juste un instant
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alessandra
Διάσημο μέλος

-----------------------------------------
το κράτος σκέφτεται να βγάλει λεφτά. Δυστυχώς αυτό είναι το κύριο μέλημά του. Πάντως μην ανησυχείς. Το ελλην. δημόσιο τα αναγνωρίζει στους κόλπους του.
και δεν ανησυχω.
κανεις πολυ μεγαλο λαθος....το κπγ μονο κερδοφορο δεν ειναι....χρηματοδοτειται καθε χρονο απο τον κρατικο προυπολογισμο....και δεν ειναι πτυχιο της πλακας...ειναι πτυχιο ενος υπουργειου...οχι του καθε πανεπιστημιου που θελει να βγαλει λεφτα....και αλλωστε ειναι και το πιο φθηνο....
συμφωνω.
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

τεσπα...ας μη ξεφευγουμε απο το θεμα....
A propos
Διάσημο μέλος

1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

A propos
Διάσημο μέλος

gregory nub
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σοφιστής
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος

Προσωπικά, δεν γουστάρω την λογοτεχνία.
Σοφιστής
Δραστήριο μέλος

gregory nub
Διάσημο μέλος

Πφφφ, επειδή έχω 1 χρόνο και κάτι μήνες κενό, που δεν ασχολήθηκα καθόλου, λέω να πάρω τα bescherelle για γραμματική και για λεξιλόγιο για να τα φρεσκάρω κάπως, εσύ τι προτείνεις για προετοιμασία χωρίς καθηγητή;
Σοφιστής
Δραστήριο μέλος

Άσε και εγώ νομίζω ότι τα έχω ξεχάσει όλα, βλέπεις με τις Πανελλήνιες άφησα τα Γαλλικά 3 χρόνια και μάλλον θα τα συνεχίσω από Φλεβάρη το Sorbonne B2-C1 γιατί πραγματικά μου αρέσουν

cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

gregory nub
Διάσημο μέλος

Έχοντας πάρει το Dalf C2, το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν μπορεί τη λογοτεχνία. Προσοχή όμως, είναι διαφορετικός ο τρόπος εξέτασης και χρειάζονται γενικές γνώσεις, στις οποίες θα πρέπει να δώσει μεγάλο βάρος ο δάσκαλος. Να συζητάτε συνεχώς στα γαλλικά για την επικαιρότητα και για ό,τι σας ενδιαφέρει. Ενδεικτικά απ΄ότι θυμάμαι (γιατί τον δεκέμβρη του 2010 το πήρα) έχει δημοκρατία-πολίτευμα, μετανάστευση, φεμινισμός, παιδεία, οικολογία-περιβάλλον, κουλτούρα και πάρα πάρα πολλά ακόμα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να διαβάζεις γαλλικά στο internet (Πχ le monde) και να ακούς γαλλικό ραδιόφωνο (ειδικά στις ενημερωτικές εκπομπές μιλάν μια χαρά στρωτά και μπορείς να τα καταλαβαίνεις όλα). Γενικά, τουλάχιστον για μένα, η διαδικασία της προετοιμασίας άξιζε τουλάχιστον αν όχι πολύ περισσότερο από το ίδιο το πτυχίο.
Ωραίος φίλε, μου στέλνεις όμως μερικά λινκ με τις ραδιοφωνικές εκπομπές που προτείνεις;

ΥΓ: εγώ μιλάω για προετοιμασία μόνος, οπότε για τα προφορικά δεν έχω ιδέα τι να κάνω, μάλλον την προσευχή μου πως θα την παλέψω κάπως χωρίς εξάσκηση!

Απ' ότι κατάλαβα έδωσες την κατεύθυνση ανθρωπιστικών επιστημών μ' αυτά τα θέματα που λες, δεν υπάρχει κάποιος να δώσει πληροφορίες με τα είδη των θεμάτων που πέφτουν στην "επιστημονική" κατεύθυνση; Φαντάζομαι δεν θα ναι τόσο εξειδικευμένα, ώστε να χρειάζεται να μαι απόφοιτος κάποιου ΑΕΙ, απλά θα χει πιο πολλά θέματα του στυλ κλωνοποίηση, πυρηνική ενέργεια κοκ. (?)
Αααα, τελευταίο, @ σοφιστής, τώρα αντιγράφω τις παλιές μου (διορθωμένες) εκθέσεις και ψάχνω τις... άγνωστες λέξεις, ομολογώ πως έχει φτωχύνει πολύ το λεξιλόγιό μου!

cookies&chips
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ωραίος φίλε, μου στέλνεις όμως μερικά λινκ με τις ραδιοφωνικές εκπομπές που προτείνεις;
ΥΓ: εγώ μιλάω για προετοιμασία μόνος, οπότε για τα προφορικά δεν έχω ιδέα τι να κάνω, μάλλον την προσευχή μου πως θα την παλέψω κάπως χωρίς εξάσκηση!
Απ' ότι κατάλαβα έδωσες την κατεύθυνση ανθρωπιστικών επιστημών μ' αυτά τα θέματα που λες, δεν υπάρχει κάποιος να δώσει πληροφορίες με τα είδη των θεμάτων που πέφτουν στην "επιστημονική" κατεύθυνση; Φαντάζομαι δεν θα ναι τόσο εξειδικευμένα, ώστε να χρειάζεται να μαι απόφοιτος κάποιου ΑΕΙ, απλά θα χει πιο πολλά θέματα του στυλ κλωνοποίηση, πυρηνική ενέργεια κοκ. (?)
Αααα, τελευταίο, @ σοφιστής, τώρα αντιγράφω τις παλιές μου (διορθωμένες) εκθέσεις και ψάχνω τις... άγνωστες λέξεις, ομολογώ πως έχει φτωχύνει πολύ το λεξιλόγιό μου!![]()
Ναι, ανθρωπιστικές επιστήμες έδωσα, όμως απ'ότι ξέρω τα βιβλία είναι κοινά και εσύ απλώς κάνεις τα σχετικά με τον τομέα που θα δώσεις. Πχ στο βιβλίο μου που κοίταξα έχει και για τη γρίπη των πτηνών, τη μακροζωία και πώς την επιδιώκει η επιστήμη, πυρηνικά απόβλητα, κλωνοποίηση και γενετική και έκανα τα μισά από αυτά. Φαντάζομαι ότι στις sciences μπορεί να πέφτουν τεχνολογία-προσωπικά δεδομένα-παρακολουθήσεις και γενικά κοίτα στην επικαιρότητα ό,τι σου χτυπάει ως θέμα που μπορεί να συνδυάσει επιστήμες και ηθική, τους αρέσουν πολύ κάτι τέτοια.
Από ράδιο: Radio France, Radio France International, TV5 Monde (κυρίως βίντεο εκπομπών τηλεόρασης)
Είναι πολύ προβληματικό το να δώσεις μόνος σε ό,τι αφορά το προφορικά. Αυτό γιατί θα πρέπει να ξέρεις αν οι σημειώσεις που κρατάς στο ακουστικό είναι σωστές, αν προετοίμασες αυτά που θα πεις με τον σωστό τρόπο, και θα πρέπει να εξοικειωθείς να συζητάς σχετικά με τις απόψεις που θα πεις και με τις ερωτήσεις που θα σου βάλουν και υπάρχει και το θέμα ότι πρέπει κάποιος να σου διορθώνει τα μικρολαθάκια που κάνουμε και δεν το καταλαβαίνουμε αλλά μπορεί να στοιχήσουν πολύ στην εξέταση. Αν μπορείς να βρεις κάποιον που μιλάει έστω βασικά γαλλικά πρέπει να κάνετε κανα 2ωρο τη βδομάδα μόνο προφορικά.
Πάντως, ψάξε μήπως υπάρχουν τίποτα Past papers στο ιντερνετ και άμα δε βρεις, πήγαινε στο ινστιτούτο να αγοράσεις κανένα βιβλιαράκι που τα χουν, νομίζω κανα 15-20αρι κάνουν.
gregory nub
Διάσημο μέλος

Είναι πολύ προβληματικό το να δώσεις μόνος σε ό,τι αφορά το προφορικά. Αυτό γιατί θα πρέπει να ξέρεις αν οι σημειώσεις που κρατάς στο ακουστικό είναι σωστές, αν προετοίμασες αυτά που θα πεις με τον σωστό τρόπο, και θα πρέπει να εξοικειωθείς να συζητάς σχετικά με τις απόψεις που θα πεις και με τις ερωτήσεις που θα σου βάλουν και υπάρχει και το θέμα ότι πρέπει κάποιος να σου διορθώνει τα μικρολαθάκια που κάνουμε και δεν το καταλαβαίνουμε αλλά μπορεί να στοιχήσουν πολύ στην εξέταση. Αν μπορείς να βρεις κάποιον που μιλάει έστω βασικά γαλλικά πρέπει να κάνετε κανα 2ωρο τη βδομάδα μόνο προφορικά.
Ναι, ισχύει...
Θα δείξει, ίσως να κάνω μερικές ώρες για προφορικά...

Ροβερτα
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.