Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,800 μηνύματα.
Ψάχτε για κασσάνδρες...γιατρέ !!!! ;)

μην πας να μου συγκρίνεις το δημόσιο της Σουηδίας με το δημόσιο της Μπανανίας-Ελλαδιστάν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
αν η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοζε αποτελεσματικό managment στις κρατικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες όπως την σουηδία, τότε δέν θα υπήρχε λόγος για αποκρατικοποιήσεις.
επειδή όμως όλα αυτά τα χρόνια το δημόσιο κατακτήθηκε και βιάστηκε απο τα συνδικάτα και τους εργατοπατέρες, και απο αυτήν την φιλολογία οτι ο δημόσιος είναι χαραμοφάης εξασφαλισμένος για μια ζωή, η ιδιωτικοποίηση είναι ένας τρόπος για αποτελεσματικότητα.

αυτό που πρέπει να γίνει είναι ή αποτελεσματική διοίκηση απο το κράτος,σε ότι αυτό ελένχει, ή αποκρατικοποιήσεις, με πλήρη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Maria17

Δραστήριο μέλος

Η Maria17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 450 μηνύματα.
Πρώτα από όλα μη βάζεις στο στόμα μου πράγματα που δεν είπα.Δεν είπα ότι φταίνε αποκλειστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι.Και βέβαια πρέπει να φορολογηθούν οι πλούσιοι και να μειωθούν οι πολιτικοί αλλά πρέπει να είσαι ιδιοτελής για να θεωρείς ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αποτελούν πρόβλημα.Όσο για τον πολιτικό που κάνει ζημιά 1 εκατομμυρίου ναι έχεις δίκιο.Εν μέρει όμως γιατί δε σκέφτεσαι ποια είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί ο πολιτικός αυτός για να κάνει τη ζημιά.Αυτά τα μέσα δεν είναι το ρουσφέτι,ο νεποτισμός,η πατρωνία;Αυτά τα μέσα λοιπόν θα μπορούσαν να είχαν εξαλειφθεί αν αυτοί οι άνθρωποι έλεγαν όχι,δεν ήταν δηλαδή ανήθικοι.Αναφορικά με τις προσωπικές περιουσίες των πολιτικών δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου.Και ναι δεν με πειράζει να φτάσει η ανεργία σε τέτοια επίπεδα για τον απλό λόγο ότι αυτή η λύση είναι μονόδρομος.Και το τεκμηρίωσα αυτό λέγοντας πως μπορούν να απορροφηθούν στον ιδιωτικό τομέα.Καλύτερα να μη στέκεσαι μόνο στους αριθμούς αλλά και στις συνθήκες.Και δεν μου χαλάς τίποτα.Νομίζεις πως ανήκω στη ΚΝΕ ή σε κάποια άλλη οργάνωση και μιλάω σαν φερέφωνο συγκεκριμένων ιδεολογιών;Η προσωπική επίθεση μάλλον καλύπτει την απουσία επιχειρημάτων.Αλλά σόρρυ που θα στο χαλάσω και θα σου πω ότι από τους 1 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους οι μισοί τουλάχιστον έχουν μπει με ρουσφέτι για τον απλό λόγο ότι εξυπηρετούν την αδήριτη-για τα κόμματα-ανάγκη των κομμάτων να πάρουν ψήφους.Ναι υπάρχουν και αυτοί που μπήκαν τίμια.Αν όμως κριθούν μη χρήσιμοι καλό θα ήταν να απομακρυνθούν(δε συμφωνώ με αυτή την άποψη γιατί δε συνάδει με τα ορθά ηθικά στερεότυπα,είναι όμως δυστυχώς η πραγματικότητα).Δεν είναι υπέρογκος ο δημόσιος τομέας;Μήπως θες να βάλουμε και άλλους;Και για ποια παραγωγικότητα μιλάς;Αυτή του δημόσιου τομέα;Γιατί εμένα αυτή μου μοιάζει μάλλον άχρηστη.Δεν έχει νόημα να μιλάς για βελτίωση παραγωγικότητας σε ένα τομέα που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί ναι είναι αντιπαραγωγικός.Τέλος με την αναφορά στα ΜΜΕ ίσως να έκανες κάποιους να συμφωνήσουν μαζί σου βασιζόμενοι στο συναίσθημα,εμένα μου φαίνεται όμως ότι μάλλον εσύ είσαι θύμα της προπαγάνδας των ΜΜΕ,όταν μιλάς για αύξηση ανεργίας και την δίκαια εισαγωγή της πλειοψηφίας των πολιτών στο δημόσιο τομέα.Ο πραγματικός υπεύθυνος λοιπόν για την κατάσταση αυτή είναι το σύνολο του ελληνικού λαού.Μπορείς όμως να αρνηθείς ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πληγή για την Ελλάδα?

Κι εσυ μη βαζεις λογια που δεν ειπα στο δικο μου στομα. Κατ αρχην ειπα οτι ο δημοσιος τομεας ειναι αντιπαραγωγικος. Δε μιλαω σε επιπεδο προιοντων αλλα υπηρεσιων. Οταν θες να βγαλεις αδεια για την παραγωγη ενεργειας απο ανανεωσιμες πηγες και ο τομεας ειναι γραφειοκρατικος και αντιπαραγωγικος τοτε μαλλον δε θα τη βγαλεις ποτε. Οταν εισαι στο νοσοκομειο και σου κανουν πρωτα 10 λαθος διαγνωσεις με αποτελεσμα να χασεις δεκαδες εργατοωρες τοτε η αντιπαραγωγικοτητα σε υπηρεσιες μεταφραζεται σε αντιπαραγωγικοτητα σε προιοντα.
Αυτο που ειδα απο σενα ειναι να κατηγορεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημοσιους υπαλληλους και λιγο την πολιτεια που δε δινει επιχορηγησεις για τον τουρισμο κλπ. Δεν ειδα να προτεινεις καμια αλλη λυση εκτος απο τις απολυσεις. Οπως δειχνει και το ποστ του Crowley ο δημοσιος τομεας δεν ειναι υπερογκος. Αλλωστε με την αναλογια 1:5 (δεν ξερω αν τελικα την κανανε 1:10) και να ηταν υπερογκος θα ξεφουσκωνε αρκετα.
Επισης δεν πιστευω οτι αυτοι οι ανθρωποι μπορουν να απορροφηθουν οπουδηποτε. Εδω δε μπορει να βρει δουλεια ενας νεος ανθρωπος με πτυχια και ξενες γλωσσες, θα βρουν οσοι μεγαλυτεροι απολυθουν που μπορει να εχουν λιγοτερα προσοντα; Κι αυτο ειναι τεραστιο κοινωνικο προβλημα οσο κι αν δε θελεις να το παραδεχτεις.


Ο υπουργός δεν ασκεί δημόσια διοίκηση. Την δημόσια διοίκηση την υλοποιεί ο μέσος δημόσιος υπάλληλος πολλές φορές αγνοώντας τις υπουργικές αποφάσεις, τα σχετικά νομικά άρθρα κωδίκων, ειδικές διατάξεις του ΦΕΚ...κτλ που δεν έχεις ιδέα. :) Η ζημιά δεν γίνεται από τον μισθό ως το αυτό, αλλά από την πληρωμή ανθρώπου που δεν κάνει για αυτήν την δουλειά. Είναι αντιπαραγωγικός. Συνεπώς γιατί ο κάθε φορολογούμενος να πληρώνει από το υστέρημά του τόσα 1.500άρια σε μισθούς ανθρώπων που δεν έπρεπε να είναι δημόσιοι υπάλληλοι; :hmm:Γιατί να επιβαρρύνεται η άμεση φορολογία επειδή κάποιοι βλέπουν το επάγγελμα ως πάρεργο; :mad:

Γι αυτο λεω οτι η σωστη πολιτικη ειναι ενας υπαλληλος να διατηρησει το μισθο του εφ οσον ειναι παραγωγικος ενω οσοι καθονται να εχουν να κανουν με μειωσεις. Η μανα μου δουλευει στο δημοσιο αλλα απο την ορθοστασια του επαγγελματος εχει φτασει στα ορια της φλεβικης ανεπαρκειας με οτι συνεπαγεται αυτο. Εφ οσον εκεινη ασχολειται τοσο πολυ με τη δουλεια της δε μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να εχει την ιδια μειωση μισθου με οσους καθονται και τα ξυνουν τοσο στο νοσοκομειο οσο και σ αλλες υπηρεσιες. Σαν μεγεθος ο δημοσιος τομεας ειναι σε καλο επιπεδο. Αυτο που πρεπει να αλλαξει ειναι τα μισθολογικα οσων δεν προσφερουν.

Υπολόγισε με απλά μαθηματικά, πόσο κοστίζει στο Ελληνικό κράτος οι μισθοί 1.500.000 δημοσίων υπαλλήλων με μισθολογική κλίμακα από 1.500 έως 5.000 € / μήνα μαζί με τα ειδικά επιδόματα (Ελληνικής πατέντας...τα οποία διαμόρφωναν έναν 2ο μισθό) και πόσο κοστίζει στο Ελληνικό κράτος οι μισθοί 300 βουλευτών με περίπου 300 συμβούλους, ειδικούς γραμματείς κτλ με μισθούς από 5.000 - 10.000 €/ μήνα χωρίς φορολογικές κρατήσεις. Σου λέω να είναι το πολύ 1.500 άτομα. Το ίδιο είναι 1.500 άτομα με μισθούς κατά μέσο όρο 5.000 € με ένα 1.500.000 άτομα με μισθούς κατά μέσο 2.000 €; :)

Δεν λεω οτι θα μας σωσει αν οι πολιτικοι μειωθουν και μειωθουν οι μισθοι τους. Χρειαζεται προσπαθεια απ ολους για να λυθει το προβλημα. Μεχρι στιγμης ομως οι μονοι που θιγονται ειναι οι υπαλληλοι, δημοσιοι και ιδιωτικοι. Απο αυτους που πραγματικα τα εχουν χοντρα δεν παιρνουν τιποτα


Η ανεργία θα οξυνθεί αν συνεχίσει να υπάρχει το δημόσιο με αυτήν την μορφή, όπως σήμερα. Ήδη η Ελλάδα από το 1981 όπου διορίστηκε η σάρα και η μάρα στο δημόσιο με τις "ευχές" του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όλης της καπιταλιστικής μπουρζουαζίας (βλ. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ...κ.α.), παρουσίασε πρωτογενές έλλειμμα και ανά πάσα στιγμή, μπορούσε να κυρήξει πτώχευση σε περίπτωση που οι δανειστές πάγωναν την δανειοληψία. Από το 1990 μέχρι το 2010, η χώρα μας δανείστηκε 150 δισεκατ. € με σκοπό να φτιάξει υποδομές και γενικά να "νοικοκυρευτεί". Λόγω πολιτικού κόστους, τα έργα υποδομών σε κάθε λειτουργικό τομέα της χώρας έμειναν στα συρτάρια και οι χρονικές περίοδοι παρέρχονταν με νέες κυβερνήσεις, υποσχέσεις, ψέματα, διορισμούς-ρουσφέτια,...κτλ. Συνεπώς η ανεργία υπήρχε πάντα. Απλά το κράτος είχε ρίξει όλο το ενδιαφέρον με εικονικούς διορισμούς (βλ. μορφή: διορισμοί ωρομισθίων, με stages, ψεύτικη αναπηρία,...κτλ), στο δημόσιο. Ο ιδιωτικός τομέας συρρικνώθηκε καθαρά στην περιοχή των απλών εταιριών παροχής υπηρεσιών. Όσες βιομηχανίες υπήρχαν (βλ. Πατραϊκή,...κτλ) ή μεταποιητικές βιομηχανίες υπήρχαν είτε έκλεισαν είτε "μετανάστευσαν" σε χώρες του ανατολικού μπλοκ όπου τα εργατικά ήταν φτηνά και υπήρχε περιορισμένος κρατικός παρεμβατισμός. Στην Ελλάδα, ο κρατικός παρεμβατισμός προς κομματική τέρψη, βλακείας,...κτλ διέλυσε τον γενεσιουργό τομέα της οικονομίας: την βιοτεχνεία και την μικρή βιομηχανία.
Αυτό πήρε αμπάριζα και τον αγροτικό τομέα. Βέβαια εκεί παίχτηκαν χοντρά παιχνίδια μεταξύ των συνδικαληστών, δημοσίων υπαλλήλων υπηρεσιών σχετικά με τα αγροτικά θέματα (βλ. επιχορηγήσεις, ..κτλ) και οδηγηθήκαμε και εκεί σε μια μη αναστρέψιμη παρακμή.

Μεγάλο μέρος από τα 150 δις € κατέληξε στα "αγροτικά επιδόματα" των συνδικαληστάδων, των πολιτικών αλλά και υπαλλήλων εμπλεκόμενων με αυτά...αντί στον απλό αγρότη, του οποίου του πετούσαν ένα ξεροκόμματο ελπίδας. Κάτι παρόμοιο έγινε και στην δικαιοσύνη με τα παραδικαστικά κυκλώματα, στην παιδεία με τα 600 εκατ €/ χρόνο στην παραπαιδεία, στις κατασκευές με τους μεγαλοεργολάβους και το αλισβερίσι στις πολεοδομίες με τους υπαλλήλους, στις εφορίες με τους υπαλλήλους όπως και στα νοσοκομεία με τις κλίκες των γιατρών και τις προμήθειες.
Συγνωμη αλλα δε μπορω να καταλαβω πως φταιει το δημοσιο για ολα αυτα γενικα...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, ότι αν μια παραγελλεία καθετήρα κόστιζε 25 € από την βιομηχανία, το Παρατηρητήριο του Υπουργείου Υγείας το κοστολογούσε 75 € και το δημόσιο Νοσοκομείο το αγόραζε 150 €!! Την χρηματική διαφορά, την έβαζε ο υπάλληλος προμηθειών στην τσέπη του, χρεώνοντας το κράτος...

Συνεπώς, πού ζεις; Στην γυάλα; Η καταστροφή είχε αρχίσει από το 1981. Σήμερα και για άλλα 70 χρόνια θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τις επιλογές μας. Την καταστροφή αυτή, ο Ελληνικός λαός την στήριξε ένθερμα σε κάθε 4ετία εκλογών αλλά και με την καθημερινή άσκηση της δημόσιας διοίκησης. Δεν φταίω εγώ, δεν φταίς εσύ,...ποιος φταίει; Σίγουρα όχι ο πολιτικός. Ο πολιτικός δεν έκανε συναλλαγές με τον πολίτη στην εφορία αλλά ο υπάλληλος, ο οποίος κανόνιζε μίζες άνω των 250.000 δρχ για μια φορολογική περαίωση. ;)


Σαν λαος ειναι γνωστο οτι δε σεβομαστε ιδιαιτερα τους νομους, ασχετα απο δημοσιο/ιδιωτικο τομεα. Που ειναι το κρατος να εξασφαλισει τη σωστη λειτουργεια των υπηρεσιων; Πως και τα ανακαλυψε ολα αυτα ξαφνικα τωρα; Γιατι στη Σουηδια και τη Γερμανια ολοι πληρωνουν κανονικα τους φορους τους; Εδω η φοροδιαφυγη ειναι τεραστια αλλα αντι να πιασουν οσους φοροδιαφευγουν προσπαθουν να κανουν οσους πληρωνουν να καλυψουν κι αυτους που δεν πληρωνουν! Ειναι δικαιο αυτο;
Για να μη θιξω την ελληνικη παιδεια. Το υπουργειο το μονο που ξερει ειναι ν αλλαζει το συστημα των πανελληνιων και να κλεινει σχολες μπας κι εξοικονομισει κανα φραγκο. Το συστημα πρεπει ν αλλαξει απ το δημοτικο αλλα που..
Ο ΑΣΕΠ δημιουργήθηκε το 1995 περίπου. Μέχρι το 1995 στο δημόσιο είχαν διοριστεί τα 2/3 του σημερινού δημόσιου τομέα. Το πλήθος 1.500.000 υπαλλήλων είναι τεράστιο για μια χώρα στο μέγεθος και στην οικονομική δύναμη της Ελλάδας. Κανόνικα θα πρέπει σε πρώτη φάση να απολυθούν μόνο όσοι μπήκαν με ρουσφέτια, δηλ., τα 2/3 του δημοσίου Τομέα.
Και πριν το 1995 υπηρχε διαδικασια. Οποτε προφανως απ αυτα τα 2/3 δεν ηταν ολοι με ρουσφετια, εκτος αν εχεις επισημα στοιχεια οποτε παω πασο. Επισης εγω σου υπογραφω πως ετσι και γινει κατι τετοιο, αυτα ακριβως τα 2/3 θα παραμεινουν.. εκτος απ οσους εχουν ηδη φυγει..
Ο δημόσιος τομέας δεν αποδίδει ΦΠΑ στο κράτος για να επέλθει οικονομική ανάπτυξη. ΦΠΑ αποδίδουν μόνο οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες, οι οποίες λόγω κακής οικονομικής πολιτικής, συνεχούς αυξανόμενου ΦΠΑ, ασταθούς κοινωνικής πολιτικής, μη ανταγωνιστικών εργασιακών εισφορών, συνεχείς μη ωφέλιμοι έλεγχοι από το κράτος με δόλο για να βρεθεί οικονομικό παράπτωμα...τις οδήγησαν να κλείσουν. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο συντελεστή άμεσης φορολογίας των επιχειρήσεων. Φορολογεί το 40% του τζίρου, δηλ., στον τζίρο ανήκουν τα κέρδη μαζί με τα λειτουργικά έξοδα και τις δαπάνες της επιχείρησης. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα ενώ έχουν υψηλό τζίρο, το 95% του τζίρου είναι δαπάνες και το 5% είναι καθαρά κέρδη...και το κράτος απαιτεί 40% από το 5%!! Το κράτος θέλει το μερίδιό του, έχει ή όχι δουλειά η επιχείρηση γιατί το κύριο μέλημά του είναι να βρει έσοδα για το δημόσιο, μισθούς, συντάξεις, εξοπλιστικά,...κτλ. Δηλ., υπάρχει σκέτη τρέλα!!!!!!!! Στην Ε.Ε. φορολογείται μόνο το 10% του τζίρου και κυρίως επί των αγορών, δηλ., δεν υπάρχουν ταμειακές μηχανές. Στο εξωτερικό υπάρχει μια οικονομική ελευθερία και του ιδιωτικού τομέα, της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας...για να υπάρχει μια ισοσκελισμένη ανάπτυξη. Κοιτάζουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ως κοινωνικό όφελος (π.χ. θέσεις εργασίας, φορολογία σταθερή,...) και όχι ως "εχθρό" του κεφαλαίου όπως γίνεται στην Ελλάδα. Συνεπώς για ποιο λόγο κάποιος να μείνει στην Ελλάδα; Για να πληρώνει τους μισθούς του δημοσίου; Στην Ελλάδα με το "καλημέρα" ξεκλειδώνοντας ένα μαγαζί ή μια επιχείρηση, ο ιδιοκτήτης με εισπράξεις 0, πρέπει να πληρώσει ημερήσιες δαπάνες άνω των 2.000 €.

Για αλλη μια φορα διαπιστωνουμε λοιπον οτι στην ελλαδα το κρατος μονο κοινωνικο δεν ειναι! Δεν καταλαβαινω ομως γιατι θεωρεις πως αυτη η αντι-επιχειρησιακη πολιτικη του κρατους γινεται για να πληρωνεται το δημοσιο!
Το θεμα μας ειναι οτι δεν εχουμε ελληνικες επιχειρησεις και το δημοσιο δεν παραγει. Οικονομολογος δεν ειμαι για να πω πως θα ξεπεραστουν αυτα αλλα για τον δημοσιο τομεα εχουν ηδη παρθει μετρα που και τον συρρικνωνουν και τις μισθολογικες δαπανες μειωνουν. Οπως ειπα ελληνικες επιχειρησεις δεν εχουμε και δεν κανουμε απολυτως τιποτα για να αποκτησουμε. Το να απολυθουν οι δημοσιοι υπαλληλοι θα βυθισει ακομα πιο βαθια την αγορα. Επισης οσες ειναι κερδοφορες πουλιουνται...
Συμφωνω απολυτα με το gaspar οσον αφορα τους συνδικαλιστες-εργατοπατερες. Οταν με το παραμικρο κανανε απεργια γιατι θα τους δινανε αυξηση 5% και οχι 6% αφ ενος δε σκεφτονταν το μελλον της χωρας κ αφ ετερου στιγματιζαν ολοκληρο το δημοσιο στα ματια του κοσμου. Λες κι αυτο θα τους εσωζε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,800 μηνύματα.
Bασικά Μαρία17, ένα αδιάφορο κράτος έχουμε. Ένα κράτος που οι πολίτες του (κράτος = πολίτες) δεν θέλουν τους πολίτες του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Orthologistis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 226 μηνύματα.
αυτό που πρέπει να γίνει είναι ή αποτελεσματική διοίκηση απο το κράτος,σε ότι αυτό ελένχει, ή αποκρατικοποιήσεις, με πλήρη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας.

Ειναι πολυ επικινδυνο αυτο που υποστηριζεις ...την απολυτη φιλελευθεροποιηση της οικονομιας την εζησε η αργεντινη μετα την χρεοκοπια της(με αποτελεσμα εταιριες οπως αυτη που διαχειριζοταν το νερο καταχραστηκανε αυτην την δυναμη του μονοπωλιου που απεκτησαν)... ειναι παρα πολυ επικινδυνο να ελεγχουν ζωτικης σημασιας οργανισμουσ (οπωσ την ΕΥΑΘ)ιδιοτικες επιχειρησεις διοτι οι επιχειρησεις εχουν ΜΟΝΑΔΙΚΟ στοχο το κερδος ανεξαρτητα απο τους τροπους που θα το επιτυχουν... (ξανασκεψου το:worry:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Αυτό πες το στις τράπεζες που διοικούν τον κόσμο με την δική τους οικονομία...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Orthologistis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 226 μηνύματα.
Ένα κράτος που οι πολίτες του (κράτος = πολίτες) δεν θέλουν τους πολίτες του.
μπερδευτικα..... οι πολιτες δεν θελουν τους πολιτες??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Maria17

Δραστήριο μέλος

Η Maria17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 450 μηνύματα.
nPb ξερεις οτι οταν βγουμε εμεις για δουλεια οχι μονο δε θα βρουμε δουλεια αλλα και αν βρουμε θα εχουμε μειωμενους μισθους ως 20% του βασικου. Αν φυσικα καταφερουμε να βρουμε δουλεια με τοση ανεργια. Πολυς κοσμος εχει βαλει το λιθαρακι του γι αυτο. Το θεμα ειναι να τιμωρηθουν οικονομικα οσοι εχουν τη μεγαλυτερη ευθυνη και θα μπορεσουν να αποδωσουν περισσοτερα χρηματα προς το κρατος. Και η δικη μου γνωμη ειναι οτι το να μειωθουν οι μισθοι και οι αριθμος των ΔΥ και στο 25% των σημερινων το προβλημα δε λυνεται. Αφ ενος υπαρχουν πολυ μεγαλυτερες πηγες εσοδων κι αφ ετερου πρεπει να αλλαξει η ιδια η παιδεια μας. Οτι μετρα και να παρουν, και να ξεπεραστει η κριση, ειμαστε σε τελειως λαθος δρομο. Το προβλημα δεν ειναι πως καποιος που παιρνει 1500 ευρω θα παιρνει 1200 αλλα πως θα υπαρξει επιτελους παραγωγη, εξαγωγες... εδω μεχρι και ελαιολαδο εισαγουμε, αν ειναι δυνατον!


Επισης μην ξεχναμε και τη συμβολη των πολιτικων οσον αφορα πλαστες συνταξεις κλπ. Με τη διαλυση της σοβιετικης ενωσης παρα πολλοι ανθρωποι ηρθαν στην ελλαδα, δουλεψαν 2-3-4 χρονια, συμπληρωσαν ετη για συνταξη την οποια πληρωνει το ελληνικο κρατος. Οι επαναπατρισθεντες ελληνες (και "ελληνες") δικαιουνται ειδικων παροχων οπως ατοκα δανεια σε αντιθεση με τα κοροιδα που σε περιοδους κρισης δεν εγκατελειψαν τη χωρα αλλα αγωνιστηκαν γι αυτη. Ακομα και πτυχια λυκειου μετατρεπονταν σε πτυχια τει με μια ολιγομηνη εκπαιδευση..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Yannis92

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Yannis92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 331 μηνύματα.
Ειναι τρελο να κανουν αυξηση Φ.Π.Α στο 25 και να μειωνουν μισθους κατα 20%...Δηλαδη πως θα κοινηθει η αγορα? Δεν θα υπαρχει πλεον εσωτερικη οικονομια θα δανειζομαστε συνεχεια για να πληρωνουμε τα δανεια? Αυτο το εκαναν τα χρεοκοπημενα νοικοκυρια της Ελλαδας και τωρα το κανουν και οι διαχειριστες της χωρας, που υποτιθεται οτι ξερουν να κανουν μαι προσθεση μια αφαιρεση και μια διαιρεση?....Τραγικο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,800 μηνύματα.
Μαρία17 αυτά που αναφέρεις (απολύτως σωστά) ξέρεις πολλούς Έλληνες να τα γνωρίζουν; :hmm:Συνεπώς, το πρόβλημα εστιάζεται σε δυο πράγματα:

  • στην ανυπαρξία ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και αδιαφορία ύπαρξής τους
  • στην μέχρι ώρας ενίσχυση του δημοσίου τομέα μόνο σε προσλήψεις ανειδίκευτων πτυχιούχων ή μη πτυχιούχων και σε μισθολογική βάση (δηλ., η μόνη έγνοια του δημοσίου τομέα είναι να πληρώνει τους διορισθέντες) χωρίς παροχή αξιόλογων υπηρεσιών
Γι' αυτήν την κατάσταση, πιστεύω ότι οι ευθύνες είναι πολυκατανεμημένες σε πολιτικούς (ειδικούς για θέματα δημόσιας διοίκησης), σε συνδικαληστές προνομοιούχων συνδικάτων, σε βολεματίες ψηφοφόρους που κινήγησαν το ρουσφέτι. Κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα δεν έχει μια πηγή. Συνεπώς φράσεις "δεν πληρώνω", "μας χρωστάνε"...είναι απλά να έχουμε κάτι να γελάμε μέσα στον γενικό πανζουρλισμό που ζούμε. Η φράση "μαζί τα φάγαμε" είναι ενδεικτική της κατάστασης της σύγχρονης Ελλάδας. Μιας κατάστασης που ισχύει ίδια και απαράλλαχτη με πολλές μορφές, εδώ και 180 χρόνια. Η συγκεκριμένη αλληγορική φράση απλά υποδηλώνει ότι όλες οι κομματικές παρατάξεις ενδο/εξωκοινοβουλευτικές συμμετείχαν στο φαγοπότι ανάλογα με το μέγεθος της "πείνας" τους. Ο Πάγκαλος ήθελε να πει, ότι η αντιπολίτευση (ελάσσονα ή μείζονα) να μην βγάζει την ουρά έξω από τα σκέλια της, δίνοντας μια απάντηση ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ (εκτός από το ΛΑΟΣ που είναι σύγχρονο κόμμα) τις καλές εποχές (μέχρι το 2004) όπου έπεφταν τα δάνεια στην "πεινασμένη" Ελλάδα ως μισομασημένα ξεροκόμματα από το τραπέζι της Ε.Ε., ο καθένας από την κάθε κομματική παράταξη στην Ελλάδα κοιτούσε να βολέψει και να βολευτεί κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι ενώ ξέρουμε όλοι ότι αν έχεις έσοδα 50 και ξοδεύεις 100 μπαίνεις μέσα, δεν είμαστε σε θέση να το παραδεχτούμε και να κάνουμε κάτι γι' αυτό ώστε να αυγατίσουμε τα 50 και να τα κάνουμε 350. Το μόνο που κάνουμε είναι τα έξοδα 100, να τα αυξήσουμε σε 200...κτλ με σταθερή εισροή εσόδων 50.

Ναι Μαρία, έχουμε ένα υπερτροφικό δημόσιο με πολλούς υπαλλήλους περιττούς (όχι με την έννοια ότι δεν θέλουν να δουλέψουν αλλά το ίδιο το δημόσιο δεν τους προσέλαβε για μια συγκεκριμένη εργασία). Το δημόσιο στην Ελλάδα έχει ασαφή στόχο λειτουργίας. Δεν περιέχει τομείς απασχόλησης ειδικευμένων επιστημόνων αλλά θέσεις απασχόλησης για κλητήρες και "σφραγιδοκολλητές-επικυρωτές" εγγράφων με τον τίτλο "διοικητικός υπάλληλος",...κτλ. Δηλ., μια δουλειά την οποία μπορεί να την κάνουν 2 άτομα σε μια υπηρεσία. Οι ειδικευμένοι επιστήμονες και οι λοιποί, λόγω έλειψης ενδιαφέροντος και σαφούς απασχόλησης, απλά "χαραμίζονται" στο ξύσιμο της μπανάνας περιμένοντας να πάει 12:00 το μεσημέρι και να λακήξουν για ιδιωτικά ψώνια,...κτλ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι κάθε 1 και 15 να έρθει ο μισθός και όχι αν θα διεκπαιρεώσουν τις άλυτες υποθέσεις του κάθε φορολογούμενου πολίτη. Μόνο στο δημόσιο θα δεις ότι για έναν εργασιακό τομέα (π.χ. τομέας πρωτοκόλλου στην Εφορία) είναι διορισμένοι 20 άνθρωποι με την ίδια αρμοδιότητα, ενώ για το εύρος της συγκεκριμένης δουλειάς μπορεί να χρειάζονται οι μόνο 3!! Συνεπώς δημιουργείται μια σύγχυση αρμοδιοτήτων. Γι' αυτό είναι αναγκαία η μαζική απόλυση. Υπάρχει κόσμος που δεν έπρεπε να είναι στο δημόσιο. Δεν κάνει, δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα μυαλού ή γνώσεων, έχει ρυθμό τα ζώα μου πάνε αργά, δεν έχει σαφή πόστο εργασίας,...κτλ. Πρέπει να ξαναδούμε ως χώρα τον ρόλο του δημοσίου τομέα ως λειτουργική μορφή του κράτους και όχι ως χώρο αποκατάστασης ανέργων πτυχιούχων και άλλων αμφιλεγόμενα χρόνιων ανέργων. Χώρες με δημόσιο τομέα 150-200.000 υπαλλήλλων έχουν μια ευέλικτη δημόσια διοίκηση η οποία συμβάλλει στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη, αφού η δημόσια διοίκηση έτσι δεν μπαίνει "εμπόδιο" σε κάθε ιδιωτική δραστηριότητα λόγω ασαφούς νομολαγνείας-νομοκρατίας και παράνομων δραστηριοτήτων (εκτός υπαλληλικού κώδικα,...κτλ) εκ μέρους της υπηρεσίας μόνο και μόνο να έχει υποτυπώδη δραστηριότητα ο κάθε υπάλληλος...για να μην το ρίξει στο κυριολεκτικό σεξ λόγω βαρεμάρας.

Ένας μεγαλοεπενδυτής, δεν θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα και στην κάθε Ελλάδα, να ιδρύσει κάτι το οποίο να αποτελέσει πηγή εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης, όταν θα είναι διατεθειμένος για ένα δημόσιο έγγραφο να κάνει τουριστική επίσκεψη από 20 υπηρεσίες!, όταν 150 φορές το χρόνο το Υπ.Οικονομικών ανακοινώνει αύξηση ΦΠΑ και ειδικά φοροκλεπτικά τρικ λόγω "περίεργων και αδιευκρίνιστων κενών" που παρουσιάστηκαν στον Κρατικό προϋπολογισμό, όταν το κάθε ΠΑΜΕ θα πηγαίνει να του προκαλεί γκρίνιες,...κτλ. Μια επένδυση για να είναι επιτυχημένη θέλει περιβάλλον μικρού επιχειρηματικού ρίσκου. Συνεπώς χώρες όπως ΗΠΑ, Ην.Βασίλειο, Τουρκία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Νορβηγία,... έχουν περιβάλλοντα μικρού επιχειρηματικού ρίσκου και ένα δημόσιο που να λειτουργεί με σύγχρονες μεθόδους management ως μέσο σωστής και έννομης "επικοινωνίας" της επένδυσης με το κράτος.

Κλείνοντας, πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί, ούτε οι συντάξεις, ούτε αν θα έχουμε επενδύσεις για να εργαστούν νέοι άνθρωποι για να μην ξαναβιώσουμε την μετανάστευση του 50 ή άλλες παθογενείς κρίσεις (π.χ. αύξηση εγκληματικότητας,...κτλ)! Το πρόβλημα είναι πως θα μετατρέψουμε το ελλειματικό δημόσιο που κάθε μέρα αφήνει χρέος κάτι αστρονομικά ποσά € το οποίο δεν καλύπτεται ούτε με δάνεια, ούτε με περαιώσεις, ούτε με φορολογίες ειδικής μορφής (κρατικές πουστιές), σε ένα δημόσιο που να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, στην δημιουργία πλεονάσματος στην οικονομία και στην εθελουσία μαζική προσέλευση μεγάλων ξένων ή και ελλήνων επενδυτών σε σύγχρονους τομείς πρώτων υλών, μεταποίησης, βιομηχανικής τεχνολογίας, ανταγωνιστικών υπηρεσιών, περιβαλλοντικής τεχνολογίας και ποιοτικού κερδοφόρου τουρισμού. Για να γίνουν όλα αυτά θέλει ένα ισοπεδωτικό γκρέμισμα του παλαιού κομματικού-συνδικαλιστικού κράτους που λειτούργησε με Κουβανέζικο "προστατευτισμό" ενάντια στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην δημιουργικότητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
nPb μην ανησυχείς. Μετά το μεσοπρόθεσμο και τη νέα δανειακή σύμβαση που ετοιμάζεται, θα βρεθεί πλήθος μεγαλοεπενδυτών να κάνουν business στην Ελλάδα με τους μισθούς Κίνας (ή πείνας αν προτιμάτε).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,800 μηνύματα.
Γιατί μισθούς Κίνας και όχι Δανίας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Γιατί με την ανεργία στο 20%+, τους μισθούς να κόβονται ήδη και το βιοτικό επίπεδο να πέφτει κατακόρυφα, εσύ τι λες να γίνει; Να μας προσφέρουν και μισθούς καλύτερους από πριν;
Πλάκα μας κάνεις;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,800 μηνύματα.
Aν γίνουν ποτέ όσα ανέφερα πιο πάνω, μπορεί να βελτιώσει η κατάσταση. Αν συντηρηθεί ως έχει...απλά θα πεινάσει κόσμος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Τι να γίνει; "Να ανοικοδομηθεί το κράτος με σύστημα και καθαρή ηθική υπόσταση;" Αυτό είναι καλό ευχολόγιο.
Όμως την τελευταία φορά που κοίταξα, ο δρόμος που υποστήριζες ήταν αυτός της τρόικας, που προκρίνει τη διάλυση του δημοσίου, τις απολύσεις, το ξεπούλημα, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την ελαστική εργασία, το κούρεμα μισθών και συντάξεων, τη διάλυση της δημόσιας παιδείας και την επαναφορά των ΠΣΕ του Αρσένη, τη συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων, και που αυτή τη στιγμή σώζει τους ιδιώτες πιστωτές μας και βυθίζει τη χώρα σε μεγαλύτερα χρέη.

Έτσι θα ανοικοδομηθεί το κράτος;:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Από πότε ο νεοφιλελευθερισμός προτείνει μισθούς Δανίας?Ο καπιταλιστής θέλει wage slaves,και αν μπορεί να τους κάνει και όλους να δουλεύουν σε sweatshops,ακόμα καλύτερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

TheNikosforever

Νεοφερμένος

Ο TheNikosforever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 31 μηνύματα.
παιδες δεν διανοουμε να ριχνουμε τις ευθυνες μονο στους ''αλλους"....το ΔΝΤ μας καταστρεψε,ειχε ως σκοπο αναμφισβητητα το ξεπουλημα της δημοσιας μας περιουσιας σε ξενες επιχειρησεις οπως και εγινε αλλα ελεος πια...εμεις φταιμεεεε!!!!!ποιος μας ειπε να εχουμε 900.000 δημοσιους υπαλληλους σε μια χωρα 11.000.000 κατοικων..??.(και μακαρι να εκαναν σωστα την δουλεια τους για τα λεφτα που επαιρναν αν και δυστυχως για την πλειοψηφια δεν ισχυει..).....Ποιος μας ειπε μεσα σε 2 δεκαετιες να ξοδεψουμε τεραστια ποσα απο τα δανεια για ασκοπους λογους??μας εξαναγκασαν οι 300 της καθε Βουλης??ξαφνικα απο τοτε που μπηκαμε στην ευρωπαικη ενωση..καθε κομμα εδινε αυξησεις σε μισθους σε δημοσιους υπαλληλους..εμπαιναν ατομα της αρεσκειας τους μονο και μονο επειδη ειχαν ενα τοπικο κυκλο οπαδων και οικογενειων που θα τους ψηφιζε στις επομενες εκλογες..δεν πιστευω να μην γνωριζετε εστω και ενα ατομο που να μην επωφεληθηκε απο την κομματικη του παραταξη αν και δεν ειχε τα καταλληλα προσοντα..ειτε αυτο σημαινει διορισμος..ειτε μεταθεσεις..ειτε φοροδιαφυγη...οποτε ποιοι φταινε??οταν απο τα 11.000.000 τα ψηφιζαν καθε φορα οι 6.000.000 δινοντας δηλαδη το οκ στα πολιτικα κομματα να συνεχισουν αυτην την πολιτικη τους...ποιος μας ειπε το¨φακελακι" να γινει μερος της ζωης μας τοσο στο δημοσιο οσο και στον ιδωτικο τομεα???ποιος μας ειπε να παρουμε τοσα δανειαα?????ξαφνικα οι πλειοψηφια των Ελληνων αρχισε να παιρνει δανεια για εξοχικα,καινουρια σπιτια,αυτοκινητα και δεν σταματουσαμε...μηπως οπως στην πραγματικοτητα τα λεφτα αυτα που μας εδινε το κρατος χωρις σταματημο για να εξυπηρετησει τα συμφεροντα της δεν ηταν δικα μας αλλα δανεικα??αντε και συνεχιζαμε εμεις τα τρωγαμε,ημασταν βολεμενοι και χαιρομασταν..και οταν εβγαιναν διαφοροι καθηγητες και ελεγαν οτι σε 15 χρονια θα χρεωκοπησουμε σιγουρα με το υπαρχον συστημα εμεις τον βγαζαμε τρελο,τον αγνοουσαμε..ειτε καναμε οτι δεν το ακουγαμε...βλεπετε δεν μας συμφερε να τον ακουσουμε...λεγαμε το κλασσικο ελληνικο ΄΄ας περασουμε εμεις καλα και οι επομενοι θα δουν πως θα τα καταφερουν¨..

κατανοοω το μισος και την οργη ολων για τους πολιτικους...και εγω οργισμενος ειμαι..μαλλον αγανακτισμενος..αλλα ενταξει πια..η αλλαζουμε εμεις νοοτροπια και παμε το κρατος μπροστα η αυτο παυει να υπαρχει..απλα τα πραγματα...τερμα το συμφωνω μαζι σου αλλα μετα παω για καφε με τα φιλαρακια...δεν διαννοουμε να μιλαμε για πεινα και κριση και ολες οι καφετεριες να ειναι γεματες..!!δεν διαννοουμε να μου λενε και ¨τι μπορο να κανω εγω??΄΄!!!αμα δεν μπορουμε εμεις ποιοι μπορουνε??αμα δεν αλλαξει ο καθενας απο εμας μονοι μας πως θα πεισουμε τους δυσκολοπιστους και τους βολεμενους να αλλαξουν και αυτοι...??

ας αφησουμε τα κομματα και τα συνδικατα..αποδειχθηκαν ολα διαφθαρμενα..τα πραγματα σοβαρεψαν..αμα δεν μας νοιαζει εμας η χωρα μας γιατι να νοιαζει τους ξενους??και κλεινοντας θελω να πω δεν μου λεει κατι να βγω μια-δυο φορες στον δρομο και να φωναξω..η αλλαγη θα φανει στην πραξη,δηλαδη στην καθημερινη μας ζωη..οχι λιγες μερες πριν απο την ψηφιση ενος νομοσχεδιου...

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αδαμαντια52071

Πολύ δραστήριο μέλος

Η νυσταλέα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,935 μηνύματα.
παιδες δεν διανοουμε να ριχνουμε τις ευθυνες μονο στους ''αλλους"....το ΔΝΤ μας καταστρεψε,ειχε ως σκοπο αναμφισβητητα το ξεπουλημα της δημοσιας μας περιουσιας σε ξενες επιχειρησεις οπως και εγινε αλλα ελεος πια...εμεις φταιμεεεε!!!!!ποιος μας ειπε να εχουμε 900.000 δημοσιους υπαλληλους σε μια χωρα 11.000.000 κατοικων..??.(και μακαρι να εκαναν σωστα την δουλεια τους για τα λεφτα που επαιρναν αν και δυστυχως για την πλειοψηφια δεν ισχυει..).....Ποιος μας ειπε μεσα σε 2 δεκαετιες να ξοδεψουμε τεραστια ποσα απο τα δανεια για ασκοπους λογους??μας εξαναγκασαν οι 300 της καθε Βουλης??ξαφνικα απο τοτε που μπηκαμε στην ευρωπαικη ενωση..καθε κομμα εδινε αυξησεις σε μισθους σε δημοσιους υπαλληλους..εμπαιναν ατομα της αρεσκειας τους μονο και μονο επειδη ειχαν ενα τοπικο κυκλο οπαδων και οικογενειων που θα τους ψηφιζε στις επομενες εκλογες..δεν πιστευω να μην γνωριζετε εστω και ενα ατομο που να μην επωφεληθηκε απο την κομματικη του παραταξη αν και δεν ειχε τα καταλληλα προσοντα..ειτε αυτο σημαινει διορισμος..ειτε μεταθεσεις..ειτε φοροδιαφυγη...οποτε ποιοι φταινε??οταν απο τα 11.000.000 τα ψηφιζαν καθε φορα οι 6.000.000 δινοντας δηλαδη το οκ στα πολιτικα κομματα να συνεχισουν αυτην την πολιτικη τους...ποιος μας ειπε το¨φακελακι" να γινει μερος της ζωης μας τοσο στο δημοσιο οσο και στον ιδωτικο τομεα???ποιος μας ειπε να παρουμε τοσα δανειαα?????ξαφνικα οι πλειοψηφια των Ελληνων αρχισε να παιρνει δανεια για εξοχικα,καινουρια σπιτια,αυτοκινητα και δεν σταματουσαμε...μηπως οπως στην πραγματικοτητα τα λεφτα αυτα που μας εδινε το κρατος χωρις σταματημο για να εξυπηρετησει τα συμφεροντα της δεν ηταν δικα μας αλλα δανεικα??αντε και συνεχιζαμε εμεις τα τρωγαμε,ημασταν βολεμενοι και χαιρομασταν..και οταν εβγαιναν διαφοροι καθηγητες και ελεγαν οτι σε 15 χρονια θα χρεωκοπησουμε σιγουρα με το υπαρχον συστημα εμεις τον βγαζαμε τρελο,τον αγνοουσαμε..ειτε καναμε οτι δεν το ακουγαμε...βλεπετε δεν μας συμφερε να τον ακουσουμε...λεγαμε το κλασσικο ελληνικο ΄΄ας περασουμε εμεις καλα και οι επομενοι θα δουν πως θα τα καταφερουν¨..

κατανοοω το μισος και την οργη ολων για τους πολιτικους...και εγω οργισμενος ειμαι..μαλλον αγανακτισμενος..αλλα ενταξει πια..η αλλαζουμε εμεις νοοτροπια και παμε το κρατος μπροστα η αυτο παυει να υπαρχει..απλα τα πραγματα...τερμα το συμφωνω μαζι σου αλλα μετα παω για καφε με τα φιλαρακια...δεν διαννοουμε να μιλαμε για πεινα και κριση και ολες οι καφετεριες να ειναι γεματες..!!δεν διαννοουμε να μου λενε και ¨τι μπορο να κανω εγω??΄΄!!!αμα δεν μπορουμε εμεις ποιοι μπορουνε??αμα δεν αλλαξει ο καθενας απο εμας μονοι μας πως θα πεισουμε τους δυσκολοπιστους και τους βολεμενους να αλλαξουν και αυτοι...??

ας αφησουμε τα κομματα και τα συνδικατα..αποδειχθηκαν ολα διαφθαρμενα..τα πραγματα σοβαρεψαν..αμα δεν μας νοιαζει εμας η χωρα μας γιατι να νοιαζει τους ξενους??και κλεινοντας θελω να πω δεν μου λεει κατι να βγω μια-δυο φορες στον δρομο και να φωναξω..η αλλαγη θα φανει στην πραξη,δηλαδη στην καθημερινη μας ζωη..οχι λιγες μερες πριν απο την ψηφιση ενος νομοσχεδιου...

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...
Πως θα το καταφερουμε αυτο ρε μεγαλε?Με μεταμοσχευσεις εγκεφαλου or something?:confused:
Προχθες αποδειχθηκε περιτρανα οτι ο λαος δεν ειναι εκεινος που κρατα στα χερια του την κατασταση....
Ποσοι πια και να κατεβουν?Ποσοι να τραυματιστουν και να πανε στα νοσοκομεια?Ποσοι να λιποθυμισουν και να μεινουν ετσι αναιθητοι στους δρομους?
Ποσοι?
Ποσοι?
Ποσοι?

Δεν μας λογαριαζουν πια!!!



Thus, γιατι δεν κοιταμε να αλλαξουμε πρωτα την δικια μας νοοτροπια?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
Πως θα το καταφερουμε αυτο ρε μεγαλε?Με μεταμοσχευσεις εγκεφαλου or something?
Κάποιοι τις χρειάζονται...:hmm:
Προχθες αποδειχθηκε περιτρανα οτι ο λαος δεν ειναι εκεινος που κρατα στα χερια του την κατασταση....
Η ώρα που θα την πάρει όμως πλησιάζει...
Ποσοι πια και να κατεβουν?
Όλος ο λαός!
Ποσοι να τραυματιστουν και να πανε στα νοσοκομεια?
Οι 300 της Βουλής!
Ποσοι να λιποθυμισουν και να μεινουν ετσι αναιθητοι στους δρομους?
Οι σωματοφύλακες των 300!

Δεν μας λογαριαζουν πια!!!
Ούτε κι εμείς! ;)
-----------
Υ.Γ. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top