Ποια η στάση σας απέναντι στο άσυλο των πανεπιστημίων;

Ποια η στάση σας απέναντι στο άσυλο;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 188)
  • Το άσυλο δεν πρέπει να καταργηθεί.

    Ψήφοι: 45 23.9%
  • Το άσυλο πρέπει να καταργηθεί άμεσα.

    Ψήφοι: 76 40.4%
  • Μερική άρση του ασύλου σε περιπτώσεις καταστροφών/κλοπών.

    Ψήφοι: 66 35.1%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 0.5%

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Συνεπώς, το "άσυλο" στην Ελλάδα είναι εκ του πονηρού!...εφόσον έχουμε δημοκρατία. Επαναλαμβάνω, αθώα isida, ότι το άσυλο στην Ελλάδα θεσπίστηκε μετά την χούντα

Βρε μανία με τη δημοκρατία και το πονηρό...
Αφού έχουμε δημοκρατία, το άσυλο μας είναι άχρηστο, αν είχαμε χούντα, δε θα υπήρχε καν. Μήπως να καταργούσαμε τον όρο γενικά;
Το άσυλο υπάρχει ακριβώς επειδή έχουμε δημοκρατία

Και πάνω που έψαχνα για την ιστορία του ασύλου, για να σου δείξω ότι ακαδημαϊκό άσυλο υπήρχε και επί χούντας, έπεσα πάνω σε αυτό το πολύ ωραίο άρθρο στην Ελευθεροτυπία, το οποίο με απαλλάσσει από περαιτέρω γράψιμο. Αποσπάσματα του παραθέτω εδώ:

Πρόκειται, φυσικά, για καθαρή κι ανιστόρητη στρεψοδικία. Το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως και κάθε θεσμικός περιορισμός της κρατικής αυθαιρεσίας, νοείται μόνο σε καθεστώς στοιχειώδους δημοκρατίας, όπου οι διατάξεις προστασίας των ατομικών ελευθεριών ενδέχεται να γίνουν σεβαστές. Στα δικτατορικά καθεστώτα τέτοιοι περιορισμοί δεν υπάρχουν, ούτε πανεπιστημιακό άσυλο. Επί χούντας το «σπουδαστικό» της Ασφάλειας έκανε ό,τι ήθελε στο εσωτερικό των ΑΕΙ, οι φοιτητές με αντιδικτατορική δράση έχαναν βάσει νόμου (Ν. 93/1969) τη σπουδαστική ιδιότητα, ενώ απολυόταν με συνοπτικές διαδικασίες κάθε πανεπιστημιακός που θεωρούνταν έστω και στο ελάχιστο «αντιφρονών».

Μόνο το 1973, όταν το καθεστώς επιχείρησε να «πολιτικοποιηθεί» οργανώνοντας τη μετεξέλιξή του σε μια μόνιμη «κοινοβουλευτική» στρατοκρατία, άρχισε να γίνεται λόγος για «ακαδημαϊκό άσυλο». Η επιχειρηματολογία δε που επιστράτευσαν οι τότε κρατούντες κι οι προπαγανδιστές τους για να αντιμετωπίσουν το φοιτητικό κίνημα, θυμίζει απελπιστικά όσα ακούμε στις μέρες μας απ' τους συνήθεις ασυλοκτόνους.

...
Η πιο επίκαιρη (για τα καθ' ημάς) διατύπωση περί πανεπιστημιακού ασύλου έγινε τέλος απ' τον υπουργό Παιδείας του Ιωαννίδη, Παναγιώτη Χρήστου, ένα μήνα περίπου μετά το μακελειό: «Διεθνώς σήμερον δεν αναγνωρίζεται άλλο άσυλον πέραν της πανεπιστημιακής ασυλίας, ήτοι της ασυλίας των ακαδημαϊκών ελευθεριών», ανακοίνωσε στις 13 Δεκεμβρίου 1973. «Τας ακαδημαϊκάς ελευθερίας και συνεπώς την ακαδημαϊκήν ασυλίαν καταπατούν και οι ολίγοι εκείνοι ταραχοποιοί φοιτηταί, οι οποίοι παρεμποδίζουν τους συμφοιτητάς των εις την άσκησιν του δικαιώματός των να σπουδάζουν, τους καθηγητάς εις την άσκησιν του δικαιώματός των να διδάσκουν και τας πρυτανικάς αρχάς εις την άσκησιν του δικαιώματός των να διοικούν τα πανεπιστήμια επί τη βάσει των νόμων».

Η δικτατορία του 1973 δεν είχε βέβαια την παραμικρή σχέση με τη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία. Εκτός από τα στερεότυπα των προασπιστών του «νόμου και της τάξης» (τους)...


Επαναλαμβάνω, αθώα isida, ότι το άσυλο στην Ελλάδα θεσπίστηκε μετά την χούντα, για να περιφρουρήσει την ασυδοσία και την ανομία της νέας πολιτικής τάξης. Αυτός ήταν ο σκοπός, άλλο αν οι θεωρίες περιστρέφονταν γύρω από ...από δημοκρατικά ιδεώδη.

Ξανά:

Φταίει το άσυλο που ένα τεράστιο κομμάτι των φοιτητών δεν έχει πατήσει ΠΟΤΕ (όχι να πάει, να απογοητευτεί και να μην ξαναπατήσει) σε γενικές συνελεύσεις;
Φταίει το άσυλο που ένα άλλο τεράστιο κομμάτι αντιλαμβάνεται τον όρο "πολιτική" ως επιλογές διασκέδασης;
Φταίει το άσυλο που το παραπάνω κομμάτι και ακόμη περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πολιτική ως ακόμη ένα χώρο οπαδισμού;
Φταίει το άσυλο που μερικοί ακόμη κι αν δεν εμπλέκονται στις παρατάξεις αντιλαμβάνονται εξίσου την πολιτική ως οπαδικό φαινόμενο και την καταδικάζουν συνολικά ελαφρά τη καρδία;
Φταίει το άσυλο για την ετήσια οικολογική καταστροφή των εκλογών; Γιατί, επειδή δεν επιτρέπεται η δίωξη της αφισοκόλλησης; Η νοοτροπία φταίει.
Φταίει το άσυλο που το 70% των φοιτητών που ψήφισαν υποστήριξε παρατάξεις που τάσσονται υπέρ της κατάργησής του;
Τελικά, φταίει το άσυλο που ως σύνολο είμαστε ανάξιοι να διαχειριστούμε σοβαρά και την πιο απλή κατάσταση;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mariw

Νεοφερμένος

Η Mariw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 89 μηνύματα.
Σκοπός του ασύλου στα πανεπιστήμια είναι να προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων ως ένας χώρος στον οποίο εξελίσσεται ο φοιτητής. Πολλές φορές έχουμε δει να γίνεται κατάχρηση του τόσο από φοιτητές όσο και από εξωπανεπιστημιακούς. Θυμάστε τι έγινε με τους μετανάστες στη νομική;; Σε κάθε σχολή υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα. Φυσικά και οι ίδιοι οι φοιτητές επικαλούμενοι το άσυλο επιδίδονται σε παράνομες πράξεις από μικροκλοπές μέχρι και ναρκωτικά. Άποψη μου είναι η τήρηση του ασύλου αλλά και η εξέλιξη του θεσμού αυτού.
Το άσυλο με την μορφή που έχει σήμερα δεν προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία, αντίθετα κάποιες φορές λειτουργεί εις βάρος της. Όπως λοιπόν η κοινωνία αλλάζει, αλλάζουν και κάποια στοιχεία της. Π.χ καλό θα ήταν να υπάρχει μια φύλαξη του πανεπιστημίου από φορείς που δεν σχετίζονται με την αστυνομία. Όπως στο α.π.θ υπάρχουν κάποιοι φύλακες τις νυχτερινές ώρες, θα μπορούσαν να υπάρχουν όλη μέρα και να επεμβαίνουν μόνο αυτοί και μόνο όταν καθίσταται ανάγκη.
Με τον τρόπο αυτό θα αισθάνονται ασφάλεια οι φοιτητές, θα προλαμβάνονται κάποιες αρνητικές καταστάσεις όπως ξυλοδαρμοί, κλοπές κ.α και φυσικά θα διασφαλίζεται η ορθή λειτουργία του πανεπιστημίου και η εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτά από μένα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αμπελοφιλόσοφος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αμπελοφιλόσοφος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 358 μηνύματα.
1ον : την ίδια ηλικία βλέπω ότι έχουμε , σε ένα χρόνο ψηφίζουμε , αν εσύ δεν αισθ΄λανεσαι πολιτικοποιημένος αυτό είναι κακό και δυστυχώς σημάδι των καιρών ...δηλαδή οι βουλευτές της βουλής των εφήβων δεν είναι πολιτικοποιημένοι???

Οχι, δεν ειναι ολοι. Κι οχι λογω ηλικιας. Δεν ξερω αν εχεις ακουσει τις εισηγησεις τους αλλα καποιες ειναι σα να διαβαζεις απλες εκθεσεις. Αμα ειναι ετσι, ο καθενας που γραφει εκθεση για το σχολειο ειναι πολιτικοποιημενος ;)

Τεσπα, ξερω ασχετη τελειως η παρεμβαση :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Orthologistis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 226 μηνύματα.
ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ? και να καταργηθει το ασυλο...
θα σταματησουν οι βανδαλισμοι στις σχολες??
θα αλλαξει η παιδεια που μας παρεχεται??
θα σταματησουν οι μεταναστες να ερχονται??
θα φυγουν οι παραταξεις απο τις σχολεσ???
....ΟΧΙ!!!!
μας εχουν πεισει οτι η καταργηση του ασυλου θα ειναι πανακια για ολα τα προβληματα που αντιμετωπιζει το πανεπιστημιο και η κοινωνια...το ιδιο το ασυλο εχει μηχανισμους για την αυτοπροστασια του (ασχετα αν δεν χρησιμοποιουνται) αρα δεν χρειαζεται καλοθελητες για την καταργηση του!!... για σκεφτειτε λιγο γιατι τοση λυσαλαια προσπαθεια απο τα ΜΜΕ και τους πολιτικους να το καταργησουν?... ειναι μια κατεξοχην αποπροσανατολιστικη προσπαθεια απο πιο σημαντικα προβληματα που αντιμετωπιζει το πανεπιστημιο και η κοινωνια... αντι να μιλαμε αυτην την στιγμη για το πως θα διασωθει το ΑΠΘ και πως θα βελτιωσουμε την παρεχωμενη παιδεια και την δημοκτρατια (που βρισκονται επι ασπαλαθων) ή τι στοχους εχουμε για το μεταναστευτικο καθομαστε και ξιφομαχουμε σε μια ανουσια κατα βαση συζητηση!!!.. ας λυσουμε πρωτα τα αλλα προβληματα και επειτα ας ασχοληθουμε με το ασυλο που εκτος των αλλων ειναι ο μοναδικος χωρος που προσφερει ασφαλεια απο την βρομερη παρουσια των πολιτικων... απλως ειναι ο μοναδικος χωρος που δεν μπορουν να ελενξουν με τα σωματα ασφαλειας και καταστολης που διαθετουν και αυτο τους φοβιζει... για να προσφερω λοιπον μια λυση πανω στο θεμα των βανδαλισμων ΕΝΤΩΣ των πανεπιστημιων(που σας απασχολει) εχω να προτεινω να μπει φυλακας στις εισοδους των ιδρυματων ΧΩΡΙΣ ομως την καταργηση του ασυλου... δηλαδη θα μπορει ο καθενας με την ενδιξη της φοιτητικης του ταυτοτητας (η της πολιτικης του αν δεν ειναι φοιτητης)να μπει στο πανεπιστημιο οπως γινεται σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο... σκεφτειτε το καλα πριν τους δωσετε λευκη επιταγη να καταργησου ενα απο τα λιγα πραγματα που εχουν αφησει στους φοιτητες για να μπορουν να αντιδρασουν!!!θα ειμαστε πλεον ανταξιοι της μοιρας μας !!!πρεπει ολοι οι φοιτητες που πιστευουν σε ενα καλυτερο πανεπιστημιο να το προστατευσουν με ολες τους τις δυναμεις... ευχαριστω που με διαβασατε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
Οχι, δεν ειναι ολοι. Κι οχι λογω ηλικιας. Δεν ξερω αν εχεις ακουσει τις εισηγησεις τους αλλα καποιες ειναι σα να διαβαζεις απλες εκθεσεις. Αμα ειναι ετσι, ο καθενας που γραφει εκθεση για το σχολειο ειναι πολιτικοποιημενος ;)

Τεσπα, ξερω ασχετη τελειως η παρεμβαση :P
έχω ακούσει εισηγήσεις τους και ναι έχεις δίκιο , όμως αυτό δεν είναι λόγος να αφορίζουμε μια ολόκληρη γενιά και να υπάρχει στην ατμόσφαιρα ότι : είσαι κάτω από 18 , εεεε ένα μικρό παιδάκι και τί ξέρεις , σιγά μην έχεις και άποψη...
ε φυσικά πολύ έφηβοι , σύμφωνα με τις εμπειρίες μου , οι περισσότεροι , είναι πολιτικοποιημένοι και ανήσυχοι και προβληματισμένοι ...δεν τους εμποδίζει η ηλικία τους για να σκεφτούν (jesus)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
...και ψάχνονται να μπούν σε κάποιο "κομματικό" μαντρί του Πανεπιστημίου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Σιγά ρε nPb... οι περισσότεροι δεν θέλουν να μπουν σε κανένα κομματικό μαντρί...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Σιγά ρε nPb... οι περισσότεροι δεν θέλουν να μπουν σε κανένα κομματικό μαντρί...

ο προσηλυτισμός δεν αργεί να γίνει...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
και έχω να θέσω και μια ερωτησούλα...το εντελώς άχρηστο και άδικο άσυλο των βουλευτών γιατί κανείς δεν το θίγει???
αν κάποιο άσυλο πρέπει να καταργηθεί τότε αυό είναι των βουλευτών...μην τρελαθούμε τώρα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anthony

Δραστήριο μέλος

Ο Anthony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 691 μηνύματα.
επιτέλους θα καταργηθεί

το καλοκαίρι ψηφίζεται η απόφαση

όταν το έλεγα ήμουν ο τρελός
πάρτε το κλαρίνο τώρα αργόσχολοι φιλελεύθεροι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
επιτέλους θα καταργηθεί

το καλοκαίρι ψηφίζεται η απόφαση

όταν το έλεγα ήμουν ο τρελός
πάρτε το κλαρίνο τώρα αργόσχολοι φιλελεύθεροι

Ότι τώρα και καλά δικαιώθηκες. :P

Το ξέρουμε ένα χρόνο τώρα ότι της Αννούλας δεν της βαστάει να φέρει το νόμο μέσα στη χρονιά και ότι θα ψηφιζόταν μέσα στις διακοπές των μαθητών και την εξεταστική των φοιτητών ο νόμος για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.
Επίσης ο κόσμος το 'χει τούμπανο ότι Πασοκ-ΝΔ δεν τα πάνε καλά με το άσυλο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν και δίκιο;

Που είναι η δικαίωσή σου συντηρητικέ; :hmm:



-----------------------------
Και φυσικά, για να λέμε τα πράγματα ως έχουν, δεν υπάρχει χωρίο που να λέει ότι το άσυλο καταργείται, απλώς δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σε αυτό. Το υπουργείο καταργεί λοιπόν το άσυλο νομικά χωρίς να αγγίζει το ηθικό κομμάτι της υπόστασής του, και σπρώχνει τις ευθύνες στους πρυτάνεις, οι οποίοι -αν θέλουν- μπορούν να συμπεριλάβουν ένα τύπο ασύλου στον εσωτερικό κανονισμό του ιδρύματός τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Anthony

Δραστήριο μέλος

Ο Anthony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 691 μηνύματα.
η δικαίωσή μου είναι το γεγονός οτι οι αργόσχολοι αποτυχημένοι επαναστάτες -ελπιζω- θα το σκέφτονται να κάνουν οτι κάνουν στο ελληνικό Πανεπιστήμιο
Όπως επίσης οτι έτσι θα καθαρίσει το Πολυτεχνείο και το κάθε μεγάλο τμήμα , απο την ημερήσια αγοραπωλησία πρέζας.
Λες οι πρυτάνεις να διστάζουν να καλούν την αστυνομία όταν βλέπουν οτι υπάρχει πρόβλημα ?
ξέρεις , τέλος το "παρέμβαση εισαγγελέα" κλπ χρονοβόρες συννενοήσεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
η δικαίωσή μου είναι το γεγονός οτι οι αργόσχολοι αποτυχημένοι επαναστάτες -ελπιζω- θα το σκέφτονται να κάνουν οτι κάνουν στο ελληνικό Πανεπιστήμιο
Όπως επίσης οτι έτσι θα καθαρίσει το Πολυτεχνείο και το κάθε μεγάλο τμήμα , απο την ημερήσια αγοραπωλησία πρέζας.
Λες οι πρυτάνεις να διστάζουν να καλούν την αστυνομία όταν βλέπουν οτι υπάρχει πρόβλημα ?
ξέρεις , τέλος το "παρέμβαση εισαγγελέα" κλπ χρονοβόρες συννενοήσεις

Λοιπόν, το πρώτο είναι κάτι το πολύ γενικό εκφέρω άποψη. Μπορεί να περιλαμβάνει από τον κάθε μπάχαλο που θέλει μόνο να σπάσει το ίδρυμα μέχρι οποιαδήποτε κινητοποίηση των φοιτητών που μπορεί να εκφράζεται με κατάληψη του ιδρύματος.

Το δεύτερο πάλι, είναι μια πάρα πολύ αισιόδοξη δήλωση. Αυτή τη στιγμή μία από τις πύλες του Πολυτεχνείου είναι μόνιμα κλειστή επειδή γίνεται διακίνηση και χρήση απ' έξω. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι, ενώ υπάρχει μαι τελματώδης κατάσταση έξω, θα υπάρξει καταπολέμηση του φαινομένου μέσα στα ιδρύματα;

Όσο για το τελευταίο, οι πρυτάνεις -σε περίπτωση που εντάξουν το άσυλο στον εσωτερικό κανονισμό- θα διστάζουν το ίδιο με τώρα. Το πρόβλημα δεν είναι η βούληση των πρυτάνεων για υπεράσπιση του ασύλου, το θέμα είναι η βούληση του κράτους για καταπάτησή του. Γιατί ποιος εγγυάται ότι με την κατάργηση του ασύλου το πανεπιστήμιο από βορά στους μπάχαλους δε θα γίνει "μπάτε σκύλοι αλέστε" του κράτους και των δυνάμεων καταστολής; Ήδη δε διστάζουν να ψεκάζουν με χημικά ακόμη και "προληπτικά" μέσα στα ιδρύματα (πχ Νομική) με κάθε υποψία κινητοποίησης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anthony

Δραστήριο μέλος

Ο Anthony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 691 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

qwerty111

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο qwerty111 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,376 μηνύματα.
Πιστεύω ότι το άσυλο πρέπει, αν όχι να καταργηθεί τελείως, τουλάχιστον να περιοριστεί και να ισχύει σε ελάχιστες και πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Γιατί ποιος εγγυάται ότι με την κατάργηση του ασύλου το πανεπιστήμιο από βορά στους μπάχαλους δε θα γίνει "μπάτε σκύλοι αλέστε" του κράτους και των δυνάμεων καταστολής; Ήδη δε διστάζουν να ψεκάζουν με χημικά ακόμη και "προληπτικά" μέσα στα ιδρύματα (πχ Νομική) με κάθε υποψία κινητοποίησης.
γράφεις λές και αν καταργηθεί το άσυλο θα μπεί 1 διμοιρία σε κάθε αμφιθέατρο, και οι ασφαλίτες θα είναι πιο πολλοί απο τους φοιτητές.
κανένα κέρδος πολιτικό δέν θα έχει το κράτος απο την κατάργηση του ασύλου. αντίθετα θα περιοροστεί η εγκληματικώτητα εντος του ασύλου.
δέν είμαστε σε χούντα, καμία πολιτική ειρηνική κινητοποίηση δέν μπορεί να περιοριστεί ούτε απο τον στρατο(για τον οποίον δέν ισχύει το άσυλο:confused: βλ σσασ), ούτε απο την αστυνομία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Η έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία όπως είναι η Ελλάδα, φαντάζει τόσο αμφιλεγόμενη σαν να θέλει να κρύψει κάτι άλλο. Άσυλο να διεκδικούν στην Κούβα ή στην Βενεζουέλα, το καταλαβαίνω, γιατί εκεί δεν έχουν δημοκρατία αλλά φασισμό του προλεταριάτου με δημοκρατικές κουρτίνες. Για ποιο λόγο τονίζεται η έννοια του ασύλου στην Ελλάδα, λες και δεν είναι αυτονόητη; Όσοι στηρίζουν το άσυλο με ρομαντικές φαμφάρες, τι έχουν να πουν για την αισθητική εικόνα των Ελληνικών Παν/μίων ως δημοσίων ουρητηρίων; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anthony

Δραστήριο μέλος

Ο Anthony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 691 μηνύματα.
απλά νομίζουν οτι στα καφενεία , στα σπίτια και στις πλατείες , υπάρχει κίνδυνος εκεί που μιλάνε με την παρέα τους , ξαφνικά θα εμφανιστεί ενα περιπολικό με 5 αστυνόμους να τον συλλάβουν , επειδή αυτά που λέει είναι αντίθετα με τις ιδέες του Geoffrey . Ε , το πανεπιστήμιο είναι το μόνο τους καταφύγιο ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
-δήθεν εξυπνάδα σε μορφή .jpg-

Κάνε τουλάχιστον τον κόπο να εξηγήσεις και σε μας τους ανόητους.

γράφεις λές και αν καταργηθεί το άσυλο θα μπεί 1 διμοιρία σε κάθε αμφιθέατρο, και οι ασφαλίτες θα είναι πιο πολλοί απο τους φοιτητές.
κανένα κέρδος πολιτικό δέν θα έχει το κράτος απο την κατάργηση του ασύλου. αντίθετα θα περιοροστεί η εγκληματικώτητα εντος του ασύλου.
δέν είμαστε σε χούντα, καμία πολιτική ειρηνική κινητοποίηση δέν μπορεί να περιοριστεί ούτε απο τον στρατο(για τον οποίον δέν ισχύει το άσυλο:confused: βλ σσασ), ούτε απο την αστυνομία

Μην το ρίχνεις στην υπερβολή για να ακυρώσεις αυτά που λέω.
Νομίζω είναι σαφές αυτό που περιγράφω: η καταστολή των κινητοποιήσεων (ειρηνικών και μη) θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Και αυτό με την εγκληματικότητα είναι τεράστιο αστείο. Έξω από τα πανεπιστήμια γίνεται χαμός, το κέντρο της Αθήνας είναι ο παράδεισος της παραβατικότητας, και θες να μου πεις ότι η πολιτική βούληση είναι να ξεκινήσει η καταπολέμηση του εγκλήματος από το χώρος του πανεπιστημίου;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top