγο της φύσης του προπτυχιακού μου και τις γνώσεις μου στον Μικρασιατικό ελληνισμό, βέβαια είμαι σε δίλημμα γιατί ήθελα να συνεχίσω για master στην Πόλη γιαυτό και η δεύτερη ξένη γλώσσα που μαθαίνω.
Αυτά και πολλά άλλα από κάποιον που χαρακτηρίζεται απλά σαν ένας κακός τειτζής από πολλούς και είναι η τελευταία μου απάντηση προς αυτούς.
Το ότι γράφω συνέχεια εδώ μέσα αναφερόμενος σε νόμους της ανώτατης εκπαίδευσης το κάνω απλά και μόνο για να ενημερώνω τους υποψήφιους φοιτητές που βομβαρδίζονται ασύστολα από προπαγάνδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Δεν αξίζει ούτε να διαβάσεις τα μηνύματα τους και είμαι σίγουρος ότι είναι έτσι μόνο όταν κρύβονται πίσω από ένα ψευδώνυμο γιατί έαν τους είχες μπροστά σου και τους αράδιαζες ένα σωρό επιχειρήματα που έχουν τα τει θα κόμπλαραν και δεν θα είχαν κάτι να αντεπιτεθούν

Βασικά το πράγμα έχει ως εξής,οι άνθρωποι κουβαλάνε "προβλήματα" και το internet είναι ένας απ'τους κατάλληλους χώρους ελεύθερης ανάπτυξης των προβλημάτων αυτών λόγω ανωνυμίας,γραπτού λόγου κ.λπ.
Όσο για την προσωπική τους ζωή,εξαρτάται από το κοινό στο οποίο απευθύνονται...αν βρεθούν π.χ. με τους συμφοιτητές τους και στήσουν πηγαδάκι κάπως έτσι θα εκφράζονται,αν πάλι βρεθούν με κάνα φίλο τους Τ.Ε. θα μετράνε τα λόγια τους κι αν βρεθούν με καμιά γκόμενα που τους αρέσει ή κάνα προϊστάμενο Τ.Ε. θ'αρχίσουν τις γαλιφιές!:)

Αυτό το καταλαβαίνω και ως ένα βαθμό το σέβομαι ΕΦΟΣΟΝ όμως εισπράξω το ίδιο και από την άλλη πλευρά,που συνήθως δεν γίνεται κάτι τέτοιο...χθες το βράδυ π.χ. έσκασε μύτη ένας τύπος κι έγραψε ένα μήνυμα σαν του AL7 καλή ώρα (εντελώς απ'το πουθενά όπως και τώρα,"metspanos" λεγόταν νομίζω κάπως έτσι) σε thread για το σχέδιο Αθηνά!Βρε να του λες "τουλάχιστον γράψτα κάπου αλλού σεβάσου το πρόβλημα των παιδιών" μια,δυο,τρεις,ΤΙΠΟΤΑ εκεί το βιολί του να λογομαχεί μόνος του!Προφανώς μιλάμε για άκρως προβληματικές περιπτώσεις ατόμων που απλά δε νιώθουν Χριστό...
Προσωπικά μόνο με τους ειρωνικούς και ύπουλους χαρακτηρισμούς που ξεφεύγουν απ'αυτά τα πλαίσια έχω σοβαρό πρόβλημα κι ένσταση (βλέπε το "κλέφτες" πιο πάνω) και φυσικά με τους ανεβασμένους τόνους ΟΤΑΝ αυτοί προκύπτουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

]ifrit[

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,451 μηνύματα.
Είναι μια αέναη «κόντρα» αυτή εδώ. Όπως το βλέπω εγώ, είναι ένα κόμπλεξ εκατέρωθεν. Ανήκω σε Τ.Ε.Ι. και ξέρω μόνο τη μία πλευρά, ξέρω τι κόμπλεξ κουβαλάμε εμείς. Η συντριπτική πλειοψηφία του φοιτητικού σώματος των Τ.Ε.Ι. πέρασε εκεί που πέρασε σαν δεύτερη και βάλε επιλογή. Εμού συμπεριλαμβανομένου. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι σπουδάζουν κάτι που δε γουστάρουν. Η πρώτη μου επιλογή ήταν το Φυσικό, έβγαλα 2.000 μόρια κάτω και πέρασα στην Ηλεκτρονική. Δεν είναι κάτι που δε μου αρέσει, το αντίθετο. Για την ακρίβεια λατρεύω το αντικείμενό μου. Ίσως γι' αυτό δεν έχω προβλήματα κατωτερότητας. Είναι και θέμα συνείδησης· ξέρω ακριβώς πού είμαι και τι κάνω.

Τώρα, απ' την άλλη πλευρά, πόσο σίγουροι είστε ότι παράδειγμα στο ΗΜΜΥ είναι όλοι όσοι γουστάρουν να σπουδάζουν το συγκεκριμένο αντικείμενο; Γιατί ξέρω άπειρες περιπτώσεις παιδιών τα οποία θριάμβευσαν στις Πανελλαδικές (και μπράβο τους) και ενώ ήθελα π.χ. το Μαθηματικό ή το Χημικό, έβαλαν ΗΜΜΥ «για να μην πάνε χαμένα τα μόρια». Εδώ κρύβεται όλη η ουσία του προβλήματος. Είναι η κακομοιριά στη νοοτροπία μας. Ο μεν σκίζεται να αποδείξει ότι είναι ισάξιος ενός αποφοίτου ΗΜΜΥ, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει. Και ο άλλος είναι εκεί, αντί να είναι πραγματικά στο αντικείμενο που σπουδάζει, διότι θα του φώναζε η γιαγιά του και η θειά του.

Το πρόβλημα για μένα εντοπίζεται σε αυτούς που είναι στη σχολή απλά για να είναι κάπου. Φυσικά, μεγαλύτερο τέτοιο ποσοστό υπάρχει στα Τ.Ε.Ι. λόγω χαμηλότερης βάσης εισαγωγής. Αλλά και το άνωθεν παράδειγμα που έδωσα, είναι αρκετά ρεαλιστικό πιστεύω. Το αίτιο και των δύο, το οποίο είναι και αίτιο του επαμφοτερίζοντος κόμπλεξ, είναι η βλαχονοοτροπία μας. Χαρακτηριζόμαστε από αυτήν και δεν ξεφεύγουμε.

Για μένα υπάρχει και άλλο σφάλμα πέρα απ' τη γενική νοοτροπία. Βλέπουμε ανθρώπους σαν τίτλους. Το απόλυτο στερεότυπο δηλαδή, από δήθεν νέους και προοδευτικούς ανθρώπους. Εγώ είμαι φοιτητής Τ.Ε.Ι., δηλαδή τεμπέλης, μη μηδενικές σχεδόν γνώσεις γύρω από ένα αντικείμενο, και γενικά παρτάλι. Ενώ ο άλλος σπουδάζει σε ένα τμήμα του Ε.Μ.Π., είναι βαθιά γνώστης του αντικειμένου του, καλλιεργημένος. Προφανώς και δεν είναι έτσι τα πράγματα. Απλά ψάχνουμε να βρούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη.

Προσωπικά όπως προείπα, έχω συνείδηση του εαυτού μου και των δυνατοτήτων μου. Ξέρω πως είμαι καλός σε αυτό που κάνω και έχω φιλοδοξίες και όνειρα (κάτι το οποίο ουσιαστικά απέκτησα, αφού στο σχολείο με ένοιαζε ελάχιστα) και έχω σκοπό να το κυνηγήσω. Πιστεύω και ο φοιτητής σε οποιοδήποτε ίδρυμα ο οποίος σκέφτεται έτσι, δεν τον νοιάζει τι θα πει ο ένας ή ο άλλος. Αυτός που κάθεται και λέει πως «είμαι ισάξιος με τον ΗΜΜΥ» ή «σιγά τα παρτάλια του Τ.Ε.Ι.» προφανώς πέρα από οξυδέρκεια, του λείπε και επίγνωση του εαυτού του καθώς και προσωπική φιλοδοξία. Διότι αν διαθέτεις αυτά, πολύ απλά παύεις να βλέπεις την κατσίκα του γείτονα. Δεν το καταλαβαίνετε ίσως, αλλά έτσι γίνεστε το μισητό παράδειγμα του μεσήλικα Έλληνα καναπεδιασμένου, που κράζει τα πάντα και είναι ο χειρότερος απ' όλους. Και μιλώ για ΤΕΙτζήδες, ΕΜΠίτες, ΑΣΟΕΕίτες κλπ κλπ κλπ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kabamaru Hayate

Νεοφερμένος

Ο Kabamaru Hayate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
τι τσακωνεστε???...αφου ανεργοι θα ειστε οταν βγειτε αλλα και να μην ειστε θα δουλευετε για ψιχουλα...μονο κ μονο να δειτε πως τσακωνεστε μεταξυ σας στα σιτε σας επειδη δεν εχετε δουλειες ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα....αντι να ενωθειτε ολοι μαζι μετακξυ σας μπας και αλλαξετε κατι,εσεις εκει το χαβα σας....τσακωθειτε ελευθερα διπλωματουχοι κ πτυχιουχοι μηχανικοι..ουτως ή αλλως η δουλεια σας πεθανε για τα επομενα 15 χρονια στην ελλαδα και δε ξερω ποσο πιο πολυ ακομη πιο περα...ειστε παντως πολυ χαρακτηριστικοι Ελληνες!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
τι τσακωνεστε???...αφου ανεργοι θα ειστε οταν βγειτε αλλα και να μην ειστε θα δουλευετε για ψιχουλα...μονο κ μονο να δειτε πως τσακωνεστε μεταξυ σας στα σιτε σας επειδη δεν εχετε δουλειες ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα....αντι να ενωθειτε ολοι μαζι μετακξυ σας μπας και αλλαξετε κατι,εσεις εκει το χαβα σας....τσακωθειτε ελευθερα διπλωματουχοι κ πτυχιουχοι μηχανικοι..ουτως ή αλλως η δουλεια σας πεθανε για τα επομενα 15 χρονια στην ελλαδα και δε ξερω ποσο πιο πολυ ακομη πιο περα...ειστε παντως πολυ χαρακτηριστικοι Ελληνες!!!

βασικά όταν προσπαθείς να αποδείξεις στον άλλον πως δεν είσαι ελέφαντας, δεν το λες και καυγά...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
τι τσακωνεστε???...αφου ανεργοι θα ειστε οταν βγειτε αλλα και να μην ειστε θα δουλευετε για ψιχουλα...μονο κ μονο να δειτε πως τσακωνεστε μεταξυ σας στα σιτε σας επειδη δεν εχετε δουλειες ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα....αντι να ενωθειτε ολοι μαζι μετακξυ σας μπας και αλλαξετε κατι,εσεις εκει το χαβα σας....τσακωθειτε ελευθερα διπλωματουχοι κ πτυχιουχοι μηχανικοι..ουτως ή αλλως η δουλεια σας πεθανε για τα επομενα 15 χρονια στην ελλαδα και δε ξερω ποσο πιο πολυ ακομη πιο περα...ειστε παντως πολυ χαρακτηριστικοι Ελληνες!!!

Δεν είναι θέμα δουλειάς και οικονομικό αλλά αξιοπρέπειας!Προσωπικά έχω μεγάλη άνεση και με περιμένουν έτοιμες οι δουλειές,άλλος μπορεί να είναι και γιος πετρελαιά ή και να μην έχει μια...αυτό δε σημαίνει ότι θα καθόμαστε να ακούμε τον ένα και τον άλλο να μας λέει "κλέφτες" κ.α. και να σφυρίζουμε αδιάφορα!
Έπειτα,σου ζητώ να πάρεις πίσω τον πληθυντικό και το τσουβάλιασμα των μεν με τους δε...κανείς δεν τσακώνεται με κανέναν!Απλούστατα οι μεν (Π.Ε.) προκαλούν και οι δε (Τ.Ε.) απαντούν στις προκλήσεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos Pamak

Δραστήριο μέλος

Ο Giorgos Pamak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει απο Πανόραμα (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 510 μηνύματα.
Η συντριπτική πλειοψηφία του φοιτητικού σώματος των Τ.Ε.Ι. πέρασε εκεί που πέρασε σαν δεύτερη και βάλε επιλογή. Εμού συμπεριλαμβανομένου.

Το πρόβλημα για μένα εντοπίζεται σε αυτούς που είναι στη σχολή απλά για να είναι κάπου. Φυσικά, μεγαλύτερο τέτοιο ποσοστό υπάρχει στα Τ.Ε.Ι. λόγω χαμηλότερης βάσης εισαγωγής.

Η ουσία του πράγματος... Και βάλε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πληροφορικάριος

Δραστήριο μέλος

Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 623 μηνύματα.
Στην συνέντευξη για δουλειά/μεταπτυχιακό/κτλ θα φανεί τι αξίζει ο καθένας.. τα άλλα μου φαίνονται λόγια του αέρα..

Η ουσία του πράγματος... Και βάλε...

Η ουσία του πράγματος είναι οτι δεν το είχαν πρώτη επιλογή; Εγω για παράδειγμα θα μπορούσα να περάσω σε δεκάδες τμήμα (και πληροφορικής) πανεπιστημίων. Τι σημαίνει αυτό;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

timonierhs

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο timonierhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,430 μηνύματα.
Με τέτοιες απόψεις που υπαρχουν γυρω μας και συνεχιζουν μερικοι να μην καταλαβαινουν γιατι φτασαμε σαν χωρα ως εδω που ειμαστε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Είναι μια αέναη «κόντρα» αυτή εδώ. Όπως το βλέπω εγώ, είναι ένα κόμπλεξ εκατέρωθεν. Ανήκω σε Τ.Ε.Ι. και ξέρω μόνο τη μία πλευρά, ξέρω τι κόμπλεξ κουβαλάμε εμείς. Η συντριπτική πλειοψηφία του φοιτητικού σώματος των Τ.Ε.Ι. πέρασε εκεί που πέρασε σαν δεύτερη και βάλε επιλογή. Εμού συμπεριλαμβανομένου. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι σπουδάζουν κάτι που δε γουστάρουν. Η πρώτη μου επιλογή ήταν το Φυσικό, έβγαλα 2.000 μόρια κάτω και πέρασα στην Ηλεκτρονική. Δεν είναι κάτι που δε μου αρέσει, το αντίθετο. Για την ακρίβεια λατρεύω το αντικείμενό μου. Ίσως γι' αυτό δεν έχω προβλήματα κατωτερότητας. Είναι και θέμα συνείδησης· ξέρω ακριβώς πού είμαι και τι κάνω.

Τώρα, απ' την άλλη πλευρά, πόσο σίγουροι είστε ότι παράδειγμα στο ΗΜΜΥ είναι όλοι όσοι γουστάρουν να σπουδάζουν το συγκεκριμένο αντικείμενο; Γιατί ξέρω άπειρες περιπτώσεις παιδιών τα οποία θριάμβευσαν στις Πανελλαδικές (και μπράβο τους) και ενώ ήθελα π.χ. το Μαθηματικό ή το Χημικό, έβαλαν ΗΜΜΥ «για να μην πάνε χαμένα τα μόρια». Εδώ κρύβεται όλη η ουσία του προβλήματος. Είναι η κακομοιριά στη νοοτροπία μας. Ο μεν σκίζεται να αποδείξει ότι είναι ισάξιος ενός αποφοίτου ΗΜΜΥ, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει. Και ο άλλος είναι εκεί, αντί να είναι πραγματικά στο αντικείμενο που σπουδάζει, διότι θα του φώναζε η γιαγιά του και η θειά του.

Το πρόβλημα για μένα εντοπίζεται σε αυτούς που είναι στη σχολή απλά για να είναι κάπου. Φυσικά, μεγαλύτερο τέτοιο ποσοστό υπάρχει στα Τ.Ε.Ι. λόγω χαμηλότερης βάσης εισαγωγής. Αλλά και το άνωθεν παράδειγμα που έδωσα, είναι αρκετά ρεαλιστικό πιστεύω. Το αίτιο και των δύο, το οποίο είναι και αίτιο του επαμφοτερίζοντος κόμπλεξ, είναι η βλαχονοοτροπία μας. Χαρακτηριζόμαστε από αυτήν και δεν ξεφεύγουμε.

Για μένα υπάρχει και άλλο σφάλμα πέρα απ' τη γενική νοοτροπία. Βλέπουμε ανθρώπους σαν τίτλους. Το απόλυτο στερεότυπο δηλαδή, από δήθεν νέους και προοδευτικούς ανθρώπους. Εγώ είμαι φοιτητής Τ.Ε.Ι., δηλαδή τεμπέλης, μη μηδενικές σχεδόν γνώσεις γύρω από ένα αντικείμενο, και γενικά παρτάλι. Ενώ ο άλλος σπουδάζει σε ένα τμήμα του Ε.Μ.Π., είναι βαθιά γνώστης του αντικειμένου του, καλλιεργημένος. Προφανώς και δεν είναι έτσι τα πράγματα. Απλά ψάχνουμε να βρούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη.

Προσωπικά όπως προείπα, έχω συνείδηση του εαυτού μου και των δυνατοτήτων μου. Ξέρω πως είμαι καλός σε αυτό που κάνω και έχω φιλοδοξίες και όνειρα (κάτι το οποίο ουσιαστικά απέκτησα, αφού στο σχολείο με ένοιαζε ελάχιστα) και έχω σκοπό να το κυνηγήσω. Πιστεύω και ο φοιτητής σε οποιοδήποτε ίδρυμα ο οποίος σκέφτεται έτσι, δεν τον νοιάζει τι θα πει ο ένας ή ο άλλος. Αυτός που κάθεται και λέει πως «είμαι ισάξιος με τον ΗΜΜΥ» ή «σιγά τα παρτάλια του Τ.Ε.Ι.» προφανώς πέρα από οξυδέρκεια, του λείπε και επίγνωση του εαυτού του καθώς και προσωπική φιλοδοξία. Διότι αν διαθέτεις αυτά, πολύ απλά παύεις να βλέπεις την κατσίκα του γείτονα. Δεν το καταλαβαίνετε ίσως, αλλά έτσι γίνεστε το μισητό παράδειγμα του μεσήλικα Έλληνα καναπεδιασμένου, που κράζει τα πάντα και είναι ο χειρότερος απ' όλους. Και μιλώ για ΤΕΙτζήδες, ΕΜΠίτες, ΑΣΟΕΕίτες κλπ κλπ κλπ

Να αγιάσει το στόμα σου. :thumbup:
Δεν συναντάς συχνά άνθρωπο που μπορεί να κατονομάσει/αναγνωρίσει τα κόμπλεξ και της δικής του πλευράς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λαλαουνης

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Λαλαουνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
τι τσακωνεστε???...αφου ανεργοι θα ειστε οταν βγειτε αλλα και να μην ειστε θα δουλευετε για ψιχουλα...μονο κ μονο να δειτε πως τσακωνεστε μεταξυ σας στα σιτε σας επειδη δεν εχετε δουλειες ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα....αντι να ενωθειτε ολοι μαζι μετακξυ σας μπας και αλλαξετε κατι,εσεις εκει το χαβα σας....τσακωθειτε ελευθερα διπλωματουχοι κ πτυχιουχοι μηχανικοι..ουτως ή αλλως η δουλεια σας πεθανε για τα επομενα 15 χρονια στην ελλαδα και δε ξερω ποσο πιο πολυ ακομη πιο περα...ειστε παντως πολυ χαρακτηριστικοι Ελληνες!!!
Απ οτι βλεπω υπαρχει μαλλον τεραστια ανεργια σε διπλωματουχους μηχανικους ,ανθρωπους που πριν μια πενταετια ειχαν
ενα λαιφσταιλ . Εκλεισαν κατασκευαστικες δε χτιζονται πλεον οικοδομες με οτι αυτο σημαινει.
Ομως εδω που τα λεμε καποια στιγμη αυτο θα γινονταν ολη η χωρα εγινε τσιμεντο και θα ερχονταν κορεσμος.
Τα επομενα 15 χρονια μαλλον θα κυλησουν καπως ετσι χωρις κατασκευες κατι που θα εχει αλυσιδωτες επιπτωσεις οχι μονο σε μηχανικους αλλα και σε πολλα αλλα επαγγελματα.
Βασικα οσοι ειχαν κανει καλη διαχειρηση των χρηματων που εβγαλαν απο το χωρο βγηκαν κερδισμενοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

]ifrit[

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,451 μηνύματα.
Η ουσία του πράγματος... Και βάλε...
Και για μένα έτσι είναι. Απλώς, έχοντας διαβάσει και προηγούμενα μηνύματά σου, νομίζω πως επικεντρώνεσαι ιδιαίτερα στο ένα σκέλος της νοοτροπίας η οποία οδηγεί στο φαινόμενο αυτό. Την άλλη πλευρά την έχω ήδη περιγράψει, να πούμε στο χωριό ότι πέρασα πολυτεχνείο, ακόμα και αν από πιτσιρίκι ήθελα το Μαθηματικό πχ. Λες και τα παραπανίσια μόρια θα τα πληρώσεις ή κάτι. Αυτά τα δύο είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, της νοοτροπίας μας. Προσωπικά στο ποστ μου επικεντρώθηκα στη μεριά των Τ.Ε.Ι. γιατί ανήκω εκεί και ξέρω εμπειρικά δυο πράγματα παραπάνω.
Την εμπάθεια από τη μία ή την άλλη πλευρά πάντως δεν μπορώ να την καταλάβω. Σε μια τελική δηλαδή, ακόμα και σκράπας να είμαι και να καταλήξω να παίρνω 3 και 60 σε ένα επάγγελμα «κατώτερο» επειδή σπούδασα σε Τ.Ε.Ι. (δηλαδή να ακολουθήσω τη στερεοτυπική άποψη η οποία κυριαρχεί) υπάρχουν άλλα δέκα, είκοσι πράγματα τα οποία έχω κάνει/καταφέρει, τα οποία με κάνουν υπερήφανο. Η ζωή μου ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει στο όνομα του Ιδρύματός μου.

Να αγιάσει το στόμα σου. :thumbup:
Δεν συναντάς συχνά άνθρωπο που μπορεί να κατονομάσει/αναγνωρίσει τα κόμπλεξ και της δικής του πλευράς.
Σ' ευχαριστώ πολύ! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

AL7

Νεοφερμένος

Ο AL7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 84 μηνύματα.
Η βάση του Τμηματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Σερρών το 2012 ήταν στα 7871 μόρια!! Το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης είχε βάση στα 18204 μόρια. Ο απόφοιτος του ΤΕΙ Σερρών λοιπόν ΘΕΛΕΙ να έχει τα ίδια δικαιώματα με τον φοιτητή του Πολυτεχνείου (που είχε διπλή βάση εισαγωγής και βάλε). :D

Γιατί???

Αυτό το γιατί δεν μας το έχει εξηγήσει ακόμα. Γιατί διακατέχεται από τέτοια έπαρση που θεωρεί ότι το δικαιούται (λόγω του κόπου του να γράψει κάτα μέσο όρο 8 στα μαθήματα εισαγωγής και επειδή ορισμένα μαθήματα στο ΤΕΙ έχουν τον ίδιο τίτλο με αυτά στο Πολυτεχνείο)

Και εξακολουθώ να ρωτάω (και απάντηση να μην μου δίνει κανένας), ΑΝ το ΤΕΙ πάρει τα ίδια ΕΔ με το Πολυτεχνείο, γιατί να σπουδάζει κανείς στο Πολυτεχνείο?

Κάποιοι πρέπει να ηρεμήσουν, να δούν που έκαναν λάθος, να προσπαθήσουν εκεί που είναι να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και να μην προσπαθούν με "υπόγειες" και νομικίστικες μεθόδους να αποσπάσουν κάτι που δεν τους ανήκει.

Εγώ παραδέχομαι τους ΤΕΙ-τζήδες που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους έχουν τα κότσια και την όρεξη και δίνουν κατατακτήριες σε Πανεπιστήμιο ή Πολυτεχνείο και αποδεικνύουν ότι αξίζουν (και άξιζαν) την θέση αυτή περισσότερο από αυτούς που φωνάζουν να τους ΔΩΣΟΥΝ τα δικαιώματα με το έτσι θέλω.

Τέλος μην προσπαθείτε να με πείσετε ότι βάλατε ως πρώτη προτίμηση το ΤΕΙ γιατί θα γελάσω. Εκτός αν είσασταν από Τεχνικό Λύκειο, ΕΠΑΛ κλπ που και μόνο ότι βρίσκεστε σε "τριτοβάθμιο" ίδρυμα θα πρέπει να το θεωρείτε μεγάλη πολυτέλεια.

ΥΓ. Όσους νόμους και να ψάξετε, ότι επιχειρήματα και να χρησιμοποιήσετε, πάντα θα βρείτε την διαφοροποίηση "Διπλωματούχων", ΠΕ και ΤΕ. Και αυτό δεν έχει αλλάξει ούτε μια στιγμή στην Ελλάδα.

ΥΓ2. Το αστείο με τον Διδακτορικό από ΤΕΙ στην esspresso μόνο γέλιο μπορεί να μου προκαλέσει. Ξέρετε πόσοι απόφοιτοι Πανεπιστημίων κάνουν Διδακτορικά σε Ελλάδα ΚΑΙ εξωτερικό??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Η βάση του Τμηματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Σερρών το 2012 ήταν στα 7871 μόρια!! Το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης είχε βάση στα 18204 μόρια. Ο απόφοιτος του ΤΕΙ Σερρών λοιπόν ΘΕΛΕΙ να έχει τα ίδια δικαιώματα με τον φοιτητή του Πολυτεχνείου (που είχε διπλή βάση εισαγωγής και βάλε). :D

Γιατί???

Αυτό το γιατί δεν μας το έχει εξηγήσει ακόμα. Γιατί διακατέχεται από τέτοια έπαρση που θεωρεί ότι το δικαιούται (λόγω του κόπου του να γράψει κάτα μέσο όρο 8 στα μαθήματα εισαγωγής και επειδή ορισμένα μαθήματα στο ΤΕΙ έχουν τον ίδιο τίτλο με αυτά στο Πολυτεχνείο)

Και εξακολουθώ να ρωτάω (και απάντηση να μην μου δίνει κανένας), ΑΝ το ΤΕΙ πάρει τα ίδια ΕΔ με το Πολυτεχνείο, γιατί να σπουδάζει κανείς στο Πολυτεχνείο?

Κάποιοι πρέπει να ηρεμήσουν, να δούν που έκαναν λάθος, να προσπαθήσουν εκεί που είναι να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και να μην προσπαθούν με "υπόγειες" και νομικίστικες μεθόδους να αποσπάσουν κάτι που δεν τους ανήκει.

Εγώ παραδέχομαι τους ΤΕΙ-τζήδες που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους έχουν τα κότσια και την όρεξη και δίνουν κατατακτήριες σε Πανεπιστήμιο ή Πολυτεχνείο και αποδεικνύουν ότι αξίζουν (και άξιζαν) την θέση αυτή περισσότερο από αυτούς που φωνάζουν να τους ΔΩΣΟΥΝ τα δικαιώματα με το έτσι θέλω.

Τέλος μην προσπαθείτε να με πείσετε ότι βάλατε ως πρώτη προτίμηση το ΤΕΙ γιατί θα γελάσω. Εκτός αν είσασταν από Τεχνικό Λύκειο, ΕΠΑΛ κλπ που και μόνο ότι βρίσκεστε σε "τριτοβάθμιο" ίδρυμα θα πρέπει να το θεωρείτε μεγάλη πολυτέλεια.

ΥΓ. Όσους νόμους και να ψάξετε, ότι επιχειρήματα και να χρησιμοποιήσετε, πάντα θα βρείτε την διαφοροποίηση "Διπλωματούχων", ΠΕ και ΤΕ. Και αυτό δεν έχει αλλάξει ούτε μια στιγμή στην Ελλάδα.

ΥΓ2. Το αστείο με τον Διδακτορικό από ΤΕΙ στην esspresso μόνο γέλιο μπορεί να μου προκαλέσει. Ξέρετε πόσοι απόφοιτοι Πανεπιστημίων κάνουν Διδακτορικά σε Ελλάδα ΚΑΙ εξωτερικό??

Δηλαδή βάση των μορίων κάνεις συγκρίσεις?
Τότε είσαι και της λογικής ότι όσα τει έχουν μεγαλύτερη βάση από τα πανεπιστήμια τότε είναι ''καλύτεροι'' επιστήμονες??
Έλεος πια με τον κάθε κομπλεξικό
Επίσης στο παράδειγμα σου για τους μηχανολόγους υπάρχει το εξής που σου διαφεύγει:
Οι μηχανολόγοι μηχανικοί τε έχουν 0 επαγγελματικά δικαιώματα
Οι μηχανολόγοι μηχανικοί τε ζητάνε αυτά που τους ανήκουν και τίποτε παραπάνω, εάν γνωρίζεις κάτι με νόμο να μας το πεις
Το πανεπιστήμιο Χίου είχε τις παρακάτω βάσεις
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ) ΗΜ. 10514
222 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ) ΠΟΛΥΤΕΚΝ. ΗΜ. 6962
222 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΜ. 10223
222 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ) ΚΟΙΝ.ΚΡΙΤ. ΗΜ. 10274
222 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ) ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝ. ΗΜ. 1698
222 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ) ΕΣ. 5776


Επίσης έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανολόγων μηχανικών
Δεν είδα κανέναν σας να γκρινιάζει όμως
Εμένα φυσικά καρφί δεν μου καίγεται πόσα μόρια είχε η κάθε σχολή, το τι θα κάνει ο κάθε φοιτητής είναι δικό του θέμα
Εντάξει πολύ κατινίστικο αυτό με τα μόρια αλλά είπα να φέρω ένα παράδειγμα
Ελπίζω εσύ που έβγαλες χιλιάδες μόρια να σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά άμεσα και άσε εμάς τους κακομοίρηδες στον αγώνα μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,403 μηνύματα.
Ελεος με τα μόρια. Θα φτάσετε 60 χρονών και θα λέτε «Εγώ έβγαλα 18.500 μόρια».
Η βάση του Τμηματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Σερρών το 2012 ήταν στα 7871 μόρια!! Το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης είχε βάση στα 18204 μόρια. Ο απόφοιτος του ΤΕΙ Σερρών λοιπόν ΘΕΛΕΙ να έχει τα ίδια δικαιώματα με τον φοιτητή του Πολυτεχνείου (που είχε διπλή βάση εισαγωγής και βάλε)
Στο εξωτερικό ναι, τα ίδια δικαιώματα θα έχουν. Πρέπει να είναι πολύ μ@λάκας κάποιος να θέλει να κάτσει Ελλάδα με τέτοια κρίση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λαλαουνης

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Λαλαουνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
Ελεος με τα μόρια. Θα φτάσετε 60 χρονών και θα λέτε «Εγώ έβγαλα 18.500 μόρια».

Στο εξωτερικό ναι, τα ίδια δικαιώματα θα έχουν. Πρέπει να είναι πολύ μ@λάκας κάποιος να θέλει να κάτσει Ελλάδα με τέτοια κρίση.
Πες τα , ασχολουνται με τα μορια και τις πανελληνιες δεν εχουν παρει ακομα χαμπαρι οτι οι περισσοτεροι ετοιμαζουν
τη μεταναστευση τους με οτι αυτο σημαινει ουτε και εχουν καταλαβει οτι τα κολεγια θα αναγνωριστουν σαν Πανεπιστημια
πολυ συντομα και ας τους διαβαιβεωνουν για το αντιθετο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
τα κολεγια θα αναγνωριστουν σαν Πανεπιστημια
πολυ συντομα και ας τους διαβαιβεωνουν για το αντιθετο.

έχασα κάποιο επεισόδιο?Γιατί μέχρι τώρα πίστευα ότι έχουν αναγνωριστεί!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,403 μηνύματα.
έχασα κάποιο επεισόδιο?Γιατί μέχρι τώρα πίστευα ότι έχουν αναγνωριστεί!!!

Γράφονται στο ΤΕΕ οι απόφοιτοι κολεγίων;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top