Η μούφα του 25+25 και τα αποτελέσματα της

ioanna1993

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ποιο άλλο; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 312 μηνύματα.
Το σχολείο μας θα κάνει μάλλον κατάληψη την Τετάρτη!
Το πιο κωμικό:μας ζήτησε το 15μελές από 50 λεπτά για να πάρουν "γερές αλυσίδες"!!:P:lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

euler92

Νεοφερμένος

Ο euler92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Κρήτης (Ηράκλειο). Έχει γράψει 43 μηνύματα.
Συγγνώμη αν ακουστώ κάπως, αλλά γιατί θεωρώ ότι θέλουν πολύ ξύλο αυτά τα μικρά να ισιώσουν.
Ακούγομαι σαν τις μανάδες μας αλλά ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!
Aσχέτως αν συμφωνείς ή όχι μαζί τους(που και εγώ είμαι κατά τέτοιων καταλήψεων) είναι πολύ λυπηρό να ακούγονται τέτοια πράγματα από νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν και μια ανώτερη μόρφωση από ότι βλέπω στο προφίλ σου.Κρίμα.

Δικαιολογημένο να μην τους αρέσει το σχολείο αλλά δεν είναι υπεύθυνο αυτό για αυτή την κατάσταση. Υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά οι γονείς που πολλοί από αυτούς τους επιβραβεύουν για τέτοιες πράξεις. Δεν είναι δυνατόν να ισχύει ο αντικαπνιστικός νόμος (τον οποίο υποστηρίζω) και να πληρώνει κάποιος πρόστιμο αν τον πιάσουν να καπνίζει και από την άλλη κάποιοι ανεξαρτήτως ηλικίας να πράττουν κακουργήματα και να μένουν ατιμώρητοι.

Δεν μιλάω μόνο για την κατάληψη αλλά κυρίως για τα γεγονότα που συνέβηκαν εκεί και τα περίγραψε ο Dias που ταιριάζουν σε εγκληματίες:
- φωτιά σε βαρέλι
-πέταξαν πέτρες
-χτύπησε άσχημα ένας μαθητής στο πρόσωπο κάποιον άλλον

Την πρώτη φορά μόνο θα έρθει εισαγγελέας και στρατιές αστυνομικών. Στη συνέχεια μετά τα πρόστιμα που θα πέσουν σίγα μην ξανατολμήσουν να κάνουν τα ίδια.
Τι μας λες ρε μεγάλε;Δε φταίει το σχολείο;Αντι να σκύψεις στα προβλήματα,αντι να κάτσεις να ακούσεις αυτά τα παιδιά που για τον όποιο λόγο έχουν υιοθετήσει μια τέτοια συμπεριφορά,απαντάς στη βία με βία;
Μήπως να αφήσουμε τις μικροαστικές κραυγές μας και να κάνουμε γενικά μια αυτοκριτική σαν κοινωνία;

sorry double post
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,102 μηνύματα.
Τι μας λες ρε μεγάλε;Δε φταίει το σχολείο;Αντι να σκύψεις στα προβλήματα,αντι να κάτσεις να ακούσεις αυτά τα παιδιά που για τον όποιο λόγο έχουν υιοθετήσει μια τέτοια συμπεριφορά,απαντάς στη βία με βία;
Μήπως να αφήσουμε τις μικροαστικές κραυγές μας και να κάνουμε γενικά μια αυτοκριτική σαν κοινωνία;

sorry double post
Αυτές οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες από κομματικές νεολαίες και δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν αν δεν υπάρχει τιμωρία σε τέτοιες ενέργειες....

Γιατί δεν πάνε να κάνουνε κατάληψη στα φροντιστήρια (όπου γίνεται η παραπαιδεία) και την κάνουν στο δημόσιο σχολείο. Γιατί απαξιώνουν ότι διατίθεται δωρεάν και τα χρήματα που δίνει ο φορολογούμενος. Όπως ακριβώς είναι παράνομο να κάνεις κατάληψη στην ιδιωτική περιουσία κάποιου το ίδιο έπρεπε να ισχύει και για κρατικά κτήρια.

Όχι μόνο αυτό έχουν το θράσος να εξισώνουν τις καταλήψεις τους με την εξέργεση του πολυτεχνείου το 1973. Τότε οι φοιτητές ήταν ενάντια σε μια στρατιωτική κυβέρνηση. Με αυτό που έκαναν παίζανε κορόνα γράμματα την ζωή τους. Τώρα τι ρισκάρουν αφού είναι δεδομένο ότι δεν θα τους εφαρμοστεί καμία ποινή. Οκ ας κάνουν κατάληψη αλλά ας τη συνεχίσουν ως το τέλος κι ας χάσουν και τη χρονιά τους και όλες τις εκδρομές τους. Εδώ κάθε χρόνο το ίδιο τροπάριο γίνεται αρχίζουν καταλήψεις και μόλις καταλάβουν ότι χάνεται η πολυήμερη εκδρομή τους τη σταματάνε .

Ορισμένα πράγματα (να μην βάζεις φωτιές και να μην πετάς πέτρες) δεν γίνεται να τα μάθεις στο σχολείο. Αυτά τα μαθαίνεις από το σπίτι σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
-Η κατάληψη είναι φασισμός ΜΟΝΟ όταν δεν έχει υπάρξει ψηφοφορία (υπέρ η κατά) ή έχει βγεί η πλειοψηφία κατά και δεν τηρείται..
Στην κατάληψη που περιγράφω από 600+ άτομα (γυμνάσιο+λύκειο) συμμετείχαν το πολύ 60-70 (μαζί με τους εξωσχολικούς). Απολύτως καμία ψηφοφορία δεν έγινε. Όταν τους το έλεγες απαντούσαν "ψηφίσαμε, ας ήσουν κι εσύ να ψηφίσεις" αλλά στο "πότε?" δεν απαντούσαν.
Αν και για τις "ψηφοφορίες" έχω 3 απορίες:
1) Αν το 100% των μαθητών ενός σχολείου ψηφίσει να ληστέψει μια τράπεζα, είναι αυτό "νόμιμο"?
2) Αν στην ψηφοφορία για κατάληψη από τους 600 μαθητές πάρουν μέρος στην ψηφοφορία οι 200 και ψηφίσουν ναι οι 120 τι σημαίνει? Το ναι είναι 60% (στους ψηφίσαντες) ή 20% (στο σύνολο)?
3) Πόσο τίμια είναι η ψηφοφορία όταν πέφτει βία και τρομοκρατία? (Όταν ήμουν Α γυμνασίου, οι μεγάλοι και μάγκες είχαν πιάσει εμάς τα μικρά και μας είπανε, ότι αν δεν ψηφίσουμε κατάληψη θα μας σαπίσουνε στο ξύλο).
Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν έχει απλώς προβληματάκια, είναι άθλιο και απίστευτα ελλειπές.Μην τρελαθώ καλύτερα.Πάμε απο το κακό στο χειρότερο. Υπάρχουν μαθητές που το σχολείο τους είναι προκάτ κτίρια ή παλαιά κτίρια (που πέφτουν τα ντουβάρια) με κίνδυνο τη ίδια τους τη ζωή.Τόσοι κακοί καθηγητές οι οποίοι μπήκαν στο δημόσιο(?) Με ποιά κριτήρια (?) Που απομακρύνουν τα παιδιά από το σχολείο και απο τα μαθήματα. Επιπρόσθετα , σε σύγκριση με το σύστημα των Σκαδιναβικών χωρών και της Ε.Ε ,το ελληνικό είναι ένα ( 0 ).
Τα προβλήματα τα ξέρουμε όλοι και κανένας ποτέ δεν είπε ότι έχουμε ωραίο εκπαιδευτικό σύστημα. Όμως με τις ενέργειες μας, κάνουμε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. (Είναι σαν ένα σπίτι που δεν δουλεύουν τα υδραυλικά του κι εσύ αντί να κάνεις επισκευές, το κατεδαφίζεις εντελώς). Το "αστείο" στην υπόθεση είναι ότι οι φανατικοί υπέρ της κατάληψης είναι αυτοί που αδιαφορούν εντελώς για τα προβλήματα. Όταν τους ρωτάς για αιτήματα σου λένε "έλα ρε, να μην κάνουμε μάθημα, θα βρούμε και αιτήματα". Και επειδή αναφέρεις τα εκπαιδευτικά συστήματα των σκανδιναβικών χωρών, να είσαι σίγουρος ότι στις χώρες αυτές τα τόσο αδιάφορα παιδιά θα είχαν απομακρυνθεί από το λύκειο.
Δε λέω να καίγονται θρανία , να σπάνε πόρτες κτλ. αλλά να μένει κλειστό το σχολείο με όλους τους μαθητές μέσα ενωμένους να αγωνίζονται για το μέλλον τους.
Δεν το λες εσύ, αλλά στην πράξη ΠΑΝΤΑ υπάρχουν οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές. Για την κατάληψη που περιγράφω: Δεν μπόρεσαν να μπούνε στο κτίριο (αν και προσπάθησαν) γιατί είναι κανονικό φρούριο με σιδερένιες διπλές πόρτες και χοντρά κάγκελα (όχι, δεν έχει πολεμίστρες και χαντάκι). Όμως στους χώρους που μπόρεσαν και μπήκαν έκαναν ότι μπορούσαν: Κατέστρεψαν εντελώς τον (ολοκαίνουργιο) καυστήρα και τη δεξαμενή του καλοριφέρ. (Ευτυχώς δεν είχε πετρέλαιο ακόμα). Μπήκαν στην αποθήκη αθλητικού υλικού και μαχαίρωσαν όλες τις μπάλες και τα στρώματα. Έσπασαν όλες τις βρύσες. Έκοψαν καλώδια τηλεφώνου. (Δεν φαντάζομαι κάποιος να υποστηρίζει ότι έτσι ”αγωνίζονται για το μέλλον τους”, ε?).
Σίγουρα είναι κακό να κλείνουν μόνοι τους 2-3 το σχολείο , αλλά πίστεψέ με ΟΛΟΙ πρέπει να συμμετέχουν και να μη νοιάζονται για 3,5,x,y μέρες που θα στερηθούν την γνώση , μπροστά στα ατελείωτα χρόνια της ταλαιπωρίας και της απογοήτευσης.
Εδώ προσυπογράφω την παρακάτω απάντηση που έδωσε άλλος χρήστης:
Την αξία των καταλήψεων την υποβιβάζουν οι ίδιοι οι καταληψίες όταν προχωρούν σε καταλήψεις χωρίς νόημα και ουσιαστικά αιτήματα. Έχετε στα χέρια σας ένα ισχυρό όπλο που το καίτε χρησιμοποιώντας το ανεξέλεγκτα....
Δια, δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, μιλώ πάντα φιλικά και σεβόμενος την άποψη των άλλων.
Παρομοίως, κι εγώ φιλικά και με σεβασμό σου απαντώ.


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SOFIA19

Νεοφερμένος

Η SOFIA19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 89 μηνύματα.
Στις μέρες μας οι καταλήψεις γίνονται μόνο για να χαθεί το μάθημα και να πάμε για καφέ...Δυστυχώς...
Μακάρι να γνώριζε έστω το 5% αυτών που συμμετέχουν σ'αυτές τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας:(
Δυστυχώς η νέα γεννια αγωνίζεται σήμερα για το δικαίωμα της στο κάπνισμα(ΝΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ),ενώ απαιτεί και περισσότερες θέσεις parking έξω από το χώρο του σχολείου(τι άλλο θα ακούσουμε?)Είναι πραγματικά κωμικοτραγικό,και ειλικρινά δε ξέρω ποιός φταίει...:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,957 μηνύματα.
κατάληψη για αλλαγή νοοτροπίας θα γίνει ποτέ;

Όλοι κόπτονται για την παιδεία και την παραπαιδεία και στο σημείο μηδέν είμαστε εδώ και 170 χρόνια Ελληνικού κράτους..

Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος
κι απ΄τα πολλά πια τα σκατά μου πιάστηκε κι ο κώλος.
Έρχεται ο ένας ο σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
σαν φύγει όμως βλέπουμε πως αποσκατωθήκαμε....

αυτό το ποίημα του Σουρή, μου θυμίζει όλο αυτό το θέαμα των καραγκιόζηδων στην Ελλάντα που ξεσπάνε τα σύνδρομά τους μέσω υποσχέσεων για «αλλαγές» στην πλάτη των ανυποψίαστων αθώων μαθητών και μετέπειτα αδιάφορων φοιτητών..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
1) Το σκεπτικό μου “σου προκαλεί αηδία”. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Δικαίωμα σου είναι να αηδιάζεις, να επιτίθεσαι προσωπικά σε άτομα που δεν γνωρίζεις και (όπως άλλος σου έγραψε) να επιδιώκεις έτσι να τραβήξεις την προσοχή.
2) Αηδιάζεις με όσους θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και όχι με αυτούς που χωρίς λόγο τα καταπατούν. Με τη “λογική” αυτή, αν έρθουν μερικοί τύποι και με το έτσι θέλω εγκατασταθούν στο σπίτι σου, δεν θα πρέπει να διαμαρτυρηθείς.
3) Η κατάληψη είναι ένα (έσχατο) μέσο αγώνα. Εδώ όμως έχουμε τον πλήρη εκφυλισμό και τη γελοιοποίηση. Μηδέν τα αιτήματα και μόνος λόγος να κλείσει το σχολείο και να μην γίνει το μάθημα. Με αυτή την κατάντια των καταλήψεων, ακόμα και όταν υπάρχει σοβαρός λόγος να γίνουν, η αξία τους έχει ακυρωθεί.
4) Με ειρωνεύεσαι (και μάλιστα φτηνά) επειδή ζητώ τα δικαιώματα μου τα οποία κάποιοι αναίτια μου στερούν. Ναι, και η εκδρομή είναι δικαίωμα μου και το να κάνω μάθημα είναι επίσης δικαίωμα μου. Είμαι τρίτη λυκείου, έχω στα μαθήματα κατεύθυνσης πολύ καλούς καθηγητές και στηρίζομαι αρκετά (και) στο σχολείο μου. Δεν θα στραφώ στα φροντιστήρια επειδή έτσι θέλουν μερικοί.
5) Μάλλον δεν γνωρίζεις τι ακριβώς παίζει με τις καταλήψεις. Μου θυμίζεις μια κοπέλα που είχα γνωρίσει που πήγαινε σε αποστειρωμένο ιδιωτικό, άκουγε για καταλήψεις, το είχε απωθημένο και έλεγε όσα λες εσύ τώρα. Δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα πώς οργανώνονται οι καταλήψεις, ποιοι τις υποκινούν, το ρόλο των εξωσχολικών, ποιοι πρωτοστατούν και ποιοι τις κρατάνε.
6) Σου προκαλεί αηδία το σκεπτικό μου και όχι αυτοί που με σκοπό τη λούφα και μόνον διαλύουν την εκπαίδευση. Δεν σου προξενεί αηδία δεκατριάχρονα παιδιά να βρίζουν χυδαία καθηγητές και γονείς και να τους πετάνε πέτρες. Για σένα είναι επαναστατική πράξη οι καταστροφές της δημόσιας περιουσίας. Είναι αγώνας για σένα να στερούν κάποιοι τα δικαιώματα των άλλων χωρίς λόγο και θρασύδειλα, καθώς το ξέρουν ότι στο τέλος δεν θα τιμωρηθούν. Συγχαρητήρια λοιπόν.
7) Έχουμε χορτάσει από παχιά λόγια και γνωμικά. “Δε συμβιβαζόμαστε με τα λίγα, τα θέλουμε όλα”, “Όποιος θυσιάζει την ελευθερία του για χάρη της ασφάλειάς του, δεν αξίζει τίποτα από τα δύο” και βαρύγδουπες λέξεις και εξυπνακισμούς για δεσμοφύλακες, μικροαστούς και δούλους. Αν τα χρησιμοποιούμε όπως εσύ εδώ, πολύ απλά τα ξεφτιλίζουμε και αυτά.
8 ) Κάνοντας την αυτοκριτική μου, κατηγορώ τον εαυτό μου για το ότι δεν έκανε ότι έπρεπε για να σταματήσει το αίσχος. Μας εμπόδισε ο διευθυντής να εισβάλουμε από το φόβο μήπως κάποιος χτυπήσει. Την επόμενη φορά δεν θα μείνουμε έτσι εύκολα απαθείς. Θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας. Αυτό είναι επαναστατική πράξη και όχι αυτό που υποστηρίζεις, δηλαδή να ακολουθούμε το ρεύμα της λούφας και της αντικοινωνικότητας.
9) Την απάντηση αυτή δεν την έγραψα για σένα, καθώς είναι φανερό ότι δεν σε ενδιαφέρει ο διάλογος, αλλά μόνον η δημιουργία εντυπώσεων. (Το πιο πιθανό είναι ότι ούτε θα την διαβάσεις καλά-καλά και θα γράψεις από κάτω ακόμα ένα υβρεολόγιο γαρνιρισμένο με “επαναστατικές” λέξεις και άσχετα γνωμικά). Έγραψα την απάντηση για κάποιους που ίσως προβληματιστούν και πρέπει να διαβάσουν και μια άλλη άποψη.



1.)I give you a point there,ίσως να ήμουν υπερβολικά επιθετικός.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα σταματήσω την κριτική,ειδικά όταν βλέπω μ@λ@κίες.Δικαίωμά μου είναι,όπως είπες και 'συ.
2.)I'm afraid our problem is the perspective...ακριβώς επειδή αηδιάζω με την καταπάτηση των δικαιωμάτων (κρατικός μηχανισμός),συντάσσομαι με όσους αντιδρούν.Την υπεράσπιση των δικαιωμάτων που μου προτάσσεις εσύ δεν τη βλέπω παρά ως μια υπεράσπιση των εξ'αρχής καταπατητών,καθώς υπερασπίζεσαι "δικαιώματα" που αυτοί σου "επιτρέπουν" να διατηρείς.Δε θέλω να κρέμομαι απ'τ'@@ κανενός καρ*όλη που θα μου "επιτρέπει" να έχω κάποια "δικαιώματα" αν είμαι πειθήνιος στην καταχρηστική του εξουσία.
3.)Dude,final solution είναι αυτό που έκαναν οι οπλαρχηγοί το '21 και ο Τσε Γκεβάρα στα βουνά της Βολιβίας και στην Κούβα,μη λέμε ό,τι θέλουμε.Για τα αιτήματα,έχω απαντήσει ήδη σε προηγούμενο ποστ.
4.)Ναι,σε ειρωνεύομαι (irony is a form of criticism) διότι βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.Τι να την κάνεις την εκδρομή όταν δεν υπάρχει εκπαίδευση?Σου λέω,μου θυμίζεις τον φυλακισμένο που αντί να διαμαρτυρηθεί για την στέρηση της ελευθερίας του προτιμά τη σιωπή μπας και του δώσουν και γλυκό μετά το φαγητό.
5.)Oh,I know what's happening.Βρίσκομαι σ'έναν χώρο που την καπήλευση κάθε μορφής αγώνα από αριστερούς "επαναστάτες" και "προοδευτικούς" την έχει ζήσει στο πετσί του.Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνουμε και τη χάρη στα καθίκια.
6.)Όχι,δε μου προξενεί αηδία.Αν ο άλλος το κερδίσει με την αξία του,να το φάει το πετρίδι του και δεν πα' να 'ναι και ο πάπας.Για εμένα επαναστατική πράξη είναι η άμεση επίθεση απέναντι στο κράτος και στις δομές του.
7.)Να σου πω την αλήθεια,ούτε εμένα μ'αρέσουν.Αλλά όταν ο άλλος δεν ξυπνάει με τίποτα,τον πλακώνεις στα χαστούκια.
8.)Lolz.Δικαίωμά σου δεν είναι ό,τι σου ορίζει ο κάθε μ@λ@κ@ς νομοθέτης του κράτους πως είναι.Δικαίωμά σου είναι να είσαι ελεύθερος Άνθρωπος,με συνείδηση.
9.)I might surprise you,but I enjoy very much conversations.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top