qwerr
Νεοφερμένο μέλος

1.Αν το πρώτο παιδί μιας οικογένειας με 2 παιδιά περάσει Αθήνα, τότε το δεύτερο δικαιούτε μετεγγραφή; (σε περίπτωση που εκεί βρίσκετε η μόνιμη τους κατοικία)
2.Είναι αλήθεια ότι αν κάποιος που μένει Αθήνα και περάσει αλλού, έχει δικαίωμα μετεγγραφής στην Αθήνα το τελευταίο εξάμηνο;
3.Το ΗΜΜΥ στα Χανιά είναι "ισάξιο" με τα τμήματα ΗΜΜΥ του ΕΜΠ ΑΠΘ και ΗΜΤΥ πάτρας ή με την σχολή μηχανικών Η/Υ;
4. Κατα πόσες θέσεις μειώθηκαν οι θέσεις των ιατρικών σε Αθήνα και Θες/νίκη; Επίσης πόσο αυξήθηκαν οι βάσεις στα υπόλοιπα τμήματα;
5. Υπάρχει περίπτωση μείωσης ή αύξησης θέσεων για τα επόμενα χρόνια στις περιφεριακές κυρίως ιατρικές σχολές;
ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος

Απο ποιά άποψη;3.Το ΗΜΜΥ στα Χανιά είναι "ισάξιο" με τα τμήματα ΗΜΜΥ του ΕΜΠ ΑΠΘ και ΗΜΤΥ πάτρας ή με την σχολή μηχανικών Η/Υ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος

(Νομίζω) μόνο αν περάσει όλα τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου και (νομίζω πάλι) ότι πρέπει το εισόδημα της οικογένιας να είναι κάτω από ένα ορισμένο σημείο. Μπορεί να είναι τελείως άκυρο αυτό, σου λέω τι έχω ακούσει.
2.Είναι αλήθεια ότι αν κάποιος που μένει Αθήνα και περάσει αλλού, έχει δικαίωμα μετεγγραφής στην Αθήνα το τελευταίο εξάμηνο;
Δεν ξέρω, τι σημασία έχει για 6 μήνες;
3.Το ΗΜΜΥ στα Χανιά είναι "ισάξιο" με τα τμήματα ΗΜΜΥ του ΕΜΠ ΑΠΘ και ΗΜΤΥ πάτρας ή με την σχολή μηχανικών Η/Υ;
Απ' ότι ξέρω εγώ είναι καλύτερο, και γενικά το πολυτεχνείο Κρήτης είναι πολύ μπροστά, και το ξέρω από άτομο που διαχειρίζεται κονδύλια για υποτροφίες εξωτερικού. Για να καταλάβεις η κόρη του έβγαλε 19,5φεύγα και την έβαλε να πάει στο ΗΜΜΥ Κρήτης, δεν την άφησε να πάει ΗΜΜΥ Πάτρας ή Αθήνας
4. Κατα πόσες θέσεις μειώθηκαν οι θέσεις των ιατρικών σε Αθήνα και Θες/νίκη; Επίσης πόσο αυξήθηκαν οι βάσεις στα υπόλοιπα τμήματα;
Αθήνα - Θεσ/νίκη -5% σε κάθε σχολή, περιφέρεια +25%.
5. Υπάρχει περίπτωση μείωσης ή αύξησης θέσεων για τα επόμενα χρόνια στις περιφεριακές κυρίως ιατρικές σχολές;
Μπα.
qwerr
Νεοφερμένο μέλος

Απο άποψη πτυχίου, μεταπτυχιακών, εργασίας και δυνατοτήτων απασχόλησης.Απο ποιά άποψη;
Γιατί λέγεται σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και ΜΥ και όχι Ηλεκτρολόγων.
(Στο οδηγό σπουδών την έχει μαζί με τους μηχανικούς ΗΥ Πάτρας κ Βόλου και όχι με τα άλλα ΗΜΜΥ.)
Anarki
Διάσημο μέλος

Είναι στα σκαριά όμως σχέδιο μετονομασίας του τμήματος (δεν ξέρω πότε θα ολοκληρωθεί) ώστε να γίνει Ηλεκτρολόγων κι αυτό.
Για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό πας γενικά εύκολα απο ελληνικό πολυτεχνείο γιατί είναι 5ετής ο κύκλος σπουδών μας και έχουμε εκ των πραγμάτων περισσότερες γνώσεις απο τους υπόλοιπους που κάνουν 3 χρόνια bachelor. Για εντός Ελλάδας δεν το έχω ψάξει γιατί δε με απασχολεί.
Ακούγεται οτι είναι καλύτερη σχολή απο τις άλλες ΗΜΜΥ, χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω βέβαια γιατί δεν ξέρω πως είναι οι άλλες. Μπορώ να σου πω όμως οτι εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος.
aliki_s
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα μπορούσατε να μου απαντήσετε σε 3(+2) ερωτήσεις :
Για τον αριθμό των εισακτέων σε όλες τις σχολές του μηχανογραφιού καθώς και τις αλλαγές που γίνονται κάθε χρόνο μπορείς να ενημερωθείς αναλυτικά απο εδώ: https://www.mixanografiko.gr/eisakteoi_08/5_diaxr_exel_aei_2000_08.pdf
Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα διότι είναι ένα θέμα που εξαρτάται κυρίως από το υπουργείο παιδείας. Η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων σε κάθε σχολή γίνεται κάθε χρόνο 3-4 μήνες πριν τις πανελλήνιες. Ωστόσο, επειδή φέτος αυξηθηκαν πολύ οι εισακτέοι στις περιφερειακές ιατρικές (όπως και σε όλα τα περιφερειακά τμήματα) "το λογικότερο" είναι να υπάρξει μείωση θέσεων και όχι αύξηση...
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος

aliki_s
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λες και δεν τους φτάνουν αυτοί που έρχονται από Βουλγαρίες,Ρουμανίες και τα ρέστα...
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος

qwerr
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.