Αν είσαι σπουδαστής σε τμήμα αγγλικής φιλολογίας ή ψυχολογίας ή απόφοιτος please help!! Καλησπέρα. Ειμαι απόφοιτος Λυκείου εξωτερικού και δίνω τωρα σε 5 μέρες πανελλήνιες ομογενών. Ας πούμε θεωρητικά οτι πιάνω και τις δυο σχολές οσον αφορά τα μόρια. Ποιο τμήμα θεωρείτε απο προσωπική εμπειρία ότι είναι "καλύτερο", σε ο,τι αφορα την επαγγελματική αποκατάσταση? Βλέπετε, δεν ζούσα Ελλάδα εδω και πολύ καιρό και δεν έχω ιδεα σχετικά με τις κοινωνικές και επαγγελματικες καταστάσεις και προοπτικές στην Ελλάδα. Και άσχετα με αυτο. Ποιο τμήμα θεωρείτε πιο ενδιαφέρον? Ποιο απο τα δυο βγαίνει σαν σχολή 'ευκολότερα'? Τα μαθήματα και οι καθηγητές, πώς είναι? Οι εξετάσεις? Σε πόσα μαθήματα εξετάζεται κανείς καθε εξάμηνο? Επίσης, ποιο τμήμα θα μου επέτρεπε να έχω τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο? Αλλα και ψυχική ικανοποίηση αργότερα στην επαγγελματική ζωή-μαζι με τον ελεύθερο χρόνο (είναι σημαντικό για μένα). Ειδικά στην φιλοσοφική ΑΠΘ, εχει κάνεις γνώση ή εμπειρίες που θα μπορούσε να μοιραστεί μαζί μου? Εχω ψιλοφρικαρει και κυριολεκτικά αδυνατώ να επιλέξω οσο και αν το έχω ψάξει και αναλύσει τους τελευταίους μήνες. Εχω ήδη διαβάσει τα προγράμματα των σχολών, εχω κατεβάσει τα pdf έχω ψάξει και αναλύσει τα πάντα. Αλλα και παλι δεν μπορώ να αποφασίσω. Όποια χρήσιμη πληροφορία ή γνώση μπορείτε να προσφέρετε, που θα με βοηθήσει να φτάσω σε μια απόφαση, θα ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ.
-miss indecisive