Ναι, εγώ τι φταίω γι'αυτό; Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να φορτώνει τις συνέπειές τους στο κοινωνικό σύνολο. Δεν καταλαβαίνω από που κι ως που ζητάει προτεραιότητα στο διορισμό της εναντίον των υπολοίπων, κι άλλοι άνθρωποι έχουν ανάγκη για εργασία και σίγουρα δεν αφορά ούτε το κράτος, ούτε το φορολογούμενο, ούτε τους άλλους υποψηφίους το ότι αποφάσισε να γίνει τόσο μικρή πολύτεκνη όταν οικονομικά, απ'οτι καταλαβαίνω, δε μπορούσε να το στηρίξει. Ο καθένας πιστεύω μπορεί να διηγηθεί μια "θλιβερή" ιστορία προκειμένου να μπει απ'την πίσω πόρτα, το θέμα ειναι κατά πόσο η κοινωνία μπορεί να δεχτεί τέτοιες αναξιοκρατικές παρεκκλίσεις. Είναι δυνατόν να μου φορτώνεις εμένα την οικογενειακή σου κατάσταση; Όταν ένας άνθρωπος αποφασίσει να κάνει 4 παιδιά, να κανονίσει και με ποιον τρόπο μπορεί να τα συντηρήσει χωρίς να ζητιανεύει από δω κι απο κει. Το πόσο άσχημα ακούγονται όλα αυτά που λέω το συναισθάνομαι πλήρως, αλλά σε κάτι τέτοια προσωπικά είμαι αμείλικτος. Να κάνεις και 8 παιδιά, αν θέλεις, αλλά να μην έχεις τέτοιες απαιτήσεις. Γνωρίζω οικογένεια με πολύ περισσότερα παιδιά που έχει τη δυνατότητα με πάρα πολλή αξιοπρέπεια να τα συντηρήσει με δύο υπαλληλικές θέσεις. Αυτοί δηλαδή, αν μας το ζητήσουν, πρέπει να τους κάτσουμε κιόλας;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.