Εγώ για το C2, που παραδόξως στα προφορικά τα πήγα πολύ καλά, τα πέρασα με 40/50, (αντιθέτως στα γραπτά, τα σκάτωσα λίγο, 25/50, σήμερα μου ήρθε το χαρτί), με έσωσε πάρα πολύ το γεγονός ότι από το Β2, η καθηγήτριά που με ανέλαβε στο φροντιστήριο, δε μιλούσε γρι ελληνικά, δεν ήξερε. Αν δε μπορούσα να της εξηγήσω κάτι, συννενοούμασταν με νοήματα... Τίποτα, μα τιποτα... Στην αρχή, δυσκολεύομουν πάρα πολύ να την καταλάβω, δηλαδή στα στις αρχές του Β2, αλλά η βοηθεια ήταν απίστευτη. Ειδικά εκεί προς τον περασμένο Δεκέμβριο που έδωσα το C2, είχα γίνει ξεφτέρι...
Επίσης με βοήθησε το ότι πήγαινα συχνά στο καταλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, και μιλούσα με πολλούς Γάλλους που διαμένουν εδώ, συζητήσεις ξέρω 'γω κανονικά, ενώ παράλληλα, το κατάλυμα διοργάνωνε και διάφορες δραστηριότητες, όπως πχ, παρακολούθηση ταινιών, συναντήσεις σε στυλ λέσχης βιβλίου, εκδρομές κ.α.
Νομίζω ο καλύτερος τρόπος είναι η συνεχής ομιλία στα γαλλικά... Αν δεν εχεις κάποιον κοντινό σου, τότε μπορείς να βρεις κάποιον μέσω διαδικτύου και να μιλάτε μέσω Skype, ή όπως και αν γίνεται αυτό, δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει... Είναι η μόνη λύση. Βιβλία και ταινίες, μπορούν να σε βοηθήσουν στην κατανόηση κυρίως, και όχι τόσο στην ομιλία, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.