Οδηγός Προκαταρκτικών Εξετάσεων για Σχολές Αστυνομίας

deleted_user

Νεοφερμένος

Ο deleted_user αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Καλησπέρα,
Αποφάσισα να γράψω έναν «οδηγό» σχετικά με τη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων για αστυνομία.
Φέτος,δίνω πανελλαδικές για 2η φορά μέσω ΓΕΛ. συγκεκριμένα για αστυφυλάκων.
Έχω να πω σε όλους όσους δίνουν για αστυνομία να μην ακούν ΚΑΝΕΝΑΝ.Κάνουν τεράστιο κακό στην ψυχολογία τους!Να διαβάσουν όσο καλύτερα μπορούν και να μην ασχολούνται με το πόσα άτομα θα πάρουν.Έτσι την πάτησα πέρυσι. Εφημερίδες, Ίντερνετ, παντού, κακός χαμός,θα περνάνε 1600 άτομα, επαναπαύτηκα ότι θα περάσω με το χαλαρό διάβασμα που έκανα. Όμως, Μάιο μηνά βγήκε η προκήρυξη και μου κόπηκαν τα ποδιά όταν είδα 900 άτομα.Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Υγειονομικές εξετάσεις στο νοσοκομείο της περιοχή σας.
Οι εξετάσεις αυτές διαρκούν 1-2 ημέρες. Είναι αρκετά κουραστικές όσον αφορά την αναμονή.Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα απαραίτητα χαρτιά μαζί μας και οπλιζόμαστε με υπομονή.

Στην δικιά μου περίπτωση.
Αρκετοί γιατροί στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου το Βόλου, ήταν αγενής,δεν ήταν συνεπής στην ώρα τους και είχαν το ύφος χιλίων καρδιναλίων. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που ο χειρούργος ενώ συμπλήρωνε τα χαρτιά μου,με ρώτησε: "Εσύ τώρα θα πας για μπάτσος;"Εκείνη την στιγμή που ήρθε να τον πνίξω, αλλά κράτησα την οργή μέσα μου και απάντησα με ένα "Ναι".

Ψυχοτεχνικές εξετάσεις στην Σχόλη Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι υποψήφιοι χωρίζονται σε δυο ομάδες ανάλογα με την καταγωγή τους. Υποβάλλονται σε γραπτή δοκιμασία και έπειτα σε προφορική.Δεν απαιτούνται εγκυκλοπαιδικές γνώσεις , παρά μονό ηρεμία και καθαρό μυαλό.

Εμφάνιση
Είναι προτεινόμενο να φοράτε απλά ρούχα πχ. μπλε τζιν παντελόνι, με μπλε κοντομάνικο που να έχει και γράμματα και αριθμούς διαφορετικού χρώματος. Καλό είναι να έχετε αφήσει λίγα γένια,να μην είστε δηλαδή τελείως ξυρισμένοι ή το αντίθετο.

Γραπτή δοκιμασία
Οι εξετάσεις μπορεί να ποικίλουν. Συνήθως ζητείται μια περιγραφή του εαυτού σας από εσάς και από κάποιο τρίτο πρόσωπο,καθώς και ένα σκίτσο με άντρα και ένα με γυναίκα.

1)Περιγραφή από εσάς
Ονομάζομαι ΧΧΧ και κατάγομαι από ΧΧΧ .Ο πατέρας μου εργάζεται ως ΧΧΧ και η μητέρα μου είναι ΧΧΧ.Η μεγαλύτερη αδερφή μου εργάζεται στο ΧΧΧ.
Όσον αφορά εμένα, είμαι ένας ήρεμος, εξωστρεφής άνθρωπος με ήθος, αξίες,...Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με ΧΧΧ,...

2)Περιγραφή από τρίτο πρόσωπο
Γράφετε ουσιαστικά σχεδόν τα ίδια,ερχόμενοι στη θέση ενός φίλου σας.

3)Σκίτσα
Σχεδιάζετε απλά τα δυο φύλα με εμφανείς διαφορές ώστε να ξεχωρίζουν.Θα πρέπει να προσέξετε να σχεδιάσετε μαλλιά,δάχτυλα,ματιά,αυτιά κλπ.

Προφορική εξέταση
Θα εξεταστείτε σε ομάδες πολλών ατόμων και θα καθίσετε σε καρέκλες που η διάταξη τους θα θυμίζει ημικύκλιο.
Θα πρέπει να είστε ήρεμοι,να μην τρέμετε,να κάθεστε σωστά στην καρέκλα και να απαντάτε αμέσως στις ερωτήσεις που σας κάνουν χωρίς να σας φαίνονται περίεργες και να κομπλάρετε.Γενικά προσπαθούν να πιάσουν κάποιον στον ύπνο και ιδικά εάν έχει γράψει διάφορα περίεργα στην γραπτή εξέταση τότε τον κάνουν να αισθάνεται πολύ άβολα με απανωτές ερωτήσεις.
Συνηθισμένες ερωτήσεις είναι:Γιατί θέλεις να μπεις στην Αστυνομία,Έχεις κάποιον συγγενή Αστυνομικό, Πιστεύεις ότι έχεις βγάλει τα απαιτούμενα μόρια,Τι σημαίνει αυτή η φράση πάνω στη μπλούζα σου,Δεν σε αποθαρρύνει η κατάσταση που επικρατεί και η χαμηλή αμοιβή των αστυνομικών,κλπ.
* Έχει τύχει να ρωτήσουν :Όταν κανείς σεξ με την κοπέλα σου,σου αρέσει να τρίζει το κρεβάτι;
Φυσιολογική αντίδραση είναι να πεις : Όχι δεν μου αρέσει γιατί θέλω να είμαι εγώ και αυτή εκείνη τη στιγμή/Ναι μου αρέσει γιατί...*
ΚΟΙΝΩΣ: ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ!

Στην δικιά μου περίπτωση
Στη γραπτή εξέταση
Για την περιγραφή του εαυτού μας
έγραψα ότι είμαι ήρεμος χαρακτήρας, πιστεύω στην αξία της οικογενείας,κλπ.,στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μουσική,ανήκω σε συγκρότημα και παίζω ηλεκτρικό μπάσσο,...,Από μικρή ηλικία μαθαίνω καράτε,μπλα μπλα.

Για την περιγραφή από τρίτο πρόσωπο,
έβαλα τον εαυτό μου στη θέση ενός φίλου μου και έγραψα:
Με τον Γιάννη γνωριζόμαστε από το Δημοτικό Σχολειό.Είναι ένας ήσυχος άνθρωπος,....,Τον συμβουλεύομαι συχνά για θέματα που αφορούν...,Σε όλες τις δύσκολες στιγμές μου έχει συμπαρασταθεί,μπλα μπλα.

Στα σκίτσα,ζωγράφισα έναν στρατιωτικό με το όπλο του,τη στολή του,τις αρβύλες και το κράνος του και μια καθηγήτρια με γυαλιά,τσάντα και σκουλαρίκια.

Στην προφορική εξέταση
1)Ένα παιδί από την ομάδα μου είχε γράψει ότι έχει υψοφοβία και "παίχτηκε" ο εξής διάλογος:
-Βλέπω στην περιγραφή,αναφέρεις πως έχεις υψοφοβία.
-Ναι.
-Πιστεύεις θα σου σταθεί εμπόδιο αυτό;
-Εεε...Οχι...εεε
-Μα εάν περάσεις στη σχολή αυτή,δεν θα πρέπει κάποια στιγμή να το αντιμετωπίσεις πχ. σε ασκήσεις;
-Εεε ναι...εεε...θα μπορέσω...
Όπως ήταν φυσικό,το παιδί αυτό το έκοψαν.
2)Άλλο παιδί, καθόταν σκυφτός και έπαιζε με το μολύβι και την γόμα από το άγχος του."Παίχτηκε" ο εξής διάλογος με το που ήρθε η σειρά του:
-Από που κατάγεσαι;
-Κατάγομαι από ΧΧΧ και ΧΧΧ.
-Γιατί κάθεσαι έτσι;
-Πως κάθομαι;
-Γιατί παίζεις με τα πράγματα σου;
-Μα δεν ενοχλώ κανέναν!
Τώρα πετάγεται ο τρίτος εξεταστής και του λέει με αυστηρό ύφος
-Είσαι σοβαρός;Είναι στάση αυτή;Κοίτα όλους τους άλλους πως κάθονται.
-Εμένα έτσι με βολεύει να κάθομαι.
Τότε κοιτάχτηκαν οι εξεταστές μεταξύ τους και είπαν ότι το παιδί έδωσε απάντηση και την δέχονται.Ήθελαν δηλαδή μονό να τον ψαρέψουν!Φυσικά τον περάσαν(άσχετο,αλλά αυτός έμεινε στην ίδια τάξη...).
3) Ήρθε η σειρά μου αμέσως μετά.Με ρώτησαν μονό από που κατάγομαι και για ποιο λόγο θέλω να μπω στην Αστυνομία.Κατά τη διάρκεια της απάντησης μου,διάβαζαν την γραπτά μου και αφού τελείωσα,"παίχτηκε" ο εξής διάλογος:
-Βλέπω εδώ ασχολείσαι με μουσική,παίζεις μπάσσο... ξέρεις και Καράτε...
-Ναι έχω μαύρη ζώνη.
Αυτό ήταν!Κούνησε το χέρι της η εξετάστρια σαν να έλεγε τσάμπα τον εξετάζουμε και πήγε στον επόμενο!Ενώ αλλά παιδιά τα έπρηζαν με ερωτήσεις πολλές και άκυρες, εμένα τίποτα, μονό και μονό επειδή τα "πήγα καλά" στα γραπτά!

Υγειονομικές εξετάσεις στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών.
Λόγω του αριθμού των υποψηφίων και του περιορισμένου χώρου,η διαδικασία αυτή είναι αρκετά χρονοβόρα και εκνευριστική.Θα μετρήσουν το ύψος και το βάρος σας και θα υπολογίσουν το ΔΜΣ.Έπειτα θα σας βάλουν να κάνετε κάποιες κινήσεις,για να ελέγξουν το σώμα σας.Μετά θα σας ζητήσουν να ξεντυθείτε τελείως,για να δουν απλώς εάν τα γεννητικά σας όργανα είναι εντάξει.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα περισσότερα άτομα που κόβονται σε αυτό το στάδιο είναι λόγω του ΔΜΣ.Είναι πραγματικά κρίμα εάν δεν είστε μέσα στα όρια,να περάσετε όλη αυτήν την ταλαιπωρία και στο τέλος να κοπείτε.Πρέπει να έχετε ρυθμίσει το θέμα ύψος-βάρος!

Σωματομετρικά Χαρακτηριστικά
1)Ανάστημα
Οι υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. χωρίς υποδήματα.

2)Δείκτης μάζας σώματος (Δ.Μ.Σ.)
Ως Δ.Μ.Σ. νοείται το πηλίκο του σωματικού βάρους των υποψηφίων σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα.
Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν Δ.Μ.Σ. μεταξύ 19-27.
Οι γυναίκες υποψήφιες πρέπει να έχουν Δ.Μ.Σ. μεταξύ 18 – 25.
(Παράδειγμα: Ένας υποψήφιος με ύψος 1,75 μέτρα και βάρος 74 κιλά έχει Δ.Μ.Σ. 74/(1,75Χ1,75) = 24,16


Στην δικιά μου περίπτωση
Το 2010 ήταν η πιο αυστηρή χρονιά στο θέμα των υγειονομικών εξετάσεων.Κόπηκαν πολλά άτομα λόγω του ΔΜΣ.Υπήρχαν υποψήφιοι με φανερό πρόβλημα παχυσαρκίας ή ύψους,αλλά υπήρχαν και άτομα που ήταν ίσα ίσα στο όριο τα οποία κόπηκαν.Την ώρα που μας είπαν να ξεντυθούμε τελείως, κάναμε το εξής απλό: Μετρήσαμε όλοι 1,2,3 και τα κατεβάσαμε!

Αθλητικές δοκιμασίες
Ευτυχώς είναι πρωί και δεν έχει βγει ήλιος οπότε έχει δροσιά.Οι αστυνομικοί και οι γυμναστές είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.Θα σας εξηγήσουν τι πρέπει να κάνετε σε κάθε δοκιμασία.
Πολλοί τρομάζουν και μονό στο άκουσμα των 1000μ! Το χειρότερο σφάλμα που κάνουν πολλοί είναι στο πρώτο γύρο να τα δίνουν όλα και μετά να περπατάνε. Όση καλή θέληση και να έχουν οι άλλοι,δεν μπορούν σε περάσουν άμα σε βλέπουν να περπατάς και έχει περάσει ο χρόνος.Σταθερός ρυθμός και στα τελευταία 100 μετρά φουλ είναι το κλειδί.
Από την λαχτάρα σας να τελειώσετε και το γενικό κλίμα χαζο-χαράς/αγωνίας που επικρατεί,πιστέψτε με θα έχετε τελειώσει από όλα και δεν θα το έχετε καταλάβει!

Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης οι υποψήφιοι (άνδρες – γυναίκες) υποβάλλονται στα εξής αγωνίσματα:
Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).
Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).
Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Εάν δεν έχετε ή σκοπεύετε να ασχοληθείτε με τα αθλήματα:
Εξαρτάται από τι σχέση σας με τον αθλητισμό και τη φυσική σας κατάσταση.Εάν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ, καλό είναι να κάνετε με κάποιον γυμναστή από την αρχή της χρονιάς,με σκοπό και να φτιάξετε το σώμα σας αλλά και να περάσετε τα όρια.
Τρανό παράδειγμα ο εαυτός μου παρακάτω.

Στη δικιά μου περίπτωση
Ξεκίνησα αθλήματα από το καλοκαίρι πριν την τρίτη λυκείου μέχρι τον Ιούνιο που τα δίναμε (ακριβώς ένα χρόνο δηλαδή) με γυμναστή.Είχα παρατήσει τελείως το σώμα μου τα τελευταία χρόνια.Να φανταστείτε αργό τρέξιμο και στα 200μ σταματούσα.Κατάφερα σε συνδυασμό με σωστή διατροφή να χάσω 10 κιλά και να περάσω τα όρια.

Τα αθλήματα τα δώσαμε στο Ελληνο-Αμερικάνικο Κολέγιο.Ευτυχώς ήμουν στην πρώτη ομάδα και ξεμπέρδεψα αμέσως.Αρχίσαμε με 1000αρι,στο οποίο στον πρώτο γύρο κουράστηκα αλλά δεν κατάλαβα πότε τελειώσαμε τον 2ο.Καθίσαμε για αρκετή ώρα κάτω στο γρασίδι(έχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στη μέση των αθλητικών εγκαταστάσεων),κοροϊδεύοντας τις άλλες ομάδες και εμψυχώνοντας τα κορίτσια!
Έπειτα ακολούθησε το μήκος,η σφαίρα και το σιχτίρισμα από τον αστυνόμο γιατί μπερδέψαμε τις ταυτότητες μας.Ξεκουραστήκαμε και μετά κάναμε ύψος.Εκεί δυσκολευτήκαμε αρκετοί αλλά με την δεύτερη το περάσαμε.Τέλος,το 100στάρι ήταν σαν να τρέχαμε για τη ζωή μας,φουλ,απλά.Αφού τελειώσαμε μας είπανε ότι μπορούμε να φύγουμε.
Έτσι φύγαμε με ένα ύφος νικητή.Το μεσημεράκι ήμουν Βόλο και έπαιζα Call Of Duty:Modern Warfare 2 και το απογευματάκι στην παραλία του Βόλου για καφέ εξιστορώντας στους φίλους μου αυτά που γράφω εδώ.

Γενικές Οδηγίες
1)Πρέπει να είστε ήρεμοι,συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι για ότι και αν προκύψει.
2)Να έχετε ΠΑΝΤΑ μαζί σας τα έγγραφα που ζητάνε!Εάν δεν τα έχετε μαζί σας,δεν σας δέχονται!Έτυχε παιδί που ξέχασε την ταυτότητά του στο ξενοδοχείο,να μην το δέχτουν στα αθλήματα!
3) Σίγουρα θα βρείτε παιδιά από την περιοχή σας.Κάντε παρέα και συζητήστε μαζί τους για θέματα εκτός Σχολών! Κοινώς,ΜΗΝ μένετε απομονωμένοι. Έτσι θα περάσουν οι ώρες πιο γρήγορα και θα σας φύγει το άγχος.
4)Τα αθλήματα μπορεί να τα περάσει ο μέσος άνθρωπος.Είναι απλά! Εξάλλου σας «βοηθάνε» οι επιτηρητές!
5)Οι δόκιμοι υπαστυνομοί είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.Άλλωστε έχουν περάσει από την ίδια διαδικασία και γνωρίζουν την κατάσταση!
6)Όλες οι εξετάσεις είναι πολύ εύκολες!Το άγχος και το συνεχές πρήξιμο από άλλους τις καθιστούν θεωρητικά δύσκολες.
7) Όσων αφορά τα ψυχοτεχνικά, έχω μιλήσει με αστυνομικούς και με άτομα που ήταν σε παλιότερες επιτροπές. Από εκεί έχω αντλήσει τις συμβουλές περί εμφάνισης,κλπ.
8 )Μην θεωρήσετε οτί αυτά που γράφτηκαν εδώ θα ισχύουν για κάθε χρονιά!Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν!

Εύχομαι μέσα από την ψύχη μου καλή σας σταδιοδρομία!
Γιάννης , ibanezman192@hotmail.com
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

NickTheGreek3

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Πω! Ετσι ειναι οι Ψυχοτεχνικες; Με αγχωσες τωρα! :worry: Δηλαδη αμα κομπλαρεις λιγο σε μια ερωτηση... παει; :eek:

Αυτο με την μπλουζα που πρεπει να εχει νουμερα και γραμματα δεν το καταλαβα... Και στην περιγραφη του εαυτου μας ειναι σημαντικο να βαλουμε και αρνητικα, σωστα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
μπράβο φίλε, τα είπες πολύ αναλυτικά.
αν και πιστεύω οτι το θέμα είναι πολύ απλό και αυτό που θέλει βασικά είναι να είσαι ένα νορμάλ άτομο, δηλαδή να μήν έχεις κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. αυτό ψάχνουν.

εξαρτάται και απο την επιτροπή που θα πέσεις βέβαια, αλλα γενικά περνάνε ευκολα ότι και να πείς στην συνέντευξη.
μόνο τα αθλήματα θέλουν κάποια προετημασία κυρίως απο τις γυναίκες.
προσοχή στο 1000αρι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deleted_user

Νεοφερμένος

Ο deleted_user αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Πω! Ετσι ειναι οι Ψυχοτεχνικες; Με αγχωσες τωρα! :worry: Δηλαδη αμα κομπλαρεις λιγο σε μια ερωτηση... παει; :eek:

Αυτο με την μπλουζα που πρεπει να εχει νουμερα και γραμματα δεν το καταλαβα... Και στην περιγραφη του εαυτου μας ειναι σημαντικο να βαλουμε και αρνητικα, σωστα;


Οι ψυχοτεχνικες ειναι για νορμαλ ατομα οπως ειπε και ο φιλος παραπανω.Αμα πχ. σε ρωτησουν γιατι θελεις να γινεις αστυνομικος και εσυ τα παιξεις εκεινη τη στιγμη,λογικο δεν ειναι να απορισσουν οι ανθρωποι;Ηρεμια και ψυχραιμια θελει μονο.Οσον αφορα τη μπλουζα εννοω να μην ειναι πχ.σκετη μαυρη μπλουζα.Ας εχει ενα οτιδήποτε σχεδιο ή κειμενο!Εγω στην περιγραφη του εαυτου μας απλα ξεχασα να γραψω αρνητικα και δεν μου ειπαν τιποτα!Ενας εχει γραψει οτι ειναι ΤΕΛΕΙΟΣ σε ολα.Και απορισσαν οι εξεταστες αλλα δεν το προχωρησαν και αλλο.Μπορεις να βαλεις αρνητικα αλλα οχι πχ. οτι εχεις υψοφοβια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

NickTheGreek3

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Οι ψυχοτεχνικες ειναι για νορμαλ ατομα οπως ειπε και ο φιλος παραπανω.Αμα πχ. σε ρωτησουν γιατι θελεις να γινεις αστυνομικος και εσυ τα παιξεις εκεινη τη στιγμη,λογικο δεν ειναι να απορισσουν οι ανθρωποι;Ηρεμια και ψυχραιμια θελει μονο.Οσον αφορα τη μπλουζα εννοω να μην ειναι πχ.σκετη μαυρη μπλουζα.Ας εχει ενα οτιδήποτε σχεδιο ή κειμενο!Εγω στην περιγραφη του εαυτου μας απλα ξεχασα να γραψω αρνητικα και δεν μου ειπαν τιποτα!Ενας εχει γραψει οτι ειναι ΤΕΛΕΙΟΣ σε ολα.Και απορισσαν οι εξεταστες αλλα δεν το προχωρησαν και αλλο.Μπορεις να βαλεις αρνητικα αλλα οχι πχ. οτι εχεις υψοφοβια.

Μαλιστα... παντως σε αλλο ποστ μου ειπαν οτι ειναι σημαντικο να δηλωσεις και αρνητικα, αλλιως κοβουν... Βασικα οι εξεταστες ειναι ψυχολογοι ή απλα απο την σχολη; Και το εξεταστικο κεντρο ειναι μονο Αθηνα ή εχει και αλλου;

εξαρτάται και απο την επιτροπή που θα πέσεις βέβαια, αλλα γενικά περνάνε ευκολα ότι και να πείς στην συνέντευξη.
μόνο τα αθλήματα θέλουν κάποια προετημασία κυρίως απο τις γυναίκες.
προσοχή στο 1000αρι.

Χμμ... ακουσα οτι στις ψυχοτεχνικες κοπηκαν περιπου 230 ατομα. Το διαβασα σε ενα εντυπο μιας σχολης προετοιμασιας για τα τεστ, δεν ξερω αμα αληθευει. :hmm:

Αχχ... δεν παλευεται το 1000αρι!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Να κάνω κι εγώ μερικές ερωτήσεις:

α) Για ποιο λόγο η μπλούζα να μην είναι μονόχρωμη και πρέπει οπωσδήποτε να έχει γράμματα/ αριθμούς;
β) Σοβαρά έχουν ρωτήσει "σου αρέσει να τρίζει το κρεβάτι όταν κάνεις σεξ;" Τι περιμένουν να καταλάβουν δηλαδή από αυτή την ερώτηση;
γ) Τα γεννητικά όργανα τα εξετάζουν για ποιο λόγο; Ώστε να πιστοποιηθεί ότι είστε όλοι άντρες; Ανάλογη δοκιμασία περνούν και τα κορίτσια ή μόνο στα αγόρια συμβαίνει αυτό;
δ) Στην ζωγραφιά με τον έναν άντρα και τη μία γυναίκα τι ακριβώς θέλουν να δουν;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,013 μηνύματα.
Να κάνω κι εγώ μερικές ερωτήσεις:
β) Σοβαρά έχουν ρωτήσει "σου αρέσει να τρίζει το κρεβάτι όταν κάνεις σεξ;" Τι περιμένουν να καταλάβουν δηλαδή από αυτή την ερώτηση;
γ) Τα γεννητικά όργανα τα εξετάζουν για ποιο λόγο; Ώστε να πιστοποιηθεί ότι είστε όλοι άντρες; Ανάλογη δοκιμασία περνούν και τα κορίτσια ή μόνο στα αγόρια συμβαίνει αυτό;

τρομερές οι απορίες σου...:D :lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deleted_user

Νεοφερμένος

Ο deleted_user αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Μαλιστα... παντως σε αλλο ποστ μου ειπαν οτι ειναι σημαντικο να δηλωσεις και αρνητικα, αλλιως κοβουν... Βασικα οι εξεταστες ειναι ψυχολογοι ή απλα απο την σχολη; Και το εξεταστικο κεντρο ειναι μονο Αθηνα ή εχει και αλλου;

Χμμ... ακουσα οτι στις ψυχοτεχνικες κοπηκαν περιπου 230 ατομα. Το διαβασα σε ενα εντυπο μιας σχολης προετοιμασιας για τα τεστ, δεν ξερω αμα αληθευει. :hmm:

Αχχ... δεν παλευεται το 1000αρι!

Νομιζω ειναι ψυχολογοι.Απο τη σχολη ειναι μονο οι δοκιμοι υπαστυνομοι σαν επιτηρητες.

Να κάνω κι εγώ μερικές ερωτήσεις:

α) Για ποιο λόγο η μπλούζα να μην είναι μονόχρωμη και πρέπει οπωσδήποτε να έχει γράμματα/ αριθμούς;
β) Σοβαρά έχουν ρωτήσει "σου αρέσει να τρίζει το κρεβάτι όταν κάνεις σεξ;" Τι περιμένουν να καταλάβουν δηλαδή από αυτή την ερώτηση;
γ) Τα γεννητικά όργανα τα εξετάζουν για ποιο λόγο; Ώστε να πιστοποιηθεί ότι είστε όλοι άντρες; Ανάλογη δοκιμασία περνούν και τα κορίτσια ή μόνο στα αγόρια συμβαίνει αυτό;
δ) Στην ζωγραφιά με τον έναν άντρα και τη μία γυναίκα τι ακριβώς θέλουν να δουν;

α)ΔΕΝ ειπα οπωσδηποτε!Παιζει ρολο η εμφανιση σου.Θυμαμαι ενα παιδι στην ομαδα μου, ειχε μια μαυρη μπλουζα που εγραφε παρτυ στην πλατεια του χωριου στις ταδε του μηνος.Ε, οπως και να το κανουμε ειναι "καπως" να εμφανιστεις ετσι!
β)Σε στρατιωτικες ναι.Μου το ειπε ατομο που ηταν επιτηρητης παλιοτερα.Απλως κοιτανε αν τα χασεις εκεινη τη στιγμη και μεινεις καγκελο.Ακυρη ομως πραγματικα ερωτηση...
γ)Ελα ντε?Τι να πεις...στα κοριτσια δεν ξερω.
δ)Μπορει να σου πουνε να κανεις απλα σκιτσα ή να σου πουνε να ξεχωριζει το επαγγελμα τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
β) Σοβαρά έχουν ρωτήσει "σου αρέσει να τρίζει το κρεβάτι όταν κάνεις σεξ;" Τι περιμένουν να καταλάβουν δηλαδή από αυτή την ερώτηση;

δέν νομίζω να ρώτησαν κάτι τέτοιο. το μόνο που ρωτάνε είναι γιατί θέλεις να μπέις στο σώμα.
γ) Τα γεννητικά όργανα τα εξετάζουν για ποιο λόγο; Ώστε να πιστοποιηθεί ότι είστε όλοι άντρες; Ανάλογη δοκιμασία περνούν και τα κορίτσια ή μόνο στα αγόρια συμβαίνει αυτό;

σου λένε να βγάλεις τα ρούχα σου και να κάνεις κάτι ασκήσεις γυμνός προκείμένου να δούν άν έχεις καποιά δυσμορφία στο σώμα ή κάποια αναπηρία. το ίδιο γίνετε και στους φαντάρους απ όσο γνωρίζω.
την περνούνε και τα κορίτσια, αλλα ξεχωριστά απο τα αγόρια φυσικά.
δ) Στην ζωγραφιά με τον έναν άντρα και τη μία γυναίκα τι ακριβώς θέλουν να δουν;

ποια είναι η αντίληψη σου για έναν άντρα και μια γυναίκα. λένε να βάλεις και απο κάτω ένα επάγγελμα για τον άντρα και ένα για την γυναίκα.
τωρα άν βάλεις στον άντρα μαστοπός και στην γυναίκα ιερόδουλος, τότε μάλλον θα σε αππορίψουν.:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deleted_user

Νεοφερμένος

Ο deleted_user αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
δέν νομίζω να ρώτησαν κάτι τέτοιο. το μόνο που ρωτάνε είναι γιατί θέλεις να μπέις στο σώμα.


σου λένε να βγάλεις τα ρούχα σου και να κάνεις κάτι ασκήσεις γυμνός προκείμένου να δούν άν έχεις καποιά δυσμορφία στο σώμα ή κάποια αναπηρία. το ίδιο γίνετε και στους φαντάρους απ όσο γνωρίζω.
την περνούνε και τα κορίτσια, αλλα ξεχωριστά απο τα αγόρια φυσικά.

Σωστος.Σε εμας ειπαν να κανουμε τις ασκησεις πριν μεινουμε γυμνοι.Ακουγονται πολλες χαζομαρες απο εδω και απο εκει,για ποιο λογο πρεπει να μείνετε γυμνοι μονο και μονο για να σας τρομαξουν ή να κανουν πλακα...

ποια είναι η αντίληψη σου για έναν άντρα και μια γυναίκα. λένε να βάλεις και απο κάτω ένα επάγγελμα για τον άντρα και ένα για την γυναίκα.
τωρα άν βάλεις στον άντρα μαστοπός και στην γυναίκα ιερόδουλος, τότε μάλλον θα σε αππορίψουν.:D

xD
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

NickTheGreek3

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Μια σημειωση: εκει που λες ''Ψυχοτεχνικές εξετάσεις στην Σχόλη Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας" αφορα μονο τους Αξιωματικους ή γενικα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deleted_user

Νεοφερμένος

Ο deleted_user αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Δεν γίνεται διάκριση για το τι θα δώσεις.Είτε για αστυφυλάκων δώσεις είτε για αξιωματικών, εκεί θα πας.
Άσχετο,αλλά είναι ωραία σχολή,σύγχρονη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

NickTheGreek3

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Κατι ακουσα οτι υπαρχει περιπτωση να αλλαξουν τις ψυχοτεχνικες και να κανουν τα γραπτα ερωτησεις σε στυλ τεστ iq (βρες την συνεχεια, ποιο ειναι το αλλο μισο κτλ.) και τα προφορικα ερωτησεις του στυλ: "Μια γατα επεσε σε ενα πηγαδι. Πως θα βγει;" "Βρεγμενη". Αληθευει;
Επισης αν θες να πας μετα την Αστυφυλακων στην Αξιωματικων, εκτος απο Πανελληνιες πρεπει να ξαναδωσεις και τις προκαταρκτικες;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deleted_user

Νεοφερμένος

Ο deleted_user αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Κατι ακουσα οτι υπαρχει περιπτωση να αλλαξουν τις ψυχοτεχνικες και να κανουν τα γραπτα ερωτησεις σε στυλ τεστ iq (βρες την συνεχεια, ποιο ειναι το αλλο μισο κτλ.) και τα προφορικα ερωτησεις του στυλ: "Μια γατα επεσε σε ενα πηγαδι. Πως θα βγει;" "Βρεγμενη". Αληθευει;
Επισης αν θες να πας μετα την Αστυφυλακων στην Αξιωματικων, εκτος απο Πανελληνιες πρεπει να ξαναδωσεις και τις προκαταρκτικες;

Όπως γράφω και στον οδηγό,ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ!Εάν δεν κάνω λάθος αυτό το σύστημα υπήρχε παλιά.
Τώρα για την Αξιωματικών, έχω να σου πω γράψε πρώτα καλά στις πανελλαδικές και οι προκαταρκτικές θα είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ!Νομίζω ναι τις ξαναδίνεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

georgopoulou

Νεοφερμένος

Ο georgopoulou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Αγόρινα συγχαρητήρια για την αναλυτική περιγραφή. Πέρσι την πάτησα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Επαναπαύτηκα στις δημοσιεύσεις των ΜΜΕ και πίστευα ότι με το χαλαρό διάβασμα θα είμαι μέσα! Φέτος ξαναδίνω και είμαι πεπεισμένος για το εαυτό μου. Από τι κατάλαβα προφανώς θα ξαναδώσεις...
Λοιπόν δίνω και γω την δική μου συμβουλή στα παιδιά που δίνουν για πρώτη φορά. ΜΗΝ ΑΚΟΎΤΕ ΚΑΝΈΝΑΝ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΑ! Αφοσιωθείτε στο διάβασμα και τίποτα άλλο, να έχετε στην άκρη του μυαλού σας, ότι ακόμα και 100 άτομα να πάρουν εγώ θα δώσω το 100% για να είμαι μέσα σ'αυτούς!
Όσο για τις προκαταρκτικές εξετάσεις μην αγχώνεστε, είναι μια τυπική διαδικασία η οποία θέλει φυσιολογικές κινήσεις και συμπεριφορά. Μόνον όσοι έχετε πρόβλημα με το ΔΜΣ προσπαθήστε από τώρα να μπείτε σε ένα πρόγραμμα για την εξισορρόπηση του. Ορίστε ένα link για να κάνετε τις επιβλέψεις σας ( https://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_tools&action=bmiCalc&Itemid=166 ).

Υ.Γ Αδερφέ αν ξαναδίνεις ελπίζω να είμαστε μαζί στην ερχόμενη σειρά! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deleted_user

Νεοφερμένος

Ο deleted_user αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Αγόρινα συγχαρητήρια για την αναλυτική περιγραφή. Πέρσι την πάτησα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Επαναπαύτηκα στις δημοσιεύσεις των ΜΜΕ και πίστευα ότι με το χαλαρό διάβασμα θα είμαι μέσα! Φέτος ξαναδίνω και είμαι πεπεισμένος για το εαυτό μου. Από τι κατάλαβα προφανώς θα ξαναδώσεις...
Λοιπόν δίνω και γω την δική μου συμβουλή στα παιδιά που δίνουν για πρώτη φορά. ΜΗΝ ΑΚΟΎΤΕ ΚΑΝΈΝΑΝ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΑ! Αφοσιωθείτε στο διάβασμα και τίποτα άλλο, να έχετε στην άκρη του μυαλού σας, ότι ακόμα και 100 άτομα να πάρουν εγώ θα δώσω το 100% για να είμαι μέσα σ'αυτούς!
Όσο για τις προκαταρκτικές εξετάσεις μην αγχώνεστε, είναι μια τυπική διαδικασία η οποία θέλει φυσιολογικές κινήσεις και συμπεριφορά. Μόνον όσοι έχετε πρόβλημα με το ΔΜΣ προσπαθήστε από τώρα να μπείτε σε ένα πρόγραμμα για την εξισορρόπηση του. Ορίστε ένα link για να κάνετε τις επιβλέψεις σας ( https://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_tools&action=bmiCalc&Itemid=166 ).

Υ.Γ Αδερφέ αν ξαναδίνεις ελπίζω να είμαστε μαζί στην ερχόμενη σειρά! :)

Ευχαριστώ και συμφωνώ 100% με αυτά που λες!Πραγματικά έχω κουραστεί να βλέπω άτομα χωρίς προσόντα,χωρίς αγάπη για το αντικείμενο να θέλουν να περάσουν σε σώματα ασφαλείας μόνο και μόνο επειδή έτσι τους έχουν πείσει.Βλέπω στις προπονήσεις που πάω και κάνω(και όχι μόνο),παιδιά 3 λαλούν και 2 χορεύουν.Δεν μπορούν να πάρουνε τα πόδια τους και ειλικρινά όταν εγώ κάνω τα πάντα με άνεση και χωρίς αντίρρηση αυτά που μου βάζουν να κάνω και βλέπω τους άλλους να πεθαίνουν και να αγανακτούν, λέω από μέσα μου(σχεδόν φωναχτά :P ) "ΑΝΤΕ Γ@ ΡΕ!Γιατί να μπείτε εσείς στα σώματα που δεν έχετε ΟΥΤΕ 1 προσόν από αυτά που έχω εγώ;Γιατί να γεμίσει πάλι η αστυνομία και ο στρατός με άχρηστους;ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ;" .Έτσι ξεχνάω πόνους, ψυχολογία και διάθεση, φορτώνω και γίνομαι Iron Man ;)

Υ.Γ:Εύχομαι να τα πούμε τον Ιούλιο στην πύλη και γιατί όχι να μας βάλουν και στην ίδια πόλη! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deleted_user

Νεοφερμένος

Ο deleted_user αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Άσχετο με αυτό το θέμα,έφτιαξα ένα βίντεο αφιέρωμα για την Ομάδα Δίας
https://www.youtube.com/watch?v=LQgatMVThuo&hd=1
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Άσχετο με αυτό το θέμα,έφτιαξα ένα βίντεο αφιέρωμα για την Ομάδα Δίας
https://www.youtube.com/watch?v=LQgatMVThuo&hd=1
απο τα καλλήτερα στι ινετρνετ!:)

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Glix

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ανδρεας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 162 μηνύματα.
σου λένε να βγάλεις τα ρούχα σου και να κάνεις κάτι ασκήσεις γυμνός προκείμένου να δούν άν έχεις καποιά δυσμορφία στο σώμα ή κάποια αναπηρία. το ίδιο γίνετε και στους φαντάρους απ όσο γνωρίζω.
την περνούνε και τα κορίτσια, αλλα ξεχωριστά απο τα αγόρια φυσικά.
Δηλαδη σε λενε μπροστα σε ολους βγαλε τα ρουχα σου και κανε αυτες τις ασκησεις γυμνος ή εισαι μονος σου με το γιατρο και σε λεει σηκωσε (χερια,ποδια κτλ) και κανε 2-3 ασκησεις?Και στην πρωτη περιπτωση τι κανεις αν εισαι μπροστα σε 10 ατομα και αρχιζεις και σκεφτεσαι διαφορα?:redface:Μουσικες καρεκλες θελουν να παιξουμε? και στο τελος εκεινος που θα χασει(ας μην πω καλυτερα τι θα παθει):P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deleted_user

Νεοφερμένος

Ο deleted_user αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Δηλαδη σε λενε μπροστα σε ολους βγαλε τα ρουχα σου και κανε αυτες τις ασκησεις γυμνος ή εισαι μονος σου με το γιατρο και σε λεει σηκωσε (χερια,ποδια κτλ) και κανε 2-3 ασκησεις?Και στην πρωτη περιπτωση τι κανεις αν εισαι μπροστα σε 10 ατομα και αρχιζεις και σκεφτεσαι διαφορα?:redface:Μουσικες καρεκλες θελουν να παιξουμε? και στο τελος εκεινος που θα χασει(ας μην πω καλυτερα τι θα παθει):P

Χαχαχ,ναι θα είστε περίπου 10 άτομα στην ομάδα και όλοι μαζί θα τα κάνετε.Πίστεψε με εκείνη τη στιγμή δεν θα σκέφτεστε τίποτα άλλο παρά μόνο να τελιώνετε.Από ότι θυμάμαι,ειμάσταν όλοι κάπως αγχωμένοι οπότε...κρατούσαμε...Low Profil :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top