Καταυλισμός λαθρομεταναστών η Νομική

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Καταυλισμός λαθρομεταναστών η Νομική

Εμφύλιος φοιτητικών παρατάξεων για την κατάληψη του κτιρίου. Βολές από ΠΑΣΠ και ΔΑΠ κατά της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς αντιδρούν οι πανεπιστημιακοί «E» 25/1




Την αναστολή λειτουργίας της Νομικής του πανεπιστημίου Αθηνών έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Πρυτανεία του ιδρύματος σε συνεννόηση με την Κοσμητεία της Σχολής, μετά την κατάληψη που πραγματοποίησαν περίπου 250 μετανάστες, οι οποίοι ζητούν να λάβουν άδεια παραμονής και ξεκινούν από σήμερα απεργία πείνας.






Τόσο οι πρυτανικές αρχές όσο και οι φοιτητές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται και να τελούν υπό κατάληψη χώροι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για θέματα που δεν σχετίζονται με ακαδημαϊκά ζητήματα. Οπως έγινε γνωστό, λίγες ημέρες πριν είχε ζητηθεί να παραχωρηθεί ένας χώρος της Νομικής για τη «φιλοξενία» των μεταναστών, κάτι που δεν έγινε δεκτό.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες έχουν δουλειά στην Ελλάδα και δεν εκφράζουν καμιά δυσαρέσκεια για τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά για το καθεστώς παραμονής τους στη χώρα




Ολα ξεκίνησαν το Σάββατο, όταν ομάδες αριστερών φοιτητών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αλληλέγγυων προς τους μετανάστες, εισήλθαν στον χώρο του ιδρύματος και προετοίμασαν το έδαφος για την άφιξη και φιλοξενία των μεταναστών. Την Κυριακή το βράδυ, περίπου 250 μετανάστες που είχαν φτάσει από την Κρήτη μπήκαν στο κτίριο της Νομικής σχολής και πλέον, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Νομικής, κ. Φορτσάκης, έχουν περιοριστεί στον χώρο του κτιρίου στη Σόλωνος, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, δεν χρησιμοποιείται για μαθήματα, αλλά επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον Μάρτιο.
Ο πρύτανης του ιδρύματος, Θεόδωρος Πελεγρίνης, δήλωσε στο «Εθνος» ότι το πανεπιστήμιο εκφράζει τη συμπάθειά του προς τους συγκεκριμένους μετανάστες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προσθέτοντας όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να μη γίνονται κανονικά τα μαθήματα». Ολοι πάντως διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν γίνει ζημιές στο κτίριο.
Την ίδια στιγμή, έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων, με τη ΔΑΠ μάλιστα να εξαπολύει πυρά εναντίον της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΝ ότι βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί η κατάληψη.
Τόσο η ΠΑΣΠ όσο και η ΔΑΠ υποστηρίζουν ότι κατανοούν το δράμα των μεταναστών, αλλά δεν έπρεπε να καταληφθεί το κτίριο. Η ΠΑΣΠ αναφέρει πως «η διαμονή στον χώρο της Νομικής Σχολής δεν είναι η λύση στα χρόνια προβλήματά τους και πως οι καιροί επιβάλλουν μόνιμες λύσεις για τη στέγαση, τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη».
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταλαμβάνει χώρους του ιστορικότερου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας, μετατρέποντάς το σε μια βόμβα για τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια» ήταν το σχόλιο της ΔΑΠ. Από την πλευρά της, η νεολαία του ΣΥΝ υποστηρίζει ότι ο χώρος στον οποίο βρίσκονται οι μετανάστες δεν χρησιμοποιείται για μία δραστηριότητα και δεν παρακωλύεται η λειτουργία της σχολής, ενώ ο φοιτητικός σύλλογος της Νομικής στέκεται στο πλευρό των μεταναστών.
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γιατί αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Πελεγρίνης, μέσω του «Εθνους» εξέφρασε τη συμπάθειά του προς τους μετανάστες αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να λειτουργεί κανονικά.
«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία της σχολής έως την Παρασκευή, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για αυτούς τους ανθρώπους, ενώ την Πέμπτη η πρυτανεία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα». Ο κ. Πελεγρίνης υπογράμμισε ότι είναι έξω από τις σκέψεις του ιδρύματος να τεθεί θέμα άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν έχουν γίνει ζημιές στο κτίριο. Μάλιστα με πρωτοβουλία του κ. Πελεγρίνη έφτασαν στον χώρο, όπου βρίσκονται οι μετανάστες, γιατροί από την Ιατρική σχολή του ιδρύματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
«Χωρίς χαρτιά όλες οι πόρτες είναι κλειστές»
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν από σήμερα σε απεργία πείνας «μέχρι τελικής πτώσεως» δηλώνουν οι μετανάστες που βρίσκονται από προχθές το βράδυ στο ανακαινισμένο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, στην οδό Σόλωνος. Οι 250 μετανάστες με τη βοήθεια των ανθρώπων από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και το Φόρουμ Μεταναστών έχουν συγκεντρώσει κουβέρτες και σόμπες που τους προσέφεραν εθελοντικά Ελληνες πολίτες που τους στηρίζουν και, όπως λένε, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθεί το αίτημά τους για νομιμοποίηση όχι μόνο των ίδιων αλλά όλων των μεταναστών στη χώρα.
Οι περισσότεροι έχουν δουλειά στην Ελλάδα και δεν εκφράζουν δυσαρέσκεια για τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά για το καθεστώς παραμονής τους στη χώρα. «Καλά είμαι στη δουλειά αλλά χωρίς χαρτιά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Υπάρχουν εδώ τόσοι άνθρωποι που έχουν οικογένειες και τα παιδιά τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Εγώ έχω ένα κοριτσάκι 1 έτους. Είμαστε εδώ τόσα χρόνια και περιμένουμε έναν νόμο και δεν γίνεται τίποτα», λέει ο Αμπντούλ που βρίσκεται 8 χρόνια στην Ελλάδα και εργάζεται ως μαρμαράς. Αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη δουλειά του για να γίνει απεργός πείνας δηλώνει και ο Νουρντί: «Η δουλειά μου είναι εδώ. Χωρίς χαρτιά όλες οι πόρτες έξω είναι κλειστές. Είμαστε πέντε χρόνια στον δρόμο και δουλεύουμε. Θα μείνω εδώ μέχρι να πεθάνω», λέει και υποστηρίζει ότι ο κόσμος βρίσκεται στο πλευρό των μεταναστών.
«Όλοι οι ελεύθεροι είναι μαζί μας. Αυτός που βλέπει ότι κάποιος αγωνίζεται και δεν θέλει να βοηθήσει δεν είναι ελεύθερος. Οποιος είναι ελεύθερος είναι και αγωνιστής», υποστηρίζει ο Μουσταφά που ζει στην Ελλάδα 5,5 χρόνια και εργάζεται ως υδραυλικός.
Κανείς τους δεν δηλώνει την εθνικότητά του. Θέλοντας να δείξουν ποια είναι η βασική τους ιδιότητα, όταν τους ρωτάμε «από πού είναι» δίνουν όλοι την ίδια απάντηση: «μετανάστης».
Αργυρώ Λύτρα


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Ν. Σταυρακάκης
Είμαστε αντίθετοι με την κατάληψη
Είμαστε αντίθετοι με το θέμα της κατάληψης χώρων των ΑΕΙ για λόγους που δεν σχετίζονται με την εκπαίδευση. Για θέματα όπως η φτώχεια και τα κοινωνικά προβλήματα, πρέπει να επιλαμβάνονται άλλοι φορείς. Αναρωτιέμαι γιατί δεν πήγαν οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται κοντά στη Νομική, σε φορείς της Εκκλησίας ή σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει αρκετά συσσωρευμένα προβλήματα και δεν μπορεί να επιβαρύνεται περαιτέρω. Πρέπει η σχολή το συντομότερο δυνατό να είναι σε θέση να επαναχρησιμοποιήσει τους χώρους της».
* Ο Νίκος Σταυρακάκης είναι πρόεδρος των Πανεπιστημιακών

Γνωρίζει κανένα εκ των έσω τι παίζει. Από όσο άκουσα η σχολή δεν λειτούργεί μέχρι να βρεθεί λύση.




Καλέ μια μέρα είνα μέσα στη νομική και μάθανε κι όλας να συμπεριφέρονται σαν Έλληνες φοιτητές:eek:

πηγή: newsit.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

αδαμαντια52071

Πολύ δραστήριο μέλος

Η νυσταλέα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,935 μηνύματα.
πανω σε αυτο το θεμα....ειμαι τοσο μπερδεμενη οσο δεν παει αλλο.........μαλιστα ημουν ετοιμη τωρα να παω να κανω θεμα...τι λετε εσεις παιδια?να μπει η αστυνομια ή να τους αφησουν?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alexianos

Νεοφερμένος

Ο alexianos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 38 μηνύματα.
να μπει η αστυνομια 1ον γιατι αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι φοιτητες της νομικης ουτε καν φητητες(γενικα) 2ον με τι αιτηματα το κανουν? 3ον με ποιο δικαιομα πηραν<<ομοιρους>> της δαπ και αναγκαστηκαν να κανουν<<ντου>> αλλα μελη της δαπ για να τους βγαλουν ...οχι μονο να μπουν αλλα να γινουν προσαγωγες....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.
Να μπει η αστυνομία και να τους μπουζουριάσει μέσα.Πόσο πιο απλό?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ciela

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ciela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,758 μηνύματα.
οχι να μη μπει η αστυνομια. ελεος. καλυτερα δλδ να ειναι στο δρομο κ μην τους βλεπουμε? τωρα μας πειραξαν που μπηκανε στη νομικη. αυτοι οι ανθρωποι ειναι γυρω μας χρονια τωρα και μεις κοιταμε αλλου και κανουμε τους κινεζους. ουτε καν τους διωχνουμε. αφου τους εκμεταλλευομαστε και βρισκουμε και εξιλαστηριο θυμα οποτε θελουμε.
τι να κανει η αστυνομια ακριβως? αυτο το προβλημα ειναι καθαρα πολιτικο

λες και η αστυνομια δε θα μπορουσε να ειχε επεμβει στο λιμανι του πειραια anyway...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_Morticia_

Επιφανές μέλος

Η _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 11,230 μηνύματα.
να μπει η αστυνομια 1ον γιατι αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι φοιτητες της νομικης ουτε καν φητητες(γενικα) 2ον με τι αιτηματα το κανουν? 3ον με ποιο δικαιομα πηραν<<ομοιρους>> της δαπ και αναγκαστηκαν να κανουν<<ντου>> αλλα μελη της δαπ για να τους βγαλουν ...οχι μονο να μπουν αλλα να γινουν προσαγωγες....

Από ποια πηγή έλαβες αυτή την πληροφορία για τα μέλη της ΔΑΠ? Δεν ακούστηκε κάτι τέτοιο..
Πάντως σωστότερο θα ήταν να αποχωρίσουν από το χώρο της σχολής χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας γιατί έχω την εντύπωση πως το όλο θέμα διευκολύνει την εκδήλωση ακραίων συναισθημάτων και από τις δύο πλευρές. Ενώ δεν έχει εξηγηθεί επίσημα ο λόγος της επιλογής της Νομικής για την πρωτοβουλία αυτή, ούτε το γιατί ανεστάλη η λειτουργία της ενώ θα μπορούσε να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο για να μη φτάσουν ως εδώ τα πράγματα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

astathmitos

Δραστήριο μέλος

Ο astathmitos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 667 μηνύματα.
Μείζον και σοβαρότατο το θέμα.Δεν θα εξετάσω αν πρέπει να γίνει επέμβαση η όχι ούτε αν είναι δυστυχισμένοι(που είναι) αυτοί οι άνθρωποι και τι πρέπει να γίνει με την περίπτωση τους.Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι απο αυτή την ιστορία μπορεί να δούμε πράγματα που ούτε τα φανταζόμασταν.Τι θα γίνει πχ αν άυριο άλλοι 1000-2000 ακολουθήσουν και αν καταλάβουν και άλλα πανεπιστήμια;
Απαιτούνται λεπτοί χερισμοί διότι είναι βραδυφλεγής βόμβα το όλο ζήτημα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.
οχι να μη μπει η αστυνομια. ελεος. καλυτερα δλδ να ειναι στο δρομο κ μην τους βλεπουμε? τωρα μας πειραξαν που μπηκανε στη νομικη. αυτοι οι ανθρωποι ειναι γυρω μας χρονια τωρα και μεις κοιταμε αλλου και κανουμε τους κινεζους. ουτε καν τους διωχνουμε. αφου τους εκμεταλλευομαστε και βρισκουμε και εξιλαστηριο θυμα οποτε θελουμε.
τι να κανει η αστυνομια ακριβως? αυτο το προβλημα ειναι καθαρα πολιτικο

λες και η αστυνομια δε θα μπορουσε να ειχε επεμβει στο λιμανι του πειραια anyway...

To μήνυμα σου ισοδυναμεί με αυτό : "Go αναρχία GO!"

Μην συγχέεις κάποια πράγματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

alexianos

Νεοφερμένος

Ο alexianos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 38 μηνύματα.
εαν ομως συνεχιστει (και εχει τις προηποθεσεις να παει αρκετο καιρο) παει η εξετστικη και το 6 μηνο...

Από ποια πηγή έλαβες αυτή την πληροφορία για τα μέλη της ΔΑΠ? Δεν ακούστηκε κάτι τέτοιο..
Πάντως σωστότερο θα ήταν να αποχωρίσουν από το χώρο της σχολής χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας γιατί έχω την εντύπωση πως το όλο θέμα διευκολύνει την εκδήλωση ακραίων συναισθημάτων και από τις δύο πλευρές. Ενώ δεν έχει εξηγηθεί επίσημα ο λόγος της επιλογής της Νομικής για την πρωτοβουλία αυτή, ούτε το γιατί ανεστάλη η λειτουργία της ενώ θα μπορούσε να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο για να μη φτάσουν ως εδώ τα πράγματα..
ειδησεις-εδηξαν και πλανα-εκανε και δηλωση ο σαμαρας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Να συνεχιστεί.Τόσες ανούσιες καταλήψεις γίνονται χωρίς λόγο,για να χαίρονται οι αριστερές παρατάξεις και να χάνονται εξάμηνα,τώρα που επιτέλους υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα,ναι,να συνεχιστεί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

manos4

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 893 μηνύματα.
αν υπήρχε κράτος δεν θα υπήρχε αυτή η κατάσταση.Εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανένα άνθρωπο από όπου και να είναι αρκεί να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους θεμιτούς νόμους.Το να μπει κανείς σε μια χώρα(πόσο μάλλον σε πανεπιστήμιο της χώρας) με το έτσι θέλω και να απαιτεί ξεπερνάει το υπερβολικό,αν είχαν κάνει χαρτιά και ύστερα από διαδικασίες να ερχόντουσαν στην Ελλάδα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.Αλλά εδώ η Ελλάδα καταρρέει οικονομικά και έρχονται και άλλοι μετανάστες;Σιγά σιγά τις δουλειές που κάνουν οι μετανάστες θα χρειαστεί να τις κάνουν και πολλοί Έλληνες επειδή δεν θα βρίσκουν δουλειά.Είναι σαν να έχουμε μια συνάρτηση y=λχ όπου y είναι τα συνολικά χρήματα που διαθέτουμε ως κράτος, χ οι κάτοικοι, και λ το εισόδημα κάθε κατοίκου της χώρας(Μ.Ο).Εφόσον λόγω οικονομικής κρίσης το y έχει μειωτική τάση και το χ αυξάνεται με μεγάλο ρυθμό (εφόσον έρχονται πολλοί μετανάστες) το λ μειώνεται ραγδαία αν συμπεριλάβουμε, και την οικονομική κρίση που έχουμε, φτάνουμε στο αδιέξοδο,που αυτό έχει πολλές συνέπειες.Εκτός αυτού αυτοί έχουν συνηθίσει σε διαφορετικό τρόπο ζωής λόγω της θρησκείας τους,και δεν υπολογίζουν και πολλά.Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνει απέλαση αρκετών λόγω των παραπάνω προβλημάτων.
ΑΛΛΑ αν είχαμε κράτος με την έννοια του όρου δεν θα είχαμε φτάσει σε αδιέξοδο όπως είμαστε τώρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Δεν ηρθαν στο πανεπιστήμιο από μόνοι τους και κάποιοι "ψευδοεπαναστάτες" εκμεταλευόμενοι την ελαστικοτητα της δικαστικής αρχής τους έφεραν τζαμπα μάκγες). Απορω αφού θέλουν να τους βοηθήσουν τόσο πολύ γιατι δεν τους φιλοξενούν στα σπίτια τους στη Εκάλη. Προφανώς κάνουν επίδειξη δύναμης με αυτή τους τη κίνηση και έχουν και το κοκκινο στρατό να τους υποστηρίζει.

Η λύση είναι υποχρεωτική απέλαση από τη Χώρα. Όσο τους συμπεριφερόμαστε καλά τόσο περισσότεροι θα έρχονται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

despoina_92

Νεοφερμένος

Η Δέσποινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 70 μηνύματα.
Να μπει η αστυνομία..! Έλεος τι κατάσταση είναι αυτή?? :angry: Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι για τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!! Και αυτοί όχι μόνο φοιτητές δεν είναι, μα ούτε καν άστεγοι και άποροι για να τους υποστηρίξουμε σαφώς.. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ είναι!! Και φυσικά να μη γίνει δεκτό το αίτημα τους.. Όχι μόνο επειδή είναι παράλογο, αλλά επιπλέον αν γίνει δεκτό, τότε πρέπει να δεκτούν άλλες 50000 αιτήσεις λαθρομεταναστών.. Δημοκρατία έχουμε ή μήπως ασυδοσία???... :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Γνωρίζει κανένα εκ των έσω τι παίζει. Από όσο άκουσα η σχολή δεν λειτούργεί μέχρι να βρεθεί λύση.

Στο πάρκο δίπλα από τη Νομική στήθηκαν παραπήγματα και τραπεζάκια. Παντού στο χώρο οι κλασσικές γιγαντοαφίσες. Κατάληψη έγινε στο άνω κτίριο αλλά επικοινωνεί και με το κάτω κτίριο. Εντός κτιρίου ήταν ελάχιστοι καλοζωισμένοι λαθραίοι καθώς η πλειονότητά τους είχε ξεχυθεί στα περίξ για να πουλήσει την πραμάτεια της και να βγάλει το προς το ζήν. Στις εισόδους οι προστάτες τους κάνουν περιφρούρηση. Φυσικά ο χώρος ζέχνει. Πρυτανεία και Κοσμητεία προσπαθούν να επιλύσουν το ζήτημα μέχρι Παρασκευή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alexianos

Νεοφερμένος

Ο alexianos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 38 μηνύματα.
Να συνεχιστεί.Τόσες ανούσιες καταλήψεις γίνονται χωρίς λόγο,για να χαίρονται οι αριστερές παρατάξεις και να χάνονται εξάμηνα,τώρα που επιτέλους υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα,ναι,να συνεχιστεί.
απο αυτην την σκοπια σωστο ειναι....οσοι ομως δεν ηταν αριστεροι και ηταν εναντιων των καταλιψεων(εστω και εαν ηταν ενα 35%)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Είναι σαν να έχουμε μια συνάρτηση y=λχ όπου y είναι τα συνολικά χρήματα που διαθέτουμε ως κράτος, χ οι κάτοικοι, και λ το εισόδημα κάθε κατοίκου της χώρας(Μ.Ο).Εφόσον λόγω οικονομικής κρίσης το y έχει μειωτική τάση και το χ αυξάνεται με μεγάλο ρυθμό (εφόσον έρχονται πολλοί μετανάστες) το λ μειώνεται ραγδαία αν συμπεριλάβουμε, και την οικονομική κρίση που έχουμε, φτάνουμε στο αδιέξοδο,που αυτό έχει πολλές συνέπειες.

Fail.Πολύ απλά δεν είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι,ώστε να εξαρτώνται οι μισθοί τους απ'τα λεφτά του κράτους.Τον παράγοντα ιδιωτικός τομέας τον αγνόησες.Ειδικότερα οι μετανάστες,δεν έχουν ευκαιρίες για δουλειές στο δημόσιο.Οπότε αύξηση του "χ" που λες,δεν υπάρχει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SotosA

Νεοφερμένος

Ο SotosA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο μπ....λα είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια...όποιος γουσταρει κάνει οτι θέλει λες και είναι το σπίτι του.
Πείτε μου ΜΙΑ σοβαρή χώρα στην οποία θα γινόταν αυτό το αίσχος.
Μετά μας πειράζει που στο εξωτερικό μας κοροιδεύουν και μας έχουν για άχρηστους...θέλουμε και αξιώσεις.
Πραγματικά έχω αηδιάσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,806 μηνύματα.
Γιατί το όλο θέμα μου βρωμάει "πολιτικό παιγνίδι εντυπώσεων" προκειμένου να καλυφθεί καμία πιθανή ανεπάρκεια λήψης του επόμενου πακέτου χρημάτων ή γενικότερης πολιτικής ανεπάρκειας εκ μέρους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης των κολλητηριών; Παιδιά, κάποιο λάκο έχει η φάβα. Δεν είναι τυχαίο, που η υπουργός παραπαιδείας, έγραψε κανονικότατα τον Πρύτανη του Καποδιστριακού. Κάποιες "καρέκλες" τρίζουν...Δεν είναι όλα τόσο αγνά και ρόδινα, ούτε προβάλλεται όλη η αλήθεια! Η πίτα του παρακράτους έχει πολλούς πεινασμένους καλεσμένους στο τραπέζι της διαφθοράς. Οι καλεσμένοι όμως τυγχάνει να είναι λέτσοι και τομάρια πολυτελείας με επάγγελμα "ιδεολόγου", "βολευτή",...κτλ.

Εν τω μεταξύ η αριστερά της οπισθοδρόμησης, του καπιταλισμού και της προόδου (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Εξωκοιν.) τηρεί σιγή επειδή ξέρει ότι οι πολιτικές θέσεις της έφεραν την χώρα σε αυτό το χάλι. Αίσχος! Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Για μια ακόμη φορά τρωγόμαστε σαν έθνος. Τελικά ο Έλληνας δεν αλλάζει. Για να αλλάξει θέλει τύρρανο στο κεφάλι του γιατί πολύ απλά μας αρέσει να ζούμε στην γυφτιά και στην μιζέρια, όπως επίσης η θέληση των λίγων "προοδευτικών", "αριστεριστών", "σκατών",...κτλ, να γίνεται δουλική υποταγή για τους πολλούς και ανώνυμους τίμιους ανθρώπους που απλά είναι θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου. Βέβαια και τα μίντια δεν πάνε πίσω στον λαϊκισμό. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το γατί χτενίζεται!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Κάτι βασικό,που έχει αγνοηθεί από πολλούς,είναι ότι οι μετανάστες έκαναν την κατάληψη στο νέο κτήριο της Νομικής,το οποίο δε χρησιμοποιείται ακόμα.Η Κοσμητεία της σχολής ήταν αυτή που αποφάσισε το shut down της σχολής.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Ανακοίνωση ΔΑΠ νομικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Σήμερα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Νομικής, συγκλήθηκαν δύο Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής...

προκειμένου να ληφθεί μια συλλογική απόφαση για τα πρωτοφανή γεγονότα που διεξάγονται στη σχολή μας.

Κατ' αρχάς στο πρώτο Δ.Σ., που τελέστηκε παρουσία όχι μόνο των εκπροσώπων των φοιτητών αλλά και εκπροσώπων των μεταναστών και εξωπανεπιστημιακών παραγόντων, μέσα σε κλίμα έντασης που πυροδοτήθηκε από βίαιες ενέργειες των μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Νομικής θεωρώντας αναγκαίο να τοποθετηθεί ο Σύλλογος ως προς το ζήτημα των μεταναστών είχε ήδη έτοιμη την ολοκληρωμένη πρότασή της προκειμένου να την καταθέσει προς συζήτηση, η οποία είναι ανηρτημένη ήδη στην ιστοσελίδα μας. Παρ' όλα αυτά οι αριστερές παρατάξεις αδιαφορώντας για τη σημασία του ζητήματος έμειναν προσκολλημένες στην απόφαση του Κοσμήτορα για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος. Ως εκ τούτου παραμένοντας πιστοί στην πάγια θέση μας για απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου δηλώσαμε απερίφραστα με την υπογραφή μας την εναντίωση του Συλλόγου σε οποιαδήποτε παύση μαθημάτων και κατά συνέπεια σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη ανωμαλία του ακαδημαϊκού μας προγράμματος.
Πρέπει, ωστόσο, να καταστεί σαφές ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν προσυπογράψαμε τη βούληση των αριστερών παρατάξεων να νομιμοποιήσουν με αθέμιτες διαδικασίες μια απόφαση-"φάντασμα" η οποία θεωρητικά ελήφθη μέσα στα πλαίσιο μιας παράνομης Γενικής Συνέλευσης, η οποία συνίσταται στην εκ μέρους των φοιτητών παραχώρηση του ιστορικού κτηρίου της Σόλωνος.


Εν όψει των ανωτέρω και για να αποκρούσουμε κάθε είδους παραφιλολογία που στόχο είχε να αποπροσανατολίσει τους φοιτητές και την κοινή γνώμη, συγκαλέσαμε νέο Δ.Σ. στο οποίο επαναλάβαμε εκ νέου την αμέριστη συμπαράστασή μας στην προσπάθεια των μεταναστών να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης τονίζοντας, όμως, ότι η αποκλειστική αρμοδιότητα για αυτό εμπίπτει στη Σύγκλητο του Ε.Κ.Π.Α και την Πολιτεία, η οποία καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της και να τους εξασφαλίσει έναν κατάλληλο χώρο για τη στέγασή τους. Εντέλει,το κείμενο αυτό υπέγραψαν μόνο η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. και η ΠΑΣΠ, ενώ η Π.Κ.Σ. έλαμψε δια της απουσίας της από όλες τις ως άνω διαδικασίες.


Η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. προασπιζόμενη τα καταχυρωμένα δικαιώματα των φοιτητών και τα συμφέροντά τους, δεσμεύεται να συνεχίσει να μάχεται για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών που απέχει παρασάγκας από τις πρόσφατες εξελίξεις.


Μετά τιμής,
Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top