Φιάσκο οι εκλογές για ανάδειξη συμβουλίων στα πανεπιστήμια

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα συνδικαλισμού, όσο συνειδητοποίησης. Τι να γίνει, να σε πάρει η οποιαδήποτε αριστερή παράταξη από το χεράκι να σου πει τι παίζει; Όταν ύπαρχουν άτομα που δεν έχουν διαβασει καν τον νόμο-πλαίσιο ή που τρομοκρατούνται όταν ακούν πως θα χαθεί το εξάμηνο, επειδή δεν κατανοούν πως θα χαθούν πολλά περισσότερα από μια εξεταστική, τι ακριβώς να κάνεις; Ο καθένας έχει την ατομική του ευθύνη.

Το τμήμα μας βρίσκεται ίσως στη χειρότερη θέση από τα περισσότερα στη χώρα. Δεν έχουμε καθηγητές σε 2 κατευθύνσεις (3 μαζί με την Ισπανικής), δεν υπάρχουν κτήρια και ούτε λόγος για σίτιση και στέγαση. Κι όμως, περίπου οι μισοί θέλουν ανοιχτή τη σχολη, μη δε γίνουν οι 13 εβδομάδες! Ποιες 13 εβδομάδες όταν οι ΠΔ407 θα παίρνουν 20 με 25Ε ΤΟΝ ΜΉΝΑ; Καταλαβαίνω πως θέλουν να πάρουν πτυχίο και απλά να τελειώνουν για να φύγουν επιτέλους από εδώ, αλλά ένα πτυχίο που είναι γεμάτο πασσαλειματα, τι να το κάνεις;

εε. ο συνδικαλισμος προυποθετει συνειδιτοποιηση, αλλα οταν ολοι , δεν κοιτανε το συμφερον των φοιτητων , αλλα το συμφερον των απο πανω τους, που θες να καταληξουν τα πραγματα ?
δεν μιλησα σε καμια περιπτωση για αναθεση, οτι αναθετουμε στους αριστερους να λυσουν τα προβληματα, μαζι τους να οργανωθουμε, αλλα οταν ειναι ανικανοι για καποια πραγματα, γιατι να οργανωθεις μαζι τους ?
ναι να σε παρει απο το χερακι και να σου πει τι ειναι τα συμβουλια διοικησης, να κανει μια ανοιχτη συζητηση, με αυτο το θεμα, λιγες μερες πριν , και να ψησει κοσμο, να ρθει σε κινητοποιησεις με τον φοιτητικο συλλογο (και με κανεναν αλλο!)
και πριν μπω στο πανεπιστημιο, φανταζομουν τρελα πραγματα , ειχα ακουσει απο μεγαλυτερους για το κινημα 06-07 , που αν συγκρινουμε τους νομους, αυτος της διαμαντοπουλου ειναι 2 φορες χειροτερος, και ολοι κοιμουνται ....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Ναι, εμείς στο ΕΚΠΑ ετοιμάζουμε κάτι, αλλά αν δεν πετύχει, θα βγαίνεις και θα λες, ότι τίποτα δεν κατάφεραν οι παρατάξεις; Γιατί από το τίποτα δεν κατάφεραν, μέχρι το τίποτα δεν έκαναν, που υπενόησες πριν, απέχει πολύ.

οχι, οχι σε καμια περιπτωση δεν θα λεω πως τιποτα δεν εκαναν!
δεν γινετε καθε αγωνας να ειχε θετικα αποτελεσματα, αλλα τουλαχιστον να γινετε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vickydask

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η vickydask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 359 μηνύματα.
Μπραβο παιδια. :clapup:
Να σταματησουμε τις εκλογες των συμβουλιων και να αφησουμε τους καρεκλοκενταρους να αλωνιζουν,τους ασχετους καθηγητες να παραδιδουν μαθημα και τα πανεπιστημια με μοναδικο εισοδημα την επιχορηγηση απο το χρεωκοπημενο κρατος.

εισαι τοσο σιγουρος οτι τα ατομα που θα ρθουν να τσεκαρουν τους καθηγητες θα ειναι αμεροληπτα; (παρακαλω ας ενημερωσει οποιος γνωριζει ποιος επιλεγει και απο που αυτους τους 'ελεγκτες'). Επιπλεον ουσιαστικα μιλας για ιδιωτικη χορηγια. η ιδιωτικοποιηση αυτη των πανεπιστημιων δε σε ανησυχει; σκεψου απλα τα οικονομικα συμφεροντα που θα μπουν και στην τρτοβαθμια εκπαιδευση. ή νομιζεις οτι η μεταρυθμιση αυτη θα βοηθησει στην ανιδιοτελη βελτιστοποιηση της ανωτερης εκπαιδευσης; :hmm:

Δεν μπορώ να κάνω quote, αλλά boss, ο μέσος φοιτητής ο ανενταχτος που λες, αν μπορεί να σκέφτεται στοιχειωδώς, να μαζεψει και τους υπόλοιπους ανενταχτους και να δημιουργήσουν κάτι νέο, που να τους εκφράζει.

η προταση σου νομιζω οτι στα λογια ακουγεται πολυ πιο απλη απο οτι πραγματικα ειναι. επισης αν ο μεσος ανενταχτος φοιτητης σκεφτεται στοιχειωδως οπως λες, μπορει πιθανον και να φτασει στο συμπερασμα οτι οι παραταξεις γενικοτερα δεν εχουν καμια δουλεια στα πανεπιστημια. but thats another story..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

manos90

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο manos90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 274 μηνύματα.
ΔΑΠαρα, ΔΑΠαρα;

Μα φυσικά, η κατάργηση του ασύλου και της φοιτητικής εκπροσώπησης, η είσοδος ατόμων άσχετων με τον ακαδημαϊκό χώρο σε διοικητικές θέσεις και το να πληρώνουμε δίδακτρα θα βελτιώσουν την κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Πώς δεν το σκεφτήκαμε ως τώρα;

Ξέχασα να πω πως έχουν διαρρεύσει για το ΙΠ τα εξωτερικά μέλη και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, λέγεται πως είναι 2 επιχειρηματίες, ο σύζυγος της Πρυτάνεως του πανεπιστημίου κι ένας χορευτής.
Aσχολιαστο.Αει σιχτιρ με τη κομματολαγνεια.

Οσο για τα υπολοιπα.Ο νομος δε λεει για διδακτρα,τουλαχιστον σε ευρεια κλιμακα.Αν γινει ποτε κινηση για υψηλα διδακτρα,τοτε να διαμαρτυρηθουμε.Δε ειναι λογικο ομως να αρνουμαστε μια αποφαση,επειδη στο μελλον μπορει να εξελιχθει ασχημα.

To ασυλο τι προσφερει σημερα ;Ο χωρος του πανεπιστημιου εχει καταντησει καταφυγιο για τους εγκληματιες δηθεν αγωνιστες.Καθε φορα που δερνουν καποιον ή καινε κανα αυτοκινητο,πανε εκει για να τη γλιτωσουν.
Εκπροσωπος των φοιτητων θα υπαρχει στο συμβουλιο.

Το τελευταιο που γραφεις ειναι το σημαντικο.Aντι να αντιτιθομαστε στο οτιδηποτε,θα επρεπε να σπαταλαμε την ενεργεια μας στο πως η εφαρμογη του νομου θα γινει με τους καλυτερους ορους για εμας.
Αναφερεις το "επιχειρηματιες" λες και μιλας για τιποτα ανωμαλους παιδεραστες.Αυτα που μαθαινεις στο πανεπιστημιο,δε θα τα χρησιμοποιησεις για να βρεις μια δουλεια;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστιάννα ^^

Διάσημο μέλος

Η Ίδιο με το ψεύτικο. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,571 μηνύματα.
Ρε φίλε, δεν θα υπήρχε καμία κομματολαγνεια εκ μέρους μου, αν αυτα ΑΚΡΙΒΏΣ που λες, δεν τα είχα ακούσει στις συνελεύσεις 100 φορές από πολύ συγκεκριμένες παρατάξεις.

Για την ''επιβολή ή μη διδάκτρων'' στα μεταπτυχιακά λέει ο νόμος. Πόσο εύκολα περνάς από τα μεταπτυχιακά στα προ-;

Επίσης, τι πάει να πει ''αν τα δίδακτρα είναι υψηλά θα διαμαρτυρηθούμε''; Επειδή τα χαμηλά έχουμε ας πούμε να τα πληρώσουμε και δεν μας πειραζει.
Δεν θα σου ζητήσει κανείς 5000Ε τον πρώτο χρόνο, δεν είναι τόσο ηλίθιοι, 100Ε θα βάλουν, και οι περισσότεροι θα τα δώσουν. Το ζήτημα είναι ότι έχουμε ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ παιδεία ή όχι; Και για τον τελευταίο φοιτητή που δεν έχει να δώσει τα 50, 100 ευρώ αξίζει να αγωνιστείς. Όχι μόνο όταν σε βολεύει.

Φοιτητικός εκπρόσωπος ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟ. Τι θα κάνει ακριβώς, τη γλάστρα; Επίσης καταργούνται οι ΓΣ των ΣΦ, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις.

Με το να αντιτιθεσαι στον νόμο, αυτό ακριβώς διεκδικείς: την τροποποίηση του.

Λιγότερη επίκληση στο συναίσθημα αν μπορείς. Πολλοί ακαδημαϊκοί είναι διεφθαρμένοι, ακόμα περισσότεροι επιχειρηματίες είναι διεφθαρμένοι. You finish the puzzle.

@Βίκυ, υποθέτω πως σε μεγάλα πανεπιστήμια είναι όντως δύσκολο, αλλά στο ΙΠ υπάρχει συντονιστικό φοιτητών όλων των τμημάτων, που αποτελείται από μεγάλη γκάμα (αριστερών) ιδεολογιών (ή και ανενταχτων) το οποίο οργανώνει δράσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Με εξαίρεση το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,όπου αλλού έχει διεξαχθεί ηλεκτρονική ψηφοφορία,ολοκληρώθηκε ομαλά.Το να λέμε ότι οι εκλογές ήταν "φιάσκο",μάλλον μας θέτει εκτός πραγματικότητας...τα συμβούλια διοίκησης θα εκλεγούν.Σημασία έχει να απονομιμοποιηθούν σε τέτοιο βαθμό στις συνειδήσεις των φοιτητών,ώστε να μην μπορούν να περάσουν τίποτα και να τα πάρουν πίσω.

και μετα απο ολα αυτα, θελετε να μου πειτε πως υπαρχει σοβαρος φοιτητικος συνδικαλισμος ?
νταξει οκ, ειναι για τον πουτσο η ΔΑΣΠ , οι υπολοιπες "αριστερες" παραταξεις τι ακριβως εκαναν για την ολη φαση ? παρτυ οικονομικης ενισχυσης για αφισες ?

Λογική της ανάθεσης.Απ'τα ΕΑΑΚ,την ΑρΕν και δεν ξέρω ποιον άλλον περιμένεις να παλέψουν για εσένα?Εσύ να παλέψεις για εσένα.Ψηφίζουν όλοι ένα αγωνιστικό πλαίσιο,και νομίζουν ότι θα πέσει ο νόμος.Σημασία δεν έχει τι ψήφισες,αλλά να στηρίξεις αυτό που ψήφισες.Εγώ,όταν ψήφισα κατάληψη πριν 2 βδομάδες στη σχολή,και στην κατάληψη πήγα,και στο συντονιστικό συμμετείχα,και στις κινητοποιήσεις πήγα.Αν τα 200 άτομα που ψήφισαν κατάληψη στη σχολή μου,έκαναν το ίδιο,όπως και στις άλλες σχολές,μπορεί τώρα να μιλούσαμε με πολύ διαφορετικούς όρους.Άλλα όχι,απ'αυτούς στους αγώνες συμμετείχαν οι 30,οι υπόλοιποι που σήκωσαν το κουλό τους υπέρ του αγώνα στην Γ.Σ. το περισσότερο που έκαναν (και αυτό,όσοι το έκαναν),ήταν να περάσουν κανά βράδυ απ'την κατάληψη για μπύρες.

οτι θα σου πει ο μεσος φοιτητης , ο ανενταχτος , οτι αα, οι αριστεροι δεν μπορουν να κανουν τιποτα, μια χρυση αυγη χρειαζεται και θα δεις πως θα σταματαγε η διαδικασια

Αυτά dude,δεν στα λέει ο μέσος ανένταχτος φοιτητής.Ο μέσος φασίστας τα λέει.Μάλλον μιλάς με τον λάθος κόσμο και σου πλασάρονται ως ανένταχτοι.

Aσχολιαστο.Αει σιχτιρ με τη κομματολαγνεια.

Αει σιχτίρ με την ουδετερότητα,θα έλεγα εγώ καλύτερα.Άσε με να σου πω κάτι απλό.Έχουμε έναν τύπο,ας τον πούμε Μάκη.Αυτός ο Μάκης λοιπόν,δεν είναι και ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος,δεν ξέρει και πολλά από πολιτική,ούτε τον ενδιαφέρει και πολύ.Συνεπώς,δεν αυτοπροσδιορίζεται κάπως,ούτε στηρίζει κανέναν.Στις εκλογές,ψηφίζει λευκό.Όταν έρχονται τα νέα μέτρα,και ο εργοδότης του εξαγγείλει μειώσεις μισθών και απολύσεις,ο Μάκης δεν κάνει τίποτα.Δεν συμμετέχει στο σωματείο του,δεν ψηφίζει για απεργία,δεν κατεβαίνει σε καμία κινητοποίηση.Όταν γίνονται οι μεγάλες πορείες,αυτός βρίσκεται στη δουλειά του.Άθελά του λοιπόν,γίνεται υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής και "παιδί" της ΝΔ.Καταλαβαίνεις γιατί?

Να στο θέσω πιο απλά,αν δεις στον δρόμο έναν ενήλικα (ισχυρό) να έχει πετάξει κάτω ένα μικρό παιδί (αδύναμο) και να το χτυπάει αλύπητα,το να μην κάνεις τίποτα,δεν σε κάνει ουδέτερο.Σε βάζει με τον ισχυρό.

Οσο για τα υπολοιπα.Ο νομος δε λεει για διδακτρα,τουλαχιστον σε ευρεια κλιμακα.Αν γινει ποτε κινηση για υψηλα διδακτρα,τοτε να διαμαρτυρηθουμε.Δε ειναι λογικο ομως να αρνουμαστε μια αποφαση,επειδη στο μελλον μπορει να εξελιχθει ασχημα.

Όταν έρθουν τα δίδακτρα,θα είναι πλέον αργά.Ο νόμος,λέει για δίδακτρα στους μεταπτυχιακούς.Ο νόμος,λέει για περικοπή των συγγραμάτων.Ο νόμος,λέει για εισοδηματικά κριτήρια στην σίτιση.Is that enough?Δηλαδή τι θες,να μπει το αγγούρι βαθιά στον κώλο σου για να αντιδράσεις?Αμ τότε,δεν θα αντιδράσεις.Θα έχεις συνηθήσει να σε πηδάνε,όποτε θα κάτσεις να τον φας άλλη μια φορά.

To ασυλο τι προσφερει σημερα ;Ο χωρος του πανεπιστημιου εχει καταντησει καταφυγιο για τους εγκληματιες δηθεν αγωνιστες.Καθε φορα που δερνουν καποιον ή καινε κανα αυτοκινητο,πανε εκει για να τη γλιτωσουν.
Εκπροσωπος των φοιτητων θα υπαρχει στο συμβουλιο.

Φοιτητής είσαι dude,το να γίνεσαι το φερέφωνο του Πρετεντέρη,είναι τουλάχιστον γελοίο.Ξέρεις που είναι άνδρο εγκληματιών?Στην Ομόνοια,στη Μενάνδρου και τη Ζήνωνος,που δεν υπάρχει άσυλο.Α!Και στη Βουλή (εκεί υπάρχει).

Το άσυλο στα πανεπιστήμια,αποτελεί άσυλο πολιτικής δράσης.Και αυτό,είναι ένα αγκάθι για το σύστημα,γι'αυτό το πολεμάει εδώ και χρόνια.Ξέρεις τι σημαίνει κατάργηση του ασύλου?Δες το εκεί που περάσανε τα συμβούλια διοίκησης από πέρυσι,π.χ. στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.Μια μικροφωνική αλληλεγγύης είχε στηθεί στο προαύλιο του ΤΕΙ,και μπήκανε οι μηχανάκηδες και τους σαπίσανε.Αυτή είναι η επιβολή της τάξης που επιθυμείς,όπως και πάντα αυτή είναι η επιβολή της τάξης:ξύλο στους αδύναμους,προστασία των ισχυρών.

Για τη γλάστρα στο συμβούλιο διοίκησης,γελάει ο κόσμος...όλοι γνωρίζουμε από ποιον πολιτικό χώρο θα προέρχεται και ποια συμφέροντα θα προασπίζεται (αυτά του μπλοκ της συντήρησης).

Το τελευταιο που γραφεις ειναι το σημαντικο.Aντι να αντιτιθομαστε στο οτιδηποτε,θα επρεπε να σπαταλαμε την ενεργεια μας στο πως η εφαρμογη του νομου θα γινει με τους καλυτερους ορους για εμας.
Αναφερεις το "επιχειρηματιες" λες και μιλας για τιποτα ανωμαλους παιδεραστες.Αυτα που μαθαινεις στο πανεπιστημιο,δε θα τα χρησιμοποιησεις για να βρεις μια δουλεια;

Αγόρι μου,τι λες?Πως θα γίνει κάτι με τους καλύτερους όρους για εσένα,όταν είναι δομικά εναντίον σου?Καταλαβαίνεις τι λες?Είναι σαν να πηγαίνει ένας εργαζόμενος στο σωματείο του και να λέει "ντάξει συνάδελφοι,το αφεντικό είπε ότι θα δουλεύουμε περισσότερο και για τα ίδια λεφτά,χωρίς την προοπτική αύξησης,και θα μπορεί να μας απολύσει με μειωμένη αποζημίωση,ας δούμε πως μπορούμε to get the best outta it".Είσαι με τα καλά σου?Αν το έλεγες αυτό σε Γ.Σ.,μέχρι και τη διαγραφή σου απ'το σύλλογο θα ζητούσα.
Στο πανεπιστήμιο,πας για να γίνεις επιστήμονας,και να χρησιμοποιήσεις αυτές τις γνώσεις σου,για το όφελος του κοινωνικού συνόλου.Δεν πας για να γίνεις η bitch καμίας εταιρείας,που νοιάζεται μόνο για το πως θα αυξήσει τα κέρδη της.Ξέρεις τι γίνεται στο εξωτερικό με τις εταιρείες?Μέχρι και τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτές,γιατί κατευθύνουν τις έρευνες όπου θέλουν αυτές,κλείνουν ετσιθελικά τμήματα επειδή δεν είναι profitable και χρηματίζουν ερευνητές ώστε να παραποιήσουν τα δεδομένα τους,παρεμποδίζοντας μ'αυτόν τον τρόπο τη δουλειά του επιστήμονα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

manos90

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο manos90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 274 μηνύματα.
Ρε φίλε, δεν θα υπήρχε καμία κομματολαγνεια εκ μέρους μου, αν αυτα ΑΚΡΙΒΏΣ που λες, δεν τα είχα ακούσει στις συνελεύσεις 100 φορές από πολύ συγκεκριμένες παρατάξεις.

Για την ''επιβολή ή μη διδάκτρων'' στα μεταπτυχιακά λέει ο νόμος. Πόσο εύκολα περνάς από τα μεταπτυχιακά στα προ-;

Επίσης, τι πάει να πει ''αν τα δίδακτρα είναι υψηλά θα διαμαρτυρηθούμε''; Επειδή τα χαμηλά έχουμε ας πούμε να τα πληρώσουμε και δεν μας πειραζει.
Δεν θα σου ζητήσει κανείς 5000Ε τον πρώτο χρόνο, δεν είναι τόσο ηλίθιοι, 100Ε θα βάλουν, και οι περισσότεροι θα τα δώσουν. Το ζήτημα είναι ότι έχουμε ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ παιδεία ή όχι; Και για τον τελευταίο φοιτητή που δεν έχει να δώσει τα 50, 100 ευρώ αξίζει να αγωνιστείς. Όχι μόνο όταν σε βολεύει.

Φοιτητικός εκπρόσωπος ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟ. Τι θα κάνει ακριβώς, τη γλάστρα; Επίσης καταργούνται οι ΓΣ των ΣΦ, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις.

Με το να αντιτιθεσαι στον νόμο, αυτό ακριβώς διεκδικείς: την τροποποίηση του.

Λιγότερη επίκληση στο συναίσθημα αν μπορείς. Πολλοί ακαδημαϊκοί είναι διεφθαρμένοι, ακόμα περισσότεροι επιχειρηματίες είναι διεφθαρμένοι. You finish the puzzle.

@Βίκυ, υποθέτω πως σε μεγάλα πανεπιστήμια είναι όντως δύσκολο, αλλά στο ΙΠ υπάρχει συντονιστικό φοιτητών όλων των τμημάτων, που αποτελείται από μεγάλη γκάμα (αριστερών) ιδεολογιών (ή και ανενταχτων) το οποίο οργανώνει δράσεις.
Τι σημασια εχει απο ποιον τα χεις ξανακουσει;Απλα εισαι προκατειλλημενη.

50-100 ευρω το χρονο απο καθε φοιτητη,μαζευουν ενα σεβαστο ποσο με πραγματικα ελαχιστη επιβαρυνση του καθενος.Δεν το βρισκω τοσο τραγικο.
Αυτο δεν σημαινει αυτοματα οτι στο μελλον θα αυξηθουν.Στην γερμανια πχ. ειναι τοσα χρονια σταθερα.

Ο νομος ηδη εχει αλλαξει μια φορα μεσω συζητησεων και δημοκρατικων διαδικασιων.Το να πηγαινουν καποιοι και με το ετσι θελω να σταματουν τις εκλογες,δε σημαινει τροποπιηση αλλα καταργηση του νομου.

Οσο για του επιχειρηματιες,δεν συμφωνω οτι ειναι περισσοτερο διεφθαρμενοι απο τους ακαδημαικους.Αυτοι θελουν να παραχθει εργο και γνωση στο πανεπιστημιο, ωστε να επωφεληθει ηεταιρεια τους και εμμεσα οι ιδιοι.Ο σκοπος τους(χρηματα) δεν ειναι τοσο αγνος,ομως θα ευνοησει την εκπαιδευτικη διαδικασια και θα δωσει δουλεια σε αρκετα ατομα.

Ο ακαδημαικος απο την αλλη τι κινητρο εχει;Οπως ειναι σημερα η κατασταση,εχει εξασφαλισει τη θεσουλα του και δεν εχει σοβαρες εργασιακες προοπτικες,οποτε το μονο που αποζητα ειναι η καλοπεραση του και να εργαζεται οσο το δυνατον λιγοτερο.

Το οτι η ερευνα θα ειναι κατευθυνομενη,δεν ειναι καταστροφικο.Και σημερα στην πραγματικοτητα καθε τμημα δεν προσφερει τις ιδιες ευκαιριες σε ολους τους τομεις.Σε καποιο αντικειμενο μπορει να ασχολουνται καθηγητες και γενικα ατομα με περισσοτερο ταλεντο και δεξιοτητες,οποτε εκει θα γινεται καλυτερη δουλεια.
Αφου θα δραστηριοποιουνται εταιριες διαφορων ειδικευσεων σε διαφορα πανεπιστημια,θα υπαρχουν εναλλακτικες γαι ολους

Υ.Γ Και εγω θα ηθελα να ειναι ολα αγγελικα πλασμενα.Κανενας να μην κοιταει το προσωπικο του συμφερον,να μας προσφερονται ολα απλοχερα κλπ. Αλλα δυστυχως δεν προκειται να γινει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστιάννα ^^

Διάσημο μέλος

Η Ίδιο με το ψεύτικο. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,571 μηνύματα.
Ο φοιτητής που σπουδάζει στην επαρχεία πληρώνει τη στέγαση, τη σίτιση (αν δεν παρέχονται από το πανεπιστημίο) και τα μεταφορικά του. Αυτα. Ούτε ένα γαμημενο ευρώ δεν πρέπει να δωθεί σε δίδακτρα ή συγγράμματα. ΚΑΜΙΑ οικονομική επιβάρυνση.

Θα έγραφα κι άλλα, με κάλυψε σε πολλά ο Crowley και δεν προλαβαίνω αυτή τη στιγμή.
Λυπάμαι που τα αυτονόητα (ΔΩΡΕΑΝ παιδεία για όλους) δεν είναι μάλλον τόσο αυτονόητα.

Κάτι τελευταίο θα πω: αν στα τμήματά σας κατεβούν αγωνιστικά ψηφίσματα για κατάληψη, μη σώσετε και τα ψηφίσετε αν είναι να πάτε για καφέ. Κατάληψη δεν σημαίνει κλείνω τη σχολη και κάθομαι, αλλά είμαι εκεί συνέχεια, ενημερώνω(-ομαι) και συζητώ.

Αυτα από εμένα, ελπίζω να ακουστούν και άλλες απόψεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vickydask

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η vickydask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 359 μηνύματα.
Aσχολιαστο.Αει σιχτιρ με τη κομματολαγνεια.

To ασυλο τι προσφερει σημερα ;Ο χωρος του πανεπιστημιου εχει καταντησει καταφυγιο για τους εγκληματιες δηθεν αγωνιστες.Καθε φορα που δερνουν καποιον ή καινε κανα αυτοκινητο,πανε εκει για να τη γλιτωσουν.
τριτη παραγραφος 1η προταση. κανε τη συγκριση. για να μην απορεις που ισως παρεξηγηθεις καμια φορα :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

manos90

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο manos90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 274 μηνύματα.
τριτη παραγραφος 1η προταση. κανε τη συγκριση. για να μην απορεις που ισως παρεξηγηθεις καμια φορα :whistle:
:confused: Σοβαρα μιλας τωρα;Δηλαδή οποιος θεωρει το ασυλο αχρηστο,πρεπει οπωσδηποτε να εχει σχεση με τη ΔΑΠ ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Σίγουρα πάντως σημαίνει ότι είτε ξέρει πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους πασχίζουν χρόνια τώρα να καταργήσουν το άσυλο και συμφωνεί, είτε έχει πλήρη άγνοια και πιστεύει ό,τι ακούει από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση είναι κατακριτέος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vickydask

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η vickydask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 359 μηνύματα.
:confused: Σοβαρα μιλας τωρα;Δηλαδή οποιος θεωρει το ασυλο αχρηστο,πρεπει οπωσδηποτε να εχει σχεση με τη ΔΑΠ ;

οχι. δε ξερω αν το διαβασες καλο μου αγορι αλλα αναφερθηκα στην περιπτωση σου ως παρεξηγηση.

Τελοσπαντων. Γνωριζει καποιος να με ενημερωσει ποτε η ηλεκτρονικη ψηφοφορια οριστικε ως ασφαλιστικη δικλιδα στο νομο Διαμαντοπουλου σχετικα με τα συμβουλια διοικησης;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
οχι. δε ξερω αν το διαβασες καλο μου αγορι αλλα αναφερθηκα στην περιπτωση σου ως παρεξηγηση.

Τελοσπαντων. Γνωριζει καποιος να με ενημερωσει ποτε η ηλεκτρονικη ψηφοφορια οριστικε ως ασφαλιστικη δικλιδα στο νομο Διαμαντοπουλου σχετικα με τα συμβουλια διοικησης;
Το καλοκαίρι με τον νόμο 4076/2012.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Τελοσπαντων. Γνωριζει καποιος να με ενημερωσει ποτε η ηλεκτρονικη ψηφοφορια οριστικε ως ασφαλιστικη δικλιδα στο νομο Διαμαντοπουλου σχετικα με τα συμβουλια διοικησης;

Με την αναθεώρηση του νόμου Αρβανιτόπουλου.Ο νόμος Αρβανιτόπουλου διευκρίνησε ότι θα πρέπει να στηθούν κάλπες,αν μπλοκαριστούν να ξαναστηθούν,και αν ξαναμπλοκαριστούν πάμε σε ηλεκτρονική/επιστολική ψήφο.Αν και αυτή αποτύχει,θα υπάρξει διορισμός των αρχαιότερων υποψηφίων,οι οποίοι στη συνέχεια θα επιλέξουν και τα εξωτερικά.Τελική ημερομηνία για την ανακοίνωση των εκλογών ορίστηκε η 25η Οκτωβρίου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vickydask

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η vickydask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 359 μηνύματα.
Το καλοκαίρι με τον νόμο 4076/2012.

Με την αναθεώρηση του νόμου Αρβανιτόπουλου.Ο νόμος Αρβανιτόπουλου διευκρίνησε ότι θα πρέπει να στηθούν κάλπες,αν μπλοκαριστούν να ξαναστηθούν,και αν ξαναμπλοκαριστούν πάμε σε ηλεκτρονική/επιστολική ψήφο.Αν και αυτή αποτύχει,θα υπάρξει διορισμός των αρχαιότερων υποψηφίων,οι οποίοι στη συνέχεια θα επιλέξουν και τα εξωτερικά.Τελική ημερομηνία για την ανακοίνωση των εκλογών ορίστηκε η 25η Οκτωβρίου.

ευχαριστω.
επομενως απο οτι βλεπω προκειται για προσωρινο φιασκο. αφου και η ηλεκτρονικη ψηφοφορια να εμποδιστει εχουν προβλεψει εναλλακτικη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Λογική της ανάθεσης.Απ'τα ΕΑΑΚ,την ΑρΕν και δεν ξέρω ποιον άλλον περιμένεις να παλέψουν για εσένα?Εσύ να παλέψεις για εσένα.Ψηφίζουν όλοι ένα αγωνιστικό πλαίσιο,και νομίζουν ότι θα πέσει ο νόμος.Σημασία δεν έχει τι ψήφισες,αλλά να στηρίξεις αυτό που ψήφισες.Εγώ,όταν ψήφισα κατάληψη πριν 2 βδομάδες στη σχολή,και στην κατάληψη πήγα,και στο συντονιστικό συμμετείχα,και στις κινητοποιήσεις πήγα.Αν τα 200 άτομα που ψήφισαν κατάληψη στη σχολή μου,έκαναν το ίδιο,όπως και στις άλλες σχολές,μπορεί τώρα να μιλούσαμε με πολύ διαφορετικούς όρους.Άλλα όχι,απ'αυτούς στους αγώνες συμμετείχαν οι 30,οι υπόλοιποι που σήκωσαν το κουλό τους υπέρ του αγώνα στην Γ.Σ. το περισσότερο που έκαναν (και αυτό,όσοι το έκαναν),ήταν να περάσουν κανά βράδυ απ'την κατάληψη για μπύρες.



Αυτά dude,δεν στα λέει ο μέσος ανένταχτος φοιτητής.Ο μέσος φασίστας τα λέει.Μάλλον μιλάς με τον λάθος κόσμο και σου πλασάρονται ως ανένταχτοι.

σε καμια περιπτωση δεν μιλησα για αναθεση, αν ειχες διαβασει το ποστ μου καλα, θα εβλεπες, πως λεω να οργανωθουμε μαζι τους για να παλεψουμε! απλα εκει που ηθελα να καταληξω ειναι πως οι αριστεροι για να ενεργοποιηθουν και να κανουν κατι, πρεπει να τους τραβηξεις απο το μαλλια, και νταξει δεν εχω καμια τετοια διαθεση, απο τα μαλλια θελω να τραβηξω τον υπολοιπο κοσμο




εσυ μαλλον δεν μιλας γενικα με κοσμο που βρισκεται καπου κοντα στο μεσο ορο! και καλο θα ηταν να το κοιταξεις. Απο τον φασιστα, μεχρι αυτον που ποτε δεν ασχοληθηκε και ψιλογουσταρει τωρα χρυση αυγη,(ισως και να ψηφισε) υπαρχει μια σημαντικη αποσταση, την οποια θα πρεπει να καταλαβουμε , και να μην της δωσουμε αλλο πατημα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
Λογική της ανάθεσης.Απ'τα ΕΑΑΚ,την ΑρΕν και δεν ξέρω ποιον άλλον περιμένεις να παλέψουν για εσένα?
Η αλήθεια είναι πάντως ότι και αυτές οι παρατάξεις καλλιεργούν λογικές ανάθεσης:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι και αυτές οι παρατάξεις καλλιεργούν λογικές ανάθεσης:whistle:

Γενικά λένε διάφορες μαλακίες,άσχετο αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

manos90

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο manos90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 274 μηνύματα.
Αει σιχτίρ με την ουδετερότητα,θα έλεγα εγώ καλύτερα.Άσε με να σου πω κάτι απλό.Έχουμε έναν τύπο,ας τον πούμε Μάκη.Αυτός ο Μάκης λοιπόν,δεν είναι και ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος,δεν ξέρει και πολλά από πολιτική,ούτε τον ενδιαφέρει και πολύ.Συνεπώς,δεν αυτοπροσδιορίζεται κάπως,ούτε στηρίζει κανέναν.Στις εκλογές,ψηφίζει λευκό.Όταν έρχονται τα νέα μέτρα,και ο εργοδότης του εξαγγείλει μειώσεις μισθών και απολύσεις,ο Μάκης δεν κάνει τίποτα.Δεν συμμετέχει στο σωματείο του,δεν ψηφίζει για απεργία,δεν κατεβαίνει σε καμία κινητοποίηση.Όταν γίνονται οι μεγάλες πορείες,αυτός βρίσκεται στη δουλειά του.Άθελά του λοιπόν,γίνεται υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής και "παιδί" της ΝΔ.Καταλαβαίνεις γιατί?

Να στο θέσω πιο απλά,αν δεις στον δρόμο έναν ενήλικα (ισχυρό) να έχει πετάξει κάτω ένα μικρό παιδί (αδύναμο) και να το χτυπάει αλύπητα,το να μην κάνεις τίποτα,δεν σε κάνει ουδέτερο.Σε βάζει με τον ισχυρό.

Φοιτητής είσαι dude,το να γίνεσαι το φερέφωνο του Πρετεντέρη,είναι τουλάχιστον γελοίο.Ξέρεις που είναι άνδρο εγκληματιών?Στην Ομόνοια,στη Μενάνδρου και τη Ζήνωνος,που δεν υπάρχει άσυλο.Α!Και στη Βουλή (εκεί υπάρχει)
Το άσυλο στα πανεπιστήμια,αποτελεί άσυλο πολιτικής δράσης.Και αυτό,είναι ένα αγκάθι για το σύστημα,γι'αυτό το πολεμάει εδώ και χρόνια.Ξέρεις τι σημαίνει κατάργηση του ασύλου?Δες το εκεί που περάσανε τα συμβούλια διοίκησης από πέρυσι,π.χ. στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.Μια μικροφωνική αλληλεγγύης είχε στηθεί στο προαύλιο του ΤΕΙ,και μπήκανε οι μηχανάκηδες και τους σαπίσανε.Αυτή είναι η επιβολή της τάξης που επιθυμείς,όπως και πάντα αυτή είναι η επιβολή της τάξης:ξύλο στους αδύναμους,προστασία των ισχυρών.

Για τη γλάστρα στο συμβούλιο διοίκησης,γελάει ο κόσμος...όλοι γνωρίζουμε από ποιον πολιτικό χώρο θα προέρχεται και ποια συμφέροντα θα προασπίζεται (αυτά του μπλοκ της συντήρησης).


Αγόρι μου,τι λες?Πως θα γίνει κάτι με τους καλύτερους όρους για εσένα,όταν είναι δομικά εναντίον σου?Καταλαβαίνεις τι λες?Είναι σαν να πηγαίνει ένας εργαζόμενος στο σωματείο του και να λέει "ντάξει συνάδελφοι,το αφεντικό είπε ότι θα δουλεύουμε περισσότερο και για τα ίδια λεφτά,χωρίς την προοπτική αύξησης,και θα μπορεί να μας απολύσει με μειωμένη αποζημίωση,ας δούμε πως μπορούμε to get the best outta it".Είσαι με τα καλά σου?Αν το έλεγες αυτό σε Γ.Σ.,μέχρι και τη διαγραφή σου απ'το σύλλογο θα ζητούσα.
Στο πανεπιστήμιο,πας για να γίνεις επιστήμονας,και να χρησιμοποιήσεις αυτές τις γνώσεις σου,για το όφελος του κοινωνικού συνόλου.Δεν πας για να γίνεις η bitch καμίας εταιρείας,που νοιάζεται μόνο για το πως θα αυξήσει τα κέρδη της.Ξέρεις τι γίνεται στο εξωτερικό με τις εταιρείες?Μέχρι και τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτές,γιατί κατευθύνουν τις έρευνες όπου θέλουν αυτές,κλείνουν ετσιθελικά τμήματα επειδή δεν είναι profitable και χρηματίζουν ερευνητές ώστε να παραποιήσουν τα δεδομένα τους,παρεμποδίζοντας μ'αυτόν τον τρόπο τη δουλειά του επιστήμονα.
Ο Μακης συμμετεχοντας στις πορειες και στα σωματεια εξυπηρετει ταυτοχρονα συμφεροντα αντιπολιτευτικων πολιτικων σχηματισμων, που υποστηριζουν ακομα και χρηματικα τετοιες ενεργειες,επιζητωντας την εξουσια.Δυστυχως τα ορια δεν ειναι τοσο ευδιακριτα.

Θα σου πω για το ασυλο.Μονο και μονο που μπαινει ο καθενας(φοιτητης και μη) και βρωμιζει τους τοιχους και τις τουαλετες φτανει.Ασε τον εργαστηριακο εξοπλισμο που καθε τοσο εξαφανιζεται απο τις αιθουσες.
Παντα θα βρισκονται καποιοι που ξεφευγουν και δημιουργουν ζημιες.Δεν πρεπει να υπαρχει ενα οριο για αυτους;

Απο κει και περα ειναι λογικο οτι αν καταργηθει το ασυλο,θα υπαρξουν ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ περιστατικα μπατσων,που θα τραμπουκιζουν φοιτητες χωρις προφανη λογο,επειδη απλα μπορουν.Οπως δυστυχως γινεται σε οποιοδηποτε χωρο.

To θεμα ειναι να χτυπηθει το προβλημα της καταχρηση εξουσιας των αστυνομικων υπαλληλων στη ριζα του.Οχι να κραταμε δεσμιο το χωρο του πανεπιστημιου που εξυπηρετει χιλιαδες κοσμου,για να εχουμε την ψευδαισθηση οτι ειμαστε ελευθεροι ή αλλαζουμε την κατασταση.


Κανεις δεν ειπε οτι το concept της ιδωτικης χρηματοδοτησης ειναι ιδανικο.Ειναι ομως στη πραξη το πιο λειτουργικο μοντελο,που προσφερει στον επιστημονα τα εργαλεια για τη δουλεια του.Ακομα και να κλεισει ενα τμημα,οπως λες,οι εργαζομενοι σχεδον σιγουρα θα βρουν ενα αλλο περιβαλλον .
.
Τα πειραματα του cern ειναι profitable;Δεν νομιζω.Αλλα πολλες εταιριες χρηματοδοτουν,αυτη και παρομοιες ερευνες με το ρισκο τα ευρηματα να μην τους αποφερουν κερδη.
Το οτι καποιοι οργανισμοι θα κερδισουν χρηματικα,δεν αναιρει την προσφορα του επιστημονα στο κοινωνικο συνολο.Προκειται απλα για μια διαδικασια,δουναι και λαβειν.

Και κατι τελευταιο.Η γνωση δεν λαμβανεται μοναχα στα πλαισια του πανεπιστημιου.Υπαρχει διαθεσιμη παντου για οποιον πραγματικα τη θελει.Αυτο για τη συζητηση περι εξειδικευμενων πτυχιων.

Υ.Γ Θα μπορουσες να μου εξηγησεις λιγο πιο αναλυτικα,γαιτι ο νομος ειναι δομικα εναντιον μας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vickydask

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η vickydask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 359 μηνύματα.
Προειδοποιω οτι το σχολιο μου ειναι οff topic και πιθανον να πρεπει να διαγραφει. επισης δεν ειναι αναγκη να σχολιαστει. Αλλα γιατι σαυτο το γ@@@νο το φορουμ κανεις δε φαινεται να ακουει τη γνωμη του αλλου παρα επανειλλημενα παραθετει τη δικια του πεισματαρικα; Και σε αυτο το τοπικ μπορει κανεις να δει οτι επαναλαμβανονται διαρκως οι ιδιες θεσεις και κανεις δε καθεται να σκεφτει την απαντηση του αλλου. παρα σπευδει να "υπερασπιστει" τον εαυτο του. αποτελεσμα; στειρα ανακυκλωση. Μπραβο παιδια παντα τετοια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top