Ceid Πάτρας vs Μηχανικών πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων Σάμου

Ανδρέας Κ.

Νεοφερμένος

Ο Ανδρέας Κ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Παιδιά καλημέρα. Πέρασα μηχανικών πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων στην Σάμο και υπάρχουν προοπτικές μετεγγραφής για το ceid. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει ποιο από τα δύο τμήματα αξίζει περισσότερο δηλαδή από θέμα μεταπτυχιακών, εργασιών, ομάδων με καθηγητές κλπ και επίσης το ceid είναι όπως ήταν παλαιότερα ή έχει αρχίσει να παρακμάζει και το αντίστοιχο τμήμα της Σάμου είναι πιο ανερχόμενο και καινοτόμο;
 

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.
ή έχει αρχίσει να παρακμάζει και το αντίστοιχο τμήμα της Σάμου είναι πιο ανερχόμενο και καινοτόμο;
Με το νεο ΠΠΣ που ερχεται , αμφιβαλλω αν παρακμαζει. Ισα ισα προσπαθει να εκσυγχρονιστει ακομα περισσοτερο

(ΠΠΣ: προπτυχιακο προγραμμα σπουδων)
 

Ανδρεας Παπα.

Νεοφερμένος

Ο Ανδρεας Παπα. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Σαν σχολή το ceid είναι μια σχολή απαιτητική ωστόσο έχει πολλά θετικά και καθηγητές που στην πλειοψηφία είναι στην διάθεση να σε βοηθήσουν με τις ανάλογες πάντα εξαιρέσεις.
 

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,798 μηνύματα.
Σχετικά με το ceid

Είχα διαβάσει σε ένα άρθρο ότι είναι η πρώτη σχολή Μηχανικών Λογισμικού που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Η πρώτη φουρνιά αποφοίτων αποτέλεσαν τους πρώτους Έλληνες επιστήμονες στον κλάδο της εφαρμοσμένης Πληροφορικής επειδή ήταν καλοί μαθητές (όχι απαραίτητα μόνο στην πληροφορική) αλλά μετά η σχολή έκανε κοιλιά επειδή έμπαινε κόσμος που δεν άξιζε λόγω των εκάστοτε πολιτικών εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Οι καθηγητές είναι καλοί, ορισμένοι από αυτούς έχουν δυνατό επιστημονικό προφίλ αλλά τι να το κάνεις αν το 70% των φοιτητών δεν θα έπρεπε να είναι φοιτητές σε αυτή τη σχολή. Το αρνητικό στοιχείο θα έλεγα ότι επηρεάζεται από την γενική νοοτροπία των Ελληνικών Πανεπιστημίων, όπως κάθε σχολή με ιδιαίτερο επιστημονικό αντικείμενο.
 

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.
σχολή Μηχανικών Λογισμικού
Μια μικρη διορθωση οτι δεν ειναι μονο λογισμικου. Ειναι και υλικου και λογικου των υπολογιστων καθως και των θεμελιωσεων της επιστημης των Η/Υ . Καλυπτουμε οοο,τι αφορα τους υπολογιστες ευτυχως
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,798 μηνύματα.
Απλά απέδωσα τον όρο Department of Software Engineering. Το τμήμα συνήθως ονομάζεται έτσι απλά καλύπτει μεγάλο φάσμα της εφαρμοσμένης πληροφορικής, μηχανικής πληροφορίας και ηλεκτρονικής υπολογιστών. Συνήθως η ηλεκτρονική υπολογιστών δεν προσεκλύει το ενδιαφέρον πολλών φοιτητών λόγω κακής σχέσης με τη φυσική.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,266 μηνύματα.
Συνήθως η ηλεκτρονική υπολογιστών δεν προσεκλύει το ενδιαφέρον πολλών φοιτητών λόγω κακής σχέσης με τη φυσική.
Δεν είναι τόσο αυτό το πρόβλημα. Οι περισσότεροι έχουν σχετικά νορμάλ στάθμη γνώσεων στην φυσική από το λύκειο. Αλλά η ηλεκτρονική είναι μια ολόκληρη επιστήμη από μόνη της με ένα σωρό παρακλάδια οπότε είναι και εντελώς διαφορετικό "μανίκι". Οι μηχανικοί υπολογιστών τώρα δεν εστιάζουν τόσο πολύ σε αυτό το επίπεδο του υλικού οπότε είναι λογικό να μην βρεις ανάμεσα τους και πολλούς που έχουν βαθιές γνώσεις σε επίπεδο φυσικής.

Αλλά ακόμα και στους ηλεκτρολογους μηχανικούς ελάχιστοι εξειδικεύονται σε αυτό το επίπεδο. Ο λόγος είναι απλος,θες παραπάνω σπουδές από άποψη χρόνου, έχεις πιο δύσκολο,περίπλοκο και απαιτητικό workload από άλλες κατευθυνσεις, και χρειάζεσαι πάρα πολλά χρόνια εμπειρίας για να προσληφθείς.Ειδικά το κομμάτι των μετρήσεων στις υψηλές συχνότητες είναι huge pain in the ass, και δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Οπότε χρειάζεσαι ακόμα και PhD. Τα καλά νέα από την άλλη είναι πως πρόκειται για τομέα που πάντα θα έχει δουλειά και πάντα θα είναι ακριβοπληρωμένος.

Όπως γίνεται αντιληπτό είναι δρόμος για πολύ λίγο πορωμενο κόσμο που ξέρει ακριβώς με τι θέλει να ασχοληθεί στο μέλλον. Εάν μείνεις στο επίπεδο των βασικών μαθημάτων ηλεκτρονικής του προγράμματος σπουδών όμως...άστα να πάνε...δεν είναι ούτε το 1%.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top